ana
pre 13 godina
@Peca
incuna ima u svim vecim bolje snabdevenim prodavnicama. kupujuse u konzervama isto kao i sardine. izgledaju kao sardine samo su druga vrsta ribe i slaniji su.
Utorak, 09.11.2010.
10:22
Izvor: B92
pre 13 godina
@Peca
incuna ima u svim vecim bolje snabdevenim prodavnicama. kupujuse u konzervama isto kao i sardine. izgledaju kao sardine samo su druga vrsta ribe i slaniji su.
pre 13 godina
a gde da nadjem te incune?
pre 13 godina
ovo mu dodje kao ustogljena verzija putaneske
pre 13 godina
Par korekcija:
1. Ne kuvajte pastu u "dosta" posoljene vode jer su incuni dosta slani. Stavite MANJE soli nego obicno (malo manje) i ako mozete koristite krupnu morsku so.
2. Ne morate da cepkate incune jer se oni otope u ulju. Stavite ih cele zajedno sa paradajzom, a ako zelite da ih vidite u komadicima na tanjiru, 30 sekundi pre nego sto zavrsite, ubacite jos dva incuna sitno iseckana i promesajte.
3. Posto se tesko nalaze mini-paradajzi u srbiji (toliko mali da budu lepi na tanjiru) preporucujem vam da ih isecete na cetvrtine (uzduzno). Dobicete tako kriskice koje su i jako lepe za videti.
4. Ako masline nisu socne - iseci ih na kolutice ili kako god zelite. Ukoliko su dobre i sicne - ostavite ih slobodno cele (naravno, ne ako su ogromne:))
Prijatno svima!!!
pre 13 godina
Zaboravih,
- Kapare DOOOOBRO operite da ne bi imali iznenadjena kao sto su preslana (ukoliko su kapari cuvani u soli) pasta.
- Koristite spagete ili bavete ili lingvine ili cak taljatele - mnogo je bolje.
- Koristite UVEK devicansko maslinovo ulje.
- Ukoliko volite - savetujem da koristite i malo tucane ljute papricice (MALO!!!)
- Ako zelite da pravite po tradicionalnom receptu (ne koristi se u boljim restoranima, vec u kucnoj varijanti i manjim restoranima) dodajte i malo prezla 30 sekundi pred kraj. Dobijete bogatiji osecaj u ustima i malo gusci sos.
Toliko od mene.
Pozdrav svima...i jos jednom, PRIJATNO!
pre 13 godina
Zaboravih,
- Kapare DOOOOBRO operite da ne bi imali iznenadjena kao sto su preslana (ukoliko su kapari cuvani u soli) pasta.
- Koristite spagete ili bavete ili lingvine ili cak taljatele - mnogo je bolje.
- Koristite UVEK devicansko maslinovo ulje.
- Ukoliko volite - savetujem da koristite i malo tucane ljute papricice (MALO!!!)
- Ako zelite da pravite po tradicionalnom receptu (ne koristi se u boljim restoranima, vec u kucnoj varijanti i manjim restoranima) dodajte i malo prezla 30 sekundi pred kraj. Dobijete bogatiji osecaj u ustima i malo gusci sos.
Toliko od mene.
Pozdrav svima...i jos jednom, PRIJATNO!
pre 13 godina
ovo mu dodje kao ustogljena verzija putaneske
pre 13 godina
Par korekcija:
1. Ne kuvajte pastu u "dosta" posoljene vode jer su incuni dosta slani. Stavite MANJE soli nego obicno (malo manje) i ako mozete koristite krupnu morsku so.
2. Ne morate da cepkate incune jer se oni otope u ulju. Stavite ih cele zajedno sa paradajzom, a ako zelite da ih vidite u komadicima na tanjiru, 30 sekundi pre nego sto zavrsite, ubacite jos dva incuna sitno iseckana i promesajte.
3. Posto se tesko nalaze mini-paradajzi u srbiji (toliko mali da budu lepi na tanjiru) preporucujem vam da ih isecete na cetvrtine (uzduzno). Dobicete tako kriskice koje su i jako lepe za videti.
4. Ako masline nisu socne - iseci ih na kolutice ili kako god zelite. Ukoliko su dobre i sicne - ostavite ih slobodno cele (naravno, ne ako su ogromne:))
Prijatno svima!!!
pre 13 godina
a gde da nadjem te incune?
pre 13 godina
@Peca
incuna ima u svim vecim bolje snabdevenim prodavnicama. kupujuse u konzervama isto kao i sardine. izgledaju kao sardine samo su druga vrsta ribe i slaniji su.
pre 13 godina
ovo mu dodje kao ustogljena verzija putaneske
pre 13 godina
Par korekcija:
1. Ne kuvajte pastu u "dosta" posoljene vode jer su incuni dosta slani. Stavite MANJE soli nego obicno (malo manje) i ako mozete koristite krupnu morsku so.
2. Ne morate da cepkate incune jer se oni otope u ulju. Stavite ih cele zajedno sa paradajzom, a ako zelite da ih vidite u komadicima na tanjiru, 30 sekundi pre nego sto zavrsite, ubacite jos dva incuna sitno iseckana i promesajte.
3. Posto se tesko nalaze mini-paradajzi u srbiji (toliko mali da budu lepi na tanjiru) preporucujem vam da ih isecete na cetvrtine (uzduzno). Dobicete tako kriskice koje su i jako lepe za videti.
4. Ako masline nisu socne - iseci ih na kolutice ili kako god zelite. Ukoliko su dobre i sicne - ostavite ih slobodno cele (naravno, ne ako su ogromne:))
Prijatno svima!!!
pre 13 godina
Zaboravih,
- Kapare DOOOOBRO operite da ne bi imali iznenadjena kao sto su preslana (ukoliko su kapari cuvani u soli) pasta.
- Koristite spagete ili bavete ili lingvine ili cak taljatele - mnogo je bolje.
- Koristite UVEK devicansko maslinovo ulje.
- Ukoliko volite - savetujem da koristite i malo tucane ljute papricice (MALO!!!)
- Ako zelite da pravite po tradicionalnom receptu (ne koristi se u boljim restoranima, vec u kucnoj varijanti i manjim restoranima) dodajte i malo prezla 30 sekundi pred kraj. Dobijete bogatiji osecaj u ustima i malo gusci sos.
Toliko od mene.
Pozdrav svima...i jos jednom, PRIJATNO!
pre 13 godina
a gde da nadjem te incune?
pre 13 godina
@Peca
incuna ima u svim vecim bolje snabdevenim prodavnicama. kupujuse u konzervama isto kao i sardine. izgledaju kao sardine samo su druga vrsta ribe i slaniji su.
5 Komentari
Sortiraj po: