Subota, 03.09.2005.

09:56

Ugovori na Paskašev zahtev?

Ministarstvo odbrane Srbije i Crne Gore je saopštilo da su sporni ugovori potpisani na zahtev načelnika Generalštaba Dragana Paskaša.

Izvor: B92

Ugovori na Paskašev zahtev? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 18 godina

cim neko nije dobio svoj deo u raspodeli profita.... verovatno u svakom bitnijem ministarstvu postoji neka mutljavina, samo je treba iskopati

Rade

pre 18 godina

Licno sam ucestvovao na jednom medjunarodnom tenderu za nabavku zastitnih prsluka IV stepena zastite.Cena koju sam dobio od proizvodjaca iz jedne susedne zemlje je 250 eura za II stepen,dodatnih 65 eura za dodatnu plocu za III stepen i 90 eura za dodatnu plocu za IV stepen zastite.
Dakle lako je utvrditi svetsku cenu ovog proizvoda i cenu koju je ponudila zrenjaninska firma.
Ono sto se vidi iz novina ugovorena cena je mnogostruko veca nego sto je svetska cena.
Zasto je to tako neka odgovore oni koji su potpisali ugovor.

Igra

pre 18 godina

Stvar je jednostavna:

1. Dinkicu smeta Davinic jer mu se nije pokorio i uradio sta mu je naredjeno

2. Dinkicu smeta Davinic jer je potpisao zaduzenje koje Dinkic ne moze da isfinansira jer nam je drzava bankrot, i ovako jedva krpi krajeve; a verovatno najvise koristi od celog dila imaju crnogorci pride (mozda prepumpavanje srpskog budzeta u crnogorski?)

3. Kostunici smeta Davinic jer zapravo ne zeli da se vojska profesionalizuje i udje u NATO, samo to javno ne sme da prizna

4. Paskasu smeta Davinic iz istog razloga kao i Kostunici tako da mu smesta igru za Kostunicu

5. Tadicu smeta Davinic jer trosi srpske pare u dilu sa crnogorcima a on verovatno nije dobio deo.

I tu se prica zavrsava; naravno da Davinic nije pravio cifre koliko treba slemova a koliko pancira, to je pravila neka strucna sluzba vojske i sigurno da je proslo Paskasa i Dinkica i Kostunicu jer je ozbiljan ugovor u pitanju. Davinic je mislio da ce igrati izmedju dve vatre (cnra gora/srbija) ali mu izgleda nece bas poci tako lako za rukom. Davinic je uvek bio samo figura za TV kamere u ministarstvu. Verovatno je jedan od ministara koji je najcesce menjao svoje "strucne" izjave. Osim toga, interesanto je da se sve ovo desava u vreme predloga novog zakona o odbrani (koji doduse nije jako bitan, ali nas vise usmerava ka NATO) i u jeku potpisivanja raznih ugovora sa NATO. Zanimljivo.

Danilo

pre 18 godina

Davinic ima daleko najbolje kvalifikacije za posao koji obavlja plus ogromno iskustvo iz UN. On je "nesposoban" jer nije mangup i lopov. Suvise je fin za drustvo oko njega.
A bas se divno drustvo sakupilo - "neobavesteni" Treba da se ispitaju i svi ugovori potpisani i za vreme prethodnoh ministara. Ko zna sto ce se pronaci.
General armije ne zna da je licno trazio da se potpise ugovor? Ima covek problema sa memorijom. Treba ga unaprediti.

Uros

pre 18 godina

Veljko Kadijevic? Pa je li to onaj Veljko? Pogledajte samo tu ekipicu - Mile Dragic, Mile Bogdanovic, Kadijevic, jos Davinic tu ispade najmanje antipatican - on je izgleda stvarno samo nesposoban i potpuni laik za tu funckiju, a pri tome se lepo uvalio u ekipicu pa je mislio da ce tako da se provuce... A onaj Dragic, cujem, brine za "decu"... Da ne idu "bosa" po minskim poljima - da li ti slemovi i panciri stite i od podzemnih objekata u Topcideru?
BANDO CRVENA!

Srba

pre 18 godina

U mutnim i teskim vremenisma ne postoji nista gore nego neistina .
Da li vlada ima dovoljno odgovornosti da u kratkoj formi saopsti narodu istinu. Dosta mi je nagadjanja,pretpostavki, tabloida i kafanskih komentatora. Hocu istinu. Imam na to parvo i tacka.

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Lopovi imaju samo jedno ime - lopovi. Bilo koja druga imena i zvanja se ne uzimaju u obzir. Zato ta visoka zvanja su data licima u koje je drzava Srbija imala poverenja ili su mislili da su lica zaduzena da vode te sluzbe - ministarstva, zasluzuju ta najvisa mesta u nasem drustvu. Izgleda po svemu sto se dogodilo da su te osobe opasni lopovi koji potkradaju Srbiju. Takve osobe moraju pod hitno da se osiguraju iza resetaka i ispita njihova dosadasnja aktivnost. Njihov imunited mora odmah da se ukine a oni stave na raspolaganju specijalnim sluzbama za dalja istrazivanja. Mi verujemo da su oni profesinalni lopovi i da im ovo nije prvi lopovski posao. Oni moraju da se najstrozije kazne kako dolikuje njihovim visokim polozajima u nasoj drzavi Srbiji.

d

pre 18 godina

Svi mi u vojsci vec odavno znamo da je Davinic nesposoban da bude ministar, ali tek kad nije dao procenat (ili sve) pojedincima oni su shvatili tu cinjenicu. Naravno, kao i uvek, to ce sve da se obije o nasa ledja, primanja kasne, povisice nije bilo vec godinu dana (a mi ne mozemo kao prosveta i ostale profesije da zakazemo strajk, pa mogu da nas jasu), za jesen su najavili neku kao povisicu, ali kako stvari idu od toga nece biti nista.
Boli nas uvo za nove uniforme, za njihove rasprave i licne sukobe. Kod nas na zalost sve tako funkcionise.
Da li neko misli da su nabavke u policiji drugacije? Naravno da nisu, samo sto je Jocic sa svima u ljubavi, a ako pukne ljubav saznacemo i tu dosta ...
I gde na svetu ima da ministar finansija projektuje brojno stanje vojske, kao i to sta moze i sta sme da se nabavlja?
Nego, cemu sve ovo nase tupljenje? Kao da ce se nesto promeniti. bice: pojeo vuk magarca, kao i za sve ostalo. Svi ce sad da peru ruke (vec su poceli), Davinica ce da smene, da podnesu neku krivicnu prijavu, kao protiv Kolesara i Janjusevica, i to ce tako i da zavrsi.

Spale

pre 18 godina

Kao neko ko je 16 godina radio u vojsci znam da dosadasnja uniforma nije nista valjala, ali verovatno kao i dosad, zamena uniformi sluzi da neko uzme procenat. Kad bi iko proverio dosadasnje ugovore video bi da je pojedinim firmama placano 2-3 puta skuplje nego sto je cena na trzistu.
Zasto su skoro svi Milovi savetnici za nezavisnost iz Vojske sada u Beogradu u GS? Zasto Srbija placa vojne penzionere drzavljane CG? Oni su Savezni funkcioneri i tamo su dosli po kljucu!
Zasto se ukidaju ratne jedinice dok je GS veci nego u SFRJ?
Zasto u Vojsci na dinar plate ide 1,5 dinara dodataka? Znate li koje su to privilegije i koje su tu zloupotrebe?
Zasto se svi prave da ovo neznaju?

Jorge

pre 18 godina

Voleo bih da mi neko iz vrha ministarstva odbrane ili ministarstva finansija kaže kada će da isplate stipendije, sa kojima kasne pet meseci. Do marta je sve funkcionisalo kako treba...

Ares

pre 18 godina

Pa naravno, ne treba MOD da kupuje pancire i slemove preko interneta. Dovoljno je da se pojavi kod renomiranih svetskih proizvodjaca pa ce cene za tu kolicinu biti 30-50 % nize od ponudjenih na internetu.

Dragana

pre 18 godina

Ja ovde zaista nista ne razumem. Kako je moguce da se tako veliki poslovi sklapaju bez znanja Predsednika Srbije i Drzavne zajednice kada se novac za opremu uzima od gradjana Srbije. Neko ce reci pa eto oni nece placati vec ce se uzeti objekti vojni koje vojska ne koristi, a ja pitam ko je u stvari i te objekte platio [mozda Sloba iz zajma za preporod Srbije]. A sto se tice Davinica, pa on je Dinkicev pajtas , a da je nesposoban to se znalo odavno [cak i ptice na grani su to znale samo Dinkic nije]. Sramota je koliko ti mladi i perspektivni opljackase onaj stari i onemocali narod. A mozda ce g.Dragic od tog novca opet dati prilog slavnoj porodici Milosevic da kupi neki stancic u Hagu da budu blize tati. BRUKA i SRAMOTA .

djordje

pre 18 godina

Simptomaticno je da je u svim finansijskim skandalima vise nego prisutna, opskurna stranka (!?) G17+. Ocigledno da iskompleksirani podpredsednik te tzv. stranke nastavlja sa blacenjem svakoga ko mu se suprotstavi, pa makar bio i iz 'njegove' strankekao sto je slucaj sa 'Ko me gurnu' Davinicem. Dinkic nastavlja sa onim sto jedino i ume - izmisljanjem afera, kao sto je i radio za vreme Zivkoviceve vlade. Svaki dan je sazivao konferencije, mahao nekim papirima, proizvodio dve-tri afere dnevno, koje nikad nije potvrdio - a ni demantovao.

George

pre 18 godina

Ko hoce u Evropu, mora u NATO, ko hoce u NATO, mora u Partnerstvo za mir, ko hoce u partnerstvo za mir, mora da ima Vojsku. Vojska je u savremenom svetu najvazniji instrument spoljne politike drzave. Poimanje vojske u srpskoj javnosti je anahrono. Srbi, ako hocete u Evropu moracete da imate mnogo manju vojsku, ali skuplju nego sto je ikad bila . Pitanje ministrima. Hocete li vi u Evropu? Pitanje srbima. Ko vam zeli dobro, ministri ili Vojska? Pitanje Dinkicu. Sta je jeftinije, nova Vojska ili stara tehnologija u srpskoj privredi? Svima, a narocito birackom telu. 'Onaj koji se bori protiv monstruma, treba da gleda da u borbi i sam ne postane monstrum. I kada pogledate u ambis, i ambis gleda u vas' Friederich Nietzsche

Sasa S

pre 18 godina

definitivno smrdi jako, i bio sam u pravu, klupko s eodmotava, zivi bili pa videli...vise, mnogo vise je u igri od samog narucivanja opreme...polako i strpljivo, Navijam za DAVINICA, ma kako to izgledalo demagoski...covek je bio marioneta, koja se pobunila!

D Ognjanovic

pre 18 godina

Besmislica toliko ulaganje u vojnika troslemo cudoviste dvadesti prvog veka.
Prvo treba tog vojnika obuciti napraviti od deteta humanog postenog obrazovanog coveka Zatim zrelog ako to on hoce i ukoliko postoji potreba obuci ga u funkcionalnu uniformu koju moze lokalni krojac da sasije po meri i najbliza fabrika obuce da za njega napravi udobnu cipelu sa visokom sarom i ortopedskim uloskom. Odelo ne cini covekaGospodin Davinic & Co treba da podnesu ostavku

Лале, Беч

pre 18 godina

Логичмо је да Давинић не даје оставку пре него што се рашчисте све оптужбе на његов рачун.
Он је можда несналажљив и неспособан за финкцију на коју су га поставили - они из позадине су можда са тим и рачунали!
Све рашчистити до краја!

joker

pre 18 godina

kako god se okrenes na"vrhu" neki milosevicev covek..vojske ,policije,db-a,biznisa..."vlade"!!??..kao i svuda drugde!!??!!paskas- mile dragic-donator za markovu "madonu"!!!??to mora da je bio markov "tutor"za poslove sa "gajbicama"!??vidim slican akcenat na "rad"...pozeleo,utuvio u glavu...radio,radio,radio i!!??...

Oficir

pre 18 godina

Ljudi, vi niste svesni sta radite!!!!!! Malo ljudi zna da trenutno zbog licnih sukoba Davinica i Dinkica kasne primanja u vojsci. Sramota!! Samo se izivljavaju na nama. Zar je moje dete krivo sto Davinic nije dozvolio da se i Mladja i ostala ekipa ugrade u posao. Staresine u vojsci (ne racunajuci glavonje iz generalstaba) su na ivici egzistencije. Nemaju stan, redovna primanja... Dokle bre............

Pirot

pre 18 godina

A kao ce uleznemo u NATO sas po tri slema na glavu, eli? I po osamdese pancira na svakoga? Obavezno, kao blesavi su bez nas.
Nego, ajde nekoj sa u apsu, a ako moze i vise njih.

Ivan

pre 18 godina

Sramota, dok ljudi nemaju šta da jedu, oni naručuju opremu od 300 miliona € (skoro pola milijarde $) uvode namet na RTS koji ionako niko ne gleda i treba ga ukinuti. Ove stranke na vlasti su štetočine i treba ih srušiti pod hitno. Revolucija!!!

Marko

pre 18 godina

Meni sve ovo mirise na zataskavanje Banjice 2. Dok se general Kosovac razbacuje i poklanja stanove svojim bivsim zenama i prijateljicama, vojnici nemaju sta da jedu. I pored toga prasina se dize oko opremanja vojske. Sto se tice opremanja vojske, potrebno je definitivno. Ali malverzacije nisu oko opreme. Ponavljam, finansijskih malverzacija ima na svakom tenderu vezanog za vojsku. Jednostavno oni su navikli da su uvek posteni i da ih niko ne kontrolise. I stalno pricaju o moralu. Medjutim ako pogledamo malo dublje videcemo da vojska prati onu staru 'ko o cemu kurva o postenju'. Potpuno se slazem sa gospodinom Todorovicem, nama trebaju generali za 21 prvi vek! Vojni vrh je potpuno inertan i navikao da se sve njemu servira. Medjutim kada dodje pitanje sposobnosti, rezultati i stanje u vojsci govore sve o tome. Nemoze isti general Kosovac da se pravi pametan kako vojna organizacija ne valja, a on je taj koji je bio nacelnik uprave za organizaciju. I sve to javno izjavi a da ga niko ne pita, zasto je on pravio tako losu organizaciju. Mislim da su svi generali nesposobni i egoisticni da bi vodili vojsku kroz reforme i reorganizaciju. Svi oficiri iznad cina majora treba da napuste vojsku!!

Todorovic Bozidar

pre 18 godina

Kada je narod na ivici gladi, kada je siromaštvo naša realnost, nekome je palo na pamet da uloži ogroman novac u opremanje vojske. Naručioci ove opreme su generali iz GŠ a Uprava za nabavke je samo servis koji to realizuje.
Generali, kada je njihov narod na ivici bede, hoće opremu za 21.vek. Pa zašto da ne opreme i vojsku za 21.vek, kada su sebe stambeno opremili za 22.vek. Ali to je tako,kad za njih zakon ne važi. Oni ignorišu i vlast i narod.
Prema tome, vojska treba da se opremi NOVIM GENERALIMA i novim GŠ za 21. vek.

...

pre 18 godina

Pazi sad ovoga! Ispada da je sad doticni Dragic kompetentan da odredjuje koje su kolicine potrebne nasim vojnicima. Pa taj onda zna sve vojne tajne, mnogo vise od samog Dinkica koga je Davinic optuzio za odavanje istih.

BOKI

pre 18 godina

Cinjenica je da u poslednjih 15 godina dinar nije ulozen u modernizaciju vojske i njeno opremanje.
Oprema koja je predmet ugovora je vojsci preko potrebna, ali se njena nabavka ne obavlja na ovaj nacin - telefonom, nego tenderom, gde se tacno specificiraju tip, kolicine i rokovi.
A da je neko trebao da se dobro "omasti", to je izvesno...

Dr Jackyll

pre 18 godina

"Ne placa se parama, nego ustupanjem vojnih objekata..." Oni su dzabe, jelte. U startu zvuci kao jako "cist" posao - tzv. gradjevinska mafija nije uopste upletena, javlja mi se... A i Kadijevic se javlja, da "opravda stvar"... Ko li je sve u tom nekontrolisanom lancu upleten, samo treba sacekati, pa ce se sami javiti...

vojnik

pre 18 godina

svi su se oni ugradili.dinkic se buni sto njega niko nije pitao jel on voli da se pita za sve.dinkicu ti mrzis vojsku sto si pokazao u vise navrata.dajte vi profesionalnim vojnicima plate ili ukinite vojsku pa da znamo na cemu smo.
ja kao podoficir nikada necu dobiti stan ali kad postanem general dobicu u nekoj cvecari 4,5,6....ima nade za mene.
da zakjljucimo:neka oni nama daju dobre plate a kad moja porodica ima sta da jede meni ne treba slem i uniforma sa lepsom maskirnom sarom.

bami

pre 18 godina

Zašto to isto ne zatraže od Labusa, Dinkića i Ilića? To je prioritetnije, jer bi situacija tek tada bila mnogo čistija i bistrija, a građani bi, možda, poverovali da Tadić i Koštunica stvarno žele da pročiste Srbiju!

mamaludaca

pre 18 godina

Verovatno nije ni predvidjeno da gradjani mnogo saznaju o ovoj igri velikih brojki i mizernih igraca.
Ono sto me muci i sto moze da se promeni jeste:
kako predsednik i premijer mogu da kazu da ne znaju nesto tako krupno.
Ako ja ne mogu,oni moraju znati ili napustiti svoja mesta.

Zivkovic

pre 18 godina

Sad taj instalirani covek treba da vas zeza koliko god moze: pa nisam ga ja tamo predlozio nego vi. Pojma nemate o ljudima koje predlazete, to prepustite strankama - a one predlazu svasta. Tadic i Kostunica traze ostavku da bi se distancirali od krtice Davinica - ali to je providno. Cim izgubi imunitet - na sud, da vidi da se sa Vojskom i Srbijom nije bas uvek dobro zezati.

Sasa s

pre 18 godina

Ocigledno da je "krupnija" stvar u pitanju... sinoc sno videli ministra sa vojnim generalima, gde "ostro" upozorava ministra finansija da se ne "kocoperi" previse. A odmah posle toga gdin general Paskas kod kostunice i Tadica izjavljuje nesto drugo???
Mislim da u pozadini stoji "skrojen plan" o kome cemo dana si sutra i ovih dana mnogo vise saznati iz reakcija srpskih i crnogorskih politicara... Uglavnom NECISTO i prljavo i bacanje prasine u oci...
Zasto cute radikali?

Milos

pre 18 godina

Posto u kapitalizmu moraju da postoje kapitalisti, u Rusiji je posle pada komunizma KGB od proverenih drugova stvorio tzv. tajkune.
Oni koji su ostali na liniji i dalje su zivi, zdravi i itekako aktivni i u Rusiji i sire, a oni koji su se zaboravili i poneli nasli su se iza resetaka. Nase sluzbe, kao najbolje ucenice sovjetske skole, krenule su u Slobino vreme istim putem. Tako su nastali Karici, Miskovici, Drakulici, Kostici i dr., a u domenu vojne industrije ocigledno je "glavni" trebalo da postane Mile Dragic.
Posle 5. oktobra, nasledjena sema je jedno vreme funkcionisala. Medjutim, posto se u medjuvremenu stvorilo vise centara moci a nema kao u Rusiji jednog Putina koji ce da presece stvari, sema. je pocela da zaribava.
Imajuci u vidu nasu trenutnu ekonomsku i politicku situaciju i razlicite interese velikih sila za nase "parce" tzv. Zapadnog Balkana, izgleda da cemo jos dugo gledati "ko ce koga" i tesko bi i nezahvalno bilo davati bilo kakve prognoze.

Sasa s

pre 18 godina

Ocigledno da je "krupnija" stvar u pitanju... sinoc sno videli ministra sa vojnim generalima, gde "ostro" upozorava ministra finansija da se ne "kocoperi" previse. A odmah posle toga gdin general Paskas kod kostunice i Tadica izjavljuje nesto drugo???
Mislim da u pozadini stoji "skrojen plan" o kome cemo dana si sutra i ovih dana mnogo vise saznati iz reakcija srpskih i crnogorskih politicara... Uglavnom NECISTO i prljavo i bacanje prasine u oci...
Zasto cute radikali?

Milos

pre 18 godina

Posto u kapitalizmu moraju da postoje kapitalisti, u Rusiji je posle pada komunizma KGB od proverenih drugova stvorio tzv. tajkune.
Oni koji su ostali na liniji i dalje su zivi, zdravi i itekako aktivni i u Rusiji i sire, a oni koji su se zaboravili i poneli nasli su se iza resetaka. Nase sluzbe, kao najbolje ucenice sovjetske skole, krenule su u Slobino vreme istim putem. Tako su nastali Karici, Miskovici, Drakulici, Kostici i dr., a u domenu vojne industrije ocigledno je "glavni" trebalo da postane Mile Dragic.
Posle 5. oktobra, nasledjena sema je jedno vreme funkcionisala. Medjutim, posto se u medjuvremenu stvorilo vise centara moci a nema kao u Rusiji jednog Putina koji ce da presece stvari, sema. je pocela da zaribava.
Imajuci u vidu nasu trenutnu ekonomsku i politicku situaciju i razlicite interese velikih sila za nase "parce" tzv. Zapadnog Balkana, izgleda da cemo jos dugo gledati "ko ce koga" i tesko bi i nezahvalno bilo davati bilo kakve prognoze.

Zivkovic

pre 18 godina

Sad taj instalirani covek treba da vas zeza koliko god moze: pa nisam ga ja tamo predlozio nego vi. Pojma nemate o ljudima koje predlazete, to prepustite strankama - a one predlazu svasta. Tadic i Kostunica traze ostavku da bi se distancirali od krtice Davinica - ali to je providno. Cim izgubi imunitet - na sud, da vidi da se sa Vojskom i Srbijom nije bas uvek dobro zezati.

mamaludaca

pre 18 godina

Verovatno nije ni predvidjeno da gradjani mnogo saznaju o ovoj igri velikih brojki i mizernih igraca.
Ono sto me muci i sto moze da se promeni jeste:
kako predsednik i premijer mogu da kazu da ne znaju nesto tako krupno.
Ako ja ne mogu,oni moraju znati ili napustiti svoja mesta.

vojnik

pre 18 godina

svi su se oni ugradili.dinkic se buni sto njega niko nije pitao jel on voli da se pita za sve.dinkicu ti mrzis vojsku sto si pokazao u vise navrata.dajte vi profesionalnim vojnicima plate ili ukinite vojsku pa da znamo na cemu smo.
ja kao podoficir nikada necu dobiti stan ali kad postanem general dobicu u nekoj cvecari 4,5,6....ima nade za mene.
da zakjljucimo:neka oni nama daju dobre plate a kad moja porodica ima sta da jede meni ne treba slem i uniforma sa lepsom maskirnom sarom.

bami

pre 18 godina

Zašto to isto ne zatraže od Labusa, Dinkića i Ilića? To je prioritetnije, jer bi situacija tek tada bila mnogo čistija i bistrija, a građani bi, možda, poverovali da Tadić i Koštunica stvarno žele da pročiste Srbiju!

Dr Jackyll

pre 18 godina

"Ne placa se parama, nego ustupanjem vojnih objekata..." Oni su dzabe, jelte. U startu zvuci kao jako "cist" posao - tzv. gradjevinska mafija nije uopste upletena, javlja mi se... A i Kadijevic se javlja, da "opravda stvar"... Ko li je sve u tom nekontrolisanom lancu upleten, samo treba sacekati, pa ce se sami javiti...

BOKI

pre 18 godina

Cinjenica je da u poslednjih 15 godina dinar nije ulozen u modernizaciju vojske i njeno opremanje.
Oprema koja je predmet ugovora je vojsci preko potrebna, ali se njena nabavka ne obavlja na ovaj nacin - telefonom, nego tenderom, gde se tacno specificiraju tip, kolicine i rokovi.
A da je neko trebao da se dobro "omasti", to je izvesno...

Todorovic Bozidar

pre 18 godina

Kada je narod na ivici gladi, kada je siromaštvo naša realnost, nekome je palo na pamet da uloži ogroman novac u opremanje vojske. Naručioci ove opreme su generali iz GŠ a Uprava za nabavke je samo servis koji to realizuje.
Generali, kada je njihov narod na ivici bede, hoće opremu za 21.vek. Pa zašto da ne opreme i vojsku za 21.vek, kada su sebe stambeno opremili za 22.vek. Ali to je tako,kad za njih zakon ne važi. Oni ignorišu i vlast i narod.
Prema tome, vojska treba da se opremi NOVIM GENERALIMA i novim GŠ za 21. vek.

...

pre 18 godina

Pazi sad ovoga! Ispada da je sad doticni Dragic kompetentan da odredjuje koje su kolicine potrebne nasim vojnicima. Pa taj onda zna sve vojne tajne, mnogo vise od samog Dinkica koga je Davinic optuzio za odavanje istih.

Marko

pre 18 godina

Meni sve ovo mirise na zataskavanje Banjice 2. Dok se general Kosovac razbacuje i poklanja stanove svojim bivsim zenama i prijateljicama, vojnici nemaju sta da jedu. I pored toga prasina se dize oko opremanja vojske. Sto se tice opremanja vojske, potrebno je definitivno. Ali malverzacije nisu oko opreme. Ponavljam, finansijskih malverzacija ima na svakom tenderu vezanog za vojsku. Jednostavno oni su navikli da su uvek posteni i da ih niko ne kontrolise. I stalno pricaju o moralu. Medjutim ako pogledamo malo dublje videcemo da vojska prati onu staru 'ko o cemu kurva o postenju'. Potpuno se slazem sa gospodinom Todorovicem, nama trebaju generali za 21 prvi vek! Vojni vrh je potpuno inertan i navikao da se sve njemu servira. Medjutim kada dodje pitanje sposobnosti, rezultati i stanje u vojsci govore sve o tome. Nemoze isti general Kosovac da se pravi pametan kako vojna organizacija ne valja, a on je taj koji je bio nacelnik uprave za organizaciju. I sve to javno izjavi a da ga niko ne pita, zasto je on pravio tako losu organizaciju. Mislim da su svi generali nesposobni i egoisticni da bi vodili vojsku kroz reforme i reorganizaciju. Svi oficiri iznad cina majora treba da napuste vojsku!!

Ivan

pre 18 godina

Sramota, dok ljudi nemaju šta da jedu, oni naručuju opremu od 300 miliona € (skoro pola milijarde $) uvode namet na RTS koji ionako niko ne gleda i treba ga ukinuti. Ove stranke na vlasti su štetočine i treba ih srušiti pod hitno. Revolucija!!!

Pirot

pre 18 godina

A kao ce uleznemo u NATO sas po tri slema na glavu, eli? I po osamdese pancira na svakoga? Obavezno, kao blesavi su bez nas.
Nego, ajde nekoj sa u apsu, a ako moze i vise njih.

Oficir

pre 18 godina

Ljudi, vi niste svesni sta radite!!!!!! Malo ljudi zna da trenutno zbog licnih sukoba Davinica i Dinkica kasne primanja u vojsci. Sramota!! Samo se izivljavaju na nama. Zar je moje dete krivo sto Davinic nije dozvolio da se i Mladja i ostala ekipa ugrade u posao. Staresine u vojsci (ne racunajuci glavonje iz generalstaba) su na ivici egzistencije. Nemaju stan, redovna primanja... Dokle bre............

Лале, Беч

pre 18 godina

Логичмо је да Давинић не даје оставку пре него што се рашчисте све оптужбе на његов рачун.
Он је можда несналажљив и неспособан за финкцију на коју су га поставили - они из позадине су можда са тим и рачунали!
Све рашчистити до краја!

joker

pre 18 godina

kako god se okrenes na"vrhu" neki milosevicev covek..vojske ,policije,db-a,biznisa..."vlade"!!??..kao i svuda drugde!!??!!paskas- mile dragic-donator za markovu "madonu"!!!??to mora da je bio markov "tutor"za poslove sa "gajbicama"!??vidim slican akcenat na "rad"...pozeleo,utuvio u glavu...radio,radio,radio i!!??...

George

pre 18 godina

Ko hoce u Evropu, mora u NATO, ko hoce u NATO, mora u Partnerstvo za mir, ko hoce u partnerstvo za mir, mora da ima Vojsku. Vojska je u savremenom svetu najvazniji instrument spoljne politike drzave. Poimanje vojske u srpskoj javnosti je anahrono. Srbi, ako hocete u Evropu moracete da imate mnogo manju vojsku, ali skuplju nego sto je ikad bila . Pitanje ministrima. Hocete li vi u Evropu? Pitanje srbima. Ko vam zeli dobro, ministri ili Vojska? Pitanje Dinkicu. Sta je jeftinije, nova Vojska ili stara tehnologija u srpskoj privredi? Svima, a narocito birackom telu. 'Onaj koji se bori protiv monstruma, treba da gleda da u borbi i sam ne postane monstrum. I kada pogledate u ambis, i ambis gleda u vas' Friederich Nietzsche

Jorge

pre 18 godina

Voleo bih da mi neko iz vrha ministarstva odbrane ili ministarstva finansija kaže kada će da isplate stipendije, sa kojima kasne pet meseci. Do marta je sve funkcionisalo kako treba...

Dragana

pre 18 godina

Ja ovde zaista nista ne razumem. Kako je moguce da se tako veliki poslovi sklapaju bez znanja Predsednika Srbije i Drzavne zajednice kada se novac za opremu uzima od gradjana Srbije. Neko ce reci pa eto oni nece placati vec ce se uzeti objekti vojni koje vojska ne koristi, a ja pitam ko je u stvari i te objekte platio [mozda Sloba iz zajma za preporod Srbije]. A sto se tice Davinica, pa on je Dinkicev pajtas , a da je nesposoban to se znalo odavno [cak i ptice na grani su to znale samo Dinkic nije]. Sramota je koliko ti mladi i perspektivni opljackase onaj stari i onemocali narod. A mozda ce g.Dragic od tog novca opet dati prilog slavnoj porodici Milosevic da kupi neki stancic u Hagu da budu blize tati. BRUKA i SRAMOTA .

D Ognjanovic

pre 18 godina

Besmislica toliko ulaganje u vojnika troslemo cudoviste dvadesti prvog veka.
Prvo treba tog vojnika obuciti napraviti od deteta humanog postenog obrazovanog coveka Zatim zrelog ako to on hoce i ukoliko postoji potreba obuci ga u funkcionalnu uniformu koju moze lokalni krojac da sasije po meri i najbliza fabrika obuce da za njega napravi udobnu cipelu sa visokom sarom i ortopedskim uloskom. Odelo ne cini covekaGospodin Davinic & Co treba da podnesu ostavku

djordje

pre 18 godina

Simptomaticno je da je u svim finansijskim skandalima vise nego prisutna, opskurna stranka (!?) G17+. Ocigledno da iskompleksirani podpredsednik te tzv. stranke nastavlja sa blacenjem svakoga ko mu se suprotstavi, pa makar bio i iz 'njegove' strankekao sto je slucaj sa 'Ko me gurnu' Davinicem. Dinkic nastavlja sa onim sto jedino i ume - izmisljanjem afera, kao sto je i radio za vreme Zivkoviceve vlade. Svaki dan je sazivao konferencije, mahao nekim papirima, proizvodio dve-tri afere dnevno, koje nikad nije potvrdio - a ni demantovao.

Ares

pre 18 godina

Pa naravno, ne treba MOD da kupuje pancire i slemove preko interneta. Dovoljno je da se pojavi kod renomiranih svetskih proizvodjaca pa ce cene za tu kolicinu biti 30-50 % nize od ponudjenih na internetu.

Sasa S

pre 18 godina

definitivno smrdi jako, i bio sam u pravu, klupko s eodmotava, zivi bili pa videli...vise, mnogo vise je u igri od samog narucivanja opreme...polako i strpljivo, Navijam za DAVINICA, ma kako to izgledalo demagoski...covek je bio marioneta, koja se pobunila!

Spale

pre 18 godina

Kao neko ko je 16 godina radio u vojsci znam da dosadasnja uniforma nije nista valjala, ali verovatno kao i dosad, zamena uniformi sluzi da neko uzme procenat. Kad bi iko proverio dosadasnje ugovore video bi da je pojedinim firmama placano 2-3 puta skuplje nego sto je cena na trzistu.
Zasto su skoro svi Milovi savetnici za nezavisnost iz Vojske sada u Beogradu u GS? Zasto Srbija placa vojne penzionere drzavljane CG? Oni su Savezni funkcioneri i tamo su dosli po kljucu!
Zasto se ukidaju ratne jedinice dok je GS veci nego u SFRJ?
Zasto u Vojsci na dinar plate ide 1,5 dinara dodataka? Znate li koje su to privilegije i koje su tu zloupotrebe?
Zasto se svi prave da ovo neznaju?

Srba

pre 18 godina

U mutnim i teskim vremenisma ne postoji nista gore nego neistina .
Da li vlada ima dovoljno odgovornosti da u kratkoj formi saopsti narodu istinu. Dosta mi je nagadjanja,pretpostavki, tabloida i kafanskih komentatora. Hocu istinu. Imam na to parvo i tacka.

d

pre 18 godina

Svi mi u vojsci vec odavno znamo da je Davinic nesposoban da bude ministar, ali tek kad nije dao procenat (ili sve) pojedincima oni su shvatili tu cinjenicu. Naravno, kao i uvek, to ce sve da se obije o nasa ledja, primanja kasne, povisice nije bilo vec godinu dana (a mi ne mozemo kao prosveta i ostale profesije da zakazemo strajk, pa mogu da nas jasu), za jesen su najavili neku kao povisicu, ali kako stvari idu od toga nece biti nista.
Boli nas uvo za nove uniforme, za njihove rasprave i licne sukobe. Kod nas na zalost sve tako funkcionise.
Da li neko misli da su nabavke u policiji drugacije? Naravno da nisu, samo sto je Jocic sa svima u ljubavi, a ako pukne ljubav saznacemo i tu dosta ...
I gde na svetu ima da ministar finansija projektuje brojno stanje vojske, kao i to sta moze i sta sme da se nabavlja?
Nego, cemu sve ovo nase tupljenje? Kao da ce se nesto promeniti. bice: pojeo vuk magarca, kao i za sve ostalo. Svi ce sad da peru ruke (vec su poceli), Davinica ce da smene, da podnesu neku krivicnu prijavu, kao protiv Kolesara i Janjusevica, i to ce tako i da zavrsi.

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Lopovi imaju samo jedno ime - lopovi. Bilo koja druga imena i zvanja se ne uzimaju u obzir. Zato ta visoka zvanja su data licima u koje je drzava Srbija imala poverenja ili su mislili da su lica zaduzena da vode te sluzbe - ministarstva, zasluzuju ta najvisa mesta u nasem drustvu. Izgleda po svemu sto se dogodilo da su te osobe opasni lopovi koji potkradaju Srbiju. Takve osobe moraju pod hitno da se osiguraju iza resetaka i ispita njihova dosadasnja aktivnost. Njihov imunited mora odmah da se ukine a oni stave na raspolaganju specijalnim sluzbama za dalja istrazivanja. Mi verujemo da su oni profesinalni lopovi i da im ovo nije prvi lopovski posao. Oni moraju da se najstrozije kazne kako dolikuje njihovim visokim polozajima u nasoj drzavi Srbiji.

Uros

pre 18 godina

Veljko Kadijevic? Pa je li to onaj Veljko? Pogledajte samo tu ekipicu - Mile Dragic, Mile Bogdanovic, Kadijevic, jos Davinic tu ispade najmanje antipatican - on je izgleda stvarno samo nesposoban i potpuni laik za tu funckiju, a pri tome se lepo uvalio u ekipicu pa je mislio da ce tako da se provuce... A onaj Dragic, cujem, brine za "decu"... Da ne idu "bosa" po minskim poljima - da li ti slemovi i panciri stite i od podzemnih objekata u Topcideru?
BANDO CRVENA!

Danilo

pre 18 godina

Davinic ima daleko najbolje kvalifikacije za posao koji obavlja plus ogromno iskustvo iz UN. On je "nesposoban" jer nije mangup i lopov. Suvise je fin za drustvo oko njega.
A bas se divno drustvo sakupilo - "neobavesteni" Treba da se ispitaju i svi ugovori potpisani i za vreme prethodnoh ministara. Ko zna sto ce se pronaci.
General armije ne zna da je licno trazio da se potpise ugovor? Ima covek problema sa memorijom. Treba ga unaprediti.

Igra

pre 18 godina

Stvar je jednostavna:

1. Dinkicu smeta Davinic jer mu se nije pokorio i uradio sta mu je naredjeno

2. Dinkicu smeta Davinic jer je potpisao zaduzenje koje Dinkic ne moze da isfinansira jer nam je drzava bankrot, i ovako jedva krpi krajeve; a verovatno najvise koristi od celog dila imaju crnogorci pride (mozda prepumpavanje srpskog budzeta u crnogorski?)

3. Kostunici smeta Davinic jer zapravo ne zeli da se vojska profesionalizuje i udje u NATO, samo to javno ne sme da prizna

4. Paskasu smeta Davinic iz istog razloga kao i Kostunici tako da mu smesta igru za Kostunicu

5. Tadicu smeta Davinic jer trosi srpske pare u dilu sa crnogorcima a on verovatno nije dobio deo.

I tu se prica zavrsava; naravno da Davinic nije pravio cifre koliko treba slemova a koliko pancira, to je pravila neka strucna sluzba vojske i sigurno da je proslo Paskasa i Dinkica i Kostunicu jer je ozbiljan ugovor u pitanju. Davinic je mislio da ce igrati izmedju dve vatre (cnra gora/srbija) ali mu izgleda nece bas poci tako lako za rukom. Davinic je uvek bio samo figura za TV kamere u ministarstvu. Verovatno je jedan od ministara koji je najcesce menjao svoje "strucne" izjave. Osim toga, interesanto je da se sve ovo desava u vreme predloga novog zakona o odbrani (koji doduse nije jako bitan, ali nas vise usmerava ka NATO) i u jeku potpisivanja raznih ugovora sa NATO. Zanimljivo.

Rade

pre 18 godina

Licno sam ucestvovao na jednom medjunarodnom tenderu za nabavku zastitnih prsluka IV stepena zastite.Cena koju sam dobio od proizvodjaca iz jedne susedne zemlje je 250 eura za II stepen,dodatnih 65 eura za dodatnu plocu za III stepen i 90 eura za dodatnu plocu za IV stepen zastite.
Dakle lako je utvrditi svetsku cenu ovog proizvoda i cenu koju je ponudila zrenjaninska firma.
Ono sto se vidi iz novina ugovorena cena je mnogostruko veca nego sto je svetska cena.
Zasto je to tako neka odgovore oni koji su potpisali ugovor.

Ivan

pre 18 godina

cim neko nije dobio svoj deo u raspodeli profita.... verovatno u svakom bitnijem ministarstvu postoji neka mutljavina, samo je treba iskopati

Sasa s

pre 18 godina

Ocigledno da je "krupnija" stvar u pitanju... sinoc sno videli ministra sa vojnim generalima, gde "ostro" upozorava ministra finansija da se ne "kocoperi" previse. A odmah posle toga gdin general Paskas kod kostunice i Tadica izjavljuje nesto drugo???
Mislim da u pozadini stoji "skrojen plan" o kome cemo dana si sutra i ovih dana mnogo vise saznati iz reakcija srpskih i crnogorskih politicara... Uglavnom NECISTO i prljavo i bacanje prasine u oci...
Zasto cute radikali?

Milos

pre 18 godina

Posto u kapitalizmu moraju da postoje kapitalisti, u Rusiji je posle pada komunizma KGB od proverenih drugova stvorio tzv. tajkune.
Oni koji su ostali na liniji i dalje su zivi, zdravi i itekako aktivni i u Rusiji i sire, a oni koji su se zaboravili i poneli nasli su se iza resetaka. Nase sluzbe, kao najbolje ucenice sovjetske skole, krenule su u Slobino vreme istim putem. Tako su nastali Karici, Miskovici, Drakulici, Kostici i dr., a u domenu vojne industrije ocigledno je "glavni" trebalo da postane Mile Dragic.
Posle 5. oktobra, nasledjena sema je jedno vreme funkcionisala. Medjutim, posto se u medjuvremenu stvorilo vise centara moci a nema kao u Rusiji jednog Putina koji ce da presece stvari, sema. je pocela da zaribava.
Imajuci u vidu nasu trenutnu ekonomsku i politicku situaciju i razlicite interese velikih sila za nase "parce" tzv. Zapadnog Balkana, izgleda da cemo jos dugo gledati "ko ce koga" i tesko bi i nezahvalno bilo davati bilo kakve prognoze.

Zivkovic

pre 18 godina

Sad taj instalirani covek treba da vas zeza koliko god moze: pa nisam ga ja tamo predlozio nego vi. Pojma nemate o ljudima koje predlazete, to prepustite strankama - a one predlazu svasta. Tadic i Kostunica traze ostavku da bi se distancirali od krtice Davinica - ali to je providno. Cim izgubi imunitet - na sud, da vidi da se sa Vojskom i Srbijom nije bas uvek dobro zezati.

mamaludaca

pre 18 godina

Verovatno nije ni predvidjeno da gradjani mnogo saznaju o ovoj igri velikih brojki i mizernih igraca.
Ono sto me muci i sto moze da se promeni jeste:
kako predsednik i premijer mogu da kazu da ne znaju nesto tako krupno.
Ako ja ne mogu,oni moraju znati ili napustiti svoja mesta.

vojnik

pre 18 godina

svi su se oni ugradili.dinkic se buni sto njega niko nije pitao jel on voli da se pita za sve.dinkicu ti mrzis vojsku sto si pokazao u vise navrata.dajte vi profesionalnim vojnicima plate ili ukinite vojsku pa da znamo na cemu smo.
ja kao podoficir nikada necu dobiti stan ali kad postanem general dobicu u nekoj cvecari 4,5,6....ima nade za mene.
da zakjljucimo:neka oni nama daju dobre plate a kad moja porodica ima sta da jede meni ne treba slem i uniforma sa lepsom maskirnom sarom.

bami

pre 18 godina

Zašto to isto ne zatraže od Labusa, Dinkića i Ilića? To je prioritetnije, jer bi situacija tek tada bila mnogo čistija i bistrija, a građani bi, možda, poverovali da Tadić i Koštunica stvarno žele da pročiste Srbiju!

Dr Jackyll

pre 18 godina

"Ne placa se parama, nego ustupanjem vojnih objekata..." Oni su dzabe, jelte. U startu zvuci kao jako "cist" posao - tzv. gradjevinska mafija nije uopste upletena, javlja mi se... A i Kadijevic se javlja, da "opravda stvar"... Ko li je sve u tom nekontrolisanom lancu upleten, samo treba sacekati, pa ce se sami javiti...

BOKI

pre 18 godina

Cinjenica je da u poslednjih 15 godina dinar nije ulozen u modernizaciju vojske i njeno opremanje.
Oprema koja je predmet ugovora je vojsci preko potrebna, ali se njena nabavka ne obavlja na ovaj nacin - telefonom, nego tenderom, gde se tacno specificiraju tip, kolicine i rokovi.
A da je neko trebao da se dobro "omasti", to je izvesno...

Todorovic Bozidar

pre 18 godina

Kada je narod na ivici gladi, kada je siromaštvo naša realnost, nekome je palo na pamet da uloži ogroman novac u opremanje vojske. Naručioci ove opreme su generali iz GŠ a Uprava za nabavke je samo servis koji to realizuje.
Generali, kada je njihov narod na ivici bede, hoće opremu za 21.vek. Pa zašto da ne opreme i vojsku za 21.vek, kada su sebe stambeno opremili za 22.vek. Ali to je tako,kad za njih zakon ne važi. Oni ignorišu i vlast i narod.
Prema tome, vojska treba da se opremi NOVIM GENERALIMA i novim GŠ za 21. vek.

...

pre 18 godina

Pazi sad ovoga! Ispada da je sad doticni Dragic kompetentan da odredjuje koje su kolicine potrebne nasim vojnicima. Pa taj onda zna sve vojne tajne, mnogo vise od samog Dinkica koga je Davinic optuzio za odavanje istih.

Marko

pre 18 godina

Meni sve ovo mirise na zataskavanje Banjice 2. Dok se general Kosovac razbacuje i poklanja stanove svojim bivsim zenama i prijateljicama, vojnici nemaju sta da jedu. I pored toga prasina se dize oko opremanja vojske. Sto se tice opremanja vojske, potrebno je definitivno. Ali malverzacije nisu oko opreme. Ponavljam, finansijskih malverzacija ima na svakom tenderu vezanog za vojsku. Jednostavno oni su navikli da su uvek posteni i da ih niko ne kontrolise. I stalno pricaju o moralu. Medjutim ako pogledamo malo dublje videcemo da vojska prati onu staru 'ko o cemu kurva o postenju'. Potpuno se slazem sa gospodinom Todorovicem, nama trebaju generali za 21 prvi vek! Vojni vrh je potpuno inertan i navikao da se sve njemu servira. Medjutim kada dodje pitanje sposobnosti, rezultati i stanje u vojsci govore sve o tome. Nemoze isti general Kosovac da se pravi pametan kako vojna organizacija ne valja, a on je taj koji je bio nacelnik uprave za organizaciju. I sve to javno izjavi a da ga niko ne pita, zasto je on pravio tako losu organizaciju. Mislim da su svi generali nesposobni i egoisticni da bi vodili vojsku kroz reforme i reorganizaciju. Svi oficiri iznad cina majora treba da napuste vojsku!!

Ivan

pre 18 godina

Sramota, dok ljudi nemaju šta da jedu, oni naručuju opremu od 300 miliona € (skoro pola milijarde $) uvode namet na RTS koji ionako niko ne gleda i treba ga ukinuti. Ove stranke na vlasti su štetočine i treba ih srušiti pod hitno. Revolucija!!!

Pirot

pre 18 godina

A kao ce uleznemo u NATO sas po tri slema na glavu, eli? I po osamdese pancira na svakoga? Obavezno, kao blesavi su bez nas.
Nego, ajde nekoj sa u apsu, a ako moze i vise njih.

Oficir

pre 18 godina

Ljudi, vi niste svesni sta radite!!!!!! Malo ljudi zna da trenutno zbog licnih sukoba Davinica i Dinkica kasne primanja u vojsci. Sramota!! Samo se izivljavaju na nama. Zar je moje dete krivo sto Davinic nije dozvolio da se i Mladja i ostala ekipa ugrade u posao. Staresine u vojsci (ne racunajuci glavonje iz generalstaba) su na ivici egzistencije. Nemaju stan, redovna primanja... Dokle bre............

Лале, Беч

pre 18 godina

Логичмо је да Давинић не даје оставку пре него што се рашчисте све оптужбе на његов рачун.
Он је можда несналажљив и неспособан за финкцију на коју су га поставили - они из позадине су можда са тим и рачунали!
Све рашчистити до краја!

joker

pre 18 godina

kako god se okrenes na"vrhu" neki milosevicev covek..vojske ,policije,db-a,biznisa..."vlade"!!??..kao i svuda drugde!!??!!paskas- mile dragic-donator za markovu "madonu"!!!??to mora da je bio markov "tutor"za poslove sa "gajbicama"!??vidim slican akcenat na "rad"...pozeleo,utuvio u glavu...radio,radio,radio i!!??...

George

pre 18 godina

Ko hoce u Evropu, mora u NATO, ko hoce u NATO, mora u Partnerstvo za mir, ko hoce u partnerstvo za mir, mora da ima Vojsku. Vojska je u savremenom svetu najvazniji instrument spoljne politike drzave. Poimanje vojske u srpskoj javnosti je anahrono. Srbi, ako hocete u Evropu moracete da imate mnogo manju vojsku, ali skuplju nego sto je ikad bila . Pitanje ministrima. Hocete li vi u Evropu? Pitanje srbima. Ko vam zeli dobro, ministri ili Vojska? Pitanje Dinkicu. Sta je jeftinije, nova Vojska ili stara tehnologija u srpskoj privredi? Svima, a narocito birackom telu. 'Onaj koji se bori protiv monstruma, treba da gleda da u borbi i sam ne postane monstrum. I kada pogledate u ambis, i ambis gleda u vas' Friederich Nietzsche

Jorge

pre 18 godina

Voleo bih da mi neko iz vrha ministarstva odbrane ili ministarstva finansija kaže kada će da isplate stipendije, sa kojima kasne pet meseci. Do marta je sve funkcionisalo kako treba...

Dragana

pre 18 godina

Ja ovde zaista nista ne razumem. Kako je moguce da se tako veliki poslovi sklapaju bez znanja Predsednika Srbije i Drzavne zajednice kada se novac za opremu uzima od gradjana Srbije. Neko ce reci pa eto oni nece placati vec ce se uzeti objekti vojni koje vojska ne koristi, a ja pitam ko je u stvari i te objekte platio [mozda Sloba iz zajma za preporod Srbije]. A sto se tice Davinica, pa on je Dinkicev pajtas , a da je nesposoban to se znalo odavno [cak i ptice na grani su to znale samo Dinkic nije]. Sramota je koliko ti mladi i perspektivni opljackase onaj stari i onemocali narod. A mozda ce g.Dragic od tog novca opet dati prilog slavnoj porodici Milosevic da kupi neki stancic u Hagu da budu blize tati. BRUKA i SRAMOTA .

D Ognjanovic

pre 18 godina

Besmislica toliko ulaganje u vojnika troslemo cudoviste dvadesti prvog veka.
Prvo treba tog vojnika obuciti napraviti od deteta humanog postenog obrazovanog coveka Zatim zrelog ako to on hoce i ukoliko postoji potreba obuci ga u funkcionalnu uniformu koju moze lokalni krojac da sasije po meri i najbliza fabrika obuce da za njega napravi udobnu cipelu sa visokom sarom i ortopedskim uloskom. Odelo ne cini covekaGospodin Davinic & Co treba da podnesu ostavku

djordje

pre 18 godina

Simptomaticno je da je u svim finansijskim skandalima vise nego prisutna, opskurna stranka (!?) G17+. Ocigledno da iskompleksirani podpredsednik te tzv. stranke nastavlja sa blacenjem svakoga ko mu se suprotstavi, pa makar bio i iz 'njegove' strankekao sto je slucaj sa 'Ko me gurnu' Davinicem. Dinkic nastavlja sa onim sto jedino i ume - izmisljanjem afera, kao sto je i radio za vreme Zivkoviceve vlade. Svaki dan je sazivao konferencije, mahao nekim papirima, proizvodio dve-tri afere dnevno, koje nikad nije potvrdio - a ni demantovao.

Ares

pre 18 godina

Pa naravno, ne treba MOD da kupuje pancire i slemove preko interneta. Dovoljno je da se pojavi kod renomiranih svetskih proizvodjaca pa ce cene za tu kolicinu biti 30-50 % nize od ponudjenih na internetu.

Sasa S

pre 18 godina

definitivno smrdi jako, i bio sam u pravu, klupko s eodmotava, zivi bili pa videli...vise, mnogo vise je u igri od samog narucivanja opreme...polako i strpljivo, Navijam za DAVINICA, ma kako to izgledalo demagoski...covek je bio marioneta, koja se pobunila!

Spale

pre 18 godina

Kao neko ko je 16 godina radio u vojsci znam da dosadasnja uniforma nije nista valjala, ali verovatno kao i dosad, zamena uniformi sluzi da neko uzme procenat. Kad bi iko proverio dosadasnje ugovore video bi da je pojedinim firmama placano 2-3 puta skuplje nego sto je cena na trzistu.
Zasto su skoro svi Milovi savetnici za nezavisnost iz Vojske sada u Beogradu u GS? Zasto Srbija placa vojne penzionere drzavljane CG? Oni su Savezni funkcioneri i tamo su dosli po kljucu!
Zasto se ukidaju ratne jedinice dok je GS veci nego u SFRJ?
Zasto u Vojsci na dinar plate ide 1,5 dinara dodataka? Znate li koje su to privilegije i koje su tu zloupotrebe?
Zasto se svi prave da ovo neznaju?

Srba

pre 18 godina

U mutnim i teskim vremenisma ne postoji nista gore nego neistina .
Da li vlada ima dovoljno odgovornosti da u kratkoj formi saopsti narodu istinu. Dosta mi je nagadjanja,pretpostavki, tabloida i kafanskih komentatora. Hocu istinu. Imam na to parvo i tacka.

d

pre 18 godina

Svi mi u vojsci vec odavno znamo da je Davinic nesposoban da bude ministar, ali tek kad nije dao procenat (ili sve) pojedincima oni su shvatili tu cinjenicu. Naravno, kao i uvek, to ce sve da se obije o nasa ledja, primanja kasne, povisice nije bilo vec godinu dana (a mi ne mozemo kao prosveta i ostale profesije da zakazemo strajk, pa mogu da nas jasu), za jesen su najavili neku kao povisicu, ali kako stvari idu od toga nece biti nista.
Boli nas uvo za nove uniforme, za njihove rasprave i licne sukobe. Kod nas na zalost sve tako funkcionise.
Da li neko misli da su nabavke u policiji drugacije? Naravno da nisu, samo sto je Jocic sa svima u ljubavi, a ako pukne ljubav saznacemo i tu dosta ...
I gde na svetu ima da ministar finansija projektuje brojno stanje vojske, kao i to sta moze i sta sme da se nabavlja?
Nego, cemu sve ovo nase tupljenje? Kao da ce se nesto promeniti. bice: pojeo vuk magarca, kao i za sve ostalo. Svi ce sad da peru ruke (vec su poceli), Davinica ce da smene, da podnesu neku krivicnu prijavu, kao protiv Kolesara i Janjusevica, i to ce tako i da zavrsi.

Srbi Bez Granica

pre 18 godina

Lopovi imaju samo jedno ime - lopovi. Bilo koja druga imena i zvanja se ne uzimaju u obzir. Zato ta visoka zvanja su data licima u koje je drzava Srbija imala poverenja ili su mislili da su lica zaduzena da vode te sluzbe - ministarstva, zasluzuju ta najvisa mesta u nasem drustvu. Izgleda po svemu sto se dogodilo da su te osobe opasni lopovi koji potkradaju Srbiju. Takve osobe moraju pod hitno da se osiguraju iza resetaka i ispita njihova dosadasnja aktivnost. Njihov imunited mora odmah da se ukine a oni stave na raspolaganju specijalnim sluzbama za dalja istrazivanja. Mi verujemo da su oni profesinalni lopovi i da im ovo nije prvi lopovski posao. Oni moraju da se najstrozije kazne kako dolikuje njihovim visokim polozajima u nasoj drzavi Srbiji.

Uros

pre 18 godina

Veljko Kadijevic? Pa je li to onaj Veljko? Pogledajte samo tu ekipicu - Mile Dragic, Mile Bogdanovic, Kadijevic, jos Davinic tu ispade najmanje antipatican - on je izgleda stvarno samo nesposoban i potpuni laik za tu funckiju, a pri tome se lepo uvalio u ekipicu pa je mislio da ce tako da se provuce... A onaj Dragic, cujem, brine za "decu"... Da ne idu "bosa" po minskim poljima - da li ti slemovi i panciri stite i od podzemnih objekata u Topcideru?
BANDO CRVENA!

Danilo

pre 18 godina

Davinic ima daleko najbolje kvalifikacije za posao koji obavlja plus ogromno iskustvo iz UN. On je "nesposoban" jer nije mangup i lopov. Suvise je fin za drustvo oko njega.
A bas se divno drustvo sakupilo - "neobavesteni" Treba da se ispitaju i svi ugovori potpisani i za vreme prethodnoh ministara. Ko zna sto ce se pronaci.
General armije ne zna da je licno trazio da se potpise ugovor? Ima covek problema sa memorijom. Treba ga unaprediti.

Igra

pre 18 godina

Stvar je jednostavna:

1. Dinkicu smeta Davinic jer mu se nije pokorio i uradio sta mu je naredjeno

2. Dinkicu smeta Davinic jer je potpisao zaduzenje koje Dinkic ne moze da isfinansira jer nam je drzava bankrot, i ovako jedva krpi krajeve; a verovatno najvise koristi od celog dila imaju crnogorci pride (mozda prepumpavanje srpskog budzeta u crnogorski?)

3. Kostunici smeta Davinic jer zapravo ne zeli da se vojska profesionalizuje i udje u NATO, samo to javno ne sme da prizna

4. Paskasu smeta Davinic iz istog razloga kao i Kostunici tako da mu smesta igru za Kostunicu

5. Tadicu smeta Davinic jer trosi srpske pare u dilu sa crnogorcima a on verovatno nije dobio deo.

I tu se prica zavrsava; naravno da Davinic nije pravio cifre koliko treba slemova a koliko pancira, to je pravila neka strucna sluzba vojske i sigurno da je proslo Paskasa i Dinkica i Kostunicu jer je ozbiljan ugovor u pitanju. Davinic je mislio da ce igrati izmedju dve vatre (cnra gora/srbija) ali mu izgleda nece bas poci tako lako za rukom. Davinic je uvek bio samo figura za TV kamere u ministarstvu. Verovatno je jedan od ministara koji je najcesce menjao svoje "strucne" izjave. Osim toga, interesanto je da se sve ovo desava u vreme predloga novog zakona o odbrani (koji doduse nije jako bitan, ali nas vise usmerava ka NATO) i u jeku potpisivanja raznih ugovora sa NATO. Zanimljivo.

Rade

pre 18 godina

Licno sam ucestvovao na jednom medjunarodnom tenderu za nabavku zastitnih prsluka IV stepena zastite.Cena koju sam dobio od proizvodjaca iz jedne susedne zemlje je 250 eura za II stepen,dodatnih 65 eura za dodatnu plocu za III stepen i 90 eura za dodatnu plocu za IV stepen zastite.
Dakle lako je utvrditi svetsku cenu ovog proizvoda i cenu koju je ponudila zrenjaninska firma.
Ono sto se vidi iz novina ugovorena cena je mnogostruko veca nego sto je svetska cena.
Zasto je to tako neka odgovore oni koji su potpisali ugovor.

Ivan

pre 18 godina

cim neko nije dobio svoj deo u raspodeli profita.... verovatno u svakom bitnijem ministarstvu postoji neka mutljavina, samo je treba iskopati