Vučić iznosi imena ministara GO SNS

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana danas u 16 sati u Novom Sadu. Na sednici će Aleksandar Vučić predstaviti imena ministara nove vlade.

Izvor: B92, Beta

Petak, 25.04.2014.

00:20

Default images

Sednica će biti zatvorena za javnost, a po njenom završetku lider SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić obratiće se novinarima.

Predsednica Skupštine Srbije i član Predsedništva SNS Maja Gojković očekuje da Vučić u obraćanju članovima Glavnog odbora da naznake svog kabineta i kaže predlog personalnih rešenja stranke.

Upoznaće nas sa njegovim idejama, ko će od nestrančkih ličnosti i eksperata biti deo njegovog tima, rekla je Gojković.

U Skupštinu Srbije u sredu je stigao Predlog zakona o ministarstvima, kojim je predviđeno da nova vlada ima 16 ministarstava, a Vučić je ranije najavio da će vlada biti formirana u nedelju, 27. aprila, do 19 sati.

Vučić je u utorak, nakon što mu je predsednik Srbije Tomislav Nikolić poverio mandat za sastav vlade, rekao da će cilj nove vlade, koja će imati 16 ministarstava i do 18 članova, biti reforme poput onih u Estoniji i baltičkim zemljama koje su trajale dve godine.

Vladu će pored SNS-a i stranaka koje su sa njom u koaliciji ostvarile ubedljivu pobedu na izborima 16. marta, činiti i koalicija oko SPS-a kao i Savez vojvođanskih Mađara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: