BiH:Pretres zbog zločina nad Srbima

Po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru istrage o zločinima počinjenim nad srpskim stanovništvom pretresli su u Goraždu prostorije Udruženja veterana policije.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

21:07

Default images

Po nalogu Tužilaštva BiH, u okviru istrage o zločinima počinjenim nad srpskim stanovništvom, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) pretresli su u Goraždu prostorije Udruženja veterana policije i objekte u vlasništvu Ismeta Subašića.

"Pripadnici SIPA od nas su tražili 18 dokumenata koje mi ne posedujemo. Dobrovoljno smo predali samo jedan spisak", izjavio je Izet Helać, predsednik Udruženja veterana policije regije Goražde "1991.-1995".

On je kazao da u ovom udruženju ne kriju nikakve dokumente i da njegovi članovi nisu povezani sa ratnim zločinima, kao ni sa osumnjičenima čija se imena navode u naredbi o pretresu.

Helać smatra da je pretres u udruženju izvršen da bi se došlo do njihovog člana Ismeta Subašića, brata Osmana Subašića, inače ministra unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ratnog komandira policijske stanice u Vitkovićima, objavio je BIRN-Justice Report.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: