Nađena tela dece, majka privedena

Spasilačke ekipe pronašle su tela trogodišnje devojčice i njenog jedanaestomesečnog brata, koje je juče odnela Turijska reka. Majka zadržana u policiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.04.2014.

07:23

Default images

Najpre je u 11.55 h pronađeno telo devojčice M.M. koje se zakačilo za granu i tu zaustavilo, na oko 700 metara od mesta odakle ih je bujica odnela. Nakon njenog, oko 13.25 pronađeno je i telo njenog brata M.M., na udaljenosti od oko jedan kilometar, rekao je portparol Policijske uprave u Nišu Aleksandar Slavković.

Majka stradale dece zadržana je u policiji. Njoj je određeno zadržavanje od 48 sati zbog sumnje da je počinila krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti. Po isteku policijskog zadržavanja, tužilaštvo će odlučiti da li će odrediti dalje korake protiv majke.

Tela dece koja su se utopila juče, danas su pronašli ronioci Gorske službe spasavanja Srbije, koji su se jutros pridružili akciji potrage za telima dece. Prema rečima člana tima za spasavanje Vatrogasne jedinice iz Aleksinca Aleksandra Nikolića, telo devojčice nađeno je na 700 do 800 metara od mesta na kome se pretpostavljalo da su deca upala u vodu.

"To je praktično bilo prvo mesto koje je bilo kritično i na koje smo sumnjali da bi moglo da zaustavi tela", rekao je Nikolić. Telo mališana pronađeno je jedan kilometar od mesta gde je pronađena devojčica, rekao je portparol Policijske uprave u Nišu Aleksandar Slavković.
Tanjug
Pripadnici žandarmerije, ronioci i vatrogasci potragu su prekinuli sinoć oko 21.30 časova, rekao je portparol niške Policijske uprave Aleksandar Slavković. Prema njegovim rečima, ekipe spasilaca pretražile su korito Turijske reke do ušća u Južnu Moravu više puta tokom dana, ali su svi napori bili bezuspešni.

Potraga je počela u prepodnevnim časovima, odmah posle prijave da je nestalo dvoje male dece u aleksinačkom selu Bankovac. Sinoć je završen i uviđaj policije i istražnog suda kako bi se otklonila svaka sumnja da bi smrt dece mogla biti nasilna ili namerna.

"Istragom je utvrđeno da je smrt dvoje dece u selu Bankovcu bila zadesna", rekla je za Tanjug Maja Stojiljković.

Kako se pretpostavlja, beba je bila u rukama majke B.M., a trogodišnja devojčica je bacala kamenčiće u reku, okliznula se i upala u nabujalu vodu. Majka je sa bebom ušla u vodu da spase devojčicu, ali ih je bujica sve povukla.

Meštanin koji je prolazio uspeo je da iz matice izvuče i spase majku, ali je bujica odnela decu, čija tela sada traže policija i vatrogasne službe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: