PISA testiranje đaka i 2015. godine

Međunarodno PISA testiranje postignuća učenika u Srbiji biće realizovano i u ciklusu 2015, najavio državni sekretar Ministarstva prosvete Muhedin Fijuljanin.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2014.

18:48

Default images

Ministarstvo prosvete je potpisalo sporazum sa Organizacijom za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) o sprovođenju PISA testiranja i naredne godine, rekao je Fijuljanin i naveo da su u toku pripreme za probno, ali i za glavno testiranje.

"Nedavno smo poslali pismo OECD u kome navodimo da kod nas teku pripreme za nastavak testiranja", rekao je Fijuljanin u pres sali Vlade Srbije.
PISA testiranje, najveća medunarodna provera postignuća učenika, obavlja se svake tri godine i testiraju se učenici koji napune 15 godina.
Srbija učestvuje u PISA testiranju od 2003. godine, a u prethodnom krugu naši đaci ostvarili su do sada najbolje rezultate, iako su njihova postignuća i dalje ispod proseka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: