Siniša Mali gradonačelnik Beograda

Siniša Mali biće novi gradonačelnik Beograda, potvrđeno je za B92. On bi trebalo da bude izabran na sednici gradske skupštine sutra u 15 časova.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 23.04.2014.

16:48

Default images

Siniša Mali je prethodnih pet meseci bio predsednik privremenog organa grada Beograda.

Danas je inače konstituisana Skupština grada Beograda, a odbornik SPS-a Nikola Nikodijević izabran je za predsednika beogradskog parlamenta.

Sednica gradskog parlamenta zakazana je za 15 sati, a na dnevnom redu su, pored izbora gradonačelnika, i izbor njegovog zamenika i članova Gradskog veća.

Kako saznaje Tanjug u DSS, njihov kandidat za zamenika gradonačelnika biće predsednik beogradskog odbora te stranke Andreja Mladenović.

Gradski parlament sutra će razmatrati i predlog rešenja o razrešenju i imenovanju Gradske izborne komisije, a budući sastav GIK-a imaće 15 članova, odnosno predsednika i šest članova sa liste SNS, tri iz DS, po dva iz SPS i DSS i jednog iz PUPS-a.

Gradonačelnik Beograda bira se iz reda odbornika, na vreme od četiri godine, tajnim glasanjem, većinom glasova od ukupnog broja odbornika Skupštine grada. Kandidata za gradonačelnika predlaže predsednik Skupštine grada.

Siniša Mali je 18. novembra prošle godine imenovan za predsednika Privremenog veća Beograda, a pre toga je bio savetnik za privredu i ekonomiju Aleksandra Vučića, tada prvog potpredsednika vlade.

Siniša Mali je rođen 1972. u Beogradu, gde je diplomirao i magistrirao na Ekonomskom fakultetu, da bi potom magistrirao i u SAD. Bio je pomoćnik ministra za privatizaciju u republičkom Ministarstvu za privredu i privatizaciju od 2001. godine.

Osnivanjem Agencije za privatizaciju 17. jula 2001. godine operativne aktivnosti u vezi sa privatizacijom sa ministarstva prelaze u Agenciju, a on postaje direktor Centra za privatizaciju.

Nakon ukidanja Centra za privatizaciju, postaje direktor Centra za tendere. Kao direktor Centra, bio je zadužen za privatizaciju preduzeća putem tendera. Na tom mestu ostaje do kraja 2003.

Potom je osnovao svoju kompaniju, koja se bavi savetovanjem u oblasti kupovine i prodaje preduzeća, finansijskog restrukturiranja, konsolidacije poslovanja.

Radio je u kompanijama "Kredit Svis frst Boston" (Credit Swisse First Boston) i "Dilojt end Tuš" (Deloitte & Touche).

Magistrirao je 1999. na američkom univerzitetu Vašington u Sent Luisu, a doktorat je odbranio na beogradskom FON-u.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: