Štajnmajer za smirivanje tenzija

Nemački ministar spoljnih poslova Frank-Valter Štajnmajer zalaže se za izbegavanje dalje eskalacije tenzija u odnosima s Rusijom.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.04.2014.

10:52

Default images

Štajnmajer izrazio želju da se prevenciji eskalacije tenzija sa Rusijom zbog Ukrajine posveti jednaka pažnja kao ona koja je trenutno posvećena pretnji ekonomskim sankcijama zvaničnoj Moskvi.

Prema navodima agencije Rojters, Štajnmajer je mislio na pretnje Sjedinjenih Američkih Država, ali i Berlina, čiji zvaničnici zagovaraju oštrije ekonomske sankcije protiv Rusije.

"Ponekad poželim da se ista energija koja se ulaže u razgovore o sankcijama uloži i u izbegavanje dalje eskalacije tenzija", istakao je Štajnmajer u intervjuu listu "Bild am Zontag"

On je dodao: "Mi smo već nadugo i naširoko raspravljali na temu sankcija", što se, kako navodi Rojters, odnosi na nemačku ministarku odbrane Ursulu fon der Lejen, koja je apelovala na uvođenje ekonomskih sankcija protiv Rusije.

Fon der Lejen je u intervjuu nedeljniku "Fokus" u petak izjavila: "Mi Evropljani jasno ističemo da će, ukoliko Moskva nastavi sa destabilizacijom Ukrajine, biti uveden treći nivo sankcija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: