Poplavljena Đavolja Varoš

Podnožje Đavolje Varoši je poplavljeno, ali zemljane figure nisu ugrožene, rekao je upravnik tog kompleksa Radoje Stepanović.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 20.04.2014.

22:47

Default images

U podnožju su muljem i granjem zatrpana dva mosta, poplavljen je restoran i suvenirnica, napomenuo je Stepanović.

Voda je u opadanju, pa ćemo narednih dana intenzivno raditi na saniranju stanja kako bi posetiocima odmah mogli da mogućimo posete, rekao je on. Stepanović je rekao da je put prema selu Đake prokrčen i da je on sada prohodan.

Đavolja Varoš je 1959. godine proglašen za prirodno dobro od izuzetnog značaja. Godišnje Đavolju Varoš poseti oko 50.000 turista, a to mesto je bilo kandidovano i za jedno od sedam svetskih čuda prirode.

Ovaj geomorfološki fenomen, prema narodnoj legendi, predstavlja skamenjene svatove koji su pošli da venčaju brata i sestru. Umešla se, prema tom predanju, Božija sila i kaznila ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: