Održana misa bdenja uoči Uskrsa

Blagoslovom hrane večeras je u katedrali Blažene device Marije u Beogradu završena misa bdenja koju je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2014.

20:42

Default images

Misa je počela paljenjem vatre koja predstavlja svetlost, odnosno vaskrsenje Isusa Hrista, u dvorištu katedrale.

Misi su pored vernika prisustvovali i predstavnici države, diplomatskog kora, medju kojima je bio i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Majkl Kirbi, kao i predstavnici verskih zajednica.

Hočevar je tom prilikom čestitao Uskrs svima hrišćanima koji ga sutra slave, i sa Istoka i Zapada.
Ambasador SAD u Beogradu Majkl Kirbi (Foto: Tanjug)
"Oslobodimo se svake viktimizacije, osećaja da smo žrtve, oslobodimo se i najmanje želje za osvetom, mržnjom i predrasudama", poručio je Hočevar tokom mise bdenja.

On je dodao da žrtva jeste pobednik ukoliko se svojim duhom približi Hristu i živi u ljubavi.
Misi su prisustvovali državni sekretar u MUP Vladimir Božoviæ i bivši ministar kulture Bratislav Petkoviæ (Foto: Tanjug)
Hočevar se tokom obraćanja prisetio da se ove godine obeležavaju, kako lepi, tako i tragični dogadjaji koji su se dogodili u Evropi i istakao da Evropa vapi za onim što je Isus uradio - položio svoj život za život drugih.

Sve hrišćanske crkve sutra obeležavaju najveći hrišćanski praznik - vaskrsenje Hristovo događaj kojim je počela novozavetna istorija čovečanstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: