Ekipe na terenu, struja tek večeras

Bez električne energije je i dalje oko 1.000 potrošača u Zlatiborskom okrugu zbog kvarova izazvanih snegom, a ugroženima su poslata tri generatora.

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

08:27

Default images

Kako je ranije rekao Dušan Šunjevarić iz Elektrodistribucije Užice, jutros je oko 40 trafostanica bilo van sistema elektronapajanja.

Ekipe Elektrodistribucije nastavile su sa radovima na otklanjanju kvarova, ali se zbog nepristupačnog terena i snega očekuje da potrošači, umesto u prepodnevnim časovima, električnu energiju dobiju večeras.

"Struju je jutros dobio deo potrošača u opštini Arilje.Ekipe Elektodistribucije su na terenu, a rad im otežava sneg i nepristupačan teren, kako bi stigli do dalekovoda koji su u kvaru, zbog težine snega i drveća koje je popadalo na njih.Do kraja dana situacija sa elektrosnabdevanjem trebala bi da se normalizuje”, kaže Šunjevarić.

Zbog snega i pada drveća preko dalekovoda na području Zlatiborskog okruga 15 hiljada potrošača ostalo je juče bez struje jer je 430 trafo stanica ostalo bez napajanja.

Generatore za više od 70 domaćinstava u selima opštine Čajetina koja zbog obilnih snežnih padavina i dalje nemaju struju danas na raspolaganje je stavio Srpsko - ruski humanitarni centar Niš, kao deo svojih kapaciteta namenjen za pružanje humanitarne pomoći ugroženima.

"Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, u dogovoru sa Elektroprivredom Srbije, uputio je tri generatora velikog kapaciteta, 120kw, u cilju pružanja pomoći ugroženom stanovništvu Zlatiborskog okruga", saopštio je MUP.

Očekivano vreme dolaska generatora u selo Donji Ljubiš, opština Čajetina, je oko 15 časova, navedeno je u saopštenju.

Usled obilnih snežnih padavina, kako se dodaje, 72 domaćinstva u selima opštine Čajetina i dalje su bez snabdevanja električnom energijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: