SPS prihvatio predlog Vučića

Predsedništvo Socijalističke partije Srbije je donelo je odluku da prihvati predlog Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke o učešću u novoj Vladi Srbije.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 17.04.2014.

17:25

Default images

Predsedništvo SPS-a ovlastilo je lidera stranke Ivicu Dačića da nastavi razgovore sa liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem o načinu učešća i kadrovskim rešenjima SPS-a u budućoj Vladi Republike Srbije, saopšteno je iz SPS-a.

“Socijalistička partija Srbije smatra da je u najboljem interesu Srbije da se ne propusti prilika za sprovođenje reformi i razvoj Srbije. Bliska istorija Srbije je, nažalost, bila prepuna propuštenih prilika. Osnovni cilj SPS-a je da doprinese stvaranju moderne i razvijene Srbije, koja će postati deo porodice evropskih naroda. To je istorijska odgovornost svake stranke u Srbiji”, poručuje se u saopštenju socijalista.

Dačić je posle sastanka sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem rekao da je ta stranka spremna da bude deo parlamentarne većine, o čemu će odluku doneti stranački organi, a, kako je rekao, on će predložiti da ona bude pozitivna. "O koalicionim partnerima (Partiji ujedinjenih penzionera Srbije i Jedinstvenoj Srbiji) nismo razgovarali. Bilo je reči samo da ćemo ući u vladu", rekla je za agenciju Beta potpredsednica Socijalističke partije Srbije Slavica Đukić Dejanović.

Koalicioni sporazumi bi trebalo da budu potpisani naredne nedelje, a nova vlada, koja će imati najviše 17 članova, trebalo bi da bude formirana 27. aprila.

Osim SPS-a, koalicioni partner SNS-u biće i Savez vojvođanskih Mađara, ali funkcioneri te stranke neće zauzimati ministarske pozicije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

170 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: