Đilas: DS nema problem da sarađuje

Nakon razgovora s predsednikom Srbije, koji danas obavlja konsultacije sa strankama o novoj vladi, Dragan Đilas izjavio da DS neće učestvovati u radu vlade.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 17.04.2014.

11:18

Default images

Đilas je novinarima nakon sastanka sa Tomislavom Nikolićem rekao da je, tokom razgovora u kabinetu predsednika, izneo bojazan zbog velikog pada standarda građana.

"Izrazili smo bojazan prema mnogim idejama i merama koje se najavljuju i koje mogu dovesti do smanjenja životnog standarda građana i otpuštanja ljudi. Ne vidim taj investicioni proces koji će dovesti do poboljšanja", rekao je Đilas.

On je takođe rekao i da se DS oštro protivi ideji rotirajućeg predsednika Skupštine Srbije, jer je, kako kaže, smatra ponižavajućom. On kaže i da je od Nikolića tražio da se odustane od ideje rotiranja. "Ne slažemo se sa idejom rotiranja, ona je neozbiljna i unižava ugled tog doma, ne samo što je predsednik parlamenta, ako se nešto desi predsedniku države, najvažniji čovek u zemlji i zalažemo se da se od takve ideje odustane", naveo je Đilas.

Na pitanje da li je DS spremna da bude stožer opozicije u Skupštini, Đilas je rekao da je to bila ideja, ali da je o tome rano govoriti, jer se ne zna ko će od parlamentarnih stranaka činiti vladajuću koaliciju.

Takođe, dodao je Đilas, Demokratska stranka i on nemaju problem s tim da u Skupštini sarađuju sa bilo kim, pa i sa NDS Borisa Tadića.

Pre delegacije DS, sa predsednikom Srbije razgovarala je delegacija SPS-JS-PUPS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: