Konsultacije kod Nikolića / FOTO

Predsednik Tomislav Nikolić od jutros ima konsultacije o formiranju Vlade Srbije. Prva na sastanku bila delegacija SPS-PUPS-JS, zatim DS pa NDS Borisa Tadića.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

00:40

Default images

Zatim su došli i predstavnici manjinskih stranaka - Ištvan Pastor ispred Saveza Vojvođanskih Mađara, Sulejman Ugljanin lider Stranke demokratske akcije Sandžaka i Riza Halimi lider Partije za demokratsko delovanje. Konsultacije sa liderom SNS-a i budućim premijerom Aleksandrom Vučićem predsednik Srbije Tomislav Nikolić imaće u utorak 22. aprila.

U delegaciji koja je prva stigla u Predsedništvo Srbije na Andrićevom vencu, pored lidera socijalista Ivice Dačića bili su funkcioneri SPS Slavica Đukić Dejanović i Žarko Obradović, zamenik predsednika PUPS Milan Krkobabić i funkcioner JS Petar Petrović.

"Nije bilo razgovora o personalnim rešenjima", rekao je Dačić i dodao da sigurno neće samo "on ili samo SPS biti u Vladi".
Foto: Tanjug
Nakon njih, kod predsednika Srbije stigla je delegacija DS, koju predvodi Dragan Đilas. U delegaciji DS su bili i Bojan Pajtić i Vesna Martinović.

Lider DS rekao je predsedniku Srbije dan jegova partija neće učestvovati u radu vlade, kao i da se oštro protivi ideji rotirajućeg predsednika Skupštine.

Nakon Demokratske stranke, na konsultacije kod predsednika su ušli Boris Tadić, Dušan Petrović i Nenad Čanak.
Foto: Tanjug
Tadić je ponovio da njegova Nova demokratska stranka neće ući u vladu sa SPS, a naveo je i da mu je Tinde Kovač Cerović rekla da je niko nije zvao u vladu da bude ministarka prosvete.

U podne je na konsultacije kod predsednika Srbije došao lider SVM Ištvan Pastor koji je rekao da SVM ulaze u vladu Aleksandra Vučića, ali da ostaje u koaliciji sa DS-om u Vojvodini.
Foto: Tanjug
Predsednik Srbije odvojeno je razgovarao i sa Sulejmanom Ugljaninom liderom SDA Sandžaka. Potom će razgovarati sa Rizom Hailimijem ispred Partije ze demokratsko delovanje.
Foto: Tanjug
U utorak, 22. aprila predsednik će razgovarati i sa predstavnicima koalicije koju predvodi SNS koja u parlamentu ima 158 od 250 mandata.

Juče su potvrđeni mandati novim poslanicima.

Podsetimo, predsedništvo Socijalističke partije Srbije će na današnjoj sednici razgovarati o učešću u budućoj Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: