Razišli se radnici AMSS

Završen protest radnika AMSS koji traži da se sprovede odluka o smenjivanju generalnog sekretara Aleksandra Nikačevića.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

13:05

Default images

Grupa radnika koja je danas protestvovala ispred zgrade AMSS-a povukla se sa Ruzveltove ulice tokom popodneva, najavivši da će sutra nastaviti sa okupljanjima.

"Protest nije prekinut, a radnici su se okupili u objektu AMSS preko puta zgrade direkcije gde će ostati tokom noći", rekao je Tanjugu jedan od predstavnika nezadovljnih radnika Vlade Ivanović.

On je naveo da će se radnici sutra ponovo protestvovati sa istim zahtevima - da Nikačević ispoštuje odluku skupštine i da tu odluku Agencija za privredne registre u skladu sa zakonom i zvanično overi.

Radnici koji su protestvovali su ukonili vozila iz Ruzveltove ulice i uputili izvinjenje građanima, jer su izazvali zastoja u saobraćaju

Ispred zgrade je bilo petnaestak kamiona za šlepovanje automobila, kao i drugih vozila tog društva, koji, kako su okupljeni rekli novinarima, tu čekaju nekog iz nadležnih državnih organa da dođe i pomogne, što se nije desilo.

Nezadovoljni radnici opužuju Nikačevića za finansijske malverzacije, što je on odbacio i tvrdi da su oni nesposobni neradnici i da je skupština na kojoj je izglasana njegova smena bila nelegalna.

Radnici su oko 13 sati svojim vozilima blokirali deo Ruzveltove ulice ispred Direkcije AMSS, ali je nakon sat i po saobraćaj normalizovan.

Okupljeni, koji su rekli da su došli iz različitih delova Srbije, protestuju u Ruzveltovoj ulici ispred objekata AMSS u kojima se obavlja tehnički pregled, noseći transparente "Dosta je pljačke", "Gotov je", "Lopovi, napolje", "Odlazite, kriminalci".

Na početku protesta, Nikačević, koji je bio u tom objektu, prošao je pored okupljenih radnika, sa nekima od njih neformalno porazgovarao, odbacujući sve optužbe i tvrdeći da nije ništa ukrao.
Tanjug
Nikačević, koji tvrdi da je njegova smena nelegalna, potom je prešao u zgradu Direkcije Auto-moto saveza Srbije, koja je na drugoj strani ulice, praćen zvižducima i dobacivanjima okupljenih.

Između dva objekta AMSS u Ruzveltovoj nakratko je zastalo i petnaestak vozila šlep-službe tog preduzeća, dajući na taj način podršku onima koji protestuju.
Aleksandar Nikaèeviæ (Foto: Tanjug)
Predsednik Upravnog odbora AMSS Radoslav Jovanović je rekao novinarima da je još pre pet dana Agencija za privredne registre predata odluka o smeni Nikačevića, a da ta državna institucija još nije reagovala po tom pitanju.

Jovanović je rekao i da se po izveštaju revizorske kuće koja je kontrolisala poslovanje AMSS vidi da je bilo malverzacija u tom preduzeću. Prema njegovim rečima, odluku o smenjivanju Nikačevića doneli su legalno izabrani delegati skupštine AMSS na vanrednom zasedanju prošle srede u Kruševcu.

On je dodao i da radnici koji protestuju žele na taj način da podrže tu odluku skupštine AMSS, kao i da time apeluju na nadležne organe da reaguju i omoguće da AMSS nastavi normalan rad.

Tokom protesta, koji obezbeđuje policija, nije bilo incidenata, a saobraćaj se u Ruzveltovoj ulici, osim sa malim zastojima, odvijao nesmetano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: