Vučić: Uvodim porez za političare

Budući premijer Aleksandar Vučić najavio je da će nova vlada uvesti i dodatno oporezivanje najviših državnih funkcionera.

Izvor: Blic, Tanjug

Nedelja, 13.04.2014.

23:40

Default images

On je naveo da će biti oporezovani svi, od predsednika Republike, preko ministara do narodnih poslanika.

''Ne može nijednom državnom funkcioneru da se realno od plate oduzme manje nego nastavniku ili lekaru'', rekao je Vučić za sutrašnji "Blic".

Novi porez za političare, piše ''Blic'', biće uveden zato što bi nakon ukidanja solidarnog poreza i linearnog smanjenja plata u javnom sektoru za 10 odsto, najviši državni funkcioneri plaćali manji porez nego do sada, za razliku od običnih radnika koji će plaćati više.

Primera radi, ministar sa primanjima od 130.000 dinara do sada je plaćao solidarni porez 15.500, dok bi smanjenjem plata 10 odsto plaćao 13.000.

''Da bi se ispravila ova nepravda priprema se posebna mera kojom će svi državni funkcioneri biti više oporezovani od običnih radnika u javnom sektoru. Ne može nijednom državnom funkcioneru da se realno od plate oduzme manje, nego nastavniku ili lekaru'', rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

190 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

15 h

Podeli: