Tači: Imali smo fer izbore

Hašim Tači izjavio da je Kosovo prvi put organizovalo fer i demokratske izbore i na severu i da su izabrani srpski predstavnici u tri opštine na severu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.11.2013.

15:16

Default images

"Dobili smo legitimne predstavnike za tri opštine na severu, osim na severu Mitrovice, gde su kriminalne grupe sprečile miran tok završetka izbornog procesa", rekao je Tači na konferenciji za novinare.

Upitan šta misli o mogućem poništavanju izbora na severu, premijer Kosova je odgovorio da ne želi da se upliće u nadležnosti Centralne izborne komisije.

Prema njegovim rečima, na severu je u izborima učestvovalo 22 odsto građana, koji su birali svoje predstavnike i time im dali pun legitimitet.

Na pitanje da prokomentariše izjavu vicepremijera Srbije Aleksandra Vučića, koji je juče ponudio da reši situaciju sa problematičnim grupama Srba na severu, premijer Kosova je rekao: "To je smešno, Kosovo ima svoje institucije".

Tači je izrazio zadovoljstvo zbog jučerašnjeg izbornog procesa i ocenio da su "održani uz najviše međunarodne standarde". "Ovi izbori su dokazali da je u celini sproveden aprilski sporazum postignut u Briselu. Zahvaljujem se Evropskoj Uniji, SAD i svim nezavisnim institucijama Kosova", rekao je Tači.

Izborni materijal sa tri glasačka mesta u severnoj Mitrovici je poništen i nije mogao da se preda CIK-u, potvrdio je za B92 Nikola Gaon, portparol OEBS-a. Izborni materijal s glasačkih mesta u Osnovnoj školi "Sveti Sava", u Srednjoj tehničkoj i Srednjoj medicinskoj školi u severnoj Mitrovici, gde je juče bilo incidenata, nije mogao biti zaštićen i OEBS nema taj materijal, tako da nije ni mogao da ga preda CIK-u, rekao je Gaon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: