Rakete Siriji deo ranijeg dogovora?

Sirijski predsednik Bašar al Asad rekao je da je Rusija ispunila neke odredbe vojnog ugovora koje je potpisala sa Damaskom pre nekoliko godina.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.05.2013.

23:27

Default images

On nije precizirao da li se to odnosi na isporuku raketa najnovije generacije "S-300", javila je libanska satelitska televizija Al Manar.

U intervju arapskoj televiziji u posedu Hezbolaha koja se emituje iz Libana, Asad je izjavio da su Sirijci već dobili prvu isporuku.

"Mi (Sirija) smo ugovorili s njima (Rusijom) različitu vrstu naoružanja nekoliko godina ranije i Rusija je posvećena sprovodjenju tih ugovora sa Sirijom. Sve što smo se dogovorili sa Rusijom biće realizovano i nešto od toga je već sprovedeno. Mi i Rusi smo nastaviti da sprovodimo te ugovore'', izjavio je Asad za televiziju Al Manar.

Govoreći o upotrebi ruskih raketa najnovije generacije, Asad je precizirao da će njegova vojska "odgovoriti na bilo koje buduće izraelske napade na njegovu zemlju", prenela je agencija AP.

"Mi smo rekli da ćemo reagovati na svaki napad na isti način", objasnio je Asad i dodao da će "način odgovora Damaska zavisiti od okolnosti i trenutka napada".

Pre dva dana i zamenik ruskog ministra inostranih poslova Sergej Rjabkov potvrdio je da isporuka sofisticiranih protivavionskih ruskih raketnih sistema S-300 sirijskom režimu ima za cilj odvraćanje od bilo kakve strane intervencije u Siriji.

Rjabkov je dodao da je isporuka raketa S-300 Siriji ugovorena pre nekoliko godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: