"Tražićemo dokaze iz Tribunala"

Tužilaštvo Srbije za ratne zločine tražiće od Tribunala dokaze iz predmeta protiv Simatovića i Stanišića zbog predistražnih postupaka koji se vode u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.05.2013.

17:41

Default images

"Mnogi od zločina koji su pomenuti u ovim optužbama predmet su predistražnih postupaka u Tužilaštvu za ratne zločine Srbije, u kojima se trudimo da otkrijemo neposredne počinioce i nalogodavce, i zbog toga ćemo tražiti od Tribunala u Hagu dokaze i iz ovog predmeta", naveo je u pisanoj izjavi tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Vukčević je, komentarišući oslobađajuću odluku za Stanišića i Simatovića, podsetio da je to bio jedan od najdužih postupaka pred Haškim tribunalom, zbog dosta složenih pravnih pitanja na koje je sud trebalo da pruži odgovore.

"U konkretnom slučaju, Pretresno veće je stalo na stanovište da optuženi nisu krivi za zločine neposrednih počinilaca koje im je na teret stavilo Tužilaštvo Haškog tribunala, kao i da nisu imali kriminalnu nameru za sprovođenje zajedničkog zločinačkog poduhvata", naveo je Vukčević.

Haški tribunal oslobodio je danas bivšeg načelnika Službe državne bezbednosti Srbije Jovicu Stanišića i njegovog zamenika Franka Simatovića Frenkija krivice za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj i BiH, 1991-95. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: