Sava raste centimetar na sat

Vodostaj reke Save kod Šapca raste centimetar na sat i danas je dostigao 514 centimetara. U tom rejonu vanredne mere od poplava proglašene su juče.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 04.04.2013.

11:08

Default images

Sada se ojačava nasip u selu Provo, na mestima gde reka preti da se prelije na put. U Odeljenju za vanredne situacije Mačvanskog okruga kažu da su naredni dani kritični, jer se ovde reka izliva na koti od oko 590 cm

Na Dunavu nizvodno od Bačke Palanke i na Tisi kod Novog Kneževca i Titela "vodostaji će tokom naredna tri dana dostići i prevazići granice redovne odbrane".

Na Limu, Mlavi, Tamišu, Neri i Starom Begeju vodostaji su iznad granica redovne odbrane s tendencijom porasta, navodi RHZO u saopštenju na svom sajtu.

Zbog mogućih poplava u Srbiji, sednica Republičkog štaba za vanredne situacije kojoj će predsedavati premijer Ivica Dačić zakazana je za ponedeljak, najavio je načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: