Pančevo: Vozač BMW-a uhapšen

Po nalogu republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, uhapšen je vozač "BMW"-a Predrag Bojanić (34)koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Pančevu.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2012.

21:33

Default images

Ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo u Beogradu, kaže za B92 portparol Tužilaštva Tomo Zorić.

Republički javni tužilac Zagorka Dolovac naredila da se hitno uhapsi Bojanić, koji nije zadržan posle saslušanja.

"Tužilaštvo će insistirati, tj. i okviru svojih zakonskih ovlašćenja staviće predlog da mu istražni sudija odredi pritvor. Nedopustivo je da, nakon izvršenja krivičnog dela ne bude određen pritvor, te će u okviru tužilaštva svi oni za koje se utvrdi da su učinili propuste biti najstrože sankcionisani shodno zakonskim ovlašćenjima. A imajući u vidu teške posledice uzrokovane krajnje bahatom i bezobzirnom vožnjom, gde su poginule dve mlade devojke i dvoje lica teško povređeno, imajući u vidu i druge okolnosti ove saobraćajne nesreće, ovaj slučaj preuzeće Više javno tužilaštvo u Beogradu," rekao je za B92 Zorić.

Podsetimo, "Vozač BMW-a nije bio zadržan, jer su istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne moze uticati na svedoke, tako da je slučaj prebačen u redovnu proceduru", izjavio je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije Dragiša Simić RTS-u.

Simić je naveo da je alko-test na licu mesta pokazao da je Bojanić imao 0,39 promila alkohola u krvi i odmah je upućen na test putem krvi.
On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu.

U tom stravičnom udesu, koji se dogodio nešto pre ponoći, 2. marta, na licu mesta su poginule sestre M.R. (27) i Lj.R. (23), koje su sedele na zadnjem sedištu "'BMW"-a.

Vozač "juga" Predrag F. (37) i Jadranka J. (23) zadobili su povrede glave, unutašnjih organa i krvnih sudova, a posle duge operacije smešteni su na Odeljenje intenzivne nege Kliničkog centra Srbije, gde lekari prate njihovo stanje.

"Zdravstveno stanje devojke je nepromenjeno, a muškarca blago poboljšano, ali su oboje i dalje životno ugroženi", izjavio je ranije večeras Tanjugu portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: