Panić sa Obamom o dijalogu BG-PR

Milan Panić se sastao sa Obamom i od njega zatražio da se obezbedi podjednak tretman za argumente obeju strana u dijalogu Beograda i Prištine, piše Danas.

Izvor: B92

Nedelja, 04.03.2012.

19:48

Default images

Nekadašnji jugoslovenski premijer i američki biznismen Milan Panić sreo se sa predsednikom SAD Barakom Obamom, potvrđeno je Danasu u beogradskoj kancelariji Milana Panića.

Susret se odigrao nakon sastanka koji je predsednik Obama održao u Kaliforniji sa određenim brojem uticajnih ličnosti, na početku njegove nove izborne kampanje.

U kraćoj, ali odvojenoj razmeni mišljenja, Obama je ispoljio interesovanje posebno za Panićeva gledišta koja su se ticala stabilizacije prilika na Balkanu, i s tim u vezi na Kosovu, piše Danas.

Panić je ukazao na potrebu da se u Vašingtonu obezbedi podjednak tretman za argumente obeju strana, u dijalogu Prištine i Beograda. Takođe je izneo stav da Srbija i Kosovo po ubrzanoj proceduri treba da budu primljeni u Evropsku uniju. Prema pisanju ovog lista, predsednik Obama je izrazio jasnu nameru da se naš dijalog nastavi, rekao je Panić nakon sastanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: