U skupštini 12 lidera stranaka

U novom skupštinskom sazivu, čije konstituisanje počinje danas, poslaničku zakletvu položiće i predsednici 12 stranaka sa ukupno sedam izbornih lista.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

09:31

Default images

Bar u prvim danima novog skupštinskog saziva u poslaničkim klupama sedeće lideri SNS Aleksandar Vučić, SPS Ivica Dačić, Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Mesto u velikoj sali Doma Narodne skupštine rezervisali su i predsednici DS Dragan Đilas, JS Dragan Marković, Nove stranke Zoran Živković, Zelenih Srbije Ivan Karić, Zajedno za Srbiju Dušan Petrović, DHSS Olgica Batić.

U poslaničke skamije vraća se i predsednik LSV Nenad Čanak, tu će biti i lideri SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi.

Dok će većina, pošto položi zakletvu, nastaviti poslanički posao, nekolicina lidera stranaka će uskoro promeniti adresu.

Oni koji iz zakonodavne budu prešli u izvršnu vlast, na ministarsku ili neku drugu funkciju, najpre će morati da daju ostavku na poslaničku.

U poslaničkim klupama neće sedeti predsednici NDS Boris Tadić, SPO Vuk Drašković, SDPS Rasim Ljajić i Nove Srbije Velimir Ilić.

Kada bude završeno konstituisanje Skupštine Srbije, što podrazumeva potvrđivanje poslaničkih mandata, izbor predsednika i potpredsednika parlamenta, imenovanje generalnog sekretara i članova radnih tela i stalnih parlamentarnih delegacija u međunarodnim institucijama, sledi formiranje nove vlade.

Preduslov za to je usvajanje zakona o ministarstvima, koji reguliše formiranje i broj ministarstava i utvrđuje njihov delokrug rada, a prema najavama, nova Vlada Srbije, koja bi trebalo da bude formirana do 27. aprila, imaće 16 ili 17 ministarstava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: