Bijeliću i ostalima pritvor 30 dana

Viši sud u Beogradu saopštio da je bivšem gradskom menadžeru Aleksandru Bijeliću i još osmorici njegovih saradnika određen pritvor od 30 dana.

Izvor: Tanjug

Sreda, 16.04.2014.

09:06

Default images

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu položaja u vezi sa rekonstrukcijom Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda doneo je rešenje kojim je prema okrivljenima Aleksandru Bijeliću, Marku Blagojeviću, Drča Radovanu, Danki Šotra, Elizabeti Troha, Slobodanu Steviću, Slavku Božiću, Nadi Ćubić i Miletu Zekiću, određen pritvor od 30 dana.

Pritvor se određuje, pojašnjavaju iz Višeg suda, kako okrivljeni ne bi uticali na predložene svedoke koje treba ispitati tokom istrage, kao i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to krivično delo koja je više od deset godina.

Podsetimo, Više tužilaštvo donelo je u utorak naredbu o sprovođenju istrage protiv Bijelića i osam drtugih okrivljenih zbog sumnje da su oštetili budžet Beograda za 5,5 miliona evra.

Tužilaštvo je nakon saslušanja Bijelića i ostalih osumnjičenih navelo da je istraga pokrenuta i da je policija utvrdila da su od septembra do decemra 2009. godine okrivljeni Blagojević, Šotra, Stević i Troha nevršenjem svoje službene dužnosti omogućili pribavljanje imovinske koristi osnivačima Privrednog društva „Balkan gradnja" u iznosu većem od 1.500.000. dinara.

Kako se dodaje, njih su u tome podstrekavali okrivljeni Bjelić, Drča, Božić, Ćubić i Zekić. Po oceni Višeg javnog tužilaštva, okrivljeni Blagojević, Šotra, Stević i Troha izvršili su krivično delo zloupotrebe službenog položaja, a Bjelić, Drča, Božić i Ćubić krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, dok je Zekić izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: