Džejkobsonova: Sud nije protiv OVK

Američka ambasadorka u Prištini poručuje da je osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine jedan od prioriteta na Kosovu, ali da to nije sud protiv OVK.

Izvor: Tanjug

Utorak, 15.04.2014.

22:30

Default images

Ambasadorka SAD u Prištini Trejsi Džejkobson izjavila je da je prioritet nad prioritetima na Kosovu razmatranje mandata Euleksa i osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine.

"Za mene su prioritet nad prioritetima odluka o osnivanju Specijalnog suda i mandat Euleksa", izjavila je američka ambasadorka u intervjuu za RTV 21, odbacujući navode da je Specijalni sud protiv OVK.

"Kao ambasadorka SAD, koja je jedna od prijateljskih zemalja Kosova, smatram da je ovo najbolji korak. Ideja da je ovaj sud protiv OVK nije tačna, jednostavno nije tačna", rekla je Džejkobsonova.

Prema njenim rečima, predstoji veliki posao da bi se stiglo do parlamentarnih izbora na Kosovu.

"Videla sam da je CIK odlično obavio posao za lokalne izbore. Nije na mene da kažem kada će biti održani izbori. Za mene je prioritet nad prioritetima odluka o osnivanju Specijlanog suda i mandat Euleksa, a nakon toga, kada god se dogovore lideri o održavanju izbora, mi ćemo ih podržati", rekla je ambasadorka SAD u Prištini.

Prema saznanjima lista “Danas“, istražni postupak o zločinima pripadnika bivše Oslobodilačke vojske Kosova, pokrenut na osnovu izveštaja specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji vodi američki tužilac Klint Vilijamson, biće završen najkasnije do kraja godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: