Dačić i Ljajić dvojac za Vojvodinu?

Ivica Dačić i Rasim Ljajić blizu su dogovora da njihove stranke zajedno nastupe na pokrajinskim i lokalnim izborima u Vojvodini, saznaju "Novosti".

Izvor: Veèernje novosti

Nedelja, 04.03.2012.

23:58

Default images

Kako god da se sklope predizborni savezi za republički nivo, dvojica lidera su rešili da se SPS i SDPS okušaju na jedinstvenoj listi na izborima za vojvođansku skupštinu.

U svim ključnim strankama i pregovori o savezima za parlamentarne izbore ušli su u finiš i svi očekuju da će najkasnije u sredu biti poznate koalicije koje nastupaju na izborima, pišu "Novosti".

Demokrate vuku glavne konce na toj političkoj tabli. Šef DS Boris Tadić, kako nezvanično saznajemo, razgovarao je tokom vikenda sa Ljajićem o zajedničkoj listi, ali konačan dogovor još nije postignut.

"Nema puno vremena, očekujem da se već u sredu zna kako će SDPS nastupiti na izborima," kaže za "Novosti" Ljajić.

Ukoliko se izjalovi razgovor sa vrhom DS, lider SDPS bi pokušao sa Dačićem da napravi dogovor i za republički nivo ili bi se samostalno okušao na glasanju.

Za sada je izvesno da će na listi DS biti i Čankovi "ligaši":

"Na pokrajinske i lokalne izbore izlazimo sami, a ne vidim razlog da na parlamentarne ne izađemo sa DS. Nismo još imali završne konkretne dogovore, ali verujem da tu neće biti problema", rekao je Bojan Kostreš, zamenik predsednika LSV.

Nedoumice postoje i među trojcem Dačić, Krkobabić i Palma. Pred šefom socijalista još stoji ponuda PUPS da im se obezbedi trećina mandata.

"Nema ništa novo. Predsednik vodi pregovore i o rezultatima ćemo obavestiti građane narednih dana", rekao je "Novostima" Milan Krkobabić, funkcioner PUPS.

Suprotno Ljajiću, za PUPS su demokrate rezervna opcija. Tek ako propadne dogovor sa Dačićem, mogli bi da zakucaju na vrata DS.

"Očekujem da nastupimo na izborima u timu koji dobija SPS-PUPS-JS", rekao je ovom listu Dragan Marković Palma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: