Jemen: Poginulo 44 ljudi

U žestokim sukobima jemenske vojske i pripadnika terorističke organizacije Al kaida na jugu zemlje, u provinciji Abijan poginulo je 30 vojnika i 14 ekstremista.

Izvor: Beta

Nedelja, 04.03.2012.

17:57

Default images

Prema njihovim rečima, do sukoba je došlo zapadno od prestonice te provincije Zindžibara koji kontrolišu islamisti i koji je okružen jemenskom vojskom.

U saopštenju jemenskog ministarstva odbrane navodi se da je sukob počeo kada su ekstremisti aktivirali dva automobila-bombe kod vojne baze u oblasti Kud, blizu Zindžibara.

Prema tom saopštenju, ekstremisti su prvo zauzeli bazu a zatim ju je vojska ponovo preuzela. U istom saopštenju se navodi da ima žrtava sa obe strane ali se ne navode brojke, prenosi AP.

Novi predsednik Jemena Abed Rabo Mansur Hadi izjavio je u medjuvremenu na televiziji da je jedan od njegovih glavnih prioriteta borba protiv Al kaide u Jemenu i povratak bezbednosti.

Predsednik Hadi je prošlog meseca nasledio dugogodišnjeg jemenskog lidera Ali Abdulaha Saleha koji je tokom više od 30 godina vlasti tolerisao radikalne islamističke grupe pa je nakon Hadijeve inauguracije porastao broj napada za koje se okrivljuje Al kaida.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: