Utorak, 15.04.2014.

12:43

Ako Vučić ne uspe ne znam kako ćemo

Predsednik Tomislav Nikolić izjavio da vlada Aleksandra Vučića mora da bude najozbiljnija u novijoj istoriji Srbije i zato što joj je to poslednja šansa.

Izvor: Tanjug

Ako Vuèiæ ne uspe ne znam kako æemo IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

131 Komentari

Sortiraj po:

Mrva

pre 10 godina

Srpski narod je toliko namučen i isceđen da je ovo stvarno poslednja šansa da se nešto uradi na zaokretu u državnoj politici u svim sferama... Reforme koje su otpočele su sprečile siguran bankrot.

5sm

pre 10 godina

Kada niko nije poceo na vreme sa reformama kada je to jos moglo da bude i mnogo bezbolnije i da se izbegnu drasticnije mere moracemo kao po starom dobrom obicaju sve da platimo dva puta

Zlatko

pre 10 godina

Koliko je ozbiljna i teška ekonomska situacija pokazuje i Nikolićeva zabrinutost i zebnja da li će se ostvariti sve ono što Vučić planira. Poznaje ga, zna da je borac, ne trpi neuspehe, a ipak oseća zebnju da li će rešiti i otkloniti sve prepreke. Zna da će mu mnogi odmoći, nisu mere ni popularne, ni lake. Ohrabrujuće je to što znam da Vučić ni centimetar neće ustuknuti pred teškoćama.

OTVORI - PROZOR - DA - VIDIS - SVETLOST - DANA

pre 10 godina

Svih ovih veoma burnih i torbulentnih dana, kada je svako imao viziju kako ce buduca vlada izgledati, na svu srecu dosao je i taj sudbonosni dan kada cemo saznati ko ce nas voditi naredne nadam se cetiri godine. Aleksandar Vucic je dobro shvatio poruku koju su mu poslali biraci podrskom na izborima u skladu sa time se i ponasa u sastavljanju vlade.iako na izgled to mozda izgleda da neko nece biti zadovoljan . Imaćcemo jednu od njamanjih vlada do sada od uvodjenju visestranacja i vladu koja ce organizaciono i tehnicki biti spremna da radi kao tim na dobro bit svih gradjana Srbije.

veronikasd

pre 10 godina

Normalno je da gradjani budu bezbedni, da budu sigurni, imaju radna mesta i da s novcem koji zarade mogu da žive pristojno ,kao u većini država . Zaista moramo da verujemo da će u jednom trenutku to biti moguće i u našoj zemlji Zbog ovih stvari vlada mora da radi kao "Doxa".

Popovic

pre 10 godina

Dosta je truda uloženu u novu Vladu. Verujem da je ova Vlada istorijska. Srećemo se sa tim da stranka koja je pobedila ubedljivo na izborima želi da uključi u rad i ostale stranke i kadrove koji nisu u stranci, a koji su veoma sposobno i uspešni. Želja im je da naprave odličan tim od najstručnijih i najsposobnijih ljudi.

Miša

pre 10 godina

Najbolji investitori u našoj državi bi bili naši građani koji rade u inostranstvu, a dolaze u našu državu kad su slobodni. Ovde vide muke i hteli bi nešto da promene, ali im niko to ne dozvoljava, pa bi trebalo i oni da budu uključeni u sve tokove, kao važan faktor.

Misten

pre 10 godina

Uspećemo svi ako budemo radili kao Vučić, svaki pojedinac od nas bude Vučić, da svako ima pozitivnu energiju, na taj način možemo nešto da očekujemo. Ima dosa posla u državi, a pre svega neracionalnog trošenja novca.

drago

pre 10 godina

ti si nikolicu 20 godina vodio jednu drugu politiku i obrukao i sebe i srbiju,,,a sada pricas nesto drugo,,,,kako te nije sramota,,,i posavetuj svog sina da ne vozi diplpmatski auto preko bele linije da bude covek,,,,,,aloi tesko to od vas ocekivati,,,

Sale

pre 10 godina

Bravo Srbine brate, Srpkinjo sestro - i svima hvala sto su glasali SNS: drugacije ne biste mogli videti kakvo zlo nas ceka. A ovo vam je i manje vise najava: zasto se u Srbiji cuti da je dat rok od strane EU (tj SAD) da se odlucimo za ovu ili onu stranu. Nema vise neutralnosti i zato i Nikolic aludira kako je ovo zadnja sansa jer ZNAJU STA SE I OD KOJE STRANE KOME I STA SPREMA!!!

Sahranice nas po grobarskom receptu kako to samo Toma Diploma zna... a vi glasajte i dalje!!!

OPTIMISTA

pre 10 godina

Vučić je već dosta toga uspeo.Ekonomske krvopije ove države i naroda,polako nam skida sa grbače.Mafija i tzv. tajkuni koji su državu nemilosrdno uništavali danas bespomoćni i u strahu kada će na njih doći red dabudu uhapšeni,nisu više tako moćni i arogantni.Sama ta činjenica je ogromna ušteda,a nadam se da će ubuduće se pokrenuti i celokupna privreda oslobođena balasta kriminala i korupcije.

Oreo

pre 10 godina

Trebalo bi da ova Vlada bude najjaca do sada i najdelotvornija, imam svo poverenje u Aleksandra Vucica i verujem da ce dobro obaviti taj posao oko sastavljanja Vlade.Dace pre svega izbrati strucan kadar,a to pokazuje time sto ce iz redova SNS biti samo 5-6 ministara.

ahahahaahahaha

pre 10 godina

Nezamenjivih su puna groblja.

Kad nas Vucic konacno ubedi da je potpuno nesposoban, onda cemo glasati za Radulovica, pa cemo vam pokazati da niste ni poslednja sansa, niti nezamenjivi.
Pa nije valjda da ce Srbija ili sunce stati, ako Vucic ne uspe?

Бојан Илић

pre 10 godina

Ovaj kao da je iz nekog holivudskog filma i govori o Supermenu.
(Tom Sojer, 15. april 2014 20:14)

Тако нешто!
Претераше га са овим!:-)

Александар Џунић

pre 10 godina

Нека скине себи плату још за толико и Србија ће бити богатија за 30000 динара - мало ли је на ову скупоћу.

indira54

pre 10 godina

(zoran, 15. april 2014 18:58)
E moj druze ako se razumes u formiranje vlade koliko u pravovremeno primenjene agrotehnicke mere u vocarstvu polemika sa tobom je besmislena!!!

Despina

pre 10 godina

Aleksandar Vučić uz podršku Tomislava Nikolića imati najbolju vladu u našoj istoriji. Vlada Aleksandra Vučića biće najbolja do sada, i jedino može Aleksandru Vučiću poći za ruku da sprovede reforme koje će potpuno ekonomski ojačati našu državu. Srbija će biti najprosparitetnija država Balkana.Građani su zaista videli sposobnosti Aleksandra Vučića a uskoro i videti rezultate ove vlade. Vlada će biti mala ali efikasna i biće uključeni u rad i strani eksperti koji njihovim savetima mogu da izvuku našu državu iz krize.

pok

pre 10 godina

(sta pijes, 15. april 2014 16:39)
A dokle cete vi, komentatori propalih strancica, da uporedjujete period od dve godine pod delimicnom vlascu i tesko nasledjenu situaciju sa desetogodisnjim rezimom, u kome su uzimani nepovoljni krediti, toliko da su u trenutku preuzimanja zaduzenja bila nesrazmerno velika. Poenta je u tome da ste vi ostali na vlasti ove dve godine, ni Grcki ni Ukrainski scenario, ne bi mogao da docara ono sto bi se desilo kod nas.

dragan

pre 10 godina

kako cemo zivet' bez druga tite...zamolite tu nemacku da primi nas mlade da se makar mi spasimo od vas politicara,vise od vas zaista ne ocekujemo

Crni Gruja

pre 10 godina

Da je Vucic hteo nesto da promeni, ne bi najurio Radulovica. Sada mora da nadje nekog ko bi bio jos radikalniji. A ako vec nismo bankrotirali, izgleda da smo vrlo blizu. U svakom slucaju morace pazljivije da slusa one od kjih ocekuje pomoc a to sigurno nisu Rusi.

Cica

pre 10 godina

Ajde predsednice ne brini, Vucko vrbuje ves sledece izbore, pa uradice nesto za 10 godina, drzava nemoze da propadne, narod moze i vise da trpi, bice Srba manje, jer ce neki posle zapada morati da idu da bi se ishranili u Albaniju ili Kosovo na rad. Uspece Vucko ne brini, bice i za tebe i njega, pa i treba dugo ste cekali

anti_patriJota

pre 10 godina

@ING
A da li bi neko takav ili neko ko ima šanse da postane takav izjavi da sluša samo kritike i bajke?
Da je PPPPM takav preklinjao bi Sašu Radulovića da se vrati u vladu koliko sutra!!!! Ionako će pokušati da sprovede njegove zakone.

Ana Ristic

pre 10 godina

Kada ce neko normalan u ovoj zemlji predati tuzbu Ustavnom sudu Srbije da se zabrane sve politicke stranke zbog organizovanog kriminala. Vec sada postoji dovoljan broj javnih izjava samih clanova stranaka a i dokaza o tome kako funkcionise finansiranje stranaka, kradjom od strane njihovih clanova koji su na silu postavljeni da vode drzavana preduzeca i institucije i koji izvlace sav novac nas gradjana Srbije u svoje i dzepove svojih stranaka.
Ako vec kradu i taj novac koriste za finansiranje stranaka onda je red da se sve te politicke stranke zatvore a svi koji su to radili ukljucujuci i cela rukovodstva stranaka koja su smislila i nalozila svojim clanovima da idu na dugogodisnje robije.
Vreme je da se Srbija oscisti od lopovskog olosa a da posteni strucni ljudi dobiju poslove i krenu da vode zemlju bez korupcije i upropascavanja svega sto vredi u ovoj drzavi.
Ne razumem jedino novinare koji se prave ludi i stite politicare ne objavljujuci ovakve postove i tekstove a svima nam je sada jasno da su stranke prekrsile zakone i ustav Srbije i da vise nemaju nikakav kredibilitet kod gradjana oko bilo kakvih odluka ili vodjenja drzave.

Patriota

pre 10 godina

Ocekujemo da Vucicu pomognes prvo rusenjem tvojih nelegalnih vikendica, vracanjem drzavi nezakonito poklonjenog stana, odricanjem od onoga ko ti je poklonio audi od sto hiljadarki, otkrivanjem ko je uticao na prodaju vrsackih vinograda i priznanjem kako si diplomirao. To za pocetak da pokazes narodu da si iskreno za reforme, pa za dalje da vidimo.

Dragan

pre 10 godina

Naravno da Alexandar nece uspeti.Cak je i Boki Tadic odbio socijaliste.Predvidjam pad rejtinga Vucica bar 20% cim objavi da je uzeo komuniste y Vladu. A nama nema pomoci.

sta pijes

pre 10 godina

@popka
Sta pijes neku domacu ili nesto kupovno? Pa vise mesta je izgubljeno u zadnjih dve godine nego u mandatu onih pre. Drugo oni koji kazu ostavili neplacene kredite. To je glupa izjava jer ako ne mozes da platis kredite onda si bankrot a mi koliko znam redovno servisiramo sve uz samo par reprograma . A sto se tice ove Tomine izjave to je smejurija. Vucic ima iskustva koliko i salterusa u eps-u. Covek nema predstavu o ekonomiji i ostalim stvarima nikad nije radio. A sto se postenja tice hmmm ajde da preskocimo to jer pitanje je ako zglajzne sta ce sve isplivati i o njemu. A isplivace sigurno.
Realno mi smo pukli pre 20 godina i nema nama spasa jos mnogo decenija mozda u nekoj sledecoj reinkarnaciji. Dok neko ne odpusti 40 posto svih drzavnih mastiljara po kancelarijama (ne nastavnika, ne lekara, ne medicinskih sestara ne policijaca) vec samo zgubidana koji ceo dan sede i cekaju kraj radnog vremena dotle nece se nista promeniti. Dok se ne smanje nameti na racun gradjana porezi na imovinu i plate nece se nista desiti. Dok se ne smanej nameti opstina firmama i drzava im ne skine sa grbace gomile parafiskalnih nameta i sakrivenih nameta nema ovde spasa. Tomo posto nista necete od toga da menjate bolje ne da dajes vise izjave ovog tipa, jer smo svi svesni barem oni koji nisu uz vlast da smo pukli.
A vi zaslepljeni sns kucaci bice vama bolno otreznjenje uskoro. Vec vas je Vucic izigrao, jer ulazi sa sps om u dil a koliko se secam zbog toga i bejahu izbori.

nesa

pre 10 godina

To je vizionar kome je Srbija ukazala poverenje. Takav je put od direktora groblja do predsednika zemlje. Ti sigurno znas kako ces.
Pozdrav iz Beca

Господин Друг

pre 10 godina

Патетично и закаснело ламентирање над судбином Србије. Да је ово војвода Томислав говорио пре него што је постао војвода - дакле пре једно 20 година - можда би имало смисла, и можда би Србија 2014. године била на неком новом степенику развоја.
Овако се само наставља срамна предизборна кампања и стварање култа личности.
Отрежњење из ове занесености победом на непотребним изборима ће бити тешко, болно, а - упркос свим маркетиншким глупостима - и крваво, можда и горе него у Украјини.

master

pre 10 godina

"Brige su kamate koje plaćaju oni koji posuđuju nevolje."
George Washington

Gospodine Predsedniče,
20 godina ste sejali mržnju,neznanje i nekulturu a sada očekujete da nikne šta?

abt

pre 10 godina

1. Ko je ukrao glasacke listice?
2. Ko se vidjao sa Lukom Bojovicem?
3. Ko nas je trovao aflatoksinom?
4. Ko je uveo medijski mrak u Srbiji?
5. Ko je zaposlio partijske poslušnike u javnom sektoru?
6. Ko je uveo solidarni porez?
7. Ko je napravio cirkus glumeci Supermena iz Feketica?
8. Ko se zadužio najmanje 4 milijarde eura, bez ikakvih planova šta sa parama?
9. Ko je predao Kosovo, potpuno uklonivši sve nadležnosti Srbije?
10. Ko finansira Crvenu Zvezdu?
11. Ko je uveo verbalni delikt i najgoru cenzuru?
12. Ko je hapsio bez ikakvih dokaza i nezakonito produžavao pritvor Miroslavu Miškovicu?
13. Ko je iz budžeta platio 2,5 miliona eura, pa prodao svom drugaru Šeiku za 1,5 milion eura hotel Jugobanke na Kopaoniku?
14. Ko je napravio nezabeleženi skandal sa prijemnim ispitima?
15. Ko je dao diplome Tomislavu Nikolicu, i Nenadu Stefanovicu?
16. Ko je obecao, a nije ispunio ukidanje TV pretplate, pojeftinjenje struje, i uvodenje jeftinije tarife tokom dana?
17. Ko bez osnova i dokaza optužuje clanove samo jedne opozicione stranke?
18. Ko preko Kurira najavljuje sva hapšenja i akcije?
19. Ko prisvaja uspehe i završene projekte prethodne vlade, i predstavlja ih svojim uspesima?
20. Cije privremeno vece Beograda neustavno i bez ovlašcenja ugovara i odlucuje o kapitalnim investicijama u Beogradu?
21. Ko obmanjuje naivne glasace Mubadalom, cipovima, Mercedesom?
22. Ko krije i zbog cega ugovor sa Etihadom?

menjajmo sebe...

pre 10 godina

Ako bude imao prave i kvalitetne saradnike uspece ako ne, dozivece peh...prosto i jednostavno.
(Xera, 15. april 2014 14:31)
Jedno su saradnici u Vladi! Drugi segment je narod i naše prihvatanje gorkih rezova u svim segmentima života.

političar

pre 10 godina

Sta si ti pa kad sta znao?
Od Voje ste poprimili osobine skolovanih primitivaca. I nista vise.
Ostali ste takvi do danas! Nesposobni da bilo sta pametno uradite...
Otud ta bojazan Tomo.

Deny

pre 10 godina

Izbori su pokazali da lider SNS-a ima najvecu podrsku naroda. Covek koji je uspeo mnogo toga da promeni za nepune dve godine i da sacuva poverenje gradjana govori nam koliko je ozbiljan u svojoj nameri da ojaca drzavu i reforme dovede do kraja.

Hram

pre 10 godina

Garnitura ljudi koja je vladala predhodnih godina iza sebe je ostavila gomilu dugova , neplacenih kredita,na desetine zatvorenih fabrika, povecan procenat nezaposlenosti, jednom recju pravu rusevinu od drzave. A.Vucic je dobio najtezi zadatak u istoriji, a to je da obnovi ovu drzavu. Za ovako kratko vreme dao je vise pozitivnih rezultata nego predhodna vlast za 10 godina. To i jeste trn u oku politickim neistomisljenicima. Ne mogu mu oprostiti uspeh.

kako to?

pre 10 godina

kako ne znate? zar vi, najbolji, najpametniji, najsposobniji?!
pa došli ste na vlast kao nova nada, kao neko ko će sve krivine i probleme ispraviti k'o od šale? šta sad bi? te nemate kadrove, pametni i sposobni vam nedostaju, te alavost kipi i kulja iz brojnog članstva...zar?

marija

pre 10 godina

OTPUSTANJA SU OPASNA.
Protiv sam otpustanja radnika firmi sa proizvodnjom, to nije dobro. Njima treba pomoci.
Otpustajte neradnike stranaka po javnim preduzecima...

DexR

pre 10 godina

Ili Vučko ili mutna Morava. Bože dragi podari mu večni život da nas vodi u presvetlu budućnost. To može samo ON. Niko drugi. Njegova mudrost je nedostižna nama običnim malim ljudima. Sam Bog ga je preobratio u nezamenljivog vodju. Nije važno sto je jurišao na Zagreb, nije važno što se radovao smrti Djindjica, Ćuruvije, nije važno što je bio ministar informisanja kada izgiboše onoliki nevini ljudi. Nije važno što skoro svakoga dana citira Djindjića i koristi njegove parole i reči, a do juče je bio izdajnik. Važno je da je ON sada preobraćen u vizionara.

Dusan

pre 10 godina

Mi znamo. Otresce mo vas ko blato sa cipela. A da si ucio visoku skolu, mozda bi i znao. Ovako, ti i tvoja puslica, sigurno ne znate. Dojahali ste na krilima demagogije i populizma, uzeli ste vruc kesten u ruke i sada stvarno ne znate kako ce te. Pratite samo kako se smanjuje broj onih botova koje ste zablentavili supljom demagogijom i videcete gde ste.
P.S. Pitajte Tadica za savet!

cetvrt veka lazi

pre 10 godina

Drugim recima: Narode trpite i prihvatite sve sto ppvVucic (pazi jos nije ni mandatar) zapoveda, jer moze da ne uspe u svom programu, a onda pored Dacica morace da proziva narod da nije hteo da ga slusa u njegovim namerama da nam steze kais, pa ko prezivi neka prica da je ppvVucic opstao, a Toma ce da ga potapse i reci mu eto vidis da vlast ne boli.
Vucicu 'oni sto misle' to je tvoja uzrecica, a ti shvatis da smo stado ovaca za sisanje i curaka za cerupanje to odmah kazi ili cuti i radi i ove hvalopoljke se okani, jer dve godine si nam vec ukrao.

Duci0167

pre 10 godina

A po cemu je ovo nova vlada?! Ista kao i pre 2 godine. Guce,dere se,kao fol grdi nekoga i uskoro,uskoro,uskoro ... mr.uskoro. Ko ne bi voleo da nam krene ali ovi su nesposobni da vode kladionicu a kamoli drzavu. Jure za poltronima koje ce posle da poture kao zrtveno jagnje i opet izbori. Nagradna voznja na vasaru.

Maratonac

pre 10 godina

Ja se nadam da će uspeti. Biće mnogo teško i potrebno je mnogo rada i truda al' On je čovek sa neverovatnom energijom, željom i voljom da konačno promeni nešto kako bi se Srbija podigla.

toza

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu
(MNE, 15. april 2014 13:51)
Ovakve izjave su potvrda da SNS (pošto je ova izjava sigurno iz SNS internet kuhinje) ne zna kako treba da funkcionišu savremana društva.
Za koji će mu tim ako moraju svi da ga slušaju? Pa nije vlada vojska ni policija. I šta znači izjava budućeg premijera da će se svima mešati u posao? Ako hoćete stručnjake koji znaju kako onda će premijer morati malo da obuzda svoj ega, a još vise ove njegove jurišnike iz stranke. U suprotnom ćete dobiti jedinstvo i bespogovorno slušanje velikog vođe ali rezultata nigde biti neće.
Shvatite da nikada nijedan pojedinac nije uspeo sam da uspostavi demokratski sistem već je u takav pristup uvek na površinu izbacivao najnesposobnije ulizice. I kad vođa shvati da je okružen nesposobnjakovićima jedino što mu ostaje je da dodatno jača svoju vlast i preuzima sve odluke.
U jednom se slažem da mnogo toga zavisi od Vučića tj od njegove sposobnosti da potisne svoj ego, i razvlasti sebe u korist institucija.

Korak po korak

pre 10 godina

Prvo treba da se vidi ko je stvarno za reforme,da se napravi efikasna vlada koja će kao tim krenuti na posao,težak je posao ali verujem da će se Vučić sa tim izboriti.Naravno uslov je da svi pruže svoj maksimum.

Vasilije

pre 10 godina

Svaka Vlada ima sansu, pa ako uspe - lepo, a ako ne uspe - nova Vlada, i zivot ide dalje, s vama ili bez vas. Koji ste pateticni likovi! Nego, znate li vi ista da uradite, osim sto guslate.

Beqa

pre 10 godina

Kako bi mogao Vucic uspeti kada se zna kakva je kriza u Srbiji i da stvarno nemo gde da stedi. Evo sta ga ceka:
-778.579 nezaposlenih (stopa nezaposlenosti je 28,9 odsto).
-1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-600.000 zaposlenih prima minimalac,
-1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
-Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
-1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
-253.000 ljudi u Srbiju koriste narodne kuhinje,
-Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
-Srbija je poslednja na listi 34 evropske zemlje po kvalitetu zdravstvene zastite
-u Srbiji ima 170.000 narkomana
-svaki sesti punoletni stanovnik je alkoholicar
-U istrazivanju o svetskoj sreci iza Srbije su po nezadovoljstvu, depresiji i generalnoj nesreci tek Gruzija, Liban, Sijera Leone, Togo, Palestina, Jermenija i Irak
-Spoljni dug Srbije je oko 26 milijardi evra, znaci vise od 83 odsto BDP
-...
Neka mu bog pomaze!

krle - dron

pre 10 godina

Pa pomozi mu predsednice,ako nemas ideju kako evo gradjani ti nude ideju da jednim svojim potezom pera ucinis humano delo i pomognes prvo gradjanima da bi potom i Vucic mogao da otpocne civilizovan put razvoja unesrecenog i uneredjenog drustva A TO JE napraviti carski rez u posasnom pravosudju a to znaci da predsednik mora da donese UKAZ O AMNESTIJI GRADJANA ( za predsednika svi gradjani moraju da imaju status DZAJICA jer on je predsednik svima ) i ukine svih 6-miliona sudskih predmeta i tuziocima izda strog nalog da mogu podizati optuzbu SAMO SA DE FACTO DOKAZOM shodno EU - nacelima i da za to krivicno odgovaraju,to vazi i za sudije,u protivnom gradjani su osudjeni na dozivotni progon i primitivno zlostavljanje KRIMOSA u pravosudju a onda ni Vucic nema nikakve sanse da pomeri drustvo iz kaljuge.Znaci predsednice dokazite da ste kadri uciniti humano delo za svoj narod ili Vas je strah bestija iz pravosudja ????.

ING

pre 10 godina

Nisam glasao za Aleksandra Vučića, ali ako je već dobio izbore, onda mu treba dati šansu da sprovede neophodne reforme zarad spasa države i nacije. Da li će uspeti? E to zavisi od toga, da li je spreman da prvo pobedi sopstvenu sujetu i da li je spreman da usvaja nova znanja. Ako sebi bude rekao da nije najpametniji na svetu i aku bude uvažavao stavove stručnih i poštenih ljudi, i aku bude korigovao greške koje će sigurno napraviti i pored najboljih namera, jer one su deo svakog posla, uspeh neće izostati. Ako shvati da se od boljih uči, da oni nisu neprijatelji već Božiji dar, iako će ga reči tih ljudi ponekad jako zaboleti, uspeh neće izostati. Ako bude shvatio da suštinske i poštene reforme nemaju alternativu, da ne sme praviti trule kompromise, jer sporazum sa kancerom vodi u još veći kancer, onda uspeh neće izostati. Ako shvati da je ovo država u kojoj postoji otpor prema svemu što je dobro, da ovde dobro nikada nije ni pustilo korene, da je lakše upravljati Kinezima nego Srbima, uspeh neće izostati. Ako se bude rešio nazovi biznismena i stranačkih ulizica, kojima je lični interes ispred interesa države, a koji u njemu samo vide sredstvo za ostvarenje sopstvenih ciljeva, onda uspeh neće izostati. Ako bude odlučan i ne poklekne pred parazitima, ucenjivačima, lažnim sindikatima, neradnicima u radničkim odelima, nazovi patriotama i ostalim vucibatinama, onda uspeh neće izostati. Ako bude verovao više u sebe, a manje u tebe Predsedniče Nikoliću, onda će uspeti i on i Srbija!

Zoki

pre 10 godina

Posle 6 meseci su se rekonstruisali i to je trajalo još 6 meseci, onda su posle 6 meseci raspisali izbore. Istovremeno su se zadužili 5 milijardi, ove godine svega 850 miliona. Stvarno imaju tendenciju ozbiljnosti.

eloj

pre 10 godina

Ne brinite predsedniče i veće nesreće nego što ste vi političari ovaj srbski narod je preživljavao... ono da ste kataklizma - jeste, al´ preguraćemo nekako. Žilav je naš soj.

Popka

pre 10 godina

Jedini je politicar koji moze da pogleda u oci svom narodu jer je svako obecanje ispunio i trudi se da drzavu obnovi, da se ponosimo sto smo njeni gradjani. Da ste se ovako budili proteklih godina kada nas je bivsa vlast ostavila bez radnih mesta i bez ikakve nade mozda bi stanje u zemlji bilo bolje.!!

Aleksandar

pre 10 godina

Zaista neverovatno koliko se pravi kult licnosti oko Vucica, kao da je on Mesija, Spasilac. Srbija je postojala i pre naprednjaka, postojace i posle. Ne znam zasto naprednjaci daju sebi toliku samoreklamu, toliki znacaj, toliku ulogu, a realno nemaju kvalitetan kadar da vodi Srbiju, cast izuzecima. Dobili su vlast, treba da sastave tu Vladu vec jednom i da pocnu da rade, a nas da postede jeftine patetike.

Chubura

pre 10 godina

Ova izjava Tomislava Nikolica je cist dokaz da je narod pogresno glasao i da SNS nema pojma kako da sprovede reforme i ekonomski ojaca zemlju.Izgleda da je njima bitno samo da su clanovi stranke usli u javna i drzavna preduzeca , a obican narod moze glavom da lupa da nadje posao.Samo se zaduzujete , a nemate jasan plan rada.

milivoje

pre 10 godina

Umro je drug Tito, pa kako ćemo sada dalje. NIKAKO!
Ako vučić ne uspe kako ćemo dalje? Nikako!
Ma ajde molim te, sva podrška Vučiću i zaista mu želim da uspe a ako ne uspe dobiće šut u zadnjicu od naroda pa ćemo glasati za nekog drugog nećemo valjda prestati da živimo ako Vučić ne uspe, vidi se da Toma ima megadens diplomu!

istina

pre 10 godina

Lako ćemo ništa se ti ne sikiraj. Ni jedna politika od cara Dušana do danas nije uništila niti preporodila Srbija pa nećete ni vi. Vas koji sada kradete, nabacujete tendere, zapošaljavate svoje "obrazovane" kadrove isto ćemo da hapsimo i šikaniramo kao što se hapse sada ovi a kao što su hapšeni oni prethodni. Mislim sve je jasno, nema potrebe za nervozom.

šumadinac

pre 10 godina

Predsedniče Nikoliću,nije mi jasan ovcaj Vaš defetizam,fokusiranje života i budućnostri Srbije na jednoj ličnosti!!! Moram priznati da ste me ovakvojm izjavom neprijatno iznenadili(glasao sam za SNS,a u predsedničkim izborima za Vas) ,jer je očigledno da nešto osećate kao neprijatnost i signalizirate unapred da će se nešto dogoditi.Mislim, da budem iskren, da ste se i Vi, i Vučić, uplašili onoga što predstoji:jer,lakpše je govoriti,obećavati,nego praktične korake povlačiti.A mi kao gradjani nismo čuli ni za jedan.

MNE

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu.

gomila

pre 10 godina

Alo,zemlja zove...vec skoro DVE godine predmet ovog teksta je neprikosnoveni glavni glumac u ovom horor filmu,a vec 20 god igra i dobre uloge.I za sve vreme je pokazao samo to da poznaje izborne procese,sve drugo je iz oblasti psiho-patologije

MNE

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu

Jaram

pre 10 godina

Jeste, poslednja šansa je. Kada se neko toliko zaduži za dve godine, ostaje samo poslednja šansa, pre nego što izvršioci banaka dodju po svoje.

Firga

pre 10 godina

Uopste ne sumljam u to da Vucic nece uspeti u svojoj nameri da od Srbije napravi ozbiljnu drzavu,on se kao politicar i covek godinama pripremao za tu ulogu i koliko mozemo primetiti za sada se veoma vesto snalazi u toj ulozi.

Vera Pavic

pre 10 godina

Iz ove izjave moze se izvuci zakljucak da price o Tominom i Vucicevom neslaganju, zapravo, jesu samo neuspeli potezi pojedinaca koji zele javnosti da prezentuju iskrivljenu sliku i vidi se da Toma ima poverenja u rad buduceg premijera.

Zarko Jovanovic

pre 10 godina

Godinama unazad je imao primere kako ne treba voditi vladu i kako se pojedini resori medjusobno unistavaju. Sada tih problema nece imati jer je dosta nestranackih licnosti u vladi, a stranacke on bira legitimitetom koji mu je ovaj narod dao na izborima.

Silvester

pre 10 godina

Ma da, pre i posle vas potop, a vi ni luk jeli ni luk mirisali. A niko nije kriv, nikome nije sud razrezao dugu robiju od ovih pre vas. Svi ste vi jedno lepo društvance koje nas ubija u pojam četvrt veka. A i da vam kažem još jednu stvar - i vas i vaše prethodnike treba da je najgori blam što u zemlji sa evropskim cenama narod ima plate 100-400 evra, gazde i tajkuni ne plaćaju poreze i doprinose, mega korupcija i kriminal, a vi još imate petlju da kažete narodu kako i to što ima nije zaradio i živi bolje nego što je zaslužio!? Jednog Srbina u proseku plaćate sa 10% norveških primanja, pa vam i to bode oči? Da li mislite da tamo u EU neki političar sme da kaže narodu da je džabalebaroški i da ne zaslužuje da diše vazduh, nego će oni da im zategnu šiju i svedu na pravu meru? Pa leteli bi za 24 sata, jurili bi ih na ulicama... Meni je žao što su JUGOSLOVENI dozvolili ljudima sa dna i taloga da ih dovedu do ovakve propasti, i nekako mi se čini da je zlotvorima u zemlji vrlo odgovarao i spoljni faktor koji je pritiskao Srbiju. Kao i danas. Nekome rat, nekome brat. Liferantima i lopovima nikad bolje. Pravosuđa i pravde nigde ni od korova. Kada bi se neko danas probudio iz kome, rekao bi da je ovo prava pravcata okupacija, kada se analizira kvalitet života.

Pepeljuga

pre 10 godina

Koraci koje Vučić čini jesu hrabri, jer trebalo je doneti mnogo odluka, bukvalno preseći i odlučiti. U situaciji u kojoj se mi nalazimo, to uopšte nije lako i trebalo je mnogo hrabrosti. Treba se izboriti sa svakom vrstom osude i neverice, ali potrebni su nam ljudi sa drugačijim idejama. Zar je trebalo nastaviti sa lošom i nerealnom politikom? Zar je trebalo ostaviti sve one ljude koji su pokrali državu i uništili firme? Verujem da će nam biti bolje, jer nema više zaštićenih. Svačiji rad se preispituje, zato će svako raditi najbolje što može.

Maja

pre 10 godina

Strah je opravdan, prošli smo kroz mnogo teških situacija tokom vremena i ne možemo ni sada da se opustimo, ali mislim da ipak postoji razlika između ljudi koji su nas vodili i koji nas vode, tako da nam to jedino daje nadu u bolje sutra.

no dobro,kakav narod,takva i vlast,niko nam drugi nije kriv

pre 10 godina

Mi smo nase sanse odavno propustili...jos onda kad je ovaj glupi narod poverovao Slobodanu Milosevicu...jos onda kad ste se sa Seseljem pricali bajke o Velikoj Srbiji...jos tad smo mi "us.li motku"...a posle je sve islo svojim "prirodnim" tokom...iz greske u gresku iz propasti u propast...Zoranu Djindjicu ste poslali poruku,zatim i metak...i ovo je samo zatvaranje tog "kruga pakla"...Srbija umire...

Pametnjaković

pre 10 godina

""U najtežim mogućim uslovima vlada ima izvanrednu šansu da uspe a ako, ne daj bože, ne uspe, ne znam kako ćemo dalje", rekao je Nikolić..."

Ja znam. Revolucija, pa da vas sve nesposobne sklonimo. Dosta su u Srbiji radili nesposobni i bili predstavljani kao stručnjaci. Dolazi vreme da šansu dobiju sposobni, a ti nesposobni koji su upropastili Srbiju da odgovaraju za to što su uradili i da plate cenu svoje štete.

Ne želimo više kadrove sa super diplomama koji ne znaju šta rade. Dosta je lekara koji imaju super diplome i super su stručnjaci na rečima, a na delima nisu u stanju ni dijagnozu da postave kako treba pa pacijenti umiru. Dosta je bilo policajaca sa super duplomama super akademije koji pljačkaju i ubijaju ljude. Dosta je bilo biznismena sa super menadžment diplomama i super iskustvom koji super kradu iz budžeta uz pomoć super naših političara stručnjaka sa ovim i onim super diplomama. Dosta je super administracije i super institucija koji stalno dižu super poreze i super takse i siromaše celu zemlju zarad plata super stručnjaka koji ništa ne znaju korisno da rade u super javnom sektoru. I tako super dalje (super itd).

Hlodoveh

pre 10 godina

Još jedno kao narod pokazujemo svoju dominantnu karakternu crtu - da sve ostavljamo za poslednji trenutak. Ipak, ovog puta verujem da ima nade uz Vučića i tim koji odabere.

Jbg tako je...

pre 10 godina

Ovaj narod u celini ne zasluzuje nista bolje od ovog bednog stanja koje traje vec decenijama, a mnogima je cak i ovo previse dobro.

dn

pre 10 godina

Predsedniče, prestanite sa partijskim zapošljavanjem nesposobnih i nestručnih ljudi. Jednostavno! Naprimer, Vaš sin nije sposoban za posao koji radi a koji je dobio kao sin predsednika. Takvi ljudi su upropastili privredu ove zemlje. Najveća preduzeća u ovoj zemlji su u ogromnim dugovima zbog partijskih direktora. U SNS se učlanilo 300 hiljada novih ljudi jer žele posao. Ne treba biti genije da se shvati šta treba raditi. Ali, pitanje je da li vi naprednjaci želite to da uradite?

Jaram

pre 10 godina

Jeste, poslednja šansa je. Kada se neko toliko zaduži za dve godine, ostaje samo poslednja šansa, pre nego što izvršioci banaka dodju po svoje.

šumadinac

pre 10 godina

Predsedniče Nikoliću,nije mi jasan ovcaj Vaš defetizam,fokusiranje života i budućnostri Srbije na jednoj ličnosti!!! Moram priznati da ste me ovakvojm izjavom neprijatno iznenadili(glasao sam za SNS,a u predsedničkim izborima za Vas) ,jer je očigledno da nešto osećate kao neprijatnost i signalizirate unapred da će se nešto dogoditi.Mislim, da budem iskren, da ste se i Vi, i Vučić, uplašili onoga što predstoji:jer,lakpše je govoriti,obećavati,nego praktične korake povlačiti.A mi kao gradjani nismo čuli ni za jedan.

Chubura

pre 10 godina

Ova izjava Tomislava Nikolica je cist dokaz da je narod pogresno glasao i da SNS nema pojma kako da sprovede reforme i ekonomski ojaca zemlju.Izgleda da je njima bitno samo da su clanovi stranke usli u javna i drzavna preduzeca , a obican narod moze glavom da lupa da nadje posao.Samo se zaduzujete , a nemate jasan plan rada.

Jbg tako je...

pre 10 godina

Ovaj narod u celini ne zasluzuje nista bolje od ovog bednog stanja koje traje vec decenijama, a mnogima je cak i ovo previse dobro.

milivoje

pre 10 godina

Umro je drug Tito, pa kako ćemo sada dalje. NIKAKO!
Ako vučić ne uspe kako ćemo dalje? Nikako!
Ma ajde molim te, sva podrška Vučiću i zaista mu želim da uspe a ako ne uspe dobiće šut u zadnjicu od naroda pa ćemo glasati za nekog drugog nećemo valjda prestati da živimo ako Vučić ne uspe, vidi se da Toma ima megadens diplomu!

istina

pre 10 godina

Lako ćemo ništa se ti ne sikiraj. Ni jedna politika od cara Dušana do danas nije uništila niti preporodila Srbija pa nećete ni vi. Vas koji sada kradete, nabacujete tendere, zapošaljavate svoje "obrazovane" kadrove isto ćemo da hapsimo i šikaniramo kao što se hapse sada ovi a kao što su hapšeni oni prethodni. Mislim sve je jasno, nema potrebe za nervozom.

no dobro,kakav narod,takva i vlast,niko nam drugi nije kriv

pre 10 godina

Mi smo nase sanse odavno propustili...jos onda kad je ovaj glupi narod poverovao Slobodanu Milosevicu...jos onda kad ste se sa Seseljem pricali bajke o Velikoj Srbiji...jos tad smo mi "us.li motku"...a posle je sve islo svojim "prirodnim" tokom...iz greske u gresku iz propasti u propast...Zoranu Djindjicu ste poslali poruku,zatim i metak...i ovo je samo zatvaranje tog "kruga pakla"...Srbija umire...

Pametnjaković

pre 10 godina

""U najtežim mogućim uslovima vlada ima izvanrednu šansu da uspe a ako, ne daj bože, ne uspe, ne znam kako ćemo dalje", rekao je Nikolić..."

Ja znam. Revolucija, pa da vas sve nesposobne sklonimo. Dosta su u Srbiji radili nesposobni i bili predstavljani kao stručnjaci. Dolazi vreme da šansu dobiju sposobni, a ti nesposobni koji su upropastili Srbiju da odgovaraju za to što su uradili i da plate cenu svoje štete.

Ne želimo više kadrove sa super diplomama koji ne znaju šta rade. Dosta je lekara koji imaju super diplome i super su stručnjaci na rečima, a na delima nisu u stanju ni dijagnozu da postave kako treba pa pacijenti umiru. Dosta je bilo policajaca sa super duplomama super akademije koji pljačkaju i ubijaju ljude. Dosta je bilo biznismena sa super menadžment diplomama i super iskustvom koji super kradu iz budžeta uz pomoć super naših političara stručnjaka sa ovim i onim super diplomama. Dosta je super administracije i super institucija koji stalno dižu super poreze i super takse i siromaše celu zemlju zarad plata super stručnjaka koji ništa ne znaju korisno da rade u super javnom sektoru. I tako super dalje (super itd).

Zoki

pre 10 godina

Posle 6 meseci su se rekonstruisali i to je trajalo još 6 meseci, onda su posle 6 meseci raspisali izbore. Istovremeno su se zadužili 5 milijardi, ove godine svega 850 miliona. Stvarno imaju tendenciju ozbiljnosti.

Aleksandar

pre 10 godina

Zaista neverovatno koliko se pravi kult licnosti oko Vucica, kao da je on Mesija, Spasilac. Srbija je postojala i pre naprednjaka, postojace i posle. Ne znam zasto naprednjaci daju sebi toliku samoreklamu, toliki znacaj, toliku ulogu, a realno nemaju kvalitetan kadar da vodi Srbiju, cast izuzecima. Dobili su vlast, treba da sastave tu Vladu vec jednom i da pocnu da rade, a nas da postede jeftine patetike.

gomila

pre 10 godina

Alo,zemlja zove...vec skoro DVE godine predmet ovog teksta je neprikosnoveni glavni glumac u ovom horor filmu,a vec 20 god igra i dobre uloge.I za sve vreme je pokazao samo to da poznaje izborne procese,sve drugo je iz oblasti psiho-patologije

Beqa

pre 10 godina

Kako bi mogao Vucic uspeti kada se zna kakva je kriza u Srbiji i da stvarno nemo gde da stedi. Evo sta ga ceka:
-778.579 nezaposlenih (stopa nezaposlenosti je 28,9 odsto).
-1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-600.000 zaposlenih prima minimalac,
-1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
-Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
-1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
-253.000 ljudi u Srbiju koriste narodne kuhinje,
-Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
-Srbija je poslednja na listi 34 evropske zemlje po kvalitetu zdravstvene zastite
-u Srbiji ima 170.000 narkomana
-svaki sesti punoletni stanovnik je alkoholicar
-U istrazivanju o svetskoj sreci iza Srbije su po nezadovoljstvu, depresiji i generalnoj nesreci tek Gruzija, Liban, Sijera Leone, Togo, Palestina, Jermenija i Irak
-Spoljni dug Srbije je oko 26 milijardi evra, znaci vise od 83 odsto BDP
-...
Neka mu bog pomaze!

Hram

pre 10 godina

Garnitura ljudi koja je vladala predhodnih godina iza sebe je ostavila gomilu dugova , neplacenih kredita,na desetine zatvorenih fabrika, povecan procenat nezaposlenosti, jednom recju pravu rusevinu od drzave. A.Vucic je dobio najtezi zadatak u istoriji, a to je da obnovi ovu drzavu. Za ovako kratko vreme dao je vise pozitivnih rezultata nego predhodna vlast za 10 godina. To i jeste trn u oku politickim neistomisljenicima. Ne mogu mu oprostiti uspeh.

političar

pre 10 godina

Sta si ti pa kad sta znao?
Od Voje ste poprimili osobine skolovanih primitivaca. I nista vise.
Ostali ste takvi do danas! Nesposobni da bilo sta pametno uradite...
Otud ta bojazan Tomo.

Deny

pre 10 godina

Izbori su pokazali da lider SNS-a ima najvecu podrsku naroda. Covek koji je uspeo mnogo toga da promeni za nepune dve godine i da sacuva poverenje gradjana govori nam koliko je ozbiljan u svojoj nameri da ojaca drzavu i reforme dovede do kraja.

Pepeljuga

pre 10 godina

Koraci koje Vučić čini jesu hrabri, jer trebalo je doneti mnogo odluka, bukvalno preseći i odlučiti. U situaciji u kojoj se mi nalazimo, to uopšte nije lako i trebalo je mnogo hrabrosti. Treba se izboriti sa svakom vrstom osude i neverice, ali potrebni su nam ljudi sa drugačijim idejama. Zar je trebalo nastaviti sa lošom i nerealnom politikom? Zar je trebalo ostaviti sve one ljude koji su pokrali državu i uništili firme? Verujem da će nam biti bolje, jer nema više zaštićenih. Svačiji rad se preispituje, zato će svako raditi najbolje što može.

Maratonac

pre 10 godina

Ja se nadam da će uspeti. Biće mnogo teško i potrebno je mnogo rada i truda al' On je čovek sa neverovatnom energijom, željom i voljom da konačno promeni nešto kako bi se Srbija podigla.

Silvester

pre 10 godina

Ma da, pre i posle vas potop, a vi ni luk jeli ni luk mirisali. A niko nije kriv, nikome nije sud razrezao dugu robiju od ovih pre vas. Svi ste vi jedno lepo društvance koje nas ubija u pojam četvrt veka. A i da vam kažem još jednu stvar - i vas i vaše prethodnike treba da je najgori blam što u zemlji sa evropskim cenama narod ima plate 100-400 evra, gazde i tajkuni ne plaćaju poreze i doprinose, mega korupcija i kriminal, a vi još imate petlju da kažete narodu kako i to što ima nije zaradio i živi bolje nego što je zaslužio!? Jednog Srbina u proseku plaćate sa 10% norveških primanja, pa vam i to bode oči? Da li mislite da tamo u EU neki političar sme da kaže narodu da je džabalebaroški i da ne zaslužuje da diše vazduh, nego će oni da im zategnu šiju i svedu na pravu meru? Pa leteli bi za 24 sata, jurili bi ih na ulicama... Meni je žao što su JUGOSLOVENI dozvolili ljudima sa dna i taloga da ih dovedu do ovakve propasti, i nekako mi se čini da je zlotvorima u zemlji vrlo odgovarao i spoljni faktor koji je pritiskao Srbiju. Kao i danas. Nekome rat, nekome brat. Liferantima i lopovima nikad bolje. Pravosuđa i pravde nigde ni od korova. Kada bi se neko danas probudio iz kome, rekao bi da je ovo prava pravcata okupacija, kada se analizira kvalitet života.

Vera Pavic

pre 10 godina

Iz ove izjave moze se izvuci zakljucak da price o Tominom i Vucicevom neslaganju, zapravo, jesu samo neuspeli potezi pojedinaca koji zele javnosti da prezentuju iskrivljenu sliku i vidi se da Toma ima poverenja u rad buduceg premijera.

Popka

pre 10 godina

Jedini je politicar koji moze da pogleda u oci svom narodu jer je svako obecanje ispunio i trudi se da drzavu obnovi, da se ponosimo sto smo njeni gradjani. Da ste se ovako budili proteklih godina kada nas je bivsa vlast ostavila bez radnih mesta i bez ikakve nade mozda bi stanje u zemlji bilo bolje.!!

MNE

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu

indira54

pre 10 godina

(zoran, 15. april 2014 18:58)
E moj druze ako se razumes u formiranje vlade koliko u pravovremeno primenjene agrotehnicke mere u vocarstvu polemika sa tobom je besmislena!!!

Zarko Jovanovic

pre 10 godina

Godinama unazad je imao primere kako ne treba voditi vladu i kako se pojedini resori medjusobno unistavaju. Sada tih problema nece imati jer je dosta nestranackih licnosti u vladi, a stranacke on bira legitimitetom koji mu je ovaj narod dao na izborima.

Korak po korak

pre 10 godina

Prvo treba da se vidi ko je stvarno za reforme,da se napravi efikasna vlada koja će kao tim krenuti na posao,težak je posao ali verujem da će se Vučić sa tim izboriti.Naravno uslov je da svi pruže svoj maksimum.

MNE

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu.

eloj

pre 10 godina

Ne brinite predsedniče i veće nesreće nego što ste vi političari ovaj srbski narod je preživljavao... ono da ste kataklizma - jeste, al´ preguraćemo nekako. Žilav je naš soj.

menjajmo sebe...

pre 10 godina

Ako bude imao prave i kvalitetne saradnike uspece ako ne, dozivece peh...prosto i jednostavno.
(Xera, 15. april 2014 14:31)
Jedno su saradnici u Vladi! Drugi segment je narod i naše prihvatanje gorkih rezova u svim segmentima života.

OPTIMISTA

pre 10 godina

Vučić je već dosta toga uspeo.Ekonomske krvopije ove države i naroda,polako nam skida sa grbače.Mafija i tzv. tajkuni koji su državu nemilosrdno uništavali danas bespomoćni i u strahu kada će na njih doći red dabudu uhapšeni,nisu više tako moćni i arogantni.Sama ta činjenica je ogromna ušteda,a nadam se da će ubuduće se pokrenuti i celokupna privreda oslobođena balasta kriminala i korupcije.

pok

pre 10 godina

(sta pijes, 15. april 2014 16:39)
A dokle cete vi, komentatori propalih strancica, da uporedjujete period od dve godine pod delimicnom vlascu i tesko nasledjenu situaciju sa desetogodisnjim rezimom, u kome su uzimani nepovoljni krediti, toliko da su u trenutku preuzimanja zaduzenja bila nesrazmerno velika. Poenta je u tome da ste vi ostali na vlasti ove dve godine, ni Grcki ni Ukrainski scenario, ne bi mogao da docara ono sto bi se desilo kod nas.

ING

pre 10 godina

Nisam glasao za Aleksandra Vučića, ali ako je već dobio izbore, onda mu treba dati šansu da sprovede neophodne reforme zarad spasa države i nacije. Da li će uspeti? E to zavisi od toga, da li je spreman da prvo pobedi sopstvenu sujetu i da li je spreman da usvaja nova znanja. Ako sebi bude rekao da nije najpametniji na svetu i aku bude uvažavao stavove stručnih i poštenih ljudi, i aku bude korigovao greške koje će sigurno napraviti i pored najboljih namera, jer one su deo svakog posla, uspeh neće izostati. Ako shvati da se od boljih uči, da oni nisu neprijatelji već Božiji dar, iako će ga reči tih ljudi ponekad jako zaboleti, uspeh neće izostati. Ako bude shvatio da suštinske i poštene reforme nemaju alternativu, da ne sme praviti trule kompromise, jer sporazum sa kancerom vodi u još veći kancer, onda uspeh neće izostati. Ako shvati da je ovo država u kojoj postoji otpor prema svemu što je dobro, da ovde dobro nikada nije ni pustilo korene, da je lakše upravljati Kinezima nego Srbima, uspeh neće izostati. Ako se bude rešio nazovi biznismena i stranačkih ulizica, kojima je lični interes ispred interesa države, a koji u njemu samo vide sredstvo za ostvarenje sopstvenih ciljeva, onda uspeh neće izostati. Ako bude odlučan i ne poklekne pred parazitima, ucenjivačima, lažnim sindikatima, neradnicima u radničkim odelima, nazovi patriotama i ostalim vucibatinama, onda uspeh neće izostati. Ako bude verovao više u sebe, a manje u tebe Predsedniče Nikoliću, onda će uspeti i on i Srbija!

Oreo

pre 10 godina

Trebalo bi da ova Vlada bude najjaca do sada i najdelotvornija, imam svo poverenje u Aleksandra Vucica i verujem da ce dobro obaviti taj posao oko sastavljanja Vlade.Dace pre svega izbrati strucan kadar,a to pokazuje time sto ce iz redova SNS biti samo 5-6 ministara.

master

pre 10 godina

"Brige su kamate koje plaćaju oni koji posuđuju nevolje."
George Washington

Gospodine Predsedniče,
20 godina ste sejali mržnju,neznanje i nekulturu a sada očekujete da nikne šta?

abt

pre 10 godina

1. Ko je ukrao glasacke listice?
2. Ko se vidjao sa Lukom Bojovicem?
3. Ko nas je trovao aflatoksinom?
4. Ko je uveo medijski mrak u Srbiji?
5. Ko je zaposlio partijske poslušnike u javnom sektoru?
6. Ko je uveo solidarni porez?
7. Ko je napravio cirkus glumeci Supermena iz Feketica?
8. Ko se zadužio najmanje 4 milijarde eura, bez ikakvih planova šta sa parama?
9. Ko je predao Kosovo, potpuno uklonivši sve nadležnosti Srbije?
10. Ko finansira Crvenu Zvezdu?
11. Ko je uveo verbalni delikt i najgoru cenzuru?
12. Ko je hapsio bez ikakvih dokaza i nezakonito produžavao pritvor Miroslavu Miškovicu?
13. Ko je iz budžeta platio 2,5 miliona eura, pa prodao svom drugaru Šeiku za 1,5 milion eura hotel Jugobanke na Kopaoniku?
14. Ko je napravio nezabeleženi skandal sa prijemnim ispitima?
15. Ko je dao diplome Tomislavu Nikolicu, i Nenadu Stefanovicu?
16. Ko je obecao, a nije ispunio ukidanje TV pretplate, pojeftinjenje struje, i uvodenje jeftinije tarife tokom dana?
17. Ko bez osnova i dokaza optužuje clanove samo jedne opozicione stranke?
18. Ko preko Kurira najavljuje sva hapšenja i akcije?
19. Ko prisvaja uspehe i završene projekte prethodne vlade, i predstavlja ih svojim uspesima?
20. Cije privremeno vece Beograda neustavno i bez ovlašcenja ugovara i odlucuje o kapitalnim investicijama u Beogradu?
21. Ko obmanjuje naivne glasace Mubadalom, cipovima, Mercedesom?
22. Ko krije i zbog cega ugovor sa Etihadom?

Vasilije

pre 10 godina

Svaka Vlada ima sansu, pa ako uspe - lepo, a ako ne uspe - nova Vlada, i zivot ide dalje, s vama ili bez vas. Koji ste pateticni likovi! Nego, znate li vi ista da uradite, osim sto guslate.

Despina

pre 10 godina

Aleksandar Vučić uz podršku Tomislava Nikolića imati najbolju vladu u našoj istoriji. Vlada Aleksandra Vučića biće najbolja do sada, i jedino može Aleksandru Vučiću poći za ruku da sprovede reforme koje će potpuno ekonomski ojačati našu državu. Srbija će biti najprosparitetnija država Balkana.Građani su zaista videli sposobnosti Aleksandra Vučića a uskoro i videti rezultate ove vlade. Vlada će biti mala ali efikasna i biće uključeni u rad i strani eksperti koji njihovim savetima mogu da izvuku našu državu iz krize.

dn

pre 10 godina

Predsedniče, prestanite sa partijskim zapošljavanjem nesposobnih i nestručnih ljudi. Jednostavno! Naprimer, Vaš sin nije sposoban za posao koji radi a koji je dobio kao sin predsednika. Takvi ljudi su upropastili privredu ove zemlje. Najveća preduzeća u ovoj zemlji su u ogromnim dugovima zbog partijskih direktora. U SNS se učlanilo 300 hiljada novih ljudi jer žele posao. Ne treba biti genije da se shvati šta treba raditi. Ali, pitanje je da li vi naprednjaci želite to da uradite?

Александар Џунић

pre 10 godina

Нека скине себи плату још за толико и Србија ће бити богатија за 30000 динара - мало ли је на ову скупоћу.

Dusan

pre 10 godina

Mi znamo. Otresce mo vas ko blato sa cipela. A da si ucio visoku skolu, mozda bi i znao. Ovako, ti i tvoja puslica, sigurno ne znate. Dojahali ste na krilima demagogije i populizma, uzeli ste vruc kesten u ruke i sada stvarno ne znate kako ce te. Pratite samo kako se smanjuje broj onih botova koje ste zablentavili supljom demagogijom i videcete gde ste.
P.S. Pitajte Tadica za savet!

Patriota

pre 10 godina

Ocekujemo da Vucicu pomognes prvo rusenjem tvojih nelegalnih vikendica, vracanjem drzavi nezakonito poklonjenog stana, odricanjem od onoga ko ti je poklonio audi od sto hiljadarki, otkrivanjem ko je uticao na prodaju vrsackih vinograda i priznanjem kako si diplomirao. To za pocetak da pokazes narodu da si iskreno za reforme, pa za dalje da vidimo.

kako to?

pre 10 godina

kako ne znate? zar vi, najbolji, najpametniji, najsposobniji?!
pa došli ste na vlast kao nova nada, kao neko ko će sve krivine i probleme ispraviti k'o od šale? šta sad bi? te nemate kadrove, pametni i sposobni vam nedostaju, te alavost kipi i kulja iz brojnog članstva...zar?

sta pijes

pre 10 godina

@popka
Sta pijes neku domacu ili nesto kupovno? Pa vise mesta je izgubljeno u zadnjih dve godine nego u mandatu onih pre. Drugo oni koji kazu ostavili neplacene kredite. To je glupa izjava jer ako ne mozes da platis kredite onda si bankrot a mi koliko znam redovno servisiramo sve uz samo par reprograma . A sto se tice ove Tomine izjave to je smejurija. Vucic ima iskustva koliko i salterusa u eps-u. Covek nema predstavu o ekonomiji i ostalim stvarima nikad nije radio. A sto se postenja tice hmmm ajde da preskocimo to jer pitanje je ako zglajzne sta ce sve isplivati i o njemu. A isplivace sigurno.
Realno mi smo pukli pre 20 godina i nema nama spasa jos mnogo decenija mozda u nekoj sledecoj reinkarnaciji. Dok neko ne odpusti 40 posto svih drzavnih mastiljara po kancelarijama (ne nastavnika, ne lekara, ne medicinskih sestara ne policijaca) vec samo zgubidana koji ceo dan sede i cekaju kraj radnog vremena dotle nece se nista promeniti. Dok se ne smanje nameti na racun gradjana porezi na imovinu i plate nece se nista desiti. Dok se ne smanej nameti opstina firmama i drzava im ne skine sa grbace gomile parafiskalnih nameta i sakrivenih nameta nema ovde spasa. Tomo posto nista necete od toga da menjate bolje ne da dajes vise izjave ovog tipa, jer smo svi svesni barem oni koji nisu uz vlast da smo pukli.
A vi zaslepljeni sns kucaci bice vama bolno otreznjenje uskoro. Vec vas je Vucic izigrao, jer ulazi sa sps om u dil a koliko se secam zbog toga i bejahu izbori.

nesa

pre 10 godina

To je vizionar kome je Srbija ukazala poverenje. Takav je put od direktora groblja do predsednika zemlje. Ti sigurno znas kako ces.
Pozdrav iz Beca

DexR

pre 10 godina

Ili Vučko ili mutna Morava. Bože dragi podari mu večni život da nas vodi u presvetlu budućnost. To može samo ON. Niko drugi. Njegova mudrost je nedostižna nama običnim malim ljudima. Sam Bog ga je preobratio u nezamenljivog vodju. Nije važno sto je jurišao na Zagreb, nije važno što se radovao smrti Djindjica, Ćuruvije, nije važno što je bio ministar informisanja kada izgiboše onoliki nevini ljudi. Nije važno što skoro svakoga dana citira Djindjića i koristi njegove parole i reči, a do juče je bio izdajnik. Važno je da je ON sada preobraćen u vizionara.

dragan

pre 10 godina

kako cemo zivet' bez druga tite...zamolite tu nemacku da primi nas mlade da se makar mi spasimo od vas politicara,vise od vas zaista ne ocekujemo

Dragan

pre 10 godina

Naravno da Alexandar nece uspeti.Cak je i Boki Tadic odbio socijaliste.Predvidjam pad rejtinga Vucica bar 20% cim objavi da je uzeo komuniste y Vladu. A nama nema pomoci.

Cica

pre 10 godina

Ajde predsednice ne brini, Vucko vrbuje ves sledece izbore, pa uradice nesto za 10 godina, drzava nemoze da propadne, narod moze i vise da trpi, bice Srba manje, jer ce neki posle zapada morati da idu da bi se ishranili u Albaniju ili Kosovo na rad. Uspece Vucko ne brini, bice i za tebe i njega, pa i treba dugo ste cekali

Duci0167

pre 10 godina

A po cemu je ovo nova vlada?! Ista kao i pre 2 godine. Guce,dere se,kao fol grdi nekoga i uskoro,uskoro,uskoro ... mr.uskoro. Ko ne bi voleo da nam krene ali ovi su nesposobni da vode kladionicu a kamoli drzavu. Jure za poltronima koje ce posle da poture kao zrtveno jagnje i opet izbori. Nagradna voznja na vasaru.

Господин Друг

pre 10 godina

Патетично и закаснело ламентирање над судбином Србије. Да је ово војвода Томислав говорио пре него што је постао војвода - дакле пре једно 20 година - можда би имало смисла, и можда би Србија 2014. године била на неком новом степенику развоја.
Овако се само наставља срамна предизборна кампања и стварање култа личности.
Отрежњење из ове занесености победом на непотребним изборима ће бити тешко, болно, а - упркос свим маркетиншким глупостима - и крваво, можда и горе него у Украјини.

Firga

pre 10 godina

Uopste ne sumljam u to da Vucic nece uspeti u svojoj nameri da od Srbije napravi ozbiljnu drzavu,on se kao politicar i covek godinama pripremao za tu ulogu i koliko mozemo primetiti za sada se veoma vesto snalazi u toj ulozi.

krle - dron

pre 10 godina

Pa pomozi mu predsednice,ako nemas ideju kako evo gradjani ti nude ideju da jednim svojim potezom pera ucinis humano delo i pomognes prvo gradjanima da bi potom i Vucic mogao da otpocne civilizovan put razvoja unesrecenog i uneredjenog drustva A TO JE napraviti carski rez u posasnom pravosudju a to znaci da predsednik mora da donese UKAZ O AMNESTIJI GRADJANA ( za predsednika svi gradjani moraju da imaju status DZAJICA jer on je predsednik svima ) i ukine svih 6-miliona sudskih predmeta i tuziocima izda strog nalog da mogu podizati optuzbu SAMO SA DE FACTO DOKAZOM shodno EU - nacelima i da za to krivicno odgovaraju,to vazi i za sudije,u protivnom gradjani su osudjeni na dozivotni progon i primitivno zlostavljanje KRIMOSA u pravosudju a onda ni Vucic nema nikakve sanse da pomeri drustvo iz kaljuge.Znaci predsednice dokazite da ste kadri uciniti humano delo za svoj narod ili Vas je strah bestija iz pravosudja ????.

marija

pre 10 godina

OTPUSTANJA SU OPASNA.
Protiv sam otpustanja radnika firmi sa proizvodnjom, to nije dobro. Njima treba pomoci.
Otpustajte neradnike stranaka po javnim preduzecima...

Sale

pre 10 godina

Bravo Srbine brate, Srpkinjo sestro - i svima hvala sto su glasali SNS: drugacije ne biste mogli videti kakvo zlo nas ceka. A ovo vam je i manje vise najava: zasto se u Srbiji cuti da je dat rok od strane EU (tj SAD) da se odlucimo za ovu ili onu stranu. Nema vise neutralnosti i zato i Nikolic aludira kako je ovo zadnja sansa jer ZNAJU STA SE I OD KOJE STRANE KOME I STA SPREMA!!!

Sahranice nas po grobarskom receptu kako to samo Toma Diploma zna... a vi glasajte i dalje!!!

Crni Gruja

pre 10 godina

Da je Vucic hteo nesto da promeni, ne bi najurio Radulovica. Sada mora da nadje nekog ko bi bio jos radikalniji. A ako vec nismo bankrotirali, izgleda da smo vrlo blizu. U svakom slucaju morace pazljivije da slusa one od kjih ocekuje pomoc a to sigurno nisu Rusi.

Ana Ristic

pre 10 godina

Kada ce neko normalan u ovoj zemlji predati tuzbu Ustavnom sudu Srbije da se zabrane sve politicke stranke zbog organizovanog kriminala. Vec sada postoji dovoljan broj javnih izjava samih clanova stranaka a i dokaza o tome kako funkcionise finansiranje stranaka, kradjom od strane njihovih clanova koji su na silu postavljeni da vode drzavana preduzeca i institucije i koji izvlace sav novac nas gradjana Srbije u svoje i dzepove svojih stranaka.
Ako vec kradu i taj novac koriste za finansiranje stranaka onda je red da se sve te politicke stranke zatvore a svi koji su to radili ukljucujuci i cela rukovodstva stranaka koja su smislila i nalozila svojim clanovima da idu na dugogodisnje robije.
Vreme je da se Srbija oscisti od lopovskog olosa a da posteni strucni ljudi dobiju poslove i krenu da vode zemlju bez korupcije i upropascavanja svega sto vredi u ovoj drzavi.
Ne razumem jedino novinare koji se prave ludi i stite politicare ne objavljujuci ovakve postove i tekstove a svima nam je sada jasno da su stranke prekrsile zakone i ustav Srbije i da vise nemaju nikakav kredibilitet kod gradjana oko bilo kakvih odluka ili vodjenja drzave.

cetvrt veka lazi

pre 10 godina

Drugim recima: Narode trpite i prihvatite sve sto ppvVucic (pazi jos nije ni mandatar) zapoveda, jer moze da ne uspe u svom programu, a onda pored Dacica morace da proziva narod da nije hteo da ga slusa u njegovim namerama da nam steze kais, pa ko prezivi neka prica da je ppvVucic opstao, a Toma ce da ga potapse i reci mu eto vidis da vlast ne boli.
Vucicu 'oni sto misle' to je tvoja uzrecica, a ti shvatis da smo stado ovaca za sisanje i curaka za cerupanje to odmah kazi ili cuti i radi i ove hvalopoljke se okani, jer dve godine si nam vec ukrao.

ahahahaahahaha

pre 10 godina

Nezamenjivih su puna groblja.

Kad nas Vucic konacno ubedi da je potpuno nesposoban, onda cemo glasati za Radulovica, pa cemo vam pokazati da niste ni poslednja sansa, niti nezamenjivi.
Pa nije valjda da ce Srbija ili sunce stati, ako Vucic ne uspe?

anti_patriJota

pre 10 godina

@ING
A da li bi neko takav ili neko ko ima šanse da postane takav izjavi da sluša samo kritike i bajke?
Da je PPPPM takav preklinjao bi Sašu Radulovića da se vrati u vladu koliko sutra!!!! Ionako će pokušati da sprovede njegove zakone.

drago

pre 10 godina

ti si nikolicu 20 godina vodio jednu drugu politiku i obrukao i sebe i srbiju,,,a sada pricas nesto drugo,,,,kako te nije sramota,,,i posavetuj svog sina da ne vozi diplpmatski auto preko bele linije da bude covek,,,,,,aloi tesko to od vas ocekivati,,,

Бојан Илић

pre 10 godina

Ovaj kao da je iz nekog holivudskog filma i govori o Supermenu.
(Tom Sojer, 15. april 2014 20:14)

Тако нешто!
Претераше га са овим!:-)

toza

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu
(MNE, 15. april 2014 13:51)
Ovakve izjave su potvrda da SNS (pošto je ova izjava sigurno iz SNS internet kuhinje) ne zna kako treba da funkcionišu savremana društva.
Za koji će mu tim ako moraju svi da ga slušaju? Pa nije vlada vojska ni policija. I šta znači izjava budućeg premijera da će se svima mešati u posao? Ako hoćete stručnjake koji znaju kako onda će premijer morati malo da obuzda svoj ega, a još vise ove njegove jurišnike iz stranke. U suprotnom ćete dobiti jedinstvo i bespogovorno slušanje velikog vođe ali rezultata nigde biti neće.
Shvatite da nikada nijedan pojedinac nije uspeo sam da uspostavi demokratski sistem već je u takav pristup uvek na površinu izbacivao najnesposobnije ulizice. I kad vođa shvati da je okružen nesposobnjakovićima jedino što mu ostaje je da dodatno jača svoju vlast i preuzima sve odluke.
U jednom se slažem da mnogo toga zavisi od Vučića tj od njegove sposobnosti da potisne svoj ego, i razvlasti sebe u korist institucija.

Hlodoveh

pre 10 godina

Još jedno kao narod pokazujemo svoju dominantnu karakternu crtu - da sve ostavljamo za poslednji trenutak. Ipak, ovog puta verujem da ima nade uz Vučića i tim koji odabere.

Maja

pre 10 godina

Strah je opravdan, prošli smo kroz mnogo teških situacija tokom vremena i ne možemo ni sada da se opustimo, ali mislim da ipak postoji razlika između ljudi koji su nas vodili i koji nas vode, tako da nam to jedino daje nadu u bolje sutra.

OTVORI - PROZOR - DA - VIDIS - SVETLOST - DANA

pre 10 godina

Svih ovih veoma burnih i torbulentnih dana, kada je svako imao viziju kako ce buduca vlada izgledati, na svu srecu dosao je i taj sudbonosni dan kada cemo saznati ko ce nas voditi naredne nadam se cetiri godine. Aleksandar Vucic je dobro shvatio poruku koju su mu poslali biraci podrskom na izborima u skladu sa time se i ponasa u sastavljanju vlade.iako na izgled to mozda izgleda da neko nece biti zadovoljan . Imaćcemo jednu od njamanjih vlada do sada od uvodjenju visestranacja i vladu koja ce organizaciono i tehnicki biti spremna da radi kao tim na dobro bit svih gradjana Srbije.

Misten

pre 10 godina

Uspećemo svi ako budemo radili kao Vučić, svaki pojedinac od nas bude Vučić, da svako ima pozitivnu energiju, na taj način možemo nešto da očekujemo. Ima dosa posla u državi, a pre svega neracionalnog trošenja novca.

veronikasd

pre 10 godina

Normalno je da gradjani budu bezbedni, da budu sigurni, imaju radna mesta i da s novcem koji zarade mogu da žive pristojno ,kao u većini država . Zaista moramo da verujemo da će u jednom trenutku to biti moguće i u našoj zemlji Zbog ovih stvari vlada mora da radi kao "Doxa".

Popovic

pre 10 godina

Dosta je truda uloženu u novu Vladu. Verujem da je ova Vlada istorijska. Srećemo se sa tim da stranka koja je pobedila ubedljivo na izborima želi da uključi u rad i ostale stranke i kadrove koji nisu u stranci, a koji su veoma sposobno i uspešni. Želja im je da naprave odličan tim od najstručnijih i najsposobnijih ljudi.

Zlatko

pre 10 godina

Koliko je ozbiljna i teška ekonomska situacija pokazuje i Nikolićeva zabrinutost i zebnja da li će se ostvariti sve ono što Vučić planira. Poznaje ga, zna da je borac, ne trpi neuspehe, a ipak oseća zebnju da li će rešiti i otkloniti sve prepreke. Zna da će mu mnogi odmoći, nisu mere ni popularne, ni lake. Ohrabrujuće je to što znam da Vučić ni centimetar neće ustuknuti pred teškoćama.

5sm

pre 10 godina

Kada niko nije poceo na vreme sa reformama kada je to jos moglo da bude i mnogo bezbolnije i da se izbegnu drasticnije mere moracemo kao po starom dobrom obicaju sve da platimo dva puta

Miša

pre 10 godina

Najbolji investitori u našoj državi bi bili naši građani koji rade u inostranstvu, a dolaze u našu državu kad su slobodni. Ovde vide muke i hteli bi nešto da promene, ali im niko to ne dozvoljava, pa bi trebalo i oni da budu uključeni u sve tokove, kao važan faktor.

Mrva

pre 10 godina

Srpski narod je toliko namučen i isceđen da je ovo stvarno poslednja šansa da se nešto uradi na zaokretu u državnoj politici u svim sferama... Reforme koje su otpočele su sprečile siguran bankrot.

Firga

pre 10 godina

Uopste ne sumljam u to da Vucic nece uspeti u svojoj nameri da od Srbije napravi ozbiljnu drzavu,on se kao politicar i covek godinama pripremao za tu ulogu i koliko mozemo primetiti za sada se veoma vesto snalazi u toj ulozi.

Chubura

pre 10 godina

Ova izjava Tomislava Nikolica je cist dokaz da je narod pogresno glasao i da SNS nema pojma kako da sprovede reforme i ekonomski ojaca zemlju.Izgleda da je njima bitno samo da su clanovi stranke usli u javna i drzavna preduzeca , a obican narod moze glavom da lupa da nadje posao.Samo se zaduzujete , a nemate jasan plan rada.

no dobro,kakav narod,takva i vlast,niko nam drugi nije kriv

pre 10 godina

Mi smo nase sanse odavno propustili...jos onda kad je ovaj glupi narod poverovao Slobodanu Milosevicu...jos onda kad ste se sa Seseljem pricali bajke o Velikoj Srbiji...jos tad smo mi "us.li motku"...a posle je sve islo svojim "prirodnim" tokom...iz greske u gresku iz propasti u propast...Zoranu Djindjicu ste poslali poruku,zatim i metak...i ovo je samo zatvaranje tog "kruga pakla"...Srbija umire...

sta pijes

pre 10 godina

@popka
Sta pijes neku domacu ili nesto kupovno? Pa vise mesta je izgubljeno u zadnjih dve godine nego u mandatu onih pre. Drugo oni koji kazu ostavili neplacene kredite. To je glupa izjava jer ako ne mozes da platis kredite onda si bankrot a mi koliko znam redovno servisiramo sve uz samo par reprograma . A sto se tice ove Tomine izjave to je smejurija. Vucic ima iskustva koliko i salterusa u eps-u. Covek nema predstavu o ekonomiji i ostalim stvarima nikad nije radio. A sto se postenja tice hmmm ajde da preskocimo to jer pitanje je ako zglajzne sta ce sve isplivati i o njemu. A isplivace sigurno.
Realno mi smo pukli pre 20 godina i nema nama spasa jos mnogo decenija mozda u nekoj sledecoj reinkarnaciji. Dok neko ne odpusti 40 posto svih drzavnih mastiljara po kancelarijama (ne nastavnika, ne lekara, ne medicinskih sestara ne policijaca) vec samo zgubidana koji ceo dan sede i cekaju kraj radnog vremena dotle nece se nista promeniti. Dok se ne smanje nameti na racun gradjana porezi na imovinu i plate nece se nista desiti. Dok se ne smanej nameti opstina firmama i drzava im ne skine sa grbace gomile parafiskalnih nameta i sakrivenih nameta nema ovde spasa. Tomo posto nista necete od toga da menjate bolje ne da dajes vise izjave ovog tipa, jer smo svi svesni barem oni koji nisu uz vlast da smo pukli.
A vi zaslepljeni sns kucaci bice vama bolno otreznjenje uskoro. Vec vas je Vucic izigrao, jer ulazi sa sps om u dil a koliko se secam zbog toga i bejahu izbori.

Zoki

pre 10 godina

Posle 6 meseci su se rekonstruisali i to je trajalo još 6 meseci, onda su posle 6 meseci raspisali izbore. Istovremeno su se zadužili 5 milijardi, ove godine svega 850 miliona. Stvarno imaju tendenciju ozbiljnosti.

DexR

pre 10 godina

Ili Vučko ili mutna Morava. Bože dragi podari mu večni život da nas vodi u presvetlu budućnost. To može samo ON. Niko drugi. Njegova mudrost je nedostižna nama običnim malim ljudima. Sam Bog ga je preobratio u nezamenljivog vodju. Nije važno sto je jurišao na Zagreb, nije važno što se radovao smrti Djindjica, Ćuruvije, nije važno što je bio ministar informisanja kada izgiboše onoliki nevini ljudi. Nije važno što skoro svakoga dana citira Djindjića i koristi njegove parole i reči, a do juče je bio izdajnik. Važno je da je ON sada preobraćen u vizionara.

gomila

pre 10 godina

Alo,zemlja zove...vec skoro DVE godine predmet ovog teksta je neprikosnoveni glavni glumac u ovom horor filmu,a vec 20 god igra i dobre uloge.I za sve vreme je pokazao samo to da poznaje izborne procese,sve drugo je iz oblasti psiho-patologije

Silvester

pre 10 godina

Ma da, pre i posle vas potop, a vi ni luk jeli ni luk mirisali. A niko nije kriv, nikome nije sud razrezao dugu robiju od ovih pre vas. Svi ste vi jedno lepo društvance koje nas ubija u pojam četvrt veka. A i da vam kažem još jednu stvar - i vas i vaše prethodnike treba da je najgori blam što u zemlji sa evropskim cenama narod ima plate 100-400 evra, gazde i tajkuni ne plaćaju poreze i doprinose, mega korupcija i kriminal, a vi još imate petlju da kažete narodu kako i to što ima nije zaradio i živi bolje nego što je zaslužio!? Jednog Srbina u proseku plaćate sa 10% norveških primanja, pa vam i to bode oči? Da li mislite da tamo u EU neki političar sme da kaže narodu da je džabalebaroški i da ne zaslužuje da diše vazduh, nego će oni da im zategnu šiju i svedu na pravu meru? Pa leteli bi za 24 sata, jurili bi ih na ulicama... Meni je žao što su JUGOSLOVENI dozvolili ljudima sa dna i taloga da ih dovedu do ovakve propasti, i nekako mi se čini da je zlotvorima u zemlji vrlo odgovarao i spoljni faktor koji je pritiskao Srbiju. Kao i danas. Nekome rat, nekome brat. Liferantima i lopovima nikad bolje. Pravosuđa i pravde nigde ni od korova. Kada bi se neko danas probudio iz kome, rekao bi da je ovo prava pravcata okupacija, kada se analizira kvalitet života.

dragan

pre 10 godina

kako cemo zivet' bez druga tite...zamolite tu nemacku da primi nas mlade da se makar mi spasimo od vas politicara,vise od vas zaista ne ocekujemo

anti_patriJota

pre 10 godina

@ING
A da li bi neko takav ili neko ko ima šanse da postane takav izjavi da sluša samo kritike i bajke?
Da je PPPPM takav preklinjao bi Sašu Radulovića da se vrati u vladu koliko sutra!!!! Ionako će pokušati da sprovede njegove zakone.

Patriota

pre 10 godina

Ocekujemo da Vucicu pomognes prvo rusenjem tvojih nelegalnih vikendica, vracanjem drzavi nezakonito poklonjenog stana, odricanjem od onoga ko ti je poklonio audi od sto hiljadarki, otkrivanjem ko je uticao na prodaju vrsackih vinograda i priznanjem kako si diplomirao. To za pocetak da pokazes narodu da si iskreno za reforme, pa za dalje da vidimo.

Aleksandar

pre 10 godina

Zaista neverovatno koliko se pravi kult licnosti oko Vucica, kao da je on Mesija, Spasilac. Srbija je postojala i pre naprednjaka, postojace i posle. Ne znam zasto naprednjaci daju sebi toliku samoreklamu, toliki znacaj, toliku ulogu, a realno nemaju kvalitetan kadar da vodi Srbiju, cast izuzecima. Dobili su vlast, treba da sastave tu Vladu vec jednom i da pocnu da rade, a nas da postede jeftine patetike.

abt

pre 10 godina

1. Ko je ukrao glasacke listice?
2. Ko se vidjao sa Lukom Bojovicem?
3. Ko nas je trovao aflatoksinom?
4. Ko je uveo medijski mrak u Srbiji?
5. Ko je zaposlio partijske poslušnike u javnom sektoru?
6. Ko je uveo solidarni porez?
7. Ko je napravio cirkus glumeci Supermena iz Feketica?
8. Ko se zadužio najmanje 4 milijarde eura, bez ikakvih planova šta sa parama?
9. Ko je predao Kosovo, potpuno uklonivši sve nadležnosti Srbije?
10. Ko finansira Crvenu Zvezdu?
11. Ko je uveo verbalni delikt i najgoru cenzuru?
12. Ko je hapsio bez ikakvih dokaza i nezakonito produžavao pritvor Miroslavu Miškovicu?
13. Ko je iz budžeta platio 2,5 miliona eura, pa prodao svom drugaru Šeiku za 1,5 milion eura hotel Jugobanke na Kopaoniku?
14. Ko je napravio nezabeleženi skandal sa prijemnim ispitima?
15. Ko je dao diplome Tomislavu Nikolicu, i Nenadu Stefanovicu?
16. Ko je obecao, a nije ispunio ukidanje TV pretplate, pojeftinjenje struje, i uvodenje jeftinije tarife tokom dana?
17. Ko bez osnova i dokaza optužuje clanove samo jedne opozicione stranke?
18. Ko preko Kurira najavljuje sva hapšenja i akcije?
19. Ko prisvaja uspehe i završene projekte prethodne vlade, i predstavlja ih svojim uspesima?
20. Cije privremeno vece Beograda neustavno i bez ovlašcenja ugovara i odlucuje o kapitalnim investicijama u Beogradu?
21. Ko obmanjuje naivne glasace Mubadalom, cipovima, Mercedesom?
22. Ko krije i zbog cega ugovor sa Etihadom?

Cica

pre 10 godina

Ajde predsednice ne brini, Vucko vrbuje ves sledece izbore, pa uradice nesto za 10 godina, drzava nemoze da propadne, narod moze i vise da trpi, bice Srba manje, jer ce neki posle zapada morati da idu da bi se ishranili u Albaniju ili Kosovo na rad. Uspece Vucko ne brini, bice i za tebe i njega, pa i treba dugo ste cekali

Maja

pre 10 godina

Strah je opravdan, prošli smo kroz mnogo teških situacija tokom vremena i ne možemo ni sada da se opustimo, ali mislim da ipak postoji razlika između ljudi koji su nas vodili i koji nas vode, tako da nam to jedino daje nadu u bolje sutra.

cetvrt veka lazi

pre 10 godina

Drugim recima: Narode trpite i prihvatite sve sto ppvVucic (pazi jos nije ni mandatar) zapoveda, jer moze da ne uspe u svom programu, a onda pored Dacica morace da proziva narod da nije hteo da ga slusa u njegovim namerama da nam steze kais, pa ko prezivi neka prica da je ppvVucic opstao, a Toma ce da ga potapse i reci mu eto vidis da vlast ne boli.
Vucicu 'oni sto misle' to je tvoja uzrecica, a ti shvatis da smo stado ovaca za sisanje i curaka za cerupanje to odmah kazi ili cuti i radi i ove hvalopoljke se okani, jer dve godine si nam vec ukrao.

Господин Друг

pre 10 godina

Патетично и закаснело ламентирање над судбином Србије. Да је ово војвода Томислав говорио пре него што је постао војвода - дакле пре једно 20 година - можда би имало смисла, и можда би Србија 2014. године била на неком новом степенику развоја.
Овако се само наставља срамна предизборна кампања и стварање култа личности.
Отрежњење из ове занесености победом на непотребним изборима ће бити тешко, болно, а - упркос свим маркетиншким глупостима - и крваво, можда и горе него у Украјини.

Duci0167

pre 10 godina

A po cemu je ovo nova vlada?! Ista kao i pre 2 godine. Guce,dere se,kao fol grdi nekoga i uskoro,uskoro,uskoro ... mr.uskoro. Ko ne bi voleo da nam krene ali ovi su nesposobni da vode kladionicu a kamoli drzavu. Jure za poltronima koje ce posle da poture kao zrtveno jagnje i opet izbori. Nagradna voznja na vasaru.

toza

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu
(MNE, 15. april 2014 13:51)
Ovakve izjave su potvrda da SNS (pošto je ova izjava sigurno iz SNS internet kuhinje) ne zna kako treba da funkcionišu savremana društva.
Za koji će mu tim ako moraju svi da ga slušaju? Pa nije vlada vojska ni policija. I šta znači izjava budućeg premijera da će se svima mešati u posao? Ako hoćete stručnjake koji znaju kako onda će premijer morati malo da obuzda svoj ega, a još vise ove njegove jurišnike iz stranke. U suprotnom ćete dobiti jedinstvo i bespogovorno slušanje velikog vođe ali rezultata nigde biti neće.
Shvatite da nikada nijedan pojedinac nije uspeo sam da uspostavi demokratski sistem već je u takav pristup uvek na površinu izbacivao najnesposobnije ulizice. I kad vođa shvati da je okružen nesposobnjakovićima jedino što mu ostaje je da dodatno jača svoju vlast i preuzima sve odluke.
U jednom se slažem da mnogo toga zavisi od Vučića tj od njegove sposobnosti da potisne svoj ego, i razvlasti sebe u korist institucija.

nesa

pre 10 godina

To je vizionar kome je Srbija ukazala poverenje. Takav je put od direktora groblja do predsednika zemlje. Ti sigurno znas kako ces.
Pozdrav iz Beca

Dragan

pre 10 godina

Naravno da Alexandar nece uspeti.Cak je i Boki Tadic odbio socijaliste.Predvidjam pad rejtinga Vucica bar 20% cim objavi da je uzeo komuniste y Vladu. A nama nema pomoci.

Hlodoveh

pre 10 godina

Još jedno kao narod pokazujemo svoju dominantnu karakternu crtu - da sve ostavljamo za poslednji trenutak. Ipak, ovog puta verujem da ima nade uz Vučića i tim koji odabere.

Deny

pre 10 godina

Izbori su pokazali da lider SNS-a ima najvecu podrsku naroda. Covek koji je uspeo mnogo toga da promeni za nepune dve godine i da sacuva poverenje gradjana govori nam koliko je ozbiljan u svojoj nameri da ojaca drzavu i reforme dovede do kraja.

političar

pre 10 godina

Sta si ti pa kad sta znao?
Od Voje ste poprimili osobine skolovanih primitivaca. I nista vise.
Ostali ste takvi do danas! Nesposobni da bilo sta pametno uradite...
Otud ta bojazan Tomo.

kako to?

pre 10 godina

kako ne znate? zar vi, najbolji, najpametniji, najsposobniji?!
pa došli ste na vlast kao nova nada, kao neko ko će sve krivine i probleme ispraviti k'o od šale? šta sad bi? te nemate kadrove, pametni i sposobni vam nedostaju, te alavost kipi i kulja iz brojnog članstva...zar?

Dusan

pre 10 godina

Mi znamo. Otresce mo vas ko blato sa cipela. A da si ucio visoku skolu, mozda bi i znao. Ovako, ti i tvoja puslica, sigurno ne znate. Dojahali ste na krilima demagogije i populizma, uzeli ste vruc kesten u ruke i sada stvarno ne znate kako ce te. Pratite samo kako se smanjuje broj onih botova koje ste zablentavili supljom demagogijom i videcete gde ste.
P.S. Pitajte Tadica za savet!

master

pre 10 godina

"Brige su kamate koje plaćaju oni koji posuđuju nevolje."
George Washington

Gospodine Predsedniče,
20 godina ste sejali mržnju,neznanje i nekulturu a sada očekujete da nikne šta?

dn

pre 10 godina

Predsedniče, prestanite sa partijskim zapošljavanjem nesposobnih i nestručnih ljudi. Jednostavno! Naprimer, Vaš sin nije sposoban za posao koji radi a koji je dobio kao sin predsednika. Takvi ljudi su upropastili privredu ove zemlje. Najveća preduzeća u ovoj zemlji su u ogromnim dugovima zbog partijskih direktora. U SNS se učlanilo 300 hiljada novih ljudi jer žele posao. Ne treba biti genije da se shvati šta treba raditi. Ali, pitanje je da li vi naprednjaci želite to da uradite?

Popka

pre 10 godina

Jedini je politicar koji moze da pogleda u oci svom narodu jer je svako obecanje ispunio i trudi se da drzavu obnovi, da se ponosimo sto smo njeni gradjani. Da ste se ovako budili proteklih godina kada nas je bivsa vlast ostavila bez radnih mesta i bez ikakve nade mozda bi stanje u zemlji bilo bolje.!!

Crni Gruja

pre 10 godina

Da je Vucic hteo nesto da promeni, ne bi najurio Radulovica. Sada mora da nadje nekog ko bi bio jos radikalniji. A ako vec nismo bankrotirali, izgleda da smo vrlo blizu. U svakom slucaju morace pazljivije da slusa one od kjih ocekuje pomoc a to sigurno nisu Rusi.

Ana Ristic

pre 10 godina

Kada ce neko normalan u ovoj zemlji predati tuzbu Ustavnom sudu Srbije da se zabrane sve politicke stranke zbog organizovanog kriminala. Vec sada postoji dovoljan broj javnih izjava samih clanova stranaka a i dokaza o tome kako funkcionise finansiranje stranaka, kradjom od strane njihovih clanova koji su na silu postavljeni da vode drzavana preduzeca i institucije i koji izvlace sav novac nas gradjana Srbije u svoje i dzepove svojih stranaka.
Ako vec kradu i taj novac koriste za finansiranje stranaka onda je red da se sve te politicke stranke zatvore a svi koji su to radili ukljucujuci i cela rukovodstva stranaka koja su smislila i nalozila svojim clanovima da idu na dugogodisnje robije.
Vreme je da se Srbija oscisti od lopovskog olosa a da posteni strucni ljudi dobiju poslove i krenu da vode zemlju bez korupcije i upropascavanja svega sto vredi u ovoj drzavi.
Ne razumem jedino novinare koji se prave ludi i stite politicare ne objavljujuci ovakve postove i tekstove a svima nam je sada jasno da su stranke prekrsile zakone i ustav Srbije i da vise nemaju nikakav kredibilitet kod gradjana oko bilo kakvih odluka ili vodjenja drzave.

Hram

pre 10 godina

Garnitura ljudi koja je vladala predhodnih godina iza sebe je ostavila gomilu dugova , neplacenih kredita,na desetine zatvorenih fabrika, povecan procenat nezaposlenosti, jednom recju pravu rusevinu od drzave. A.Vucic je dobio najtezi zadatak u istoriji, a to je da obnovi ovu drzavu. Za ovako kratko vreme dao je vise pozitivnih rezultata nego predhodna vlast za 10 godina. To i jeste trn u oku politickim neistomisljenicima. Ne mogu mu oprostiti uspeh.

ahahahaahahaha

pre 10 godina

Nezamenjivih su puna groblja.

Kad nas Vucic konacno ubedi da je potpuno nesposoban, onda cemo glasati za Radulovica, pa cemo vam pokazati da niste ni poslednja sansa, niti nezamenjivi.
Pa nije valjda da ce Srbija ili sunce stati, ako Vucic ne uspe?

krle - dron

pre 10 godina

Pa pomozi mu predsednice,ako nemas ideju kako evo gradjani ti nude ideju da jednim svojim potezom pera ucinis humano delo i pomognes prvo gradjanima da bi potom i Vucic mogao da otpocne civilizovan put razvoja unesrecenog i uneredjenog drustva A TO JE napraviti carski rez u posasnom pravosudju a to znaci da predsednik mora da donese UKAZ O AMNESTIJI GRADJANA ( za predsednika svi gradjani moraju da imaju status DZAJICA jer on je predsednik svima ) i ukine svih 6-miliona sudskih predmeta i tuziocima izda strog nalog da mogu podizati optuzbu SAMO SA DE FACTO DOKAZOM shodno EU - nacelima i da za to krivicno odgovaraju,to vazi i za sudije,u protivnom gradjani su osudjeni na dozivotni progon i primitivno zlostavljanje KRIMOSA u pravosudju a onda ni Vucic nema nikakve sanse da pomeri drustvo iz kaljuge.Znaci predsednice dokazite da ste kadri uciniti humano delo za svoj narod ili Vas je strah bestija iz pravosudja ????.

Бојан Илић

pre 10 godina

Ovaj kao da je iz nekog holivudskog filma i govori o Supermenu.
(Tom Sojer, 15. april 2014 20:14)

Тако нешто!
Претераше га са овим!:-)

Sale

pre 10 godina

Bravo Srbine brate, Srpkinjo sestro - i svima hvala sto su glasali SNS: drugacije ne biste mogli videti kakvo zlo nas ceka. A ovo vam je i manje vise najava: zasto se u Srbiji cuti da je dat rok od strane EU (tj SAD) da se odlucimo za ovu ili onu stranu. Nema vise neutralnosti i zato i Nikolic aludira kako je ovo zadnja sansa jer ZNAJU STA SE I OD KOJE STRANE KOME I STA SPREMA!!!

Sahranice nas po grobarskom receptu kako to samo Toma Diploma zna... a vi glasajte i dalje!!!

Vasilije

pre 10 godina

Svaka Vlada ima sansu, pa ako uspe - lepo, a ako ne uspe - nova Vlada, i zivot ide dalje, s vama ili bez vas. Koji ste pateticni likovi! Nego, znate li vi ista da uradite, osim sto guslate.

Korak po korak

pre 10 godina

Prvo treba da se vidi ko je stvarno za reforme,da se napravi efikasna vlada koja će kao tim krenuti na posao,težak je posao ali verujem da će se Vučić sa tim izboriti.Naravno uslov je da svi pruže svoj maksimum.

Pepeljuga

pre 10 godina

Koraci koje Vučić čini jesu hrabri, jer trebalo je doneti mnogo odluka, bukvalno preseći i odlučiti. U situaciji u kojoj se mi nalazimo, to uopšte nije lako i trebalo je mnogo hrabrosti. Treba se izboriti sa svakom vrstom osude i neverice, ali potrebni su nam ljudi sa drugačijim idejama. Zar je trebalo nastaviti sa lošom i nerealnom politikom? Zar je trebalo ostaviti sve one ljude koji su pokrali državu i uništili firme? Verujem da će nam biti bolje, jer nema više zaštićenih. Svačiji rad se preispituje, zato će svako raditi najbolje što može.

MNE

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu

Maratonac

pre 10 godina

Ja se nadam da će uspeti. Biće mnogo teško i potrebno je mnogo rada i truda al' On je čovek sa neverovatnom energijom, željom i voljom da konačno promeni nešto kako bi se Srbija podigla.

Despina

pre 10 godina

Aleksandar Vučić uz podršku Tomislava Nikolića imati najbolju vladu u našoj istoriji. Vlada Aleksandra Vučića biće najbolja do sada, i jedino može Aleksandru Vučiću poći za ruku da sprovede reforme koje će potpuno ekonomski ojačati našu državu. Srbija će biti najprosparitetnija država Balkana.Građani su zaista videli sposobnosti Aleksandra Vučića a uskoro i videti rezultate ove vlade. Vlada će biti mala ali efikasna i biće uključeni u rad i strani eksperti koji njihovim savetima mogu da izvuku našu državu iz krize.

eloj

pre 10 godina

Ne brinite predsedniče i veće nesreće nego što ste vi političari ovaj srbski narod je preživljavao... ono da ste kataklizma - jeste, al´ preguraćemo nekako. Žilav je naš soj.

ING

pre 10 godina

Nisam glasao za Aleksandra Vučića, ali ako je već dobio izbore, onda mu treba dati šansu da sprovede neophodne reforme zarad spasa države i nacije. Da li će uspeti? E to zavisi od toga, da li je spreman da prvo pobedi sopstvenu sujetu i da li je spreman da usvaja nova znanja. Ako sebi bude rekao da nije najpametniji na svetu i aku bude uvažavao stavove stručnih i poštenih ljudi, i aku bude korigovao greške koje će sigurno napraviti i pored najboljih namera, jer one su deo svakog posla, uspeh neće izostati. Ako shvati da se od boljih uči, da oni nisu neprijatelji već Božiji dar, iako će ga reči tih ljudi ponekad jako zaboleti, uspeh neće izostati. Ako bude shvatio da suštinske i poštene reforme nemaju alternativu, da ne sme praviti trule kompromise, jer sporazum sa kancerom vodi u još veći kancer, onda uspeh neće izostati. Ako shvati da je ovo država u kojoj postoji otpor prema svemu što je dobro, da ovde dobro nikada nije ni pustilo korene, da je lakše upravljati Kinezima nego Srbima, uspeh neće izostati. Ako se bude rešio nazovi biznismena i stranačkih ulizica, kojima je lični interes ispred interesa države, a koji u njemu samo vide sredstvo za ostvarenje sopstvenih ciljeva, onda uspeh neće izostati. Ako bude odlučan i ne poklekne pred parazitima, ucenjivačima, lažnim sindikatima, neradnicima u radničkim odelima, nazovi patriotama i ostalim vucibatinama, onda uspeh neće izostati. Ako bude verovao više u sebe, a manje u tebe Predsedniče Nikoliću, onda će uspeti i on i Srbija!

Vera Pavic

pre 10 godina

Iz ove izjave moze se izvuci zakljucak da price o Tominom i Vucicevom neslaganju, zapravo, jesu samo neuspeli potezi pojedinaca koji zele javnosti da prezentuju iskrivljenu sliku i vidi se da Toma ima poverenja u rad buduceg premijera.

pok

pre 10 godina

(sta pijes, 15. april 2014 16:39)
A dokle cete vi, komentatori propalih strancica, da uporedjujete period od dve godine pod delimicnom vlascu i tesko nasledjenu situaciju sa desetogodisnjim rezimom, u kome su uzimani nepovoljni krediti, toliko da su u trenutku preuzimanja zaduzenja bila nesrazmerno velika. Poenta je u tome da ste vi ostali na vlasti ove dve godine, ni Grcki ni Ukrainski scenario, ne bi mogao da docara ono sto bi se desilo kod nas.

Zarko Jovanovic

pre 10 godina

Godinama unazad je imao primere kako ne treba voditi vladu i kako se pojedini resori medjusobno unistavaju. Sada tih problema nece imati jer je dosta nestranackih licnosti u vladi, a stranacke on bira legitimitetom koji mu je ovaj narod dao na izborima.

MNE

pre 10 godina

Sve zavisi od toga kakav tim bude okupio oko sebe, ako ga budu slusali i pridrzavali se pravila bice dobro, a ako krenu da rade svi na svoju "vodenicu" tj ruku, tesko i Vucicu a i ovom narodu.

OPTIMISTA

pre 10 godina

Vučić je već dosta toga uspeo.Ekonomske krvopije ove države i naroda,polako nam skida sa grbače.Mafija i tzv. tajkuni koji su državu nemilosrdno uništavali danas bespomoćni i u strahu kada će na njih doći red dabudu uhapšeni,nisu više tako moćni i arogantni.Sama ta činjenica je ogromna ušteda,a nadam se da će ubuduće se pokrenuti i celokupna privreda oslobođena balasta kriminala i korupcije.

Oreo

pre 10 godina

Trebalo bi da ova Vlada bude najjaca do sada i najdelotvornija, imam svo poverenje u Aleksandra Vucica i verujem da ce dobro obaviti taj posao oko sastavljanja Vlade.Dace pre svega izbrati strucan kadar,a to pokazuje time sto ce iz redova SNS biti samo 5-6 ministara.

Misten

pre 10 godina

Uspećemo svi ako budemo radili kao Vučić, svaki pojedinac od nas bude Vučić, da svako ima pozitivnu energiju, na taj način možemo nešto da očekujemo. Ima dosa posla u državi, a pre svega neracionalnog trošenja novca.

menjajmo sebe...

pre 10 godina

Ako bude imao prave i kvalitetne saradnike uspece ako ne, dozivece peh...prosto i jednostavno.
(Xera, 15. april 2014 14:31)
Jedno su saradnici u Vladi! Drugi segment je narod i naše prihvatanje gorkih rezova u svim segmentima života.

milivoje

pre 10 godina

Umro je drug Tito, pa kako ćemo sada dalje. NIKAKO!
Ako vučić ne uspe kako ćemo dalje? Nikako!
Ma ajde molim te, sva podrška Vučiću i zaista mu želim da uspe a ako ne uspe dobiće šut u zadnjicu od naroda pa ćemo glasati za nekog drugog nećemo valjda prestati da živimo ako Vučić ne uspe, vidi se da Toma ima megadens diplomu!

Beqa

pre 10 godina

Kako bi mogao Vucic uspeti kada se zna kakva je kriza u Srbiji i da stvarno nemo gde da stedi. Evo sta ga ceka:
-778.579 nezaposlenih (stopa nezaposlenosti je 28,9 odsto).
-1.300.000 onih koji rade a ne primaju plate,
-600.000 zaposlenih prima minimalac,
-1.500.000 onih ispod donje granice siromastva,
-Socijalnu pomoc prima 700.000 ljudi
-200 evra prosecna plata,
-150 evra prosecna penzija,
-samo 6,5% akademski obrazovanih,
-polovina stanovnistva u Srbiji ima zavrsenu samo osnovnu skolu ili nema svih osam razreda,
-1,3 miliona ljudi u Srbiji potpuno je nepismeno,
-253.000 ljudi u Srbiju koriste narodne kuhinje,
-Srbija je 13-ta po samoubistvima u svetu,
-Srbija je poslednja na listi 34 evropske zemlje po kvalitetu zdravstvene zastite
-u Srbiji ima 170.000 narkomana
-svaki sesti punoletni stanovnik je alkoholicar
-U istrazivanju o svetskoj sreci iza Srbije su po nezadovoljstvu, depresiji i generalnoj nesreci tek Gruzija, Liban, Sijera Leone, Togo, Palestina, Jermenija i Irak
-Spoljni dug Srbije je oko 26 milijardi evra, znaci vise od 83 odsto BDP
-...
Neka mu bog pomaze!

Jbg tako je...

pre 10 godina

Ovaj narod u celini ne zasluzuje nista bolje od ovog bednog stanja koje traje vec decenijama, a mnogima je cak i ovo previse dobro.

Jaram

pre 10 godina

Jeste, poslednja šansa je. Kada se neko toliko zaduži za dve godine, ostaje samo poslednja šansa, pre nego što izvršioci banaka dodju po svoje.

OTVORI - PROZOR - DA - VIDIS - SVETLOST - DANA

pre 10 godina

Svih ovih veoma burnih i torbulentnih dana, kada je svako imao viziju kako ce buduca vlada izgledati, na svu srecu dosao je i taj sudbonosni dan kada cemo saznati ko ce nas voditi naredne nadam se cetiri godine. Aleksandar Vucic je dobro shvatio poruku koju su mu poslali biraci podrskom na izborima u skladu sa time se i ponasa u sastavljanju vlade.iako na izgled to mozda izgleda da neko nece biti zadovoljan . Imaćcemo jednu od njamanjih vlada do sada od uvodjenju visestranacja i vladu koja ce organizaciono i tehnicki biti spremna da radi kao tim na dobro bit svih gradjana Srbije.

Miša

pre 10 godina

Najbolji investitori u našoj državi bi bili naši građani koji rade u inostranstvu, a dolaze u našu državu kad su slobodni. Ovde vide muke i hteli bi nešto da promene, ali im niko to ne dozvoljava, pa bi trebalo i oni da budu uključeni u sve tokove, kao važan faktor.

Zlatko

pre 10 godina

Koliko je ozbiljna i teška ekonomska situacija pokazuje i Nikolićeva zabrinutost i zebnja da li će se ostvariti sve ono što Vučić planira. Poznaje ga, zna da je borac, ne trpi neuspehe, a ipak oseća zebnju da li će rešiti i otkloniti sve prepreke. Zna da će mu mnogi odmoći, nisu mere ni popularne, ni lake. Ohrabrujuće je to što znam da Vučić ni centimetar neće ustuknuti pred teškoćama.

veronikasd

pre 10 godina

Normalno je da gradjani budu bezbedni, da budu sigurni, imaju radna mesta i da s novcem koji zarade mogu da žive pristojno ,kao u većini država . Zaista moramo da verujemo da će u jednom trenutku to biti moguće i u našoj zemlji Zbog ovih stvari vlada mora da radi kao "Doxa".

Popovic

pre 10 godina

Dosta je truda uloženu u novu Vladu. Verujem da je ova Vlada istorijska. Srećemo se sa tim da stranka koja je pobedila ubedljivo na izborima želi da uključi u rad i ostale stranke i kadrove koji nisu u stranci, a koji su veoma sposobno i uspešni. Želja im je da naprave odličan tim od najstručnijih i najsposobnijih ljudi.

Pametnjaković

pre 10 godina

""U najtežim mogućim uslovima vlada ima izvanrednu šansu da uspe a ako, ne daj bože, ne uspe, ne znam kako ćemo dalje", rekao je Nikolić..."

Ja znam. Revolucija, pa da vas sve nesposobne sklonimo. Dosta su u Srbiji radili nesposobni i bili predstavljani kao stručnjaci. Dolazi vreme da šansu dobiju sposobni, a ti nesposobni koji su upropastili Srbiju da odgovaraju za to što su uradili i da plate cenu svoje štete.

Ne želimo više kadrove sa super diplomama koji ne znaju šta rade. Dosta je lekara koji imaju super diplome i super su stručnjaci na rečima, a na delima nisu u stanju ni dijagnozu da postave kako treba pa pacijenti umiru. Dosta je bilo policajaca sa super duplomama super akademije koji pljačkaju i ubijaju ljude. Dosta je bilo biznismena sa super menadžment diplomama i super iskustvom koji super kradu iz budžeta uz pomoć super naših političara stručnjaka sa ovim i onim super diplomama. Dosta je super administracije i super institucija koji stalno dižu super poreze i super takse i siromaše celu zemlju zarad plata super stručnjaka koji ništa ne znaju korisno da rade u super javnom sektoru. I tako super dalje (super itd).

istina

pre 10 godina

Lako ćemo ništa se ti ne sikiraj. Ni jedna politika od cara Dušana do danas nije uništila niti preporodila Srbija pa nećete ni vi. Vas koji sada kradete, nabacujete tendere, zapošaljavate svoje "obrazovane" kadrove isto ćemo da hapsimo i šikaniramo kao što se hapse sada ovi a kao što su hapšeni oni prethodni. Mislim sve je jasno, nema potrebe za nervozom.

šumadinac

pre 10 godina

Predsedniče Nikoliću,nije mi jasan ovcaj Vaš defetizam,fokusiranje života i budućnostri Srbije na jednoj ličnosti!!! Moram priznati da ste me ovakvojm izjavom neprijatno iznenadili(glasao sam za SNS,a u predsedničkim izborima za Vas) ,jer je očigledno da nešto osećate kao neprijatnost i signalizirate unapred da će se nešto dogoditi.Mislim, da budem iskren, da ste se i Vi, i Vučić, uplašili onoga što predstoji:jer,lakpše je govoriti,obećavati,nego praktične korake povlačiti.A mi kao gradjani nismo čuli ni za jedan.

marija

pre 10 godina

OTPUSTANJA SU OPASNA.
Protiv sam otpustanja radnika firmi sa proizvodnjom, to nije dobro. Njima treba pomoci.
Otpustajte neradnike stranaka po javnim preduzecima...

drago

pre 10 godina

ti si nikolicu 20 godina vodio jednu drugu politiku i obrukao i sebe i srbiju,,,a sada pricas nesto drugo,,,,kako te nije sramota,,,i posavetuj svog sina da ne vozi diplpmatski auto preko bele linije da bude covek,,,,,,aloi tesko to od vas ocekivati,,,

Александар Џунић

pre 10 godina

Нека скине себи плату још за толико и Србија ће бити богатија за 30000 динара - мало ли је на ову скупоћу.

indira54

pre 10 godina

(zoran, 15. april 2014 18:58)
E moj druze ako se razumes u formiranje vlade koliko u pravovremeno primenjene agrotehnicke mere u vocarstvu polemika sa tobom je besmislena!!!

5sm

pre 10 godina

Kada niko nije poceo na vreme sa reformama kada je to jos moglo da bude i mnogo bezbolnije i da se izbegnu drasticnije mere moracemo kao po starom dobrom obicaju sve da platimo dva puta

Mrva

pre 10 godina

Srpski narod je toliko namučen i isceđen da je ovo stvarno poslednja šansa da se nešto uradi na zaokretu u državnoj politici u svim sferama... Reforme koje su otpočele su sprečile siguran bankrot.