Četvrtak, 29.10.2009.

01:25

Srbija ostaje bez HRT-a?

Republička radiodifuzna agencija najavljuje zabranu emitovanja TV programa iz regiona. Srbija ostaje bez programa HRT-a, saznaje "Danas".

Izvor: Danas

Srbija ostaje bez HRT-a? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

Dare

pre 14 godina

Kad smo vec kod autorskih prava, odjednom je od sustinske vaznosti da se postuju prava koja su RTS i ostali platili za emitovanje odredjenog programa, a potpuno je nebitno sto oni ne prijavljuju i ne placaju naknadu za emitovanje materijala domacih autora, sto bi po zakonu i te kako morali. Pa, ultra-emitovani (za nase uslove) muzicki autori, preko recimo SOKOJ-a, dobijaju koju stotku dinara godisnje! Koliko uplacuju stranim asocijacijama za slicno? U sustini je nevazno, ali je hipokrizija ocigledna... Jadno.

dado

pre 14 godina

HRT je popularan u srbiji zato oni ovo rade. ja rts ne gledam og 1991. meni mogu da pljunu pod prozor vec 10 godina placam HRT SAT karticu sada moze legalno da se kupi u beogradu kod akvizitera za 137 eura godisnje. HRT uvodi 3. kanal HRT SPORT najkasnije do SP. u fudbalu / mozda i pre / tako za mene nema zime jos imam 6 HD kanala Albanija. da mi je neko rakao da ce Albanija uvesti 6 HD pre nego srbija ja bi mu rekao da je lud, srpski kanali bolje da porade na kvallitetu svog programa nego ljudima da gase programe koje vole da gledaju sta me briga ja sam obezbedjen. na vreme sam se vakcinisao od rtsa

Laky

pre 14 godina

Kao odgovor na budalastinu koju nam priprema RRA po pitanju ukidanja pojedinih tv kanala iz okruzenja Srbije, mogu samo reci da ceo narod Srbije treba da bojkotuje placanje pretplate RTS-a jer on debelo stoji iza ovih ideja zajedno sa RRA, mogu se kladiti. Placam pretplatu i placam kablovsku i ne vidim sta tu nije regulisano? To sto RRA hoce da zaradi vece plate neka se dogovore sa kablovskim operaterima i RTS, a ne da se iskljucuju kanali narodu koji uredno placa kablovsku pretplatu. Ako cemo po zakonu, nacin na koji RTS uzima pretplatu debelo gazi Ustav Srbije, a da ne govorim o reklamama na RTS 1 koje po pravilu evropskih drzava ne bi smele da se emituju ako se za doticni kanal placa pretplata, pogotovo sto je drzavni kanal. Mislim da je to sve smisljeno u kuhinji RRA sa ciljem da povecaju sebi plate. Cudno je da se RRA brine o autorskim pravima HRT i drugih televizija iz okruzenja koje cak i ne prave problem oko tog pitanja, a nije preispitao legalnost oko nacina uzimanja pretplate od strane RTS-a?! Znamo svi kako ce ovo zavrsiti. Cena osnovnih paketa u kablovskim mrezama ce se drasticno povecati, a RTS ce i dalje uzimati pretplatu od koje ce Tijanic sebi da kupuje odela a ostatak para trosice se na vencanice za emisije tipa 48 sati svadba i druge idiotizme na ovom kanalu. Ja mogu da se suprotstavim vrlo efikasno - ne dam para vise za RTS. Sta mogu da mi urade? Da me uhapse? Po kom to zakonu? Svasta!

Aleksandar

pre 14 godina

Dragi moji, to se zove kapitalizam, demokratija i trzisna ekonomija. Ja zivim u jednoj takvoj zemlji koja se zove Australija.

Imate standardni "besplatni" televizijiski program (oko 5 ili 6 stanica) na kome film od sat i po traje 3 sata. Zasto? Zato sto bukvalno na svakih 10 minuta filma ide 10 minuta reklama. Zaboravite i koji film gledate u medjuvremenu.

Ako necete da gledate reklame onda uzmete cable TV koji placate (u zavisnosti od izbora kanala) od 25 do 40 evra mesecno. Tu dobijete klasicne programe tipa National Geographic, Animal Channel i par sportskih kanala (ukoliko ne gledate rugby onda vam i ne trebaju). Dva kanala sa besplatnim filmovima i to na jednom samo "klasici" crno beli snimljeni do 1955, i jedan gde imate "novije" filmove snimljene do kraja 80-th. Novije filmove morate da platite da bi gledali - pay per view i to oko 2 do 3 evra po filmu. Nema nista dzabe.
Sve strane TV stanice (uglavnom americke u ovom slucaju) CNN, ESPN itd naplacuju autorska prava operaterima cable TV u Australiji. Cable TV ne moze da preko svog cabla pusti bilo koji drugi TV kanal bez prethodno potpisanog sporazuma o autorskim pravima, sta moze a sta ne moze da se emituje itd.

Upravo u "komunizmu" su nasi cable operateri mogli da vam pustaju preko kabla sta god hoce a da ne placaju autorska prava za to. Sad je dosla prelepa demokratija koja hoce sve da naplati.

Vlasnici kafica, diskoteka, nocnih klubova ce uskoro morati da plate za svaku pesmu koju puste u svom objektu u toku dana, bez obzira da li je to srpska, hrvatska ili strana pesma. Ovde nije cudno da udjete u kafic gde nema muzike jer vlasnik nece da plati 200 evra mesecno za to zadovoljstvo.

U ovom sistemu se sve naplacuje - ako se moze. Dobrodosli.

zoran

pre 14 godina

Srbin sam, rodom, i zivim u inostranstvu, ali ne mogu da slusam komentatore RTS kada se prenosi neki sportski dogadjaj. To je prakticno nemoguce. Na koji nacin su oni dosli do tog posla mislim da nikome nije jasno. Uvek gledam da nadjem neku drugu, stranu, stanicu i slusam normalan prenos.
HRT je daleko bolja TV od RTS..to nije za poredjenje..PINK i ostale gluposti nisu za spomenuti, to zakonom (da ga ima) treba zabraniti...taj program radi na unistavanju mozdanih celija..B92 za pohvalu.

Vanesa

pre 14 godina

Ovo je cisto krsenje ljudskih prava i povratak na devesesete godine. Da li vi ovo mozete da zovete produktom demokratske drzave? Ako neko u Hrvatskoj ne prenosi nase kanale zar su ovi bolji od njih kada hoce da urade to isto ili im je svima u interesu da ne postoji saradnja medju republikama bivse Jugoslavije. Lako je naci rupu u zakonu, ali nece steci nove gledaoce. Ja i dalje necu gledati neke: farme, brata ili stare serije sa RTS. Na HRT-u gledam splet serija koje idu u kasne sate. Ukidanje ovog tv-kanala je iz cisto nacionalistickh razloga. Prvi potez je bio skremblovanje sportskih dogadjaja jer smo radije prenose gledali bez lupanja nasih sportskih komentatora. Sada radije gledam sport bez tona, samo su to postigli. Znala sam i tada da je to samo sledeci korak do ukidanja ovog kanala. Sledeci ce biti skidanje i svih ostalih stranih kanala. Uostalom BBC je vec skinut, ko je sledeci CNN mozda. Svaka im cast, vratili su nas u milosevicevu drzavu. Samo napred, setacemo mi ulicama ponovo!

marko

pre 14 godina

Na kablovskoj i gledam samo hrvatske kanale i par naučnih i b92. Da ne treba možda da nam ostane pink sa svojih 16 ,,različitih'' verzija tj kanala?! Neka hvala. Ako sklone hrvate ja prestajem da koristim kablovsku!

Silvio

pre 14 godina

Totalna glupost!

Zar u Europi ne vrijedi dogovor da se u svakoj zemlji, u kojoj kabelski operater zemaljskom antenom može uhvatiti programe iz susjedne zemlje, može slobodno uvrstiti u kabelsku te programe?
Tako se u Hrvatskoj može gledati FTV iz BIH, u Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj kanali austrijskog ORF-a ORF1 i ORF2, slovenski kanali svugdje uz granicu sa Slovenijom, B92, RTV 1 i 2, RTS 1 i 2, FOX Serbia, PINK i još poneki srpski kanali u istočnoj Hrvatskoj, talijanski kanali duž Jadrana...
To je normalno svugdje u Europi, bez obzira na autorska prava jer ti programi se ne hvataju putem satelita nego putem zemaljske antene! U tome je razlika.

Sramota za ovu srpsku Agenciju!

A što je s Hrvatima koji žive u Srbiji? Zar ne bi bilo pošteno barem neki kanal im ostaviti da ga mogu gledati. U Hrvatskoj svi kabelski operateri, kao i IPTV operateri, nude RTS i PINK u ponudi, a dobar dio ima i B92 u ponudi!

Inače: u Hrvatskoj su tv postaje više-manje prešle i na digitalno emitiranje (DVB-T). Analogno emitiranje se ukida tokom iduće godine. Ukoliko želite gledati hrvatske kanale, kupite digitalni prijemnik i digitalnim putem ćete hvatati i nacionalne i regionalne i lokalne kanale iz RH. Dgitalni signal je super!
Inače: pročitao sam na jednom forumu da se digitalni signal hrvatskih programa u Srbiji može gledati sve do Beograda!

Billy Mays

pre 14 godina

Ja ove kanale ne gledam, tako da mi je sve jedno. Nikada ne naletim na nesto sto bi me zainteresovalo na tim kanalima, pogotovo OBN koji je ruzicastiji od Pink-a, tako da mi je sve jedno.
Nego ozbiljno razmisljam da se skinem sa kablovske. Uglavnom gledam domace stanice koje mogu i antenom da hvatam. Kablovska+RTS, stvarno udara po dzepu. I kada ce vise ukinuti RTS pretplatu? Gotovo da i ne gledam RTS.

Niki

pre 14 godina

Birokrate, skinite nam se više s grbače i pustite ljude da žive slobodno! Ne volim hrvatsku televiziju punu antisrpske propagande, ali vi ne prekidate emitovanje iste zbog toga, nego iz nekih drugih razloga koje niko normalan ne može da podrži.

Perica

pre 14 godina

OBN - Amos 4w (free)
Atlas - Eutelsat w2 16e (free)
TVCG - Eutelsat w2 16e (free)
BN EUR - Eutelsat w2 16e (free)

Ovi programi se jos uvek emituju FTA i pokrivaju pola evrope, o kakvim autorskim pravima pricamo?

HRT1 - HotBird 13e (delimicno fta/treba kartica za ceo program 24h)

itd... satelitske antene na krovove/terase/dvorista

U Vojvodini se jos uvek (dok ne predju na DVB-T, nadam se da posle nece nasi ometati signal, niti da ce oni previse gusiti signal) na obicnu antenu mogu gledati HRT1,2 Nova, Rtl slika doduse nije kristalno cista ali je upotrebljiva.

rada lukic

pre 14 godina

Strasno!! Skoro smo ostali bez RAI uno a pre toga bez puno dobrih stanica. Ako ja treba da gledam rts i pink onda otkazujem kablovsku a to bi trebali i svi da urade masovno. Kupiti antenu i hvatati te kanale besplatno. Ovako dozvoljavamo da nas prave budalama i pljackaju po dzepu!!!

Jelena Wuko

pre 14 godina

samo da se ne ukine Radio Televizija Vojvodine, jer to je institucija od nacionalnog znacaja pa cak i internacionalnog, pravi Muzej, koji neguje stil,produkciju novinarstvo prapocetaka televizije! sezdesete godine!

bezimena

pre 14 godina

RRA bi bio najsrećniji da u Srbiji radi samo RTS a da udarni program bude "Verski kalendar".:)))

Žalim slučaj, vlastodršci su se mnogo zaigrali, opet će EU morati da im udara zauške!

koki

pre 14 godina

Ako im ovo prode, onda smo svi mi budale. Pozivam na pobunu, jer bi to bio kulturni i mediski teror i ugrozavanje navodno zagarantovanih gradanskih sloboda.

Od 1. decembra bivsi pretplatnik

pre 14 godina

U nekim zemljama se u ovakvim situacijama anketiraju potrosaci tj. gledaoci i prema njihovim afinitetima se kreiraju programski sadrzaji i selektiraju kanali. Mnogo stosta se u civilizovanim drzavama radi drugacije nego kod nas.

Petar

pre 14 godina

Идемо ли, под оваквим изговором, на медијски оклоп по рецепту Стаљина, Мао-Це-Тунга, Кастра и осталих "великана" светске историје???

Bole

pre 14 godina

Ako je neko mislio da ce ovim glupostima da me natera da gledam RTS i slicne "svadbe" grdno se vara. Zahtevam od operatera da mi obezbedi ono zbog cega sam i pristao da uzmem kablovsku televiziju a to su programi medju kojima su i TV ex YU.

GoranSmith

pre 14 godina

Da bar vidim neki napredak u programu RTS-a, pa da kažeš, doći će do tog kvaliteta koji ima HRT. Ne znaš što je bolje, RTS ili Pink! :S

Srećom živim u delu Srbije gde se hrvatske i mađarske televizije mogu uhvatiti pomoću obične antene. Hoće li i nama, kao za vreme Slobe da nam ometaju signal, pošto nemaju licencu za Srbiju?

Dasa

pre 14 godina

Odlično!!! Od sada ću samo da gledam obrazovni program na RTS-u (Mir-Jam i 480 sati-svadba), plaćam pretplatu... (i, ako može, da me zaposlite u nekom javnom preduzeću...) :))

jako zabrinut

pre 14 godina

Strasno je sta sve RRA dozvoljava sebi, jos strasnije da mogu da rade sta hoce jer su "nezavisni". U doba satelita, interneta oni misle da kontrolisu sta cu ja da gledam i koje kanale cu da primam preko svoje satelitske ili antene. Sta ce da rade ako se pojavi interent operater iz inostranstva koji ce da nam nudi pakete preko interneta? Sto neko rece, dinosaurusi kojima je jedini cilj da napune svoje dzepove i da izigravaju mudrost odredjujuci sta ja necu da gledam. Nadam se da ce kablovski operateri reagovati ili da ce poceti da ostaju bez korisnika jer se dobri domaci kanali mogu nabrojati na prste jedne ruke.

vinkovčan

pre 14 godina

Nemojte se sekirati glede demokracije na vašim prostorima. To je univerzalno u cijelom svijetu. Vlast diktira što će se gledati a što ne. Vinkovačka kablovska tv je ukinula Noćnu Moru Željka Malnara jer je provocirala HDZ. Nemamo više ni B92. Valjda im ni to ne paše. Imamo samo jednu srpsku tv postaju sa pjesmama i glupim serijama

gledalac

pre 14 godina

Gospodo iz RRA,
ne smarajte nas nesuvislim objasnjenjima vase ksenofobicne logike nego kazite koliko treba da poskupi kablovska pa smo kvit! Ako koristis nesto sto kosta a ne placas, pa shvatis da treba, prva opcija normalnom coveku je da plati a ne da sece!
Ali kom ja to govorim?
A sto se iskljucenja tice, ovi 'nasi', pocev od RTSa, pa nadalje bi trebalo da vam budu prvi na listi!

pvs

pre 14 godina

A šta i da se očekuje, kada je neko dozvolio da svešteno lice bude predsedavajuće! Nije ni važno kolika mu je moć realno, ali poruka je ubitačna! 5. oktobar je ima druge ideje, potonjim glasanjima smo hteli demokratske vrednosti. I šta je ovo? Da glasam ponovo? Ni pod razno!

Elektro

pre 14 godina

Prosto je neverovatno koliko štete je napravila RRA od kada postoji. Umesto da gledamo kvalitetniji program od kad oni postoje samo se nešto ukida, izbacuje, ništa dobro nisu doneli. Podsetiću da je RRA ukinula jednu jako dobru televiziju sa dobrim dečijim, obrazovnim i infrmativnim programom, a to je BK, na stranu šta ja ili drugi misle o Kariću, a sada hoće da ukinu televizije iz regiona koje imaju zaista odličan program pre svih hrvatske televizije, opet na stranu šta ko mislio o Hrvatskoj. Ako se ovo obistini to će zaista biti ogromna šteta za sve nas koji plaćamo kablovsku i mislim da bi već jednom trebao da smeni više te "stručnjake" iz RRA ...

bla(ma)ža

pre 14 godina

... uh ljudi tek sad shvaćam Vaše muke kad vam je HRT dobar, a tek kad bi djeca znala kakav je bio RTVZ, šteta za sve nas skupa ....

qwerty

pre 14 godina

Zašto nekome smeta sto se program na srpskom jeziku pravi u inostranstvu i emituje ovde? Šta je razlika, ako nemački kanal program na nemačkom emituje preko satelita, i to preuzimaju naši kablovski operateri, ili da nemački kanal pravi program na srpskom i na isti način preuzimaju naši kablovski operateri. To je konkurencija, pa izvolte, pravite bolji program. Iz Mađarske su neke velike televizije svoje sedište fiktivno prebacili u Englesku, pošto su tamo uslovi bolji, i rade po engleskim zakonima, ali se program i dalje pravi u Mađarskoj, a emituje iz Engleske. Vlasti nisu mogli to da zabrane.

Suboticanka

pre 14 godina

Sramota.
Ja bas volim da gledam HTV, RTL... Sta drugo da gledam? Trenutak istine, ok, mozda neko to voli, ali dajte da ja izaberem. Muka mi je od Pinka.
Sta je sledece ukinut ce i madjarske programe TV2,RTL Klub i ostalo???

bibi

pre 14 godina

Kod nas je sve neregulisano pa i kablovska distribucija tv kanala. Ko je imao opremu uleteo je rano, razvukao kablove izmedju zgrada VAZDUSNIM PUTEM, praksa nezabelezena u normalnim zemljama, jer se to inace radi podzemno. Onda je zauzeo trziste, dao jednu ponudu i jednu cenu a od onda samo smanjivao ponudu a dizao cenu. Ne vredi da se bunite jer su vam usli u zgradu sa svojim kablom i nemaju konkurenciju. SBB je tokom proteklih godina ukinuo BBC prime, Travel, Euronews, Jetix itd. Svi ti kanali su bolji od HRT-a, BN-a, OBN-a a ne vidim da se iko pobunio. Srecom, za koju godinu ostace bez posla jer cemo TV gledati preko interneta. E onda nema ni RTS, ni HRT, ni ostala teska propaganda...

Jelena Stanković

pre 14 godina

Pridružujem se ideji da potpišemo peticiju protiv.
A o kablovskoj već odavno razmišljam da je ukinem pa da se sama snalazim. Neće oni da mi određuju šta ću da gledam i da to još debelo plaćam.
Crnogorsku TV su već ukinuli.
Da ne gledamo kako se vaspitan narod ponaša u Skupštini lii u kontakt emisijama.
VREME JE!!!! Da li se sećate?

maja

pre 14 godina

Otkazujem kablovsku onda, sta ce mi kada mogu sa antenom da hvatam domace kanale a da neplacam 600din mesecno! Tako ce vecina ljudi da uradi i onda slede otpustanja u operaterskim sluzbama.... Ovo je #$%! drzava!

baxton

pre 14 godina

Haahaahaaaa...
Šta je, vi s RTS-a, jel se vidi koliko ste trube kad se poredite s nekim ko se trudi da stigne u Evropu... Pa jeste, tamo u Latinici pričaju o stvarnom životu: korupciji, kriminalu, diskriminaciji, a kod vas 48 sati svadba, jedna pesma jedna želja, Siniša Pavić na 100 načina... Nemamo pojma u stvari koliko nam je lepo... UDBa je čudo...

Što bi rekao Lešek Kolakovski: "Prozor u svet se može zatvoriti novinama"

Lukijan Mušicki

pre 14 godina

Plaćam televiziju,koju ne gledam.Isključivo gledam:B92,CNN,HRT kao i RTL i TV2 na mađarskom.
Nije dovoljno da mi ustavno pravo uskraćuju,moram da platim ono što nekoristim,sad žele da mi zabrane da gledam one programe koje želim da gledam.Šta reći;Deco koji ste još mladi bežite iz ove nesretne zemlje.

neshapop

pre 14 godina

onda bolje da ostanemo bez RRA,steta sto Tijanic nije nista naucio od kolega iz Hrvatske,da jeste i da pruza makar priblizno isti kvalitet programa ne bih imao nista protiv.

Nenad

pre 14 godina

RRA bi trebalo da zaista pocne da radi svoj posao i da obrati paznju na sadrzaj programa koji se emituje preko kablovskih operatera ili da se rasturi vec jednom kad su totalno nesposobni i nezainteresovani. Mnogo veci problem od toga sto ce nekolicina domoljuba i ljiljana ostati uskracena za slike i vijesti iz zavicaja u kojem ih ne zele jeste to sto se sistematski radi na stvaranju generacija teskih mentalnih bolesnika kroz uvodjenje nekodiranih kanala koji velicaju "Kill and steal - American way of life". Kanali koji bez ikakve kontrole ili zastite po ceo dan "istrazuju" ubice i psihopate, do detalja prikazujuci njihove pokolje, americki ili neki drugi zatvorski sistem sa svim pikanterijama koje tako inspirativno okruzenje donosi, razni "reality" kanali sa temom: Kako je ko koga ubio, osakatio, da li je zabio noz pod ovim ili onim uglom, da li je prvo silovao ili ubio, ili je ipak mozda ubio pa silovao..
Kako zastiti svoje dete od sirenja takve propagande, to je pravo pitanje kojim bi RRA trebalo da se bavi. Da li je normalno da se celog dana kao reklama prikazuje krv koja prska i curi preko ekrana, lica u samrtnom ropcu, scene klanja i ubijanja?? Da li ima neko u toj famoznoj RRA ko ima decu i da li i on pusta da mu dete gleda takve kanale? Pa se posle pitajte odakle toliko nasilja kod dece i zasto su zlocini sve monstuozniji. Dobijaju besplatno obrazovanje po najvisim americkim standardima..

Zoran

pre 14 godina

Ukinite RRA a ne HRT. Svaki mesec placam 400 dinara RTV pretplatu + 700 za PTT KDS. Neka se od tih para jedan deo odvaja za podmirenje obaveza onima koji poseduju autorskih prava za filmove i sportske dogadjaje koje gledam preko HRT.

Dejan

pre 14 godina

Pa sta onda da gledamo... kanale na kojima se non-stop vrte razni sms kvizovi.BRUKA i SRAMOTA,pa oni oce da nam ukinu najbolje kanale.I ovako su ih non-stop zatamljivali....

Riba je oduvek smrdela od glave!

pre 14 godina

Po toj logici i ona TV stanica van Srbije koja emituje program preko satelita, koji neko ovde prima preko SVOJE satelitske antene, mora da plaća nadoknadu RRA. Takođe, po istoj logici, bilo koji sadržaj koji bilo ko koristi preko Interneta mora da bude oporezovan od strane RRA! Drugim rečima, ovo je samo dokaz da u RRA sede DINOSAURUSI koji POJMA NEMAJU u kom vremenu i u kom svetu žive!

Ljudi koji vladaju Srbijom navikli su da otimaju pare od naroda, ništa kreativno nikad u životu nisu uradili - zato i podržavaju destrukciju u medijima, u obrazovanju, na ulici - svuda! Da su ljudi koji vode državu i troše naš novac kreativni, ne bi destrukcija bila glavni lik i delo ove države!

Ivana

pre 14 godina

Ovo je sramota. U moru kica i sunda, HRT je jedna od retko dobrih televizija. Ne znam sta pokusavate, draga gospodo iz RRA, da nam se sve svodi na sela, babe koje se cesljaju, svadbe uzivo, boljeg zivota po 156789. put, Sarenice, granda, parade, farme, brata..... Da li i mi imamo neka prava ovde, osim sto ste nam nakacili tonu obaveza. SRAMOTA

Sandra

pre 14 godina

Odmah cu da otkazem kablovsku i da nadjem nacin da antenom, reciverom, satelitom - bilo cime pratim HTV i B92. I onako druge kanale i ne gledam! Stvarno je sramota sta se radi. U Pozarevcu je za par godina sa stotinjak dinara kablovska otisla na preko 700 dinara pretplate, kvalitet je vrlo los, B92 ima jako los kvalitet slike u odnosu na neke druge kanale... A godinama sam sumnjala da nam prodaju nesto sto je ukradjeno, jer sta je drugo to ako ne placaju prava??! Mislimmmmm, sramota ljudi!

city boy

pre 14 godina

Samo jedna je logika,svi mi koji imamo ugovore sa kablovskim operaterima i njima placamo pretplatu,ne zanima nas nista drugo osim da operater ispunjava svoju obavezu u vezi kanala koje nudi,oni neka regulisu svoje odnose sa RRA,Tv stanicama,licencama.....to treba da vazi i za RTS.Zasto placamo pretplatu RTS,neka oni regulisu svoj odnos sa kab.operaterima,ta fora sa "javnim servisom" je bljutava i ponizava gradjane,uvek je TVBgd,RTS ili kako god da se zove pod kontrolom vladajuce stranke,pa neka izvole i finansiraju iz budzeta,to je logicno a i posteno

Djordje

pre 14 godina

Sada će da skoči prodaja satelitskih risivera i antena. Tijaniću i RRA nije jasno da je Tito umro i da se tehnološki razvoj ne može zaustaviti silom. Narod će i dalje gledati kvalitet a ne Tijanićeve svadbe po Srbiji.

narodu

pre 14 godina

...
RRA ako nastavi ovim tempom i internet će biti zabranjen,jer i tamo postoje neke televizije koje emituju reklame a mi ih gledamo u Srbiji.O filmovima neću ni da pričam.
Međutim ono što je žalosno jeste da smo mi građani ostavljeni na milost i nemilost kablovskih operatera.Njima je sve dozvoljeno da dižu cene da premeštaju kanale da ih samoinicijativno puštaju.Zašto nedonesete uredbu da ja mogu da biram operatera kako mi se prohte bez ikakvih ugovora.Bilo bi lepo kad ja ne bi bio uslovljen operaterom koji je uveden u zgradu tako što je kućni savet potplaćen.
Oću da mi država omogući da menjam operatera kad poželim to isto vaći i za mobiilnu telefoniju.
RRA naučite se da budete od koristi

Somborac

pre 14 godina

HRT 1 i 2, Nova i B92 su jedini kanali koje gledam. Ukinite, nema problema, uvek mogu da stavim zemaljsku antenu i da ih gledam. Ipak nećete uspeti da mi zatrujete mozak domaćim programima.Umesto da se povisi kvalitet srpskih TV programa, ukidaju se strani. Neka, znamo da je tako lakše, a puno govori koliko je ste sposobni.

Dejan Ristić

pre 14 godina

Od kanala gledam najviše hrvatske Novu, RTL, HRT. Vaše pravo da znate sve i ne postoji na mom televizoru pošto ga nisam memorisao. Znate li kakvo je uživanje kad listate kanale a nijednom ne naletite na RTS! Predlažem potpisivanje peticije za ukidanje RTS-a.

Ja

pre 14 godina

Već se vide koristi od RRA. Ne znam i ne zanima me koje reklame će ko da pušta, ali znam da smo moja porodica i ja uvek uživali u programu HRT-a i da će nam biti žao što ga nema.

Nele

pre 14 godina

Ma sve ukinite, iskljucite nam i struju, koristicemo fenjere. Sada verovatno zvucim kao neko ko nece da shvati problem. Ne zelim nista da shvatim dok redovno placam kablovsku TV. Nista me ne zanima jer kad sam sa njima sklapao ugovor receno mi je da cu imati to, to i to od programa, svaki dalji razgovor je izlisan. Gde idu te silne pare od toga sto placamo svakog meseca? Kablovi su postavljeni, sta ih tu ja vise kostam nego da placaju sva autorska prava da bi mi omogucili ono sto mi je obecano pri sklapanju ugovora sa operaterom? Posebna je prica sto mislim da ne treba da placamo RTS dok placamo kablovsku. Neka kablovska to regulise sa RTS-om.

Mashinovodja

pre 14 godina

Autorska prava, Crven Ban! Kako to da se HRT i svi ostali koji su navodno oštećeni zbog autorskih prava dosad nisu bunili, niti zahtevali prekid reemitovanja njihovog programa?!
Ma, ovo je samo prvi korak. Posle će isključiti i Discovery, NG, Explorer, DoQ, Animal Planet, Hallmark, RTL i sve ostalo što "truje dušu srpske pravoslavne omladine". Očigledno je neko odlučio da je konačno došlo vreme da Srblji gledaju samo "zdrave nacionalne programe", a ne tamo nekakvo "dušepogubno zapadnjačko đubre".
Šema kanala će vremenom izgledati otprilike ovako: RTS1, Pink1, Pink2, Pink3, RTS2, Pink4, Pink5, Palma1, Palma2, Palma3, Pink6, Pink7, Pink8, Pink9, ..., PinkNN.
Ostaviće nam (možda) Eurosport (jer narodu uvek trebaju igre) a sigurno ćemo dobiti i koji ruski kanal.

matori

pre 14 godina

Možda će u svemu tome da se nađe malo mesta i za regulativu odnosa na relaciji kablovskih (a i satelitskih) distributera, PTC (Radio-Televizija-Srbije) i krajnjih korisnika!
Pre svega u onom delu koji se odnosi na PRETPLATU.
Naime, već je duuugo otvoreno pitanje da li se plaćanjem kablovske pretplate, vrši i plaćanje TV pretplate (???), ili distributer NELEGALNO prenosi program domaće TV...
O inostranima ni ne vredi trošiti reči.
Najzad, kada će se odrediti PRAVA korisnika? Za sada su za njih rezervisane samo obaveze!
Ako ne platiš pretplatu u datom roku, odmah te isključe (bez pardona!), ali zato oni mogu da ukinu bilo koji kanal (makar bio i u ugovoru), ili da ih premeštaju kako ih volja, ili da brljaju po mreži kad im padne na pamet - i nikom ništa!
A one situacije kada se kod kablovskih distributera 'ladno isključe strani kanali na kojima ide neki događaj, koji prenosi i domaća TV, su u domenu medijskog kriminala, ali to ne interesuje nikoga u ovoj "državi".
A trebalo bi...

mikro mix

pre 14 godina

sumnjam da je Discovery ili cnn platio licencu za emitovanje na ovim prostorima.|Gospodo,to i jeste ideja kablovske televizije,da imamo kanale koji ne mogu da se uhvate preko antene.Prestanite sa obrtanjem teza,i smirite vase novcanike malo!

Zoran

pre 14 godina

U Makedoniji su kablovski operateri ostali bez HRT2, NovaTV, OBN i drugih TV stanica jor pre par godina! Naravno, zbog neregulisanih autorskih prava.

Distributer odredjenog programa/filma/serije (pro)daje prava za prikazivanje na odredjenoj teritoriji. Tako, HRT2 ima prava za Hrvatsku a OBN za Bosnu, i nikako nema logike da se to gleda u Srbiji, kad je tamo neko vec platio ista ta prava za teritoriju Srbije.

Nazalost, zbog siromastva i navike da kupujemo/koristimo piratske verzije svega i svacega, ovo nam dodje kao "cenzura".

Eto, budimo posteni i priznajmo da to nije bas tako!

Gledalac

pre 14 godina

Super, ukinućemo HRT, ali zato problema nema kad npr. RTS prenosi neki sport pa onda HRT potamni, a onda okreneš na Eurosport na kojem ima taj isti prenos, s boljom slikom i boljim komentarom (i tuđim reklamama).

filmofil

pre 14 godina

Često čujemo komentar ljudi da mnogo više gledaju HRT nego RTS(mnogo odličnih filmova u odnosu na naš 100-ti put ponavljani "Bolji život").Valjda je to razlog ukidanja pomenutih programa(nesposobnost izlaženja na kraj sa konkurencijom).

RTS više ne gledam jer mi je muka čak i od najavne muzičke špice stalno-ponavljanih serija,da ne kažem da napamet znam šta se u kojoj epizodi dešava(sindrom "Dan-a mrmota").

U svakom slučaju ukidanjem ovih programa,skidam se sa SBB-a i montiram ponovo moj poluzarđali satelitski tanjir.

Gia

pre 14 godina

Nikada nisam razumela ljude koji kazu : Pa ne gledaju ni Hrvati RTS. Valjda treba da se ugledamo na slobodnije zemlje nego sto je nasa, a ne na sustinski nedemokratske poput Hrvatske. Neka i njihovih pevaca, neka i televizije, i serija.. Sto se mene tice, ne bi mi smetala ni albanska ni bilo koja televizija, tako se samo dobija sirina, nista lose..

Insajder

pre 14 godina

Tu kriminalnu organizaciju zvanu Savet RRA treba pod hitno rasformirati, zatim ispitati sve afere i malverzacije njegovih clanova i na njihova mesta postaviti nove, strucne i nekompromitovane ljude! Savet RRA je zreo za "obradu" od strane emisije Insajder!

blagomeni

pre 14 godina

Sustina celog problema lezi u reklamama. Kako RRA da dopusti da se neko reklamira bez njihovog znanja. Pri tom nije bas jasno zasto se dozvoljava reklamiranje na RTS-u koja je "Javni Servis" i pri tom ubira novac i od pretplate. Na BBC-ju, recimio, nema komercijalnih reklama... a i oni zive na budzetu i dobijaju novac od TV licence. Na nasim kanalima autenticnog programa gotovo da i nema... sve je podredjeno reklamama.

Novosađanka

pre 14 godina

Dete mi je odraslo uz hrvatske programe i ostale ino programe sa kablovske. Nije želela da sluša Pink i popularne hitove sa ove TV. Uči prema sopstvenoj želji od sedme godine tri jezika mimo škole i čita knjige, ali ima vremena i za druženje. Većina vršnjaka je od malena slušala samo Grand hitove. Morala je nesto da nauči da bi se uključila u ekipu. Sad kao tinejdžerka ima želju da snimi CD. Zgrožena sam. Ponestaje mi snage da se borim sa primitivizmom koji je prisutan kod nas, a najvećim delom dolazi sa DOMAĆIH TV stanica. Primeri korupcije ubistva bez sankcija itd, a sve počinje sa "kvalitetnim" muzičarima sa Pinka. Osim birbe za egzistenciju imam i borbu da vaspitam dete u kulturnog čoveka. Neka se naše TV ugledaju na konkurenciju koju žele ovako da eliminišu i nek nam pruže KVALITETAN program. Dosta je više humora sa "južne pruge" i ostalih jeftinih humorističnih serija.

zee

pre 14 godina

slabo gledam tv ali i kad gledam to su uglavnom hrvatski i tek po koji naš program, plaćam 750din kablovsku i smatram da je puno, ukintite ove programe i ja odustajem od kablovske, jednostavno je skupo u odnosu na kvalitet programa, a da ne spominjem da plus još plaćam i pretplatu za RTS. užas!

Ljubitelj

pre 14 godina

E samo neka probaju da mi ukinu HRT. Hoce da nemamo referentni sistem, nego da mislimo da je RTS super?! E ne moze!!! Stavicu antenu u Sid i finansiracu sistem prenosa do Beograda u inat!

Dragan

pre 14 godina

Kako to: zabranicemo hrvatski RTL a nemacki cemo dozvoliti? Na oba nemacka RTL-a koja mogu da gledam preko kablovske mreze svakodnevno emituju filmove sa istom tematikom i istog geografskog porekla kao i hrvatski RTL. Sta vise, radi se o mnogo vecem broju filnova. Isto vazi i za (neke od njih imam na kablu a neke na satelitu) SAT1, PRO7, Kabel1, VOX, Berluskonijeve kanale, RAI 1,2,3, itd. Nemoj da mi neko kaze da su gore nabrojane nemacke i italijanske TV kuce otkupile TV prava za Srbiju?! Moja prva reakcija ako nam ukinu ove kanale i ostave mi samo Palmu Plus, Panoniju, Svet Plus i njima slicne kao kompenzaciju bice da prestanem da placam TV pretplatu. Ionako sam sebi licim na budalu kada je placam jer u zgradi u kojoj zivim to niko ne radi.

Ajvan

pre 14 godina

Ostavite nam samo rts, ionako nam na silu otimate pretplatu, za sta da placam kablovsku ako nemam sta da gledam. Tako ce rts dostici svoju nirvanu, najgledaniji, najpopularniji naj... svih vremena,,,

Waistiny

pre 14 godina

Kome smeta HRT? Jel zato sto predstavlja domaci zadatak za ovaj nas RTS ispranih boja, bajatih repriza i nistavnog kontakt programa?

HRT mora biti obavezan, da se vidi kako se trosi novac od obavezne TV pretplate. Imaju produkciju na zavidnom nivou. Deciji program, naucni program, pa i kontakt program. Da ne pricam o enterijeru studija, kvalitetu slike, kamerama... (mada kod nas moze posluziti i FOX kao primer kako mogu biti dobre boje, kamere...).

Skoro je neko rekao da je RRA leglo. Sve mi se vise cini da tako i jeste.

Blazenka

pre 14 godina

ZASTO???
Ja HRT gledam kao i sve nase programe.
"Nedeljom u dva","Potrosacki kod","Na rubu znanosti",nedeljom imaju prelepu emisiju o moru,filmovi,serije...
U cemu je problem?

Aca

pre 14 godina

Necu valjda da gledam RTS??? Televizija koja jasno kaze ovom narodu " necemo i nemojmo u Evropu". Neka gledaju ljudi HRT pa da vide kakvi su tramvaju po zagrebu i kakve traktore voze njihovi poljoprivrednici... ajd o putevima necemo.

Milos

pre 14 godina

HRT ima odlicne filmove i program.Veoma je gledan u Beogradu.Nekim televizijama je konkurencija.Kad god mogu sportske prenose gledam na HRT-u zato sto im je slika daleko bolja od slike bilo koje domace televizije.Takodje komentatori ne smaraju kao ovi ovde.Filmovi su bez reklama.Apelujem na drzavu da spreci prekid emitovanja HRT-a.

cicko

pre 14 godina

pa jos i da nam odrede koju stampu da citamo i koji "lebac" da jedemo zivim na granici, mogu da se slikaju u digitalnom formatu mudraci iz RRA

View

pre 14 godina

Ovo je veliki bezobrazluk. Znači, kada ljudi traže da im se iz kablovskog sistema skine RTS, jer neće da plaćaju pretplatu za RTS koji ne gledaju, onda ne može. Ali može HRT? Strašno.
Ako ovo urade, raskidam ugovor sa kablovskom.

alex

pre 14 godina

Pa da. Eto, koliko je malo potrebno pa da ostanemo ne slepo crevo Evrope, nego poslednje dno dna slobode misli i govora. Pa zar u 21. veku da se kao resenje nekakvih izmisljenih problema koristi uskracivanje gledalistu da vidi i cuje sta se o nama prica u komsiluku? Ja sam fasciniran s koliko uspesnosti ova "prepametna" RRA od nase zemlje pravi Srbistan. S druge strane, RRA bi mogla da razmisli malo i o tome sta ce se desiti kad jednom vise "prepune kufer" prosecnom Milojku svojim ingenioznim potezima. Kad pukne, posle nema "jao nismo znali", pa ne bude vruca jesen, nego paklena zima...

glen

pre 14 godina

Veoma često gledam HRT i bila bi velika šteta da se ukine. Sport, filmovi, kulturne emisije, političke emisije (ne "domoljubne" koje su pujdačke i jednostrane, već otvoreni studiji i sl). Inače, provereno znam da je pitanje emitovanja programa iz susednih zemalja po sistemu "don't ask, don't tell" - naime, kablovski operateri potpišu ugovor sa tim TV stanicama da će na sopstvenu odgovornost emitovati programe sa autorskim pravima, ali se to u praksi svede na sport (kad se prenosi ista stvar). Inače, u Srbiji, od 8 nacionalnih frekvencija, pored RTS-a, B92 i donekle Avale, ostale nisu vredne pomena - Pink budi ekstremna osećanja, nekima je kao jutarnja kafa, neki ga brišu iz memorije, FOX se prosto urušio.

devetesete

pre 14 godina

E, super, sad cu do mile volje moci da gledam farmu, brata i grand. A ne da na moj mozak atakuju kojekakvi obrazovni programi, bolji filmovi, smislene price iz komsiluka. Moci cu da uzivam u Sarenici i prilozima iz banja otazdbine, umesto snimaka sa mora. I sto je najlepse od svega, moci cu do mile volje da gledam domace serije. Jupieeeeeeeeeeee

Filip

pre 14 godina

Kad bude neka TV kod nas bila bar 20% kao HRT, OBN... mozda cu je i gledati, a do tad... Ceo svet placa televiziju, a jedino mi izigravamo ludilo time sto trazimo da nam plate da bi gledali. Idiotizam.

mujcinovic salih

pre 14 godina

Nasa drzava polako ali sigurno gasi veze sa svetom.Program HRT-a je odlican i mislim da im ne odgovara gledanost te televizije.Poredjenje HRT-a sa RTS-om ide na stetu ovog drugog i mislim da odatle ide najveci pritisak!

Rale

pre 14 godina

Ja na ovim "stranim" televizijama iskljucivo gledam filmove, a izgleda da ce upravo njih da zatamne u buducnosti. Pa koji ce mi onda djavo njihovi programi? Da gledam Zagrebacku hroniku ili vremensku prognozu za jadran.
Uzecu, pa cu da prodam TV jer mi onda vise nece trebati, posto na nasim telecizijama ili jedni te isti politicari pricaju jedne te iste price, samo menjaju skupe satove na rukama, ili se pustaju otpisani, kamiondzije, bolji zivot, te filmovi sa Majklom DUdikofom i Dolfom Lundgrenom.
Pazite se politicari. Ljudi nece imati sta da gledaju na TV pa ce izaci na ulice, a onda ste ga ugasili.....

Ileana Malnar

pre 14 godina

Razumem problem jer sam 30 god.radila na TV i molim RRA da konacno RADI u korist gledalaca.SPORTKLUB i hrvat.rpogrami,osim B92,su jedine svetle tacke u inace monotonom zivotu koji ovde vlada.Ne mogu da verujem da ce nam i to biti uskraceno,i molila bih RRa-u svoje skromno ime,da ZAISTA dokaze profesionalnost i efikasnost u radu po ovom pitanju.To vam je kao kada detetu date secerlemu-pa mu je posle izvesnog vremena oduzmete.Ne mogu da verujem sta se cekalo do sada,po pitanju resavanja prava emitovanja.

anti

pre 14 godina

Srpske televizije ne vrede ni vremena potrebnog da se sa njih prebaci na neki drugi kanal. Svi kanali HRT-a se mogu legalno pratiti putem satelita i mesečna pretplata za to nije prevelika. Znači, otkazaću pretplatu na kablovski sistem i plaćaću direktno HRT-u.

Pera Peric

pre 14 godina

Ako ugase ove kanale ja gasim kablovsku. Tesko da se radi samo o problemu autorskih prava, pre ce biti da je problem u mnogo kvalitetnijem programu tih stanica i gubicima domacih stanica zbog manjka gledalaca. Da ne potezem problem nacionalne netrpeljivosti...
Naravno, takve se stvari desavaju kada je klerik na celu RRA, a ostali clanovi se biraju po politickoj podobnosti.

burda

pre 14 godina

jos da dignu milosevica iz groba i da dovedu seselja ih haga pa da idu i bejzbol palicama da nam polupaju televizore, i samo tijanic nek ostane... gospode boze, sve nenormalnija i nenormalnija zemlja

Dejan

pre 14 godina

Kakva gomila gluposti! Najbolje bi bilo da nam zabranite sve osim RTS-a i Pinka, kako slucajno ne bi pomislili bilo sta drugo sem toga kako nam tece med i mleko, i narodne zabave. Te beskorisne agencije poput RRA bi trebalo pod hitno ukinuti, em su beskorisne em trose silne narodne pare u korist njegove stete.

ae

pre 14 godina

ne kontam kakve veze imaju radiodifuzija i kablovski sistemi ali znam da srbija za sada nije jos etnicki cista drzava i da ima tu jos nekih gradjana raznih nacionalnosti. ne znam kolki je procenat infiltracije sledbenika cica draze u rra ali meni ovo vise deluje kao jos jedna talibanska inicijativa da se gradjanima ostave samo guslanja sa domacih kanala i nacionalne televizije.

nik

pre 14 godina

Prvo zakon o informisanju, a sada udri po kablovskoj, vracate nas u informativnu blokadu, o tome se radi!
Uprkos svim manama, HRT ume da pruzi kvalitetne emisije kakve nasi ne mogu ni da sanjaju i to je prosto i zavist na delu.

Aleksandar

pre 14 godina

Bolje nas negusite sa svojim reklamama na televiziji i ponavljanja istih stvari po milion puta.A ne da gasite televizije koje su vise gledane nego RTS.

goran

pre 14 godina

Ej Karadzicu,a sto samo HRT, RTL, NOVA i OBN ? Pa ukinite nam i Explorer,Discovery,History,Natonal Geographic...Sta ima da gleda narod kvalitetne programe i da zna da ima mnogo boljih od nasih? A "Duga" i vracare? To moze?! Ostavite nam obavezno tvoj "Super" i pornografsku TV"Most", vratite i TV "Palmu" ako Boga znate :))) Pa da siti gledamo samo tuzne domace programe!!

MilanForza

pre 14 godina

Pa greska!
Treba zabraniti domace TV stanice,a sve ostale pustiti.
Jer program domacih TV stanica je bogu plakati.
Treba pustiti Palmu Plus da se siri...oni su dobri,prenose svadbe direktno! Pored toga nam HRT,Sportklub,RTL i ne treba. Ne treba nam ni NG,ni Animal Planet,Hallmark,Discovery...sve to da se ukine...samo SVADBA!
Ovo mi lici na TLN kada Dzasmin otvara radio i TV,pa nista vesti s ratista saaaaamo muzika! :)

vranjanac

pre 14 godina

Kad bi hteli i RTS da iskljuce... Ili da svi ratari i vocari umesto sto unistavaju plodove jer nemaju kome da prodaju uvale lepo RTS-u pa neka oni vide sta ce s tim, jer ni mi ne znamo sta cemo s njihovim programom, ali moramo da ga placamo.

dejan

pre 14 godina

Opet cemo sve to mi, obicni smrtnici, da platimo. Sva ta "autorska prava" sto smisljaju, sve te rediodifuzne dozvole, i sve ostalo u ovoj drzavi sto se "usaglasava" sa cenama u EU. I samo ce da smisljalju kako dam otimaju pare. Da svu tu energiju usmere prema onome sta mozemo da proizvodimo kao zemlja, gde bi nam bio kraj?

goran

pre 14 godina

Ej Karadzicu,a sto samo HRT, RTL, NOVA i OBN ? Pa ukinite nam i Explorer,Discovery,History,Natonal Geographic...Sta ima da gleda narod kvalitetne programe i da zna da ima mnogo boljih od nasih? A "Duga" i vracare? To moze?! Ostavite nam obavezno tvoj "Super" i pornografsku TV"Most", vratite i TV "Palmu" ako Boga znate :))) Pa da siti gledamo samo tuzne domace programe!!

Milos

pre 14 godina

HRT ima odlicne filmove i program.Veoma je gledan u Beogradu.Nekim televizijama je konkurencija.Kad god mogu sportske prenose gledam na HRT-u zato sto im je slika daleko bolja od slike bilo koje domace televizije.Takodje komentatori ne smaraju kao ovi ovde.Filmovi su bez reklama.Apelujem na drzavu da spreci prekid emitovanja HRT-a.

Dejan

pre 14 godina

Kakva gomila gluposti! Najbolje bi bilo da nam zabranite sve osim RTS-a i Pinka, kako slucajno ne bi pomislili bilo sta drugo sem toga kako nam tece med i mleko, i narodne zabave. Te beskorisne agencije poput RRA bi trebalo pod hitno ukinuti, em su beskorisne em trose silne narodne pare u korist njegove stete.

Waistiny

pre 14 godina

Kome smeta HRT? Jel zato sto predstavlja domaci zadatak za ovaj nas RTS ispranih boja, bajatih repriza i nistavnog kontakt programa?

HRT mora biti obavezan, da se vidi kako se trosi novac od obavezne TV pretplate. Imaju produkciju na zavidnom nivou. Deciji program, naucni program, pa i kontakt program. Da ne pricam o enterijeru studija, kvalitetu slike, kamerama... (mada kod nas moze posluziti i FOX kao primer kako mogu biti dobre boje, kamere...).

Skoro je neko rekao da je RRA leglo. Sve mi se vise cini da tako i jeste.

Dejan Ristić

pre 14 godina

Od kanala gledam najviše hrvatske Novu, RTL, HRT. Vaše pravo da znate sve i ne postoji na mom televizoru pošto ga nisam memorisao. Znate li kakvo je uživanje kad listate kanale a nijednom ne naletite na RTS! Predlažem potpisivanje peticije za ukidanje RTS-a.

Aca

pre 14 godina

Necu valjda da gledam RTS??? Televizija koja jasno kaze ovom narodu " necemo i nemojmo u Evropu". Neka gledaju ljudi HRT pa da vide kakvi su tramvaju po zagrebu i kakve traktore voze njihovi poljoprivrednici... ajd o putevima necemo.

vranjanac

pre 14 godina

Kad bi hteli i RTS da iskljuce... Ili da svi ratari i vocari umesto sto unistavaju plodove jer nemaju kome da prodaju uvale lepo RTS-u pa neka oni vide sta ce s tim, jer ni mi ne znamo sta cemo s njihovim programom, ali moramo da ga placamo.

nik

pre 14 godina

Prvo zakon o informisanju, a sada udri po kablovskoj, vracate nas u informativnu blokadu, o tome se radi!
Uprkos svim manama, HRT ume da pruzi kvalitetne emisije kakve nasi ne mogu ni da sanjaju i to je prosto i zavist na delu.

MilanForza

pre 14 godina

Pa greska!
Treba zabraniti domace TV stanice,a sve ostale pustiti.
Jer program domacih TV stanica je bogu plakati.
Treba pustiti Palmu Plus da se siri...oni su dobri,prenose svadbe direktno! Pored toga nam HRT,Sportklub,RTL i ne treba. Ne treba nam ni NG,ni Animal Planet,Hallmark,Discovery...sve to da se ukine...samo SVADBA!
Ovo mi lici na TLN kada Dzasmin otvara radio i TV,pa nista vesti s ratista saaaaamo muzika! :)

Aleksandar

pre 14 godina

Bolje nas negusite sa svojim reklamama na televiziji i ponavljanja istih stvari po milion puta.A ne da gasite televizije koje su vise gledane nego RTS.

Nele

pre 14 godina

Ma sve ukinite, iskljucite nam i struju, koristicemo fenjere. Sada verovatno zvucim kao neko ko nece da shvati problem. Ne zelim nista da shvatim dok redovno placam kablovsku TV. Nista me ne zanima jer kad sam sa njima sklapao ugovor receno mi je da cu imati to, to i to od programa, svaki dalji razgovor je izlisan. Gde idu te silne pare od toga sto placamo svakog meseca? Kablovi su postavljeni, sta ih tu ja vise kostam nego da placaju sva autorska prava da bi mi omogucili ono sto mi je obecano pri sklapanju ugovora sa operaterom? Posebna je prica sto mislim da ne treba da placamo RTS dok placamo kablovsku. Neka kablovska to regulise sa RTS-om.

Novosađanka

pre 14 godina

Dete mi je odraslo uz hrvatske programe i ostale ino programe sa kablovske. Nije želela da sluša Pink i popularne hitove sa ove TV. Uči prema sopstvenoj želji od sedme godine tri jezika mimo škole i čita knjige, ali ima vremena i za druženje. Većina vršnjaka je od malena slušala samo Grand hitove. Morala je nesto da nauči da bi se uključila u ekipu. Sad kao tinejdžerka ima želju da snimi CD. Zgrožena sam. Ponestaje mi snage da se borim sa primitivizmom koji je prisutan kod nas, a najvećim delom dolazi sa DOMAĆIH TV stanica. Primeri korupcije ubistva bez sankcija itd, a sve počinje sa "kvalitetnim" muzičarima sa Pinka. Osim birbe za egzistenciju imam i borbu da vaspitam dete u kulturnog čoveka. Neka se naše TV ugledaju na konkurenciju koju žele ovako da eliminišu i nek nam pruže KVALITETAN program. Dosta je više humora sa "južne pruge" i ostalih jeftinih humorističnih serija.

Mashinovodja

pre 14 godina

Autorska prava, Crven Ban! Kako to da se HRT i svi ostali koji su navodno oštećeni zbog autorskih prava dosad nisu bunili, niti zahtevali prekid reemitovanja njihovog programa?!
Ma, ovo je samo prvi korak. Posle će isključiti i Discovery, NG, Explorer, DoQ, Animal Planet, Hallmark, RTL i sve ostalo što "truje dušu srpske pravoslavne omladine". Očigledno je neko odlučio da je konačno došlo vreme da Srblji gledaju samo "zdrave nacionalne programe", a ne tamo nekakvo "dušepogubno zapadnjačko đubre".
Šema kanala će vremenom izgledati otprilike ovako: RTS1, Pink1, Pink2, Pink3, RTS2, Pink4, Pink5, Palma1, Palma2, Palma3, Pink6, Pink7, Pink8, Pink9, ..., PinkNN.
Ostaviće nam (možda) Eurosport (jer narodu uvek trebaju igre) a sigurno ćemo dobiti i koji ruski kanal.

Pera Peric

pre 14 godina

Ako ugase ove kanale ja gasim kablovsku. Tesko da se radi samo o problemu autorskih prava, pre ce biti da je problem u mnogo kvalitetnijem programu tih stanica i gubicima domacih stanica zbog manjka gledalaca. Da ne potezem problem nacionalne netrpeljivosti...
Naravno, takve se stvari desavaju kada je klerik na celu RRA, a ostali clanovi se biraju po politickoj podobnosti.

Somborac

pre 14 godina

HRT 1 i 2, Nova i B92 su jedini kanali koje gledam. Ukinite, nema problema, uvek mogu da stavim zemaljsku antenu i da ih gledam. Ipak nećete uspeti da mi zatrujete mozak domaćim programima.Umesto da se povisi kvalitet srpskih TV programa, ukidaju se strani. Neka, znamo da je tako lakše, a puno govori koliko je ste sposobni.

Rale

pre 14 godina

Ja na ovim "stranim" televizijama iskljucivo gledam filmove, a izgleda da ce upravo njih da zatamne u buducnosti. Pa koji ce mi onda djavo njihovi programi? Da gledam Zagrebacku hroniku ili vremensku prognozu za jadran.
Uzecu, pa cu da prodam TV jer mi onda vise nece trebati, posto na nasim telecizijama ili jedni te isti politicari pricaju jedne te iste price, samo menjaju skupe satove na rukama, ili se pustaju otpisani, kamiondzije, bolji zivot, te filmovi sa Majklom DUdikofom i Dolfom Lundgrenom.
Pazite se politicari. Ljudi nece imati sta da gledaju na TV pa ce izaci na ulice, a onda ste ga ugasili.....

Ivana

pre 14 godina

Ovo je sramota. U moru kica i sunda, HRT je jedna od retko dobrih televizija. Ne znam sta pokusavate, draga gospodo iz RRA, da nam se sve svodi na sela, babe koje se cesljaju, svadbe uzivo, boljeg zivota po 156789. put, Sarenice, granda, parade, farme, brata..... Da li i mi imamo neka prava ovde, osim sto ste nam nakacili tonu obaveza. SRAMOTA

Blazenka

pre 14 godina

ZASTO???
Ja HRT gledam kao i sve nase programe.
"Nedeljom u dva","Potrosacki kod","Na rubu znanosti",nedeljom imaju prelepu emisiju o moru,filmovi,serije...
U cemu je problem?

View

pre 14 godina

Ovo je veliki bezobrazluk. Znači, kada ljudi traže da im se iz kablovskog sistema skine RTS, jer neće da plaćaju pretplatu za RTS koji ne gledaju, onda ne može. Ali može HRT? Strašno.
Ako ovo urade, raskidam ugovor sa kablovskom.

Ljubitelj

pre 14 godina

E samo neka probaju da mi ukinu HRT. Hoce da nemamo referentni sistem, nego da mislimo da je RTS super?! E ne moze!!! Stavicu antenu u Sid i finansiracu sistem prenosa do Beograda u inat!

burda

pre 14 godina

jos da dignu milosevica iz groba i da dovedu seselja ih haga pa da idu i bejzbol palicama da nam polupaju televizore, i samo tijanic nek ostane... gospode boze, sve nenormalnija i nenormalnija zemlja

mujcinovic salih

pre 14 godina

Nasa drzava polako ali sigurno gasi veze sa svetom.Program HRT-a je odlican i mislim da im ne odgovara gledanost te televizije.Poredjenje HRT-a sa RTS-om ide na stetu ovog drugog i mislim da odatle ide najveci pritisak!

filmofil

pre 14 godina

Često čujemo komentar ljudi da mnogo više gledaju HRT nego RTS(mnogo odličnih filmova u odnosu na naš 100-ti put ponavljani "Bolji život").Valjda je to razlog ukidanja pomenutih programa(nesposobnost izlaženja na kraj sa konkurencijom).

RTS više ne gledam jer mi je muka čak i od najavne muzičke špice stalno-ponavljanih serija,da ne kažem da napamet znam šta se u kojoj epizodi dešava(sindrom "Dan-a mrmota").

U svakom slučaju ukidanjem ovih programa,skidam se sa SBB-a i montiram ponovo moj poluzarđali satelitski tanjir.

Lukijan Mušicki

pre 14 godina

Plaćam televiziju,koju ne gledam.Isključivo gledam:B92,CNN,HRT kao i RTL i TV2 na mađarskom.
Nije dovoljno da mi ustavno pravo uskraćuju,moram da platim ono što nekoristim,sad žele da mi zabrane da gledam one programe koje želim da gledam.Šta reći;Deco koji ste još mladi bežite iz ove nesretne zemlje.

baxton

pre 14 godina

Haahaahaaaa...
Šta je, vi s RTS-a, jel se vidi koliko ste trube kad se poredite s nekim ko se trudi da stigne u Evropu... Pa jeste, tamo u Latinici pričaju o stvarnom životu: korupciji, kriminalu, diskriminaciji, a kod vas 48 sati svadba, jedna pesma jedna želja, Siniša Pavić na 100 načina... Nemamo pojma u stvari koliko nam je lepo... UDBa je čudo...

Što bi rekao Lešek Kolakovski: "Prozor u svet se može zatvoriti novinama"

devetesete

pre 14 godina

E, super, sad cu do mile volje moci da gledam farmu, brata i grand. A ne da na moj mozak atakuju kojekakvi obrazovni programi, bolji filmovi, smislene price iz komsiluka. Moci cu da uzivam u Sarenici i prilozima iz banja otazdbine, umesto snimaka sa mora. I sto je najlepse od svega, moci cu do mile volje da gledam domace serije. Jupieeeeeeeeeeee

anti

pre 14 godina

Srpske televizije ne vrede ni vremena potrebnog da se sa njih prebaci na neki drugi kanal. Svi kanali HRT-a se mogu legalno pratiti putem satelita i mesečna pretplata za to nije prevelika. Znači, otkazaću pretplatu na kablovski sistem i plaćaću direktno HRT-u.

Riba je oduvek smrdela od glave!

pre 14 godina

Po toj logici i ona TV stanica van Srbije koja emituje program preko satelita, koji neko ovde prima preko SVOJE satelitske antene, mora da plaća nadoknadu RRA. Takođe, po istoj logici, bilo koji sadržaj koji bilo ko koristi preko Interneta mora da bude oporezovan od strane RRA! Drugim rečima, ovo je samo dokaz da u RRA sede DINOSAURUSI koji POJMA NEMAJU u kom vremenu i u kom svetu žive!

Ljudi koji vladaju Srbijom navikli su da otimaju pare od naroda, ništa kreativno nikad u životu nisu uradili - zato i podržavaju destrukciju u medijima, u obrazovanju, na ulici - svuda! Da su ljudi koji vode državu i troše naš novac kreativni, ne bi destrukcija bila glavni lik i delo ove države!

Bole

pre 14 godina

Ako je neko mislio da ce ovim glupostima da me natera da gledam RTS i slicne "svadbe" grdno se vara. Zahtevam od operatera da mi obezbedi ono zbog cega sam i pristao da uzmem kablovsku televiziju a to su programi medju kojima su i TV ex YU.

Djordje

pre 14 godina

Sada će da skoči prodaja satelitskih risivera i antena. Tijaniću i RRA nije jasno da je Tito umro i da se tehnološki razvoj ne može zaustaviti silom. Narod će i dalje gledati kvalitet a ne Tijanićeve svadbe po Srbiji.

Dejan

pre 14 godina

Pa sta onda da gledamo... kanale na kojima se non-stop vrte razni sms kvizovi.BRUKA i SRAMOTA,pa oni oce da nam ukinu najbolje kanale.I ovako su ih non-stop zatamljivali....

dejan

pre 14 godina

Opet cemo sve to mi, obicni smrtnici, da platimo. Sva ta "autorska prava" sto smisljaju, sve te rediodifuzne dozvole, i sve ostalo u ovoj drzavi sto se "usaglasava" sa cenama u EU. I samo ce da smisljalju kako dam otimaju pare. Da svu tu energiju usmere prema onome sta mozemo da proizvodimo kao zemlja, gde bi nam bio kraj?

zee

pre 14 godina

slabo gledam tv ali i kad gledam to su uglavnom hrvatski i tek po koji naš program, plaćam 750din kablovsku i smatram da je puno, ukintite ove programe i ja odustajem od kablovske, jednostavno je skupo u odnosu na kvalitet programa, a da ne spominjem da plus još plaćam i pretplatu za RTS. užas!

glen

pre 14 godina

Veoma često gledam HRT i bila bi velika šteta da se ukine. Sport, filmovi, kulturne emisije, političke emisije (ne "domoljubne" koje su pujdačke i jednostrane, već otvoreni studiji i sl). Inače, provereno znam da je pitanje emitovanja programa iz susednih zemalja po sistemu "don't ask, don't tell" - naime, kablovski operateri potpišu ugovor sa tim TV stanicama da će na sopstvenu odgovornost emitovati programe sa autorskim pravima, ali se to u praksi svede na sport (kad se prenosi ista stvar). Inače, u Srbiji, od 8 nacionalnih frekvencija, pored RTS-a, B92 i donekle Avale, ostale nisu vredne pomena - Pink budi ekstremna osećanja, nekima je kao jutarnja kafa, neki ga brišu iz memorije, FOX se prosto urušio.

Zoran

pre 14 godina

Ukinite RRA a ne HRT. Svaki mesec placam 400 dinara RTV pretplatu + 700 za PTT KDS. Neka se od tih para jedan deo odvaja za podmirenje obaveza onima koji poseduju autorskih prava za filmove i sportske dogadjaje koje gledam preko HRT.

Insajder

pre 14 godina

Tu kriminalnu organizaciju zvanu Savet RRA treba pod hitno rasformirati, zatim ispitati sve afere i malverzacije njegovih clanova i na njihova mesta postaviti nove, strucne i nekompromitovane ljude! Savet RRA je zreo za "obradu" od strane emisije Insajder!

Suboticanka

pre 14 godina

Sramota.
Ja bas volim da gledam HTV, RTL... Sta drugo da gledam? Trenutak istine, ok, mozda neko to voli, ali dajte da ja izaberem. Muka mi je od Pinka.
Sta je sledece ukinut ce i madjarske programe TV2,RTL Klub i ostalo???

blagomeni

pre 14 godina

Sustina celog problema lezi u reklamama. Kako RRA da dopusti da se neko reklamira bez njihovog znanja. Pri tom nije bas jasno zasto se dozvoljava reklamiranje na RTS-u koja je "Javni Servis" i pri tom ubira novac i od pretplate. Na BBC-ju, recimio, nema komercijalnih reklama... a i oni zive na budzetu i dobijaju novac od TV licence. Na nasim kanalima autenticnog programa gotovo da i nema... sve je podredjeno reklamama.

Dasa

pre 14 godina

Odlično!!! Od sada ću samo da gledam obrazovni program na RTS-u (Mir-Jam i 480 sati-svadba), plaćam pretplatu... (i, ako može, da me zaposlite u nekom javnom preduzeću...) :))

matori

pre 14 godina

Možda će u svemu tome da se nađe malo mesta i za regulativu odnosa na relaciji kablovskih (a i satelitskih) distributera, PTC (Radio-Televizija-Srbije) i krajnjih korisnika!
Pre svega u onom delu koji se odnosi na PRETPLATU.
Naime, već je duuugo otvoreno pitanje da li se plaćanjem kablovske pretplate, vrši i plaćanje TV pretplate (???), ili distributer NELEGALNO prenosi program domaće TV...
O inostranima ni ne vredi trošiti reči.
Najzad, kada će se odrediti PRAVA korisnika? Za sada su za njih rezervisane samo obaveze!
Ako ne platiš pretplatu u datom roku, odmah te isključe (bez pardona!), ali zato oni mogu da ukinu bilo koji kanal (makar bio i u ugovoru), ili da ih premeštaju kako ih volja, ili da brljaju po mreži kad im padne na pamet - i nikom ništa!
A one situacije kada se kod kablovskih distributera 'ladno isključe strani kanali na kojima ide neki događaj, koji prenosi i domaća TV, su u domenu medijskog kriminala, ali to ne interesuje nikoga u ovoj "državi".
A trebalo bi...

Dragan

pre 14 godina

Kako to: zabranicemo hrvatski RTL a nemacki cemo dozvoliti? Na oba nemacka RTL-a koja mogu da gledam preko kablovske mreze svakodnevno emituju filmove sa istom tematikom i istog geografskog porekla kao i hrvatski RTL. Sta vise, radi se o mnogo vecem broju filnova. Isto vazi i za (neke od njih imam na kablu a neke na satelitu) SAT1, PRO7, Kabel1, VOX, Berluskonijeve kanale, RAI 1,2,3, itd. Nemoj da mi neko kaze da su gore nabrojane nemacke i italijanske TV kuce otkupile TV prava za Srbiju?! Moja prva reakcija ako nam ukinu ove kanale i ostave mi samo Palmu Plus, Panoniju, Svet Plus i njima slicne kao kompenzaciju bice da prestanem da placam TV pretplatu. Ionako sam sebi licim na budalu kada je placam jer u zgradi u kojoj zivim to niko ne radi.

mikro mix

pre 14 godina

sumnjam da je Discovery ili cnn platio licencu za emitovanje na ovim prostorima.|Gospodo,to i jeste ideja kablovske televizije,da imamo kanale koji ne mogu da se uhvate preko antene.Prestanite sa obrtanjem teza,i smirite vase novcanike malo!

GoranSmith

pre 14 godina

Da bar vidim neki napredak u programu RTS-a, pa da kažeš, doći će do tog kvaliteta koji ima HRT. Ne znaš što je bolje, RTS ili Pink! :S

Srećom živim u delu Srbije gde se hrvatske i mađarske televizije mogu uhvatiti pomoću obične antene. Hoće li i nama, kao za vreme Slobe da nam ometaju signal, pošto nemaju licencu za Srbiju?

Sandra

pre 14 godina

Odmah cu da otkazem kablovsku i da nadjem nacin da antenom, reciverom, satelitom - bilo cime pratim HTV i B92. I onako druge kanale i ne gledam! Stvarno je sramota sta se radi. U Pozarevcu je za par godina sa stotinjak dinara kablovska otisla na preko 700 dinara pretplate, kvalitet je vrlo los, B92 ima jako los kvalitet slike u odnosu na neke druge kanale... A godinama sam sumnjala da nam prodaju nesto sto je ukradjeno, jer sta je drugo to ako ne placaju prava??! Mislimmmmm, sramota ljudi!

narodu

pre 14 godina

...
RRA ako nastavi ovim tempom i internet će biti zabranjen,jer i tamo postoje neke televizije koje emituju reklame a mi ih gledamo u Srbiji.O filmovima neću ni da pričam.
Međutim ono što je žalosno jeste da smo mi građani ostavljeni na milost i nemilost kablovskih operatera.Njima je sve dozvoljeno da dižu cene da premeštaju kanale da ih samoinicijativno puštaju.Zašto nedonesete uredbu da ja mogu da biram operatera kako mi se prohte bez ikakvih ugovora.Bilo bi lepo kad ja ne bi bio uslovljen operaterom koji je uveden u zgradu tako što je kućni savet potplaćen.
Oću da mi država omogući da menjam operatera kad poželim to isto vaći i za mobiilnu telefoniju.
RRA naučite se da budete od koristi

ae

pre 14 godina

ne kontam kakve veze imaju radiodifuzija i kablovski sistemi ali znam da srbija za sada nije jos etnicki cista drzava i da ima tu jos nekih gradjana raznih nacionalnosti. ne znam kolki je procenat infiltracije sledbenika cica draze u rra ali meni ovo vise deluje kao jos jedna talibanska inicijativa da se gradjanima ostave samo guslanja sa domacih kanala i nacionalne televizije.

Jelena Stanković

pre 14 godina

Pridružujem se ideji da potpišemo peticiju protiv.
A o kablovskoj već odavno razmišljam da je ukinem pa da se sama snalazim. Neće oni da mi određuju šta ću da gledam i da to još debelo plaćam.
Crnogorsku TV su već ukinuli.
Da ne gledamo kako se vaspitan narod ponaša u Skupštini lii u kontakt emisijama.
VREME JE!!!! Da li se sećate?

Gia

pre 14 godina

Nikada nisam razumela ljude koji kazu : Pa ne gledaju ni Hrvati RTS. Valjda treba da se ugledamo na slobodnije zemlje nego sto je nasa, a ne na sustinski nedemokratske poput Hrvatske. Neka i njihovih pevaca, neka i televizije, i serija.. Sto se mene tice, ne bi mi smetala ni albanska ni bilo koja televizija, tako se samo dobija sirina, nista lose..

Filip

pre 14 godina

Kad bude neka TV kod nas bila bar 20% kao HRT, OBN... mozda cu je i gledati, a do tad... Ceo svet placa televiziju, a jedino mi izigravamo ludilo time sto trazimo da nam plate da bi gledali. Idiotizam.

cicko

pre 14 godina

pa jos i da nam odrede koju stampu da citamo i koji "lebac" da jedemo zivim na granici, mogu da se slikaju u digitalnom formatu mudraci iz RRA

neshapop

pre 14 godina

onda bolje da ostanemo bez RRA,steta sto Tijanic nije nista naucio od kolega iz Hrvatske,da jeste i da pruza makar priblizno isti kvalitet programa ne bih imao nista protiv.

maja

pre 14 godina

Otkazujem kablovsku onda, sta ce mi kada mogu sa antenom da hvatam domace kanale a da neplacam 600din mesecno! Tako ce vecina ljudi da uradi i onda slede otpustanja u operaterskim sluzbama.... Ovo je #$%! drzava!

Ileana Malnar

pre 14 godina

Razumem problem jer sam 30 god.radila na TV i molim RRA da konacno RADI u korist gledalaca.SPORTKLUB i hrvat.rpogrami,osim B92,su jedine svetle tacke u inace monotonom zivotu koji ovde vlada.Ne mogu da verujem da ce nam i to biti uskraceno,i molila bih RRa-u svoje skromno ime,da ZAISTA dokaze profesionalnost i efikasnost u radu po ovom pitanju.To vam je kao kada detetu date secerlemu-pa mu je posle izvesnog vremena oduzmete.Ne mogu da verujem sta se cekalo do sada,po pitanju resavanja prava emitovanja.

Ajvan

pre 14 godina

Ostavite nam samo rts, ionako nam na silu otimate pretplatu, za sta da placam kablovsku ako nemam sta da gledam. Tako ce rts dostici svoju nirvanu, najgledaniji, najpopularniji naj... svih vremena,,,

Ja

pre 14 godina

Već se vide koristi od RRA. Ne znam i ne zanima me koje reklame će ko da pušta, ali znam da smo moja porodica i ja uvek uživali u programu HRT-a i da će nam biti žao što ga nema.

Gledalac

pre 14 godina

Super, ukinućemo HRT, ali zato problema nema kad npr. RTS prenosi neki sport pa onda HRT potamni, a onda okreneš na Eurosport na kojem ima taj isti prenos, s boljom slikom i boljim komentarom (i tuđim reklamama).

city boy

pre 14 godina

Samo jedna je logika,svi mi koji imamo ugovore sa kablovskim operaterima i njima placamo pretplatu,ne zanima nas nista drugo osim da operater ispunjava svoju obavezu u vezi kanala koje nudi,oni neka regulisu svoje odnose sa RRA,Tv stanicama,licencama.....to treba da vazi i za RTS.Zasto placamo pretplatu RTS,neka oni regulisu svoj odnos sa kab.operaterima,ta fora sa "javnim servisom" je bljutava i ponizava gradjane,uvek je TVBgd,RTS ili kako god da se zove pod kontrolom vladajuce stranke,pa neka izvole i finansiraju iz budzeta,to je logicno a i posteno

jako zabrinut

pre 14 godina

Strasno je sta sve RRA dozvoljava sebi, jos strasnije da mogu da rade sta hoce jer su "nezavisni". U doba satelita, interneta oni misle da kontrolisu sta cu ja da gledam i koje kanale cu da primam preko svoje satelitske ili antene. Sta ce da rade ako se pojavi interent operater iz inostranstva koji ce da nam nudi pakete preko interneta? Sto neko rece, dinosaurusi kojima je jedini cilj da napune svoje dzepove i da izigravaju mudrost odredjujuci sta ja necu da gledam. Nadam se da ce kablovski operateri reagovati ili da ce poceti da ostaju bez korisnika jer se dobri domaci kanali mogu nabrojati na prste jedne ruke.

bezimena

pre 14 godina

RRA bi bio najsrećniji da u Srbiji radi samo RTS a da udarni program bude "Verski kalendar".:)))

Žalim slučaj, vlastodršci su se mnogo zaigrali, opet će EU morati da im udara zauške!

pvs

pre 14 godina

A šta i da se očekuje, kada je neko dozvolio da svešteno lice bude predsedavajuće! Nije ni važno kolika mu je moć realno, ali poruka je ubitačna! 5. oktobar je ima druge ideje, potonjim glasanjima smo hteli demokratske vrednosti. I šta je ovo? Da glasam ponovo? Ni pod razno!

vinkovčan

pre 14 godina

Nemojte se sekirati glede demokracije na vašim prostorima. To je univerzalno u cijelom svijetu. Vlast diktira što će se gledati a što ne. Vinkovačka kablovska tv je ukinula Noćnu Moru Željka Malnara jer je provocirala HDZ. Nemamo više ni B92. Valjda im ni to ne paše. Imamo samo jednu srpsku tv postaju sa pjesmama i glupim serijama

bla(ma)ža

pre 14 godina

... uh ljudi tek sad shvaćam Vaše muke kad vam je HRT dobar, a tek kad bi djeca znala kakav je bio RTVZ, šteta za sve nas skupa ....

Elektro

pre 14 godina

Prosto je neverovatno koliko štete je napravila RRA od kada postoji. Umesto da gledamo kvalitetniji program od kad oni postoje samo se nešto ukida, izbacuje, ništa dobro nisu doneli. Podsetiću da je RRA ukinula jednu jako dobru televiziju sa dobrim dečijim, obrazovnim i infrmativnim programom, a to je BK, na stranu šta ja ili drugi misle o Kariću, a sada hoće da ukinu televizije iz regiona koje imaju zaista odličan program pre svih hrvatske televizije, opet na stranu šta ko mislio o Hrvatskoj. Ako se ovo obistini to će zaista biti ogromna šteta za sve nas koji plaćamo kablovsku i mislim da bi već jednom trebao da smeni više te "stručnjake" iz RRA ...

alex

pre 14 godina

Pa da. Eto, koliko je malo potrebno pa da ostanemo ne slepo crevo Evrope, nego poslednje dno dna slobode misli i govora. Pa zar u 21. veku da se kao resenje nekakvih izmisljenih problema koristi uskracivanje gledalistu da vidi i cuje sta se o nama prica u komsiluku? Ja sam fasciniran s koliko uspesnosti ova "prepametna" RRA od nase zemlje pravi Srbistan. S druge strane, RRA bi mogla da razmisli malo i o tome sta ce se desiti kad jednom vise "prepune kufer" prosecnom Milojku svojim ingenioznim potezima. Kad pukne, posle nema "jao nismo znali", pa ne bude vruca jesen, nego paklena zima...

Zoran

pre 14 godina

U Makedoniji su kablovski operateri ostali bez HRT2, NovaTV, OBN i drugih TV stanica jor pre par godina! Naravno, zbog neregulisanih autorskih prava.

Distributer odredjenog programa/filma/serije (pro)daje prava za prikazivanje na odredjenoj teritoriji. Tako, HRT2 ima prava za Hrvatsku a OBN za Bosnu, i nikako nema logike da se to gleda u Srbiji, kad je tamo neko vec platio ista ta prava za teritoriju Srbije.

Nazalost, zbog siromastva i navike da kupujemo/koristimo piratske verzije svega i svacega, ovo nam dodje kao "cenzura".

Eto, budimo posteni i priznajmo da to nije bas tako!

bibi

pre 14 godina

Kod nas je sve neregulisano pa i kablovska distribucija tv kanala. Ko je imao opremu uleteo je rano, razvukao kablove izmedju zgrada VAZDUSNIM PUTEM, praksa nezabelezena u normalnim zemljama, jer se to inace radi podzemno. Onda je zauzeo trziste, dao jednu ponudu i jednu cenu a od onda samo smanjivao ponudu a dizao cenu. Ne vredi da se bunite jer su vam usli u zgradu sa svojim kablom i nemaju konkurenciju. SBB je tokom proteklih godina ukinuo BBC prime, Travel, Euronews, Jetix itd. Svi ti kanali su bolji od HRT-a, BN-a, OBN-a a ne vidim da se iko pobunio. Srecom, za koju godinu ostace bez posla jer cemo TV gledati preko interneta. E onda nema ni RTS, ni HRT, ni ostala teska propaganda...

gledalac

pre 14 godina

Gospodo iz RRA,
ne smarajte nas nesuvislim objasnjenjima vase ksenofobicne logike nego kazite koliko treba da poskupi kablovska pa smo kvit! Ako koristis nesto sto kosta a ne placas, pa shvatis da treba, prva opcija normalnom coveku je da plati a ne da sece!
Ali kom ja to govorim?
A sto se iskljucenja tice, ovi 'nasi', pocev od RTSa, pa nadalje bi trebalo da vam budu prvi na listi!

qwerty

pre 14 godina

Zašto nekome smeta sto se program na srpskom jeziku pravi u inostranstvu i emituje ovde? Šta je razlika, ako nemački kanal program na nemačkom emituje preko satelita, i to preuzimaju naši kablovski operateri, ili da nemački kanal pravi program na srpskom i na isti način preuzimaju naši kablovski operateri. To je konkurencija, pa izvolte, pravite bolji program. Iz Mađarske su neke velike televizije svoje sedište fiktivno prebacili u Englesku, pošto su tamo uslovi bolji, i rade po engleskim zakonima, ali se program i dalje pravi u Mađarskoj, a emituje iz Engleske. Vlasti nisu mogli to da zabrane.

marko

pre 14 godina

Na kablovskoj i gledam samo hrvatske kanale i par naučnih i b92. Da ne treba možda da nam ostane pink sa svojih 16 ,,različitih'' verzija tj kanala?! Neka hvala. Ako sklone hrvate ja prestajem da koristim kablovsku!

koki

pre 14 godina

Ako im ovo prode, onda smo svi mi budale. Pozivam na pobunu, jer bi to bio kulturni i mediski teror i ugrozavanje navodno zagarantovanih gradanskih sloboda.

Petar

pre 14 godina

Идемо ли, под оваквим изговором, на медијски оклоп по рецепту Стаљина, Мао-Це-Тунга, Кастра и осталих "великана" светске историје???

rada lukic

pre 14 godina

Strasno!! Skoro smo ostali bez RAI uno a pre toga bez puno dobrih stanica. Ako ja treba da gledam rts i pink onda otkazujem kablovsku a to bi trebali i svi da urade masovno. Kupiti antenu i hvatati te kanale besplatno. Ovako dozvoljavamo da nas prave budalama i pljackaju po dzepu!!!

Silvio

pre 14 godina

Totalna glupost!

Zar u Europi ne vrijedi dogovor da se u svakoj zemlji, u kojoj kabelski operater zemaljskom antenom može uhvatiti programe iz susjedne zemlje, može slobodno uvrstiti u kabelsku te programe?
Tako se u Hrvatskoj može gledati FTV iz BIH, u Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj kanali austrijskog ORF-a ORF1 i ORF2, slovenski kanali svugdje uz granicu sa Slovenijom, B92, RTV 1 i 2, RTS 1 i 2, FOX Serbia, PINK i još poneki srpski kanali u istočnoj Hrvatskoj, talijanski kanali duž Jadrana...
To je normalno svugdje u Europi, bez obzira na autorska prava jer ti programi se ne hvataju putem satelita nego putem zemaljske antene! U tome je razlika.

Sramota za ovu srpsku Agenciju!

A što je s Hrvatima koji žive u Srbiji? Zar ne bi bilo pošteno barem neki kanal im ostaviti da ga mogu gledati. U Hrvatskoj svi kabelski operateri, kao i IPTV operateri, nude RTS i PINK u ponudi, a dobar dio ima i B92 u ponudi!

Inače: u Hrvatskoj su tv postaje više-manje prešle i na digitalno emitiranje (DVB-T). Analogno emitiranje se ukida tokom iduće godine. Ukoliko želite gledati hrvatske kanale, kupite digitalni prijemnik i digitalnim putem ćete hvatati i nacionalne i regionalne i lokalne kanale iz RH. Dgitalni signal je super!
Inače: pročitao sam na jednom forumu da se digitalni signal hrvatskih programa u Srbiji može gledati sve do Beograda!

Od 1. decembra bivsi pretplatnik

pre 14 godina

U nekim zemljama se u ovakvim situacijama anketiraju potrosaci tj. gledaoci i prema njihovim afinitetima se kreiraju programski sadrzaji i selektiraju kanali. Mnogo stosta se u civilizovanim drzavama radi drugacije nego kod nas.

Nenad

pre 14 godina

RRA bi trebalo da zaista pocne da radi svoj posao i da obrati paznju na sadrzaj programa koji se emituje preko kablovskih operatera ili da se rasturi vec jednom kad su totalno nesposobni i nezainteresovani. Mnogo veci problem od toga sto ce nekolicina domoljuba i ljiljana ostati uskracena za slike i vijesti iz zavicaja u kojem ih ne zele jeste to sto se sistematski radi na stvaranju generacija teskih mentalnih bolesnika kroz uvodjenje nekodiranih kanala koji velicaju "Kill and steal - American way of life". Kanali koji bez ikakve kontrole ili zastite po ceo dan "istrazuju" ubice i psihopate, do detalja prikazujuci njihove pokolje, americki ili neki drugi zatvorski sistem sa svim pikanterijama koje tako inspirativno okruzenje donosi, razni "reality" kanali sa temom: Kako je ko koga ubio, osakatio, da li je zabio noz pod ovim ili onim uglom, da li je prvo silovao ili ubio, ili je ipak mozda ubio pa silovao..
Kako zastiti svoje dete od sirenja takve propagande, to je pravo pitanje kojim bi RRA trebalo da se bavi. Da li je normalno da se celog dana kao reklama prikazuje krv koja prska i curi preko ekrana, lica u samrtnom ropcu, scene klanja i ubijanja?? Da li ima neko u toj famoznoj RRA ko ima decu i da li i on pusta da mu dete gleda takve kanale? Pa se posle pitajte odakle toliko nasilja kod dece i zasto su zlocini sve monstuozniji. Dobijaju besplatno obrazovanje po najvisim americkim standardima..

Perica

pre 14 godina

OBN - Amos 4w (free)
Atlas - Eutelsat w2 16e (free)
TVCG - Eutelsat w2 16e (free)
BN EUR - Eutelsat w2 16e (free)

Ovi programi se jos uvek emituju FTA i pokrivaju pola evrope, o kakvim autorskim pravima pricamo?

HRT1 - HotBird 13e (delimicno fta/treba kartica za ceo program 24h)

itd... satelitske antene na krovove/terase/dvorista

U Vojvodini se jos uvek (dok ne predju na DVB-T, nadam se da posle nece nasi ometati signal, niti da ce oni previse gusiti signal) na obicnu antenu mogu gledati HRT1,2 Nova, Rtl slika doduse nije kristalno cista ali je upotrebljiva.

Vanesa

pre 14 godina

Ovo je cisto krsenje ljudskih prava i povratak na devesesete godine. Da li vi ovo mozete da zovete produktom demokratske drzave? Ako neko u Hrvatskoj ne prenosi nase kanale zar su ovi bolji od njih kada hoce da urade to isto ili im je svima u interesu da ne postoji saradnja medju republikama bivse Jugoslavije. Lako je naci rupu u zakonu, ali nece steci nove gledaoce. Ja i dalje necu gledati neke: farme, brata ili stare serije sa RTS. Na HRT-u gledam splet serija koje idu u kasne sate. Ukidanje ovog tv-kanala je iz cisto nacionalistickh razloga. Prvi potez je bio skremblovanje sportskih dogadjaja jer smo radije prenose gledali bez lupanja nasih sportskih komentatora. Sada radije gledam sport bez tona, samo su to postigli. Znala sam i tada da je to samo sledeci korak do ukidanja ovog kanala. Sledeci ce biti skidanje i svih ostalih stranih kanala. Uostalom BBC je vec skinut, ko je sledeci CNN mozda. Svaka im cast, vratili su nas u milosevicevu drzavu. Samo napred, setacemo mi ulicama ponovo!

Jelena Wuko

pre 14 godina

samo da se ne ukine Radio Televizija Vojvodine, jer to je institucija od nacionalnog znacaja pa cak i internacionalnog, pravi Muzej, koji neguje stil,produkciju novinarstvo prapocetaka televizije! sezdesete godine!

zoran

pre 14 godina

Srbin sam, rodom, i zivim u inostranstvu, ali ne mogu da slusam komentatore RTS kada se prenosi neki sportski dogadjaj. To je prakticno nemoguce. Na koji nacin su oni dosli do tog posla mislim da nikome nije jasno. Uvek gledam da nadjem neku drugu, stranu, stanicu i slusam normalan prenos.
HRT je daleko bolja TV od RTS..to nije za poredjenje..PINK i ostale gluposti nisu za spomenuti, to zakonom (da ga ima) treba zabraniti...taj program radi na unistavanju mozdanih celija..B92 za pohvalu.

Niki

pre 14 godina

Birokrate, skinite nam se više s grbače i pustite ljude da žive slobodno! Ne volim hrvatsku televiziju punu antisrpske propagande, ali vi ne prekidate emitovanje iste zbog toga, nego iz nekih drugih razloga koje niko normalan ne može da podrži.

Laky

pre 14 godina

Kao odgovor na budalastinu koju nam priprema RRA po pitanju ukidanja pojedinih tv kanala iz okruzenja Srbije, mogu samo reci da ceo narod Srbije treba da bojkotuje placanje pretplate RTS-a jer on debelo stoji iza ovih ideja zajedno sa RRA, mogu se kladiti. Placam pretplatu i placam kablovsku i ne vidim sta tu nije regulisano? To sto RRA hoce da zaradi vece plate neka se dogovore sa kablovskim operaterima i RTS, a ne da se iskljucuju kanali narodu koji uredno placa kablovsku pretplatu. Ako cemo po zakonu, nacin na koji RTS uzima pretplatu debelo gazi Ustav Srbije, a da ne govorim o reklamama na RTS 1 koje po pravilu evropskih drzava ne bi smele da se emituju ako se za doticni kanal placa pretplata, pogotovo sto je drzavni kanal. Mislim da je to sve smisljeno u kuhinji RRA sa ciljem da povecaju sebi plate. Cudno je da se RRA brine o autorskim pravima HRT i drugih televizija iz okruzenja koje cak i ne prave problem oko tog pitanja, a nije preispitao legalnost oko nacina uzimanja pretplate od strane RTS-a?! Znamo svi kako ce ovo zavrsiti. Cena osnovnih paketa u kablovskim mrezama ce se drasticno povecati, a RTS ce i dalje uzimati pretplatu od koje ce Tijanic sebi da kupuje odela a ostatak para trosice se na vencanice za emisije tipa 48 sati svadba i druge idiotizme na ovom kanalu. Ja mogu da se suprotstavim vrlo efikasno - ne dam para vise za RTS. Sta mogu da mi urade? Da me uhapse? Po kom to zakonu? Svasta!

dado

pre 14 godina

HRT je popularan u srbiji zato oni ovo rade. ja rts ne gledam og 1991. meni mogu da pljunu pod prozor vec 10 godina placam HRT SAT karticu sada moze legalno da se kupi u beogradu kod akvizitera za 137 eura godisnje. HRT uvodi 3. kanal HRT SPORT najkasnije do SP. u fudbalu / mozda i pre / tako za mene nema zime jos imam 6 HD kanala Albanija. da mi je neko rakao da ce Albanija uvesti 6 HD pre nego srbija ja bi mu rekao da je lud, srpski kanali bolje da porade na kvallitetu svog programa nego ljudima da gase programe koje vole da gledaju sta me briga ja sam obezbedjen. na vreme sam se vakcinisao od rtsa

Billy Mays

pre 14 godina

Ja ove kanale ne gledam, tako da mi je sve jedno. Nikada ne naletim na nesto sto bi me zainteresovalo na tim kanalima, pogotovo OBN koji je ruzicastiji od Pink-a, tako da mi je sve jedno.
Nego ozbiljno razmisljam da se skinem sa kablovske. Uglavnom gledam domace stanice koje mogu i antenom da hvatam. Kablovska+RTS, stvarno udara po dzepu. I kada ce vise ukinuti RTS pretplatu? Gotovo da i ne gledam RTS.

Aleksandar

pre 14 godina

Dragi moji, to se zove kapitalizam, demokratija i trzisna ekonomija. Ja zivim u jednoj takvoj zemlji koja se zove Australija.

Imate standardni "besplatni" televizijiski program (oko 5 ili 6 stanica) na kome film od sat i po traje 3 sata. Zasto? Zato sto bukvalno na svakih 10 minuta filma ide 10 minuta reklama. Zaboravite i koji film gledate u medjuvremenu.

Ako necete da gledate reklame onda uzmete cable TV koji placate (u zavisnosti od izbora kanala) od 25 do 40 evra mesecno. Tu dobijete klasicne programe tipa National Geographic, Animal Channel i par sportskih kanala (ukoliko ne gledate rugby onda vam i ne trebaju). Dva kanala sa besplatnim filmovima i to na jednom samo "klasici" crno beli snimljeni do 1955, i jedan gde imate "novije" filmove snimljene do kraja 80-th. Novije filmove morate da platite da bi gledali - pay per view i to oko 2 do 3 evra po filmu. Nema nista dzabe.
Sve strane TV stanice (uglavnom americke u ovom slucaju) CNN, ESPN itd naplacuju autorska prava operaterima cable TV u Australiji. Cable TV ne moze da preko svog cabla pusti bilo koji drugi TV kanal bez prethodno potpisanog sporazuma o autorskim pravima, sta moze a sta ne moze da se emituje itd.

Upravo u "komunizmu" su nasi cable operateri mogli da vam pustaju preko kabla sta god hoce a da ne placaju autorska prava za to. Sad je dosla prelepa demokratija koja hoce sve da naplati.

Vlasnici kafica, diskoteka, nocnih klubova ce uskoro morati da plate za svaku pesmu koju puste u svom objektu u toku dana, bez obzira da li je to srpska, hrvatska ili strana pesma. Ovde nije cudno da udjete u kafic gde nema muzike jer vlasnik nece da plati 200 evra mesecno za to zadovoljstvo.

U ovom sistemu se sve naplacuje - ako se moze. Dobrodosli.

Dare

pre 14 godina

Kad smo vec kod autorskih prava, odjednom je od sustinske vaznosti da se postuju prava koja su RTS i ostali platili za emitovanje odredjenog programa, a potpuno je nebitno sto oni ne prijavljuju i ne placaju naknadu za emitovanje materijala domacih autora, sto bi po zakonu i te kako morali. Pa, ultra-emitovani (za nase uslove) muzicki autori, preko recimo SOKOJ-a, dobijaju koju stotku dinara godisnje! Koliko uplacuju stranim asocijacijama za slicno? U sustini je nevazno, ali je hipokrizija ocigledna... Jadno.

Zoran

pre 14 godina

U Makedoniji su kablovski operateri ostali bez HRT2, NovaTV, OBN i drugih TV stanica jor pre par godina! Naravno, zbog neregulisanih autorskih prava.

Distributer odredjenog programa/filma/serije (pro)daje prava za prikazivanje na odredjenoj teritoriji. Tako, HRT2 ima prava za Hrvatsku a OBN za Bosnu, i nikako nema logike da se to gleda u Srbiji, kad je tamo neko vec platio ista ta prava za teritoriju Srbije.

Nazalost, zbog siromastva i navike da kupujemo/koristimo piratske verzije svega i svacega, ovo nam dodje kao "cenzura".

Eto, budimo posteni i priznajmo da to nije bas tako!

Novosađanka

pre 14 godina

Dete mi je odraslo uz hrvatske programe i ostale ino programe sa kablovske. Nije želela da sluša Pink i popularne hitove sa ove TV. Uči prema sopstvenoj želji od sedme godine tri jezika mimo škole i čita knjige, ali ima vremena i za druženje. Većina vršnjaka je od malena slušala samo Grand hitove. Morala je nesto da nauči da bi se uključila u ekipu. Sad kao tinejdžerka ima želju da snimi CD. Zgrožena sam. Ponestaje mi snage da se borim sa primitivizmom koji je prisutan kod nas, a najvećim delom dolazi sa DOMAĆIH TV stanica. Primeri korupcije ubistva bez sankcija itd, a sve počinje sa "kvalitetnim" muzičarima sa Pinka. Osim birbe za egzistenciju imam i borbu da vaspitam dete u kulturnog čoveka. Neka se naše TV ugledaju na konkurenciju koju žele ovako da eliminišu i nek nam pruže KVALITETAN program. Dosta je više humora sa "južne pruge" i ostalih jeftinih humorističnih serija.

Milos

pre 14 godina

HRT ima odlicne filmove i program.Veoma je gledan u Beogradu.Nekim televizijama je konkurencija.Kad god mogu sportske prenose gledam na HRT-u zato sto im je slika daleko bolja od slike bilo koje domace televizije.Takodje komentatori ne smaraju kao ovi ovde.Filmovi su bez reklama.Apelujem na drzavu da spreci prekid emitovanja HRT-a.

goran

pre 14 godina

Ej Karadzicu,a sto samo HRT, RTL, NOVA i OBN ? Pa ukinite nam i Explorer,Discovery,History,Natonal Geographic...Sta ima da gleda narod kvalitetne programe i da zna da ima mnogo boljih od nasih? A "Duga" i vracare? To moze?! Ostavite nam obavezno tvoj "Super" i pornografsku TV"Most", vratite i TV "Palmu" ako Boga znate :))) Pa da siti gledamo samo tuzne domace programe!!

Dejan Ristić

pre 14 godina

Od kanala gledam najviše hrvatske Novu, RTL, HRT. Vaše pravo da znate sve i ne postoji na mom televizoru pošto ga nisam memorisao. Znate li kakvo je uživanje kad listate kanale a nijednom ne naletite na RTS! Predlažem potpisivanje peticije za ukidanje RTS-a.

Nenad

pre 14 godina

RRA bi trebalo da zaista pocne da radi svoj posao i da obrati paznju na sadrzaj programa koji se emituje preko kablovskih operatera ili da se rasturi vec jednom kad su totalno nesposobni i nezainteresovani. Mnogo veci problem od toga sto ce nekolicina domoljuba i ljiljana ostati uskracena za slike i vijesti iz zavicaja u kojem ih ne zele jeste to sto se sistematski radi na stvaranju generacija teskih mentalnih bolesnika kroz uvodjenje nekodiranih kanala koji velicaju "Kill and steal - American way of life". Kanali koji bez ikakve kontrole ili zastite po ceo dan "istrazuju" ubice i psihopate, do detalja prikazujuci njihove pokolje, americki ili neki drugi zatvorski sistem sa svim pikanterijama koje tako inspirativno okruzenje donosi, razni "reality" kanali sa temom: Kako je ko koga ubio, osakatio, da li je zabio noz pod ovim ili onim uglom, da li je prvo silovao ili ubio, ili je ipak mozda ubio pa silovao..
Kako zastiti svoje dete od sirenja takve propagande, to je pravo pitanje kojim bi RRA trebalo da se bavi. Da li je normalno da se celog dana kao reklama prikazuje krv koja prska i curi preko ekrana, lica u samrtnom ropcu, scene klanja i ubijanja?? Da li ima neko u toj famoznoj RRA ko ima decu i da li i on pusta da mu dete gleda takve kanale? Pa se posle pitajte odakle toliko nasilja kod dece i zasto su zlocini sve monstuozniji. Dobijaju besplatno obrazovanje po najvisim americkim standardima..

Gia

pre 14 godina

Nikada nisam razumela ljude koji kazu : Pa ne gledaju ni Hrvati RTS. Valjda treba da se ugledamo na slobodnije zemlje nego sto je nasa, a ne na sustinski nedemokratske poput Hrvatske. Neka i njihovih pevaca, neka i televizije, i serija.. Sto se mene tice, ne bi mi smetala ni albanska ni bilo koja televizija, tako se samo dobija sirina, nista lose..

Aca

pre 14 godina

Necu valjda da gledam RTS??? Televizija koja jasno kaze ovom narodu " necemo i nemojmo u Evropu". Neka gledaju ljudi HRT pa da vide kakvi su tramvaju po zagrebu i kakve traktore voze njihovi poljoprivrednici... ajd o putevima necemo.

Waistiny

pre 14 godina

Kome smeta HRT? Jel zato sto predstavlja domaci zadatak za ovaj nas RTS ispranih boja, bajatih repriza i nistavnog kontakt programa?

HRT mora biti obavezan, da se vidi kako se trosi novac od obavezne TV pretplate. Imaju produkciju na zavidnom nivou. Deciji program, naucni program, pa i kontakt program. Da ne pricam o enterijeru studija, kvalitetu slike, kamerama... (mada kod nas moze posluziti i FOX kao primer kako mogu biti dobre boje, kamere...).

Skoro je neko rekao da je RRA leglo. Sve mi se vise cini da tako i jeste.

Somborac

pre 14 godina

HRT 1 i 2, Nova i B92 su jedini kanali koje gledam. Ukinite, nema problema, uvek mogu da stavim zemaljsku antenu i da ih gledam. Ipak nećete uspeti da mi zatrujete mozak domaćim programima.Umesto da se povisi kvalitet srpskih TV programa, ukidaju se strani. Neka, znamo da je tako lakše, a puno govori koliko je ste sposobni.

Ivana

pre 14 godina

Ovo je sramota. U moru kica i sunda, HRT je jedna od retko dobrih televizija. Ne znam sta pokusavate, draga gospodo iz RRA, da nam se sve svodi na sela, babe koje se cesljaju, svadbe uzivo, boljeg zivota po 156789. put, Sarenice, granda, parade, farme, brata..... Da li i mi imamo neka prava ovde, osim sto ste nam nakacili tonu obaveza. SRAMOTA

dejan

pre 14 godina

Opet cemo sve to mi, obicni smrtnici, da platimo. Sva ta "autorska prava" sto smisljaju, sve te rediodifuzne dozvole, i sve ostalo u ovoj drzavi sto se "usaglasava" sa cenama u EU. I samo ce da smisljalju kako dam otimaju pare. Da svu tu energiju usmere prema onome sta mozemo da proizvodimo kao zemlja, gde bi nam bio kraj?

Filip

pre 14 godina

Kad bude neka TV kod nas bila bar 20% kao HRT, OBN... mozda cu je i gledati, a do tad... Ceo svet placa televiziju, a jedino mi izigravamo ludilo time sto trazimo da nam plate da bi gledali. Idiotizam.

Mashinovodja

pre 14 godina

Autorska prava, Crven Ban! Kako to da se HRT i svi ostali koji su navodno oštećeni zbog autorskih prava dosad nisu bunili, niti zahtevali prekid reemitovanja njihovog programa?!
Ma, ovo je samo prvi korak. Posle će isključiti i Discovery, NG, Explorer, DoQ, Animal Planet, Hallmark, RTL i sve ostalo što "truje dušu srpske pravoslavne omladine". Očigledno je neko odlučio da je konačno došlo vreme da Srblji gledaju samo "zdrave nacionalne programe", a ne tamo nekakvo "dušepogubno zapadnjačko đubre".
Šema kanala će vremenom izgledati otprilike ovako: RTS1, Pink1, Pink2, Pink3, RTS2, Pink4, Pink5, Palma1, Palma2, Palma3, Pink6, Pink7, Pink8, Pink9, ..., PinkNN.
Ostaviće nam (možda) Eurosport (jer narodu uvek trebaju igre) a sigurno ćemo dobiti i koji ruski kanal.

Sandra

pre 14 godina

Odmah cu da otkazem kablovsku i da nadjem nacin da antenom, reciverom, satelitom - bilo cime pratim HTV i B92. I onako druge kanale i ne gledam! Stvarno je sramota sta se radi. U Pozarevcu je za par godina sa stotinjak dinara kablovska otisla na preko 700 dinara pretplate, kvalitet je vrlo los, B92 ima jako los kvalitet slike u odnosu na neke druge kanale... A godinama sam sumnjala da nam prodaju nesto sto je ukradjeno, jer sta je drugo to ako ne placaju prava??! Mislimmmmm, sramota ljudi!

Jelena Stanković

pre 14 godina

Pridružujem se ideji da potpišemo peticiju protiv.
A o kablovskoj već odavno razmišljam da je ukinem pa da se sama snalazim. Neće oni da mi određuju šta ću da gledam i da to još debelo plaćam.
Crnogorsku TV su već ukinuli.
Da ne gledamo kako se vaspitan narod ponaša u Skupštini lii u kontakt emisijama.
VREME JE!!!! Da li se sećate?

marko

pre 14 godina

Na kablovskoj i gledam samo hrvatske kanale i par naučnih i b92. Da ne treba možda da nam ostane pink sa svojih 16 ,,različitih'' verzija tj kanala?! Neka hvala. Ako sklone hrvate ja prestajem da koristim kablovsku!

nik

pre 14 godina

Prvo zakon o informisanju, a sada udri po kablovskoj, vracate nas u informativnu blokadu, o tome se radi!
Uprkos svim manama, HRT ume da pruzi kvalitetne emisije kakve nasi ne mogu ni da sanjaju i to je prosto i zavist na delu.

burda

pre 14 godina

jos da dignu milosevica iz groba i da dovedu seselja ih haga pa da idu i bejzbol palicama da nam polupaju televizore, i samo tijanic nek ostane... gospode boze, sve nenormalnija i nenormalnija zemlja

Pera Peric

pre 14 godina

Ako ugase ove kanale ja gasim kablovsku. Tesko da se radi samo o problemu autorskih prava, pre ce biti da je problem u mnogo kvalitetnijem programu tih stanica i gubicima domacih stanica zbog manjka gledalaca. Da ne potezem problem nacionalne netrpeljivosti...
Naravno, takve se stvari desavaju kada je klerik na celu RRA, a ostali clanovi se biraju po politickoj podobnosti.

ae

pre 14 godina

ne kontam kakve veze imaju radiodifuzija i kablovski sistemi ali znam da srbija za sada nije jos etnicki cista drzava i da ima tu jos nekih gradjana raznih nacionalnosti. ne znam kolki je procenat infiltracije sledbenika cica draze u rra ali meni ovo vise deluje kao jos jedna talibanska inicijativa da se gradjanima ostave samo guslanja sa domacih kanala i nacionalne televizije.

Ileana Malnar

pre 14 godina

Razumem problem jer sam 30 god.radila na TV i molim RRA da konacno RADI u korist gledalaca.SPORTKLUB i hrvat.rpogrami,osim B92,su jedine svetle tacke u inace monotonom zivotu koji ovde vlada.Ne mogu da verujem da ce nam i to biti uskraceno,i molila bih RRa-u svoje skromno ime,da ZAISTA dokaze profesionalnost i efikasnost u radu po ovom pitanju.To vam je kao kada detetu date secerlemu-pa mu je posle izvesnog vremena oduzmete.Ne mogu da verujem sta se cekalo do sada,po pitanju resavanja prava emitovanja.

Ljubitelj

pre 14 godina

E samo neka probaju da mi ukinu HRT. Hoce da nemamo referentni sistem, nego da mislimo da je RTS super?! E ne moze!!! Stavicu antenu u Sid i finansiracu sistem prenosa do Beograda u inat!

Lukijan Mušicki

pre 14 godina

Plaćam televiziju,koju ne gledam.Isključivo gledam:B92,CNN,HRT kao i RTL i TV2 na mađarskom.
Nije dovoljno da mi ustavno pravo uskraćuju,moram da platim ono što nekoristim,sad žele da mi zabrane da gledam one programe koje želim da gledam.Šta reći;Deco koji ste još mladi bežite iz ove nesretne zemlje.

mujcinovic salih

pre 14 godina

Nasa drzava polako ali sigurno gasi veze sa svetom.Program HRT-a je odlican i mislim da im ne odgovara gledanost te televizije.Poredjenje HRT-a sa RTS-om ide na stetu ovog drugog i mislim da odatle ide najveci pritisak!

devetesete

pre 14 godina

E, super, sad cu do mile volje moci da gledam farmu, brata i grand. A ne da na moj mozak atakuju kojekakvi obrazovni programi, bolji filmovi, smislene price iz komsiluka. Moci cu da uzivam u Sarenici i prilozima iz banja otazdbine, umesto snimaka sa mora. I sto je najlepse od svega, moci cu do mile volje da gledam domace serije. Jupieeeeeeeeeeee

Jelena Wuko

pre 14 godina

samo da se ne ukine Radio Televizija Vojvodine, jer to je institucija od nacionalnog znacaja pa cak i internacionalnog, pravi Muzej, koji neguje stil,produkciju novinarstvo prapocetaka televizije! sezdesete godine!

MilanForza

pre 14 godina

Pa greska!
Treba zabraniti domace TV stanice,a sve ostale pustiti.
Jer program domacih TV stanica je bogu plakati.
Treba pustiti Palmu Plus da se siri...oni su dobri,prenose svadbe direktno! Pored toga nam HRT,Sportklub,RTL i ne treba. Ne treba nam ni NG,ni Animal Planet,Hallmark,Discovery...sve to da se ukine...samo SVADBA!
Ovo mi lici na TLN kada Dzasmin otvara radio i TV,pa nista vesti s ratista saaaaamo muzika! :)

Blazenka

pre 14 godina

ZASTO???
Ja HRT gledam kao i sve nase programe.
"Nedeljom u dva","Potrosacki kod","Na rubu znanosti",nedeljom imaju prelepu emisiju o moru,filmovi,serije...
U cemu je problem?

bibi

pre 14 godina

Kod nas je sve neregulisano pa i kablovska distribucija tv kanala. Ko je imao opremu uleteo je rano, razvukao kablove izmedju zgrada VAZDUSNIM PUTEM, praksa nezabelezena u normalnim zemljama, jer se to inace radi podzemno. Onda je zauzeo trziste, dao jednu ponudu i jednu cenu a od onda samo smanjivao ponudu a dizao cenu. Ne vredi da se bunite jer su vam usli u zgradu sa svojim kablom i nemaju konkurenciju. SBB je tokom proteklih godina ukinuo BBC prime, Travel, Euronews, Jetix itd. Svi ti kanali su bolji od HRT-a, BN-a, OBN-a a ne vidim da se iko pobunio. Srecom, za koju godinu ostace bez posla jer cemo TV gledati preko interneta. E onda nema ni RTS, ni HRT, ni ostala teska propaganda...

Djordje

pre 14 godina

Sada će da skoči prodaja satelitskih risivera i antena. Tijaniću i RRA nije jasno da je Tito umro i da se tehnološki razvoj ne može zaustaviti silom. Narod će i dalje gledati kvalitet a ne Tijanićeve svadbe po Srbiji.

baxton

pre 14 godina

Haahaahaaaa...
Šta je, vi s RTS-a, jel se vidi koliko ste trube kad se poredite s nekim ko se trudi da stigne u Evropu... Pa jeste, tamo u Latinici pričaju o stvarnom životu: korupciji, kriminalu, diskriminaciji, a kod vas 48 sati svadba, jedna pesma jedna želja, Siniša Pavić na 100 načina... Nemamo pojma u stvari koliko nam je lepo... UDBa je čudo...

Što bi rekao Lešek Kolakovski: "Prozor u svet se može zatvoriti novinama"

pvs

pre 14 godina

A šta i da se očekuje, kada je neko dozvolio da svešteno lice bude predsedavajuće! Nije ni važno kolika mu je moć realno, ali poruka je ubitačna! 5. oktobar je ima druge ideje, potonjim glasanjima smo hteli demokratske vrednosti. I šta je ovo? Da glasam ponovo? Ni pod razno!

Dejan

pre 14 godina

Kakva gomila gluposti! Najbolje bi bilo da nam zabranite sve osim RTS-a i Pinka, kako slucajno ne bi pomislili bilo sta drugo sem toga kako nam tece med i mleko, i narodne zabave. Te beskorisne agencije poput RRA bi trebalo pod hitno ukinuti, em su beskorisne em trose silne narodne pare u korist njegove stete.

anti

pre 14 godina

Srpske televizije ne vrede ni vremena potrebnog da se sa njih prebaci na neki drugi kanal. Svi kanali HRT-a se mogu legalno pratiti putem satelita i mesečna pretplata za to nije prevelika. Znači, otkazaću pretplatu na kablovski sistem i plaćaću direktno HRT-u.

zee

pre 14 godina

slabo gledam tv ali i kad gledam to su uglavnom hrvatski i tek po koji naš program, plaćam 750din kablovsku i smatram da je puno, ukintite ove programe i ja odustajem od kablovske, jednostavno je skupo u odnosu na kvalitet programa, a da ne spominjem da plus još plaćam i pretplatu za RTS. užas!

Ja

pre 14 godina

Već se vide koristi od RRA. Ne znam i ne zanima me koje reklame će ko da pušta, ali znam da smo moja porodica i ja uvek uživali u programu HRT-a i da će nam biti žao što ga nema.

GoranSmith

pre 14 godina

Da bar vidim neki napredak u programu RTS-a, pa da kažeš, doći će do tog kvaliteta koji ima HRT. Ne znaš što je bolje, RTS ili Pink! :S

Srećom živim u delu Srbije gde se hrvatske i mađarske televizije mogu uhvatiti pomoću obične antene. Hoće li i nama, kao za vreme Slobe da nam ometaju signal, pošto nemaju licencu za Srbiju?

Petar

pre 14 godina

Идемо ли, под оваквим изговором, на медијски оклоп по рецепту Стаљина, Мао-Це-Тунга, Кастра и осталих "великана" светске историје???

Vanesa

pre 14 godina

Ovo je cisto krsenje ljudskih prava i povratak na devesesete godine. Da li vi ovo mozete da zovete produktom demokratske drzave? Ako neko u Hrvatskoj ne prenosi nase kanale zar su ovi bolji od njih kada hoce da urade to isto ili im je svima u interesu da ne postoji saradnja medju republikama bivse Jugoslavije. Lako je naci rupu u zakonu, ali nece steci nove gledaoce. Ja i dalje necu gledati neke: farme, brata ili stare serije sa RTS. Na HRT-u gledam splet serija koje idu u kasne sate. Ukidanje ovog tv-kanala je iz cisto nacionalistickh razloga. Prvi potez je bio skremblovanje sportskih dogadjaja jer smo radije prenose gledali bez lupanja nasih sportskih komentatora. Sada radije gledam sport bez tona, samo su to postigli. Znala sam i tada da je to samo sledeci korak do ukidanja ovog kanala. Sledeci ce biti skidanje i svih ostalih stranih kanala. Uostalom BBC je vec skinut, ko je sledeci CNN mozda. Svaka im cast, vratili su nas u milosevicevu drzavu. Samo napred, setacemo mi ulicama ponovo!

Rale

pre 14 godina

Ja na ovim "stranim" televizijama iskljucivo gledam filmove, a izgleda da ce upravo njih da zatamne u buducnosti. Pa koji ce mi onda djavo njihovi programi? Da gledam Zagrebacku hroniku ili vremensku prognozu za jadran.
Uzecu, pa cu da prodam TV jer mi onda vise nece trebati, posto na nasim telecizijama ili jedni te isti politicari pricaju jedne te iste price, samo menjaju skupe satove na rukama, ili se pustaju otpisani, kamiondzije, bolji zivot, te filmovi sa Majklom DUdikofom i Dolfom Lundgrenom.
Pazite se politicari. Ljudi nece imati sta da gledaju na TV pa ce izaci na ulice, a onda ste ga ugasili.....

Insajder

pre 14 godina

Tu kriminalnu organizaciju zvanu Savet RRA treba pod hitno rasformirati, zatim ispitati sve afere i malverzacije njegovih clanova i na njihova mesta postaviti nove, strucne i nekompromitovane ljude! Savet RRA je zreo za "obradu" od strane emisije Insajder!

narodu

pre 14 godina

...
RRA ako nastavi ovim tempom i internet će biti zabranjen,jer i tamo postoje neke televizije koje emituju reklame a mi ih gledamo u Srbiji.O filmovima neću ni da pričam.
Međutim ono što je žalosno jeste da smo mi građani ostavljeni na milost i nemilost kablovskih operatera.Njima je sve dozvoljeno da dižu cene da premeštaju kanale da ih samoinicijativno puštaju.Zašto nedonesete uredbu da ja mogu da biram operatera kako mi se prohte bez ikakvih ugovora.Bilo bi lepo kad ja ne bi bio uslovljen operaterom koji je uveden u zgradu tako što je kućni savet potplaćen.
Oću da mi država omogući da menjam operatera kad poželim to isto vaći i za mobiilnu telefoniju.
RRA naučite se da budete od koristi

Dejan

pre 14 godina

Pa sta onda da gledamo... kanale na kojima se non-stop vrte razni sms kvizovi.BRUKA i SRAMOTA,pa oni oce da nam ukinu najbolje kanale.I ovako su ih non-stop zatamljivali....

maja

pre 14 godina

Otkazujem kablovsku onda, sta ce mi kada mogu sa antenom da hvatam domace kanale a da neplacam 600din mesecno! Tako ce vecina ljudi da uradi i onda slede otpustanja u operaterskim sluzbama.... Ovo je #$%! drzava!

Elektro

pre 14 godina

Prosto je neverovatno koliko štete je napravila RRA od kada postoji. Umesto da gledamo kvalitetniji program od kad oni postoje samo se nešto ukida, izbacuje, ništa dobro nisu doneli. Podsetiću da je RRA ukinula jednu jako dobru televiziju sa dobrim dečijim, obrazovnim i infrmativnim programom, a to je BK, na stranu šta ja ili drugi misle o Kariću, a sada hoće da ukinu televizije iz regiona koje imaju zaista odličan program pre svih hrvatske televizije, opet na stranu šta ko mislio o Hrvatskoj. Ako se ovo obistini to će zaista biti ogromna šteta za sve nas koji plaćamo kablovsku i mislim da bi već jednom trebao da smeni više te "stručnjake" iz RRA ...

bezimena

pre 14 godina

RRA bi bio najsrećniji da u Srbiji radi samo RTS a da udarni program bude "Verski kalendar".:)))

Žalim slučaj, vlastodršci su se mnogo zaigrali, opet će EU morati da im udara zauške!

Aleksandar

pre 14 godina

Bolje nas negusite sa svojim reklamama na televiziji i ponavljanja istih stvari po milion puta.A ne da gasite televizije koje su vise gledane nego RTS.

glen

pre 14 godina

Veoma često gledam HRT i bila bi velika šteta da se ukine. Sport, filmovi, kulturne emisije, političke emisije (ne "domoljubne" koje su pujdačke i jednostrane, već otvoreni studiji i sl). Inače, provereno znam da je pitanje emitovanja programa iz susednih zemalja po sistemu "don't ask, don't tell" - naime, kablovski operateri potpišu ugovor sa tim TV stanicama da će na sopstvenu odgovornost emitovati programe sa autorskim pravima, ali se to u praksi svede na sport (kad se prenosi ista stvar). Inače, u Srbiji, od 8 nacionalnih frekvencija, pored RTS-a, B92 i donekle Avale, ostale nisu vredne pomena - Pink budi ekstremna osećanja, nekima je kao jutarnja kafa, neki ga brišu iz memorije, FOX se prosto urušio.

View

pre 14 godina

Ovo je veliki bezobrazluk. Znači, kada ljudi traže da im se iz kablovskog sistema skine RTS, jer neće da plaćaju pretplatu za RTS koji ne gledaju, onda ne može. Ali može HRT? Strašno.
Ako ovo urade, raskidam ugovor sa kablovskom.

filmofil

pre 14 godina

Često čujemo komentar ljudi da mnogo više gledaju HRT nego RTS(mnogo odličnih filmova u odnosu na naš 100-ti put ponavljani "Bolji život").Valjda je to razlog ukidanja pomenutih programa(nesposobnost izlaženja na kraj sa konkurencijom).

RTS više ne gledam jer mi je muka čak i od najavne muzičke špice stalno-ponavljanih serija,da ne kažem da napamet znam šta se u kojoj epizodi dešava(sindrom "Dan-a mrmota").

U svakom slučaju ukidanjem ovih programa,skidam se sa SBB-a i montiram ponovo moj poluzarđali satelitski tanjir.

bla(ma)ža

pre 14 godina

... uh ljudi tek sad shvaćam Vaše muke kad vam je HRT dobar, a tek kad bi djeca znala kakav je bio RTVZ, šteta za sve nas skupa ....

Suboticanka

pre 14 godina

Sramota.
Ja bas volim da gledam HTV, RTL... Sta drugo da gledam? Trenutak istine, ok, mozda neko to voli, ali dajte da ja izaberem. Muka mi je od Pinka.
Sta je sledece ukinut ce i madjarske programe TV2,RTL Klub i ostalo???

Dasa

pre 14 godina

Odlično!!! Od sada ću samo da gledam obrazovni program na RTS-u (Mir-Jam i 480 sati-svadba), plaćam pretplatu... (i, ako može, da me zaposlite u nekom javnom preduzeću...) :))

zoran

pre 14 godina

Srbin sam, rodom, i zivim u inostranstvu, ali ne mogu da slusam komentatore RTS kada se prenosi neki sportski dogadjaj. To je prakticno nemoguce. Na koji nacin su oni dosli do tog posla mislim da nikome nije jasno. Uvek gledam da nadjem neku drugu, stranu, stanicu i slusam normalan prenos.
HRT je daleko bolja TV od RTS..to nije za poredjenje..PINK i ostale gluposti nisu za spomenuti, to zakonom (da ga ima) treba zabraniti...taj program radi na unistavanju mozdanih celija..B92 za pohvalu.

Aleksandar

pre 14 godina

Dragi moji, to se zove kapitalizam, demokratija i trzisna ekonomija. Ja zivim u jednoj takvoj zemlji koja se zove Australija.

Imate standardni "besplatni" televizijiski program (oko 5 ili 6 stanica) na kome film od sat i po traje 3 sata. Zasto? Zato sto bukvalno na svakih 10 minuta filma ide 10 minuta reklama. Zaboravite i koji film gledate u medjuvremenu.

Ako necete da gledate reklame onda uzmete cable TV koji placate (u zavisnosti od izbora kanala) od 25 do 40 evra mesecno. Tu dobijete klasicne programe tipa National Geographic, Animal Channel i par sportskih kanala (ukoliko ne gledate rugby onda vam i ne trebaju). Dva kanala sa besplatnim filmovima i to na jednom samo "klasici" crno beli snimljeni do 1955, i jedan gde imate "novije" filmove snimljene do kraja 80-th. Novije filmove morate da platite da bi gledali - pay per view i to oko 2 do 3 evra po filmu. Nema nista dzabe.
Sve strane TV stanice (uglavnom americke u ovom slucaju) CNN, ESPN itd naplacuju autorska prava operaterima cable TV u Australiji. Cable TV ne moze da preko svog cabla pusti bilo koji drugi TV kanal bez prethodno potpisanog sporazuma o autorskim pravima, sta moze a sta ne moze da se emituje itd.

Upravo u "komunizmu" su nasi cable operateri mogli da vam pustaju preko kabla sta god hoce a da ne placaju autorska prava za to. Sad je dosla prelepa demokratija koja hoce sve da naplati.

Vlasnici kafica, diskoteka, nocnih klubova ce uskoro morati da plate za svaku pesmu koju puste u svom objektu u toku dana, bez obzira da li je to srpska, hrvatska ili strana pesma. Ovde nije cudno da udjete u kafic gde nema muzike jer vlasnik nece da plati 200 evra mesecno za to zadovoljstvo.

U ovom sistemu se sve naplacuje - ako se moze. Dobrodosli.

vranjanac

pre 14 godina

Kad bi hteli i RTS da iskljuce... Ili da svi ratari i vocari umesto sto unistavaju plodove jer nemaju kome da prodaju uvale lepo RTS-u pa neka oni vide sta ce s tim, jer ni mi ne znamo sta cemo s njihovim programom, ali moramo da ga placamo.

Dragan

pre 14 godina

Kako to: zabranicemo hrvatski RTL a nemacki cemo dozvoliti? Na oba nemacka RTL-a koja mogu da gledam preko kablovske mreze svakodnevno emituju filmove sa istom tematikom i istog geografskog porekla kao i hrvatski RTL. Sta vise, radi se o mnogo vecem broju filnova. Isto vazi i za (neke od njih imam na kablu a neke na satelitu) SAT1, PRO7, Kabel1, VOX, Berluskonijeve kanale, RAI 1,2,3, itd. Nemoj da mi neko kaze da su gore nabrojane nemacke i italijanske TV kuce otkupile TV prava za Srbiju?! Moja prva reakcija ako nam ukinu ove kanale i ostave mi samo Palmu Plus, Panoniju, Svet Plus i njima slicne kao kompenzaciju bice da prestanem da placam TV pretplatu. Ionako sam sebi licim na budalu kada je placam jer u zgradi u kojoj zivim to niko ne radi.

Nele

pre 14 godina

Ma sve ukinite, iskljucite nam i struju, koristicemo fenjere. Sada verovatno zvucim kao neko ko nece da shvati problem. Ne zelim nista da shvatim dok redovno placam kablovsku TV. Nista me ne zanima jer kad sam sa njima sklapao ugovor receno mi je da cu imati to, to i to od programa, svaki dalji razgovor je izlisan. Gde idu te silne pare od toga sto placamo svakog meseca? Kablovi su postavljeni, sta ih tu ja vise kostam nego da placaju sva autorska prava da bi mi omogucili ono sto mi je obecano pri sklapanju ugovora sa operaterom? Posebna je prica sto mislim da ne treba da placamo RTS dok placamo kablovsku. Neka kablovska to regulise sa RTS-om.

gledalac

pre 14 godina

Gospodo iz RRA,
ne smarajte nas nesuvislim objasnjenjima vase ksenofobicne logike nego kazite koliko treba da poskupi kablovska pa smo kvit! Ako koristis nesto sto kosta a ne placas, pa shvatis da treba, prva opcija normalnom coveku je da plati a ne da sece!
Ali kom ja to govorim?
A sto se iskljucenja tice, ovi 'nasi', pocev od RTSa, pa nadalje bi trebalo da vam budu prvi na listi!

Bole

pre 14 godina

Ako je neko mislio da ce ovim glupostima da me natera da gledam RTS i slicne "svadbe" grdno se vara. Zahtevam od operatera da mi obezbedi ono zbog cega sam i pristao da uzmem kablovsku televiziju a to su programi medju kojima su i TV ex YU.

cicko

pre 14 godina

pa jos i da nam odrede koju stampu da citamo i koji "lebac" da jedemo zivim na granici, mogu da se slikaju u digitalnom formatu mudraci iz RRA

mikro mix

pre 14 godina

sumnjam da je Discovery ili cnn platio licencu za emitovanje na ovim prostorima.|Gospodo,to i jeste ideja kablovske televizije,da imamo kanale koji ne mogu da se uhvate preko antene.Prestanite sa obrtanjem teza,i smirite vase novcanike malo!

neshapop

pre 14 godina

onda bolje da ostanemo bez RRA,steta sto Tijanic nije nista naucio od kolega iz Hrvatske,da jeste i da pruza makar priblizno isti kvalitet programa ne bih imao nista protiv.

Niki

pre 14 godina

Birokrate, skinite nam se više s grbače i pustite ljude da žive slobodno! Ne volim hrvatsku televiziju punu antisrpske propagande, ali vi ne prekidate emitovanje iste zbog toga, nego iz nekih drugih razloga koje niko normalan ne može da podrži.

Billy Mays

pre 14 godina

Ja ove kanale ne gledam, tako da mi je sve jedno. Nikada ne naletim na nesto sto bi me zainteresovalo na tim kanalima, pogotovo OBN koji je ruzicastiji od Pink-a, tako da mi je sve jedno.
Nego ozbiljno razmisljam da se skinem sa kablovske. Uglavnom gledam domace stanice koje mogu i antenom da hvatam. Kablovska+RTS, stvarno udara po dzepu. I kada ce vise ukinuti RTS pretplatu? Gotovo da i ne gledam RTS.

alex

pre 14 godina

Pa da. Eto, koliko je malo potrebno pa da ostanemo ne slepo crevo Evrope, nego poslednje dno dna slobode misli i govora. Pa zar u 21. veku da se kao resenje nekakvih izmisljenih problema koristi uskracivanje gledalistu da vidi i cuje sta se o nama prica u komsiluku? Ja sam fasciniran s koliko uspesnosti ova "prepametna" RRA od nase zemlje pravi Srbistan. S druge strane, RRA bi mogla da razmisli malo i o tome sta ce se desiti kad jednom vise "prepune kufer" prosecnom Milojku svojim ingenioznim potezima. Kad pukne, posle nema "jao nismo znali", pa ne bude vruca jesen, nego paklena zima...

Ajvan

pre 14 godina

Ostavite nam samo rts, ionako nam na silu otimate pretplatu, za sta da placam kablovsku ako nemam sta da gledam. Tako ce rts dostici svoju nirvanu, najgledaniji, najpopularniji naj... svih vremena,,,

Silvio

pre 14 godina

Totalna glupost!

Zar u Europi ne vrijedi dogovor da se u svakoj zemlji, u kojoj kabelski operater zemaljskom antenom može uhvatiti programe iz susjedne zemlje, može slobodno uvrstiti u kabelsku te programe?
Tako se u Hrvatskoj može gledati FTV iz BIH, u Zagrebu i sjeverozapadnoj Hrvatskoj kanali austrijskog ORF-a ORF1 i ORF2, slovenski kanali svugdje uz granicu sa Slovenijom, B92, RTV 1 i 2, RTS 1 i 2, FOX Serbia, PINK i još poneki srpski kanali u istočnoj Hrvatskoj, talijanski kanali duž Jadrana...
To je normalno svugdje u Europi, bez obzira na autorska prava jer ti programi se ne hvataju putem satelita nego putem zemaljske antene! U tome je razlika.

Sramota za ovu srpsku Agenciju!

A što je s Hrvatima koji žive u Srbiji? Zar ne bi bilo pošteno barem neki kanal im ostaviti da ga mogu gledati. U Hrvatskoj svi kabelski operateri, kao i IPTV operateri, nude RTS i PINK u ponudi, a dobar dio ima i B92 u ponudi!

Inače: u Hrvatskoj su tv postaje više-manje prešle i na digitalno emitiranje (DVB-T). Analogno emitiranje se ukida tokom iduće godine. Ukoliko želite gledati hrvatske kanale, kupite digitalni prijemnik i digitalnim putem ćete hvatati i nacionalne i regionalne i lokalne kanale iz RH. Dgitalni signal je super!
Inače: pročitao sam na jednom forumu da se digitalni signal hrvatskih programa u Srbiji može gledati sve do Beograda!

blagomeni

pre 14 godina

Sustina celog problema lezi u reklamama. Kako RRA da dopusti da se neko reklamira bez njihovog znanja. Pri tom nije bas jasno zasto se dozvoljava reklamiranje na RTS-u koja je "Javni Servis" i pri tom ubira novac i od pretplate. Na BBC-ju, recimio, nema komercijalnih reklama... a i oni zive na budzetu i dobijaju novac od TV licence. Na nasim kanalima autenticnog programa gotovo da i nema... sve je podredjeno reklamama.

qwerty

pre 14 godina

Zašto nekome smeta sto se program na srpskom jeziku pravi u inostranstvu i emituje ovde? Šta je razlika, ako nemački kanal program na nemačkom emituje preko satelita, i to preuzimaju naši kablovski operateri, ili da nemački kanal pravi program na srpskom i na isti način preuzimaju naši kablovski operateri. To je konkurencija, pa izvolte, pravite bolji program. Iz Mađarske su neke velike televizije svoje sedište fiktivno prebacili u Englesku, pošto su tamo uslovi bolji, i rade po engleskim zakonima, ali se program i dalje pravi u Mađarskoj, a emituje iz Engleske. Vlasti nisu mogli to da zabrane.

koki

pre 14 godina

Ako im ovo prode, onda smo svi mi budale. Pozivam na pobunu, jer bi to bio kulturni i mediski teror i ugrozavanje navodno zagarantovanih gradanskih sloboda.

rada lukic

pre 14 godina

Strasno!! Skoro smo ostali bez RAI uno a pre toga bez puno dobrih stanica. Ako ja treba da gledam rts i pink onda otkazujem kablovsku a to bi trebali i svi da urade masovno. Kupiti antenu i hvatati te kanale besplatno. Ovako dozvoljavamo da nas prave budalama i pljackaju po dzepu!!!

Laky

pre 14 godina

Kao odgovor na budalastinu koju nam priprema RRA po pitanju ukidanja pojedinih tv kanala iz okruzenja Srbije, mogu samo reci da ceo narod Srbije treba da bojkotuje placanje pretplate RTS-a jer on debelo stoji iza ovih ideja zajedno sa RRA, mogu se kladiti. Placam pretplatu i placam kablovsku i ne vidim sta tu nije regulisano? To sto RRA hoce da zaradi vece plate neka se dogovore sa kablovskim operaterima i RTS, a ne da se iskljucuju kanali narodu koji uredno placa kablovsku pretplatu. Ako cemo po zakonu, nacin na koji RTS uzima pretplatu debelo gazi Ustav Srbije, a da ne govorim o reklamama na RTS 1 koje po pravilu evropskih drzava ne bi smele da se emituju ako se za doticni kanal placa pretplata, pogotovo sto je drzavni kanal. Mislim da je to sve smisljeno u kuhinji RRA sa ciljem da povecaju sebi plate. Cudno je da se RRA brine o autorskim pravima HRT i drugih televizija iz okruzenja koje cak i ne prave problem oko tog pitanja, a nije preispitao legalnost oko nacina uzimanja pretplate od strane RTS-a?! Znamo svi kako ce ovo zavrsiti. Cena osnovnih paketa u kablovskim mrezama ce se drasticno povecati, a RTS ce i dalje uzimati pretplatu od koje ce Tijanic sebi da kupuje odela a ostatak para trosice se na vencanice za emisije tipa 48 sati svadba i druge idiotizme na ovom kanalu. Ja mogu da se suprotstavim vrlo efikasno - ne dam para vise za RTS. Sta mogu da mi urade? Da me uhapse? Po kom to zakonu? Svasta!

city boy

pre 14 godina

Samo jedna je logika,svi mi koji imamo ugovore sa kablovskim operaterima i njima placamo pretplatu,ne zanima nas nista drugo osim da operater ispunjava svoju obavezu u vezi kanala koje nudi,oni neka regulisu svoje odnose sa RRA,Tv stanicama,licencama.....to treba da vazi i za RTS.Zasto placamo pretplatu RTS,neka oni regulisu svoj odnos sa kab.operaterima,ta fora sa "javnim servisom" je bljutava i ponizava gradjane,uvek je TVBgd,RTS ili kako god da se zove pod kontrolom vladajuce stranke,pa neka izvole i finansiraju iz budzeta,to je logicno a i posteno

jako zabrinut

pre 14 godina

Strasno je sta sve RRA dozvoljava sebi, jos strasnije da mogu da rade sta hoce jer su "nezavisni". U doba satelita, interneta oni misle da kontrolisu sta cu ja da gledam i koje kanale cu da primam preko svoje satelitske ili antene. Sta ce da rade ako se pojavi interent operater iz inostranstva koji ce da nam nudi pakete preko interneta? Sto neko rece, dinosaurusi kojima je jedini cilj da napune svoje dzepove i da izigravaju mudrost odredjujuci sta ja necu da gledam. Nadam se da ce kablovski operateri reagovati ili da ce poceti da ostaju bez korisnika jer se dobri domaci kanali mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Od 1. decembra bivsi pretplatnik

pre 14 godina

U nekim zemljama se u ovakvim situacijama anketiraju potrosaci tj. gledaoci i prema njihovim afinitetima se kreiraju programski sadrzaji i selektiraju kanali. Mnogo stosta se u civilizovanim drzavama radi drugacije nego kod nas.

Perica

pre 14 godina

OBN - Amos 4w (free)
Atlas - Eutelsat w2 16e (free)
TVCG - Eutelsat w2 16e (free)
BN EUR - Eutelsat w2 16e (free)

Ovi programi se jos uvek emituju FTA i pokrivaju pola evrope, o kakvim autorskim pravima pricamo?

HRT1 - HotBird 13e (delimicno fta/treba kartica za ceo program 24h)

itd... satelitske antene na krovove/terase/dvorista

U Vojvodini se jos uvek (dok ne predju na DVB-T, nadam se da posle nece nasi ometati signal, niti da ce oni previse gusiti signal) na obicnu antenu mogu gledati HRT1,2 Nova, Rtl slika doduse nije kristalno cista ali je upotrebljiva.

Gledalac

pre 14 godina

Super, ukinućemo HRT, ali zato problema nema kad npr. RTS prenosi neki sport pa onda HRT potamni, a onda okreneš na Eurosport na kojem ima taj isti prenos, s boljom slikom i boljim komentarom (i tuđim reklamama).

matori

pre 14 godina

Možda će u svemu tome da se nađe malo mesta i za regulativu odnosa na relaciji kablovskih (a i satelitskih) distributera, PTC (Radio-Televizija-Srbije) i krajnjih korisnika!
Pre svega u onom delu koji se odnosi na PRETPLATU.
Naime, već je duuugo otvoreno pitanje da li se plaćanjem kablovske pretplate, vrši i plaćanje TV pretplate (???), ili distributer NELEGALNO prenosi program domaće TV...
O inostranima ni ne vredi trošiti reči.
Najzad, kada će se odrediti PRAVA korisnika? Za sada su za njih rezervisane samo obaveze!
Ako ne platiš pretplatu u datom roku, odmah te isključe (bez pardona!), ali zato oni mogu da ukinu bilo koji kanal (makar bio i u ugovoru), ili da ih premeštaju kako ih volja, ili da brljaju po mreži kad im padne na pamet - i nikom ništa!
A one situacije kada se kod kablovskih distributera 'ladno isključe strani kanali na kojima ide neki događaj, koji prenosi i domaća TV, su u domenu medijskog kriminala, ali to ne interesuje nikoga u ovoj "državi".
A trebalo bi...

Zoran

pre 14 godina

Ukinite RRA a ne HRT. Svaki mesec placam 400 dinara RTV pretplatu + 700 za PTT KDS. Neka se od tih para jedan deo odvaja za podmirenje obaveza onima koji poseduju autorskih prava za filmove i sportske dogadjaje koje gledam preko HRT.

dado

pre 14 godina

HRT je popularan u srbiji zato oni ovo rade. ja rts ne gledam og 1991. meni mogu da pljunu pod prozor vec 10 godina placam HRT SAT karticu sada moze legalno da se kupi u beogradu kod akvizitera za 137 eura godisnje. HRT uvodi 3. kanal HRT SPORT najkasnije do SP. u fudbalu / mozda i pre / tako za mene nema zime jos imam 6 HD kanala Albanija. da mi je neko rakao da ce Albanija uvesti 6 HD pre nego srbija ja bi mu rekao da je lud, srpski kanali bolje da porade na kvallitetu svog programa nego ljudima da gase programe koje vole da gledaju sta me briga ja sam obezbedjen. na vreme sam se vakcinisao od rtsa

Riba je oduvek smrdela od glave!

pre 14 godina

Po toj logici i ona TV stanica van Srbije koja emituje program preko satelita, koji neko ovde prima preko SVOJE satelitske antene, mora da plaća nadoknadu RRA. Takođe, po istoj logici, bilo koji sadržaj koji bilo ko koristi preko Interneta mora da bude oporezovan od strane RRA! Drugim rečima, ovo je samo dokaz da u RRA sede DINOSAURUSI koji POJMA NEMAJU u kom vremenu i u kom svetu žive!

Ljudi koji vladaju Srbijom navikli su da otimaju pare od naroda, ništa kreativno nikad u životu nisu uradili - zato i podržavaju destrukciju u medijima, u obrazovanju, na ulici - svuda! Da su ljudi koji vode državu i troše naš novac kreativni, ne bi destrukcija bila glavni lik i delo ove države!

vinkovčan

pre 14 godina

Nemojte se sekirati glede demokracije na vašim prostorima. To je univerzalno u cijelom svijetu. Vlast diktira što će se gledati a što ne. Vinkovačka kablovska tv je ukinula Noćnu Moru Željka Malnara jer je provocirala HDZ. Nemamo više ni B92. Valjda im ni to ne paše. Imamo samo jednu srpsku tv postaju sa pjesmama i glupim serijama

Dare

pre 14 godina

Kad smo vec kod autorskih prava, odjednom je od sustinske vaznosti da se postuju prava koja su RTS i ostali platili za emitovanje odredjenog programa, a potpuno je nebitno sto oni ne prijavljuju i ne placaju naknadu za emitovanje materijala domacih autora, sto bi po zakonu i te kako morali. Pa, ultra-emitovani (za nase uslove) muzicki autori, preko recimo SOKOJ-a, dobijaju koju stotku dinara godisnje! Koliko uplacuju stranim asocijacijama za slicno? U sustini je nevazno, ali je hipokrizija ocigledna... Jadno.