Četvrtak, 17.04.2014.

09:53

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ

Ruski predsednik Vladimir Putin kaže da postoji želja da se Rusima i Ukrajincima uradi isto što i SFRJ - da se "pocepaju na deliće i da se njima manipuliše".

Izvor: B92

Putin: Hoæe da nas cepaju kao SFRJ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

223 Komentari

Sortiraj po:

Dioklecijan

pre 9 godina

Izgubio si moj dragi Putine cijelu Ukrajinu..Još do Nove godine si je imao cijelu i svog poltrona Janukovića na vlasti...Davao si puste miljarde dolara samo da ne ide prema EU.... a sad, imaš samo Krim, gdje si baze uvijek i imao, a Kijev, Harkiv, Donjeck, Odesa su izvan tvoga utjecaja, da o zapadu Ukrajine i ne govorimo...
Kakav spin je opalio Zapad; nije ti ni onako mogao uzest Krim jer su tamo tvoje vojne baze, ali ti je zbog toga Krima uveo sankcije iako je ti je uzeo čitavu Ukrajinu....Ukrajina je največi trofej Zapada iza hladnog rata...
Nikako mi se ne sviđa nova desničarska vlast u Ukrajini....valjda će ih Zapad malo demokratizirat vremenom kako je to učinio sa Hdz-om i raznim Radikalima...

Mitovi i legende

pre 9 godina

Da li Vi i mnogi OVDE znate da je KRIM ODUVEK bio RUSKI?????
(10 god ziveh u SSSR-u, 18. april 2014 00:10)

Nije tacno. Rusija je Krim prvi put na duze vreme dobila 1796. Pre toga Krimom su vladali Kimerani, Skiti, Grci, Sarmati, Goti, Ostrogoti, Huni, Vizantija, Pecenezi, Mongoli, Bugari... 1917 su Tatari proglasili Krimsku Narodnu Republiku... To sto si ti ziveo u SSSR-u ne znaci ama bas nista. Ako je za tebe to sto je Krim ruski od 1796 znaci ODUVEK, onda imas ozbiljan problem.

bobo mk

pre 9 godina

Glavnog krivca za raspad SFRJ nalazim u politici i metodama vladanja druga Slobodana Miloševića. Setite se samo retorike po skupova i mitinzima krajem osamdesetih. Setite se deklaracije SANU. Sličnom politikom kasnije se pridodao i bivši drug Franjo Tuđman i povratka nije bilo. Oni su srečom otišli, ali su za njim ostale jame, grobnice i hladnjače. Nije SFRJ niko izvana rasturio, već. je glupoća kod pristalica ovih politika dostigla kritičnu masu pa povratka nije bilo.

Kom§a

pre 9 godina

@Nikola Bg
Naravno da,kao provereni KGB spiner dobro znam ko je pobedio na osmoj sednici.I? Da li je to u suprotnošću sa mojom tvrdnjom da "KGB boljševička banda" koju neki neprestano pominju posle Titove reakcije na rezoluciju IB više nikada nije povratila pozicije? Ko je izgubio na 8 sednici i šta su dalje radili?
Vidiš,instiktivno si odreagovao na pominjanje Mire (a ispod Mire sto djavola vire) i propustio pientu mog komentara - svi su izmileli ispod šinjela NKVD ali raspad SFRJ nisu svi dočekali kao dečica KGB. Svi su bili prisutni i svi su dali svoj skroman doprinos raspadu naše bivše države. To je poenta.Ne spinujem ja već oni koji uporno pominju KGB boljševičku bandu kao da žele da marginalizuju prisustvo i uticaj zapadne strane u dogadjajima u SFRJ.
Pročitaj neki komentar lika sa nikom Mister from Europe i tu hladnoratovsku retoriku.U svakoj rečenici bar jedno pominjanje KGB boljševičke bande.
Uvek me iritira ideološka ostrašćenost .Mrzi čovek komuniste a priča ko komunistički pol. komesari kpji su pričama o sovjetskim svinjama koje prase 72 praseta vrbovali nepismene seljake da odu u partizane.
A što se Njujorka tiče- što da beže u Njujork kad smo i mi zapad?
I da ponovim- daleko im lepa kuća.Svima.
U suštini ti i ja se slažemo,samo ja ne simpatišem ni poraženu stranu na 8 sednici.
A ako nas se sete za dan bezbednosti sete ( i tebe i mene ).
Pozdrav.

Matija Soskic

pre 9 godina

Putin govori recnikom coveka koji je spreman da nastavi aneksiju susednih drzava i pri tome se sluzi neistinom. Pre svega Jugoslavija se raspala jer republike clanice vise nisu htele da budu u federaciji a ne zbog nekog stranog faktora. On cepa Ukrajinu, a namerava da to ucini i sa Moldavijon a onda optuzuje nekog ko zeli da cepa Rusiju!
On sada priznaje da su ruske trupe bez oznaka bile prisutne u Ukrajini od februara, a ne tako davno je izjavio pred celim svetom da to nisu ruski vojnici jer je svako mogao da kupi te uniforme u radnji!

10 god ziveh u SSSR-u

pre 9 godina

@ Za gradjanina Sveta

Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli."
(gradjanin sveta, 17. april 2014 18:10)
@
Gradjaninu Sveta
Da li Vi i mnogi OVDE znate da je KRIM ODUVEK bio RUSKI?????

Trandafil

pre 9 godina

Rusija je preogromna i vekovima nefunkcionalna. Cepanje je nesto sto je neminovno za dobrobiti celokupnoga tamosnjeg stanovnistva. Dok stvari ovako stoje dobro je eliti, dok narod u nekim delovima Rusije jos zivi u 19.veku. U kom smislu i obluku se se Rusija da cepa pokazace istorija.

Dejan

pre 9 godina

Koliko nepismenih baraba komentarise. Pa rodjaci,Rusi nas nisu bombardovali,a zapad nam je silom oteo teritoriju. Dosta mi je vas kako kazete pismenih,vi ste nas i doveli do dna.

trojanski konjusar

pre 9 godina

Hoces da kazes da Nemacka i SAD nemaju apsolutno nikakve veze sa onim sto se desava u malim zemljama? Hoces da kazes da svaki mali narod sve radi svojom voljom? (Marko, 17. april 2014 13:50)

Mogu da imaju koliko god hoces veze (a cesto i imaju), ali, ako im narod, svojom voljom (ili odsustvom volje) ne omoguci, tim vezama ne mogu postici mnogo, na duzi rok. Bacanje drvlja i kamenja na Jenkije, ove ili one, uvek i svuda je idealan izgovor da se ne cisti pravo leglo bolesti - vlastito dvoriste. A lokalne elite meso jedu (i lokalni, toboz "radikalni", intelektualci i "buntovnici", kao njihovi psi cuvari).

Bear Brown

pre 9 godina

"Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli."
(gradjanin sveta, 17. april 2014 18:10)

Prijatelju, nije ti to igra u kojoj se traže razlike. U pitanju je poštovanje teritorijalnog integriteta zemalja članica UN. Ako ti neko ukrade auto, sve jedno ti je da li će ga odvesti u Šabac ili Loznicu. Tebi je bitno da ga policija pronađe i vrati. Zar ne ?

Duci0167

pre 9 godina

uranijum po srbiji nije dosao sa istoka, nego sa zapada.
(radiopasivnost, 17. april 2014 14:4

PA? Sta sad? Da dosao je sa zapada i sta sad? Hocemo u "dzihad"? Kakav vam je plan,tebi i slicnima? NAJBITNIJE je da je proslo! Istorija ce ostaviti upisan i uranijum a mi hajde u buducnost malo! Jel ti shvatas dogadjaje posle 2 svetsko rata? Nemacka,USA,Britanija,Francuska itd,saradjuju ... zajedno su,nema mrznje,ostala je istorija da podseca sta ne sme da se desi ponovo.

Nasao da pricam ja vama,srednjoskolcima

Mister from Europe

pre 9 godina

Nadam se da smem da postavim pitanje Gospodinu iz Evrope.
Pa i ja sam recimo vrlo skolovana, zivim u Evropi, nisam gospodja nego stranac u tudjoj drzavi i nisam bas presrecna zbog toga.
Ko vlada tvojom Evropom?Koliko su svi primorani da slusaju Ameriku i NATO?
Ako je po tebi sve sto je rusko KGB i Merkolova je skolovana u ruskom sistemu pa drma citavom EU.A Putina mozemo da volimo ili ne, ali pamet i obrazovanje niko ne moze da mu ospori.
(ajd mali odgovor, 17. april 2014 17:36)

Mislim da ste sami dali odgovor na svoje pitanje, zivite u Evropi jer jako dobro znate Evropske vrednosti i mogucnosti a ne zivite u Rusiji.
Da li ste srecni u Evropi i da i ne u zavisnosti od raznih oklonosti ( niko nije srecan kada mora da zivi u tudjoj zemlji).
Ne sumnjam da ste skolovani i obrazovani i bas zbog toga ste izabrali zivot u Evropi umesto Rusiji .
Ako zivite u EU jako dobro onda znate da su Rusi prvi po broju zahteva za azil (pricam o normalnim postenim Rusima ne o deci i unucima KGB oligarha).
Gospodja Merkel jeste odrasla u Istocnoj Nemackoj ali nije radila za Stazi i jako dobro zna sta su Stazi i KGB radili u Istocnoj Nemackoj i upravo zbog toga gospodja Merkel extra vodi svoju drzavu , Nemacka je jedna super multikulturna zemlja, gde su svi ravnopravni pred zakonom.
Kamarad Putin je takodje boravio u Istocnoj Nemackoj ali kao agent boljsevickog KGB-a za koordinisanje sa Stazijem.

Puno pozdrava u sve najbolje vam zelim!

nikola

pre 9 godina

zivim na zapadu i mogu vam kazati da 67 posto naroda francuske podrzava putina i njegovu politiku (le monde,figaro,le point,le observateur...a mi srbi cast izuzecima zalosno....

Јелена

pre 9 godina

@how yes no - cim je za vas novOst da je Ukr. htela da se pridruzi EU, bar do Janukovica (al ako ste iz DSS-a onda razumem vasu neobavestenost).

Геније!!! Бар до Јануковича је хтела да се придружи?!! А, Јанукович дошао са Марса, па прекинуо преговоре о придруживања или је победио на изборима и имао убедљиву већину у скупштини за политику коју је водио? Можда је и добро што не излазите на гласање. Један игнорант мање одлучује о нашој судбини.

gradjanin sveta

pre 9 godina

Nema to sto se desava tamo apsolutno nikakve veze sa onim sto se desavalo kod nas.

U SFRJ jednostavno neke republike nisu vise zelele da ostanu u istoj drzavi i izglasale su nezavisnost i odvojile se.

To je uostalom pravo svih naroda na planeti, pa i ovih na Krimu.

Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli.

Zbog toga je ostatak planete reagovao ovako brzo i ostro i verujte bice sve ostriji i ostriji.
Jednostavno Putin je pokazao da pocinje da vodi neku osvajacku politiku, a ostatak sveta ne zeli sebi da dozvoli pojavu nekog novog Osvajaca Sveta - nekog novog Hitlera.
Dovoljno su pametni da to ne dozvole.
Nazalost mi Srbi smo odavno dokazali da nemamo ni 2 grama mozga pa podrzavamo tu agresorsku politiku, samo zbog neke bolesne mrznje prema zapadu koju su nam usadili Milosevic i Seselj, i koje nikako ne mozemo da se oslobodimo.

Jedina slicnost koju ja ovde vidim je slicnost Putinove retorike sa Milosevicevom retorkom u njegovo vreme.

Amelie

pre 9 godina

kada se prica o rasparcavanju Jugoslavije i poredi smatram da se ne misli pri tom SAMO na Ukrajinu. Da Rusija pusti Ukrajinu tek tako za par god bi Rusija pocela da se raspada. Umesto da se Sloveni drze zajedno (saradjuju i zive u ljubavi kako Bog miluje) oni laju jedni na druge i misle Boze kako je na zapadu lepo. Ovo je nadmudrivanje/ratovanje SAD i Rusije a na zalost trenutno najvise ispasta narod Ukrajine.
Ne mislim da je jedna strana super druga nije.... U ratu nevinih nema. Imala sam (ne)srecu da slusam o Putinu na casovima u Americi. Covek je okarakterisan kao Satana. Ne znam kako Rusi zive, ali mi izgleda da je Rusija ojacala tokom njegove vlasti. I u medijima u SAD je prikazan kao jako negativan lik.... Sve je to propaganda i sa jedne i sa druge strane. Mnogo mi je zao sto su svi izgleda okupirani sa moci, i uvek neljudstvo vlada svetom. Pricamo o nekim idealima, trudimo se a unapredimo covecanstvo, a svedoci smo da uvek zivotinje u ljudima pobede. Rat uvek pokosi vise zivota nego bilo koja bakterija.... a planeta zemlja bi trebalo da pripada svakom/svemu sto se nalazi na njoj.....

Neke ptice nikad ne polete!

pre 9 godina

uranijum po srbiji nije dosao sa istoka, nego sa zapada.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (radiopasivnost, 17. april 2014 14:47)

Ali je zato došao Tito iz Moskve. I to ti je malo bilo 7-modecenijskog trovanja za tvoju današnju sreću? Ako jeste u tom slučaju nisi ni zaslužio da živiš bolje pod njegovim dovedenim direktorima i današnjim tajkunima!

Demagogija

pre 9 godina

Jeftina retorika. Pa zar nije "on" taj koji je pripojio teritorije druge zemlje? Inače, nisam u toku, ali sve te teritorije su nisu bile sporne pod onim što pobeže...

Nemanja

pre 9 godina

(palanka, 17. april 2014 16:02)
Pa za tvoju tikvu je cela ova priča bačena. Možda nešto epsko, u desetercu, ili nešto kafansko, da lakše razumeš? Mada i to je pitanje. ..

realnost

pre 9 godina

Ovaj Putin je prevazisao i samog Milosevica u izvrtanju stvarnosti.

Pa ako neko cepa Ukrajinu onda je to upravo Rusija.
Ne samo da su podrzali separatiste na Krimu, nego su bukvalno dva dana nakon referenduma na Krimu, pripojili tu teritoriju Rusiji i proglasili je svojom federalnom jedinicom.
Tako nesto je poslednji put uradio Hitler 1938 kada je upao u Austriju i pripoio je Nemackoj.

Ovo nije samo cepanje, vec direktna agresija na susednu drzavu i otimanje dela njihove teritorije.
Ne znam samo sta je Putin ocekivao?
Da ce mu ostatak sveta aplaudirati za to sto je uradio?

Pa najnormalnija stvar je da se Svet usprotivi tome, da im uvedu sankcije i sve druge moguce pritiske i da pokusaju da zaustave tu osvajacku politiku.

Hitler nije na vreme zaustavljen, pa smo dobili drugi svetski rat.
Milosevic nije na vreme zaustavljen, pa smo dobili petogodisnji krvavi rat na Balkanu.
Ne verujem da ce ostatak sveta po treci put napraviti istu gresku i dozvoliti da nas Putin uvede u neki novi veliki rat.

Ja razumem da mi Srbi smatramo Ruse za svoju pravoslavnu bracu, ali ljudi moji treba biti realan i ostaviti emocije po strani.
Pa i kad bi vam rodjeni brat nekog bezrazlozno napao - valjda biste ga osudili, a ne podrzavali samo zato sto vam je brat.

Бојан Илић

pre 9 godina

Bojan Ilic@# pa Krcun i Rankovic su pobili vise Srba neg nemci i dozvolili da ih marsal na kraju sve ocisti.Nemoj braniti komuniste voli Ruse ali ne brani bandu komunisticku koja. je posle rata pravila cirkus u ovoj drzavi i kumovala stvaranju Kosova kao drzave.
(zola, 17. april 2014 16:18)

Зола!
Заболе мене и за Русе и за САД!
Србија изнад свега!
Државно уређење у Србији ми је исто небитно, само да буде боље, да крене макар мало напред!

Знам доста и о злочинима комуниста, монархиста, усташа,балиста, "хрватског цвијећа".....
Не ради се о злочинима....
Ради се о томе да сад одједном они који су ослободили Европу од фашиста( гасне коморе, логори....) сада доживљавају да им ти исти, само катарзирани , држе предавања!
Свако, али свако ко се на било који начин одупире САД једноумљу, има моју подршку!
Ја сенилан нисам, памтим шта се десило мојој држави!

пс. Да се Ранковић питао, мало би било другачија ситуација на Балкану и не би "сарадници фашиста" избили у први план !
"Очистили" су се грехова преко нас а на крају су награђени....
Могао бих до сутра да пишем али ако ми не објаве коментар сморићу се опасно!

Ово је прича за уз кикирики и пиво....:-)
Поздрав

how yes no

pre 9 godina

(Јелена, 17. april 2014 15:31)
"Украјина није аплицирала за ЕУ и цела криза је покренута јер је одбила да аплицира."

Nemojte se hvatati za svaku rec, upotrebio sam termin "aplicirati", bez namere da koristim pravne definicije tog pojma. Laik sam za pravo. Mesto te reci mozete upotrebiti termin "pregovori", sta god u tom kontekstu.
Kratka lekcija: Ukraj. je jos 98' izrazila svoju zelju da pristupi EU. Zasto neko pregovara sa EU o svom pristupanju, ako ne zeli tamo da pristupi? Zasto se potpisuju sporazumi o slobodnoj trgovini, o zajednickoj spoljnoj i sigurnosnoj politicI? Zasto se neko jos od 2008', grcevito bori za sporazum o asocijaciji i pridruzivanju, i pri tome trpi pritiske od iste te EU, po razinim uslovima koje treba za to da ispuni ako ne zeli tamo da ide? Zasto Rusija sve vreme optuzuje (i pri tome vrsi gasne ucene) Ukraj., da ce preduzeti odgovarajuce mere ako se oni prikljuce NATO, ako takve teznje u Ukraj. ne postoje?
Evo jedan link, iscitajte, pa se onda javite da komentarisete, posto je ocigledno da ste zakinuti od tih vasih izvora za informacije, a reklo bi se da ste mnogo neinformisani, cim je za vas novOst da je Ukr. htela da se pridruzi EU, bar do Janukovica (al ako ste iz DSS-a onda razumem vasu neobavestenost).
http://ukrainianweek.com/Politics/73494

I verovali ili ne, ja nisam ni izasao na glasanje, bar poslednja 2 izborna ciklusa. Ovo sto imamo u Srbiji na politickoj sceni danas, to je zahvaljujuci takvima kao sto ste vi.

ajd mali odgovor

pre 9 godina

(Mister from Europe)
Nadam se da smem da postavim pitanje Gospodinu iz Evrope.
Pa i ja sam recimo vrlo skolovana, zivim u Evropi, nisam gospodja nego stranac u tudjoj drzavi i nisam bas presrecna zbog toga.
Ko vlada tvojom Evropom?Koliko su svi primorani da slusaju Ameriku i NATO?
Ako je po tebi sve sto je rusko KGB i Merkolova je skolovana u ruskom sistemu pa drma citavom EU.A Putina mozemo da volimo ili ne, ali pamet i obrazovanje niko ne moze da mu ospori.

laza

pre 9 godina

U jednu politicku scenu da Putin nije podrzao Jankuvica sve se ovo ne bi desilo jer Je Jankuvic pokro celu Ukrajnu i u tom slucaju Putin je jos i dolio gas na Jankuvica i obecao milijarde da ne udju u EU i posto je ovaj pristao od tada je nastala kriza u Ukrjni i ko je tu onda kriv SAD EU ili Putin

Iz Moskve ništa novo!

pre 9 godina

Još jedan moskovski populizam kao da nam ga je malo bilo u ovih 7 decenija. Kao da se nismo sa njim odavno i ovoliko usrećili, pa nam treba još malo.
Lepo neko ovde odavno reče: Nekima se još samo na KGB majore i crvene komesare diže. Valjda zato i mamo njihovu "ćelavu inspiraciju" svaki dan po medijima. :-)

koliko se ja secam

pre 9 godina

Nama je mnogo lakse i lepse da verujemo da nismo mi sami krivi sto se raspala SFRJ nego da su krive Nemacka i SAD, ali posto se vrlo dobro secam kako je to bilo jer sam imao prilike da sve to pratim uzivo - mi smo krivi (Srbi, Slovenci, Hrvati i Albanci). I to ne samo politicari nego i narod koji je birao te politicare.

babun

pre 9 godina

"ako rusi imaju pravo da cepaju ukrajinu onda bi isto to pravo trebali imati i tatari cecenci i dagestanci u rusiji? ipak u rusiji zivi 30 miliona muslimana... (dejo, 17. april 2014 12:07)"

Što se frljaš tako sa ciframa? Muslimana u Rusiji ima 6.5% odnosno oko 9.5 miliona. I to iz različitih etničkih grupa. Čečena npr ima svega 0.8% (nešto manje od 1,300,000 po zadnjem popisu). Ateista npr ima dva puta više, 13%.

Osim toga apsolutna većina muslimana je odana Rusiji, odnosno Rusija je njihova zemlja. I ne bi im se uopšte sviđalo da ih stavljaš u isti koš sa teroristima samo zato što su iste religije. Sad da napadneš Rusiju oni bi te sami ubili kao zeca ako si npr napao sa strane gde su oni nabliži. Ako hoćeš svež primer pogledaj odakle su jedinice koje su za 5-6 dana pregazile Gruziju. Isto tako da dirneš jednog muslimana iz Rusije, čitava Rusija će da ti izađe na crtu sa sve interkontinetalnim balističkim raketama ako treba. Zato i jesu zemja sa kojom se niko ne zaj***a.

Budite ljudi iako ste za zapad!

pre 9 godina

Meni se jednako slika za SAD i za Ruse u tom mocnickom smilsu.Medjutim kakva je slika o nama na zapadu i kakva u Rusiji govori gde su nam prijatelji.
I sad sta zapazam,da oni koji su naklonjeniji zapadnim vrednostima samo iznose pasualne i botovske komentare tipa:Putine ti si diktator,Putine unistavas i napadas suverenu zemlju,Putine ti si ovo i ono i KGB i monstrum i lazov i sve je,a nigde jednog argumenta.Samo se tako okine misao bez ikakvog smisla,temelja i krova.Nijedan komentar nakolonjen zapadu nema svoju `kucu` nego je na takvoj promaji da je jad i tuga od coevka svaki ko je te komentare pisao.Zao mi tih ljudi jer to je samo potrosni materijal i samo jedu biljke i zivotinje oko sebe,a nizi su nivo od njih.Jos jedna nepravda koja je dozovljena coveku...da ugnjetava nize od sebe.
S druge strane,svi koji zauzimaju ruski stav,nigde ne brane Rusiju da nije silnik,ali uvek argumentovano prikazu koliko mizerno oni deluju da zatite svoj interes i uvek argumentovano predtsave koliko demokratija krvi pije po svetu.

Pa da li vi ljudi koji podrzavate zapad,zaista mislite da jedan mercedes,bureger iz meka,dolce i gabana kosulja vrede jednog ljudskog prsta,a kamoli glave?Pa daj bre ima te li duse makar malo?Toliko iritirate bedom svojeg uma i duha da to nije normalno.Pa Putin,kakv god da je,seo je pred vas i odgovorio na 2mil pitanja,a Obama izajde i prica o referendumu na kosovu.Americki predsednik ne zna sta rade,a vi uporno tvrdite da su oni normalna nacija i da sire mir!

Бојан Илић

pre 9 godina

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi(beograd, 17. april 2014 16:57)Ako je Sloba bio americki covek zasto su mu zena i dete pod zastitom boljsevickog KGB-a u Moskvi, zar ne trebaju da budu u Washington-u pod zastitom CIA ?Reci vise tima sto vam sastavljaju komentare da promene plocu pa ne kopcamo se na ledjima.Idi na Gavarit Moskva pa kuckaj boljsevicke spinove tamo to prolazi.
(Maja, 17. april 2014 17:36)

Ја ћу рећи "тима" а ти се опусти мало, удахни живот...:-)!
Пријатан дан ти желим!

Maja

pre 9 godina

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi
(beograd, 17. april 2014 16:57)

Ako je Sloba bio americki covek zasto su mu zena i dete pod zastitom boljsevickog KGB-a u Moskvi, zar ne trebaju da budu u Washington-u pod zastitom CIA ?
Reci vise tima sto vam sastavljaju komentare da promene plocu pa ne kopcamo se na ledjima.

Idi na Gavarit Moskva pa kuckaj boljsevicke spinove tamo to prolazi.

Tex

pre 9 godina

Ja ne znam ko jos moze da veruje da je Jugoslaviju pocepala Nemacka, SAD, Rusija, itd. Pa ko se onda klao po Hrvatskoj I Bosni? Nemci sa Amerikancima mozda? Pa klali smo se mi medjusobno, a eto bas nismo hteli da se rastanemo.

E sada me jos ubedite da su nas "strane sile" zavadile toliko jedni protiv drugih da su nastali najveci masakri I progoni u Evropi posle drugog svetskog rata. Ako su te drugi stvarno toliko uspeli zavaditi onda si ti supljoglav I nepostojis kao covek vec samo kao obicno meso.

A stvar je donekle jednostavna: jedni nisu hteli da placaju tudje neplacene racune doveka samoz zato jer su bili vodeca ekonomija u federaciji, drugi su uvek sanjali svoju suverenu drzavu, treci su se nasli kao kolateralna steta dok su cetvrti hteli da budu cela Jugoslavija i da se svi ostali ne pitaju nista dok on odlucuje.

realno*

pre 9 godina

Kako mu ispada putinova politika kako se vidi mu ispada da najveći izdajnik rusije isti slloba samo drugu ime na sve da se meša samo da oslabi rusiju ekonomski,politički na sve strane kao sloba nama.......!!!!!!????

Бојан Илић

pre 9 godina

U jednu politicku scenu da Putin nije podrzao Jankuvica sve se ovo ne bi desilo jer Je Jankuvic pokro celu Ukrajnu i u tom slucaju Putin je jos i dolio gas na Jankuvica i obecao milijarde da ne udju u EU i posto je ovaj pristao od tada je nastala kriza u Ukrjni i ko je tu onda kriv SAD EU ili Putin
(laza, 17. april 2014 17:20)

"Питај учитељицу...", и да јој кажеш да те није баш нешто научила правопис!

Tito

pre 9 godina

Amerika i Engleska nisu osetile rat na njihovoj teritorijii ne postoju ljudske zivote.Tacno je drugi su zavadili narode igrajuci na kartu nacionalizma zavadi pa vladaj a obican narod nista tu ne moze danas zemljama bivse Juge vladaju Amerikanci unistavanjem domace privrede i instaliranjem lopovske politicke elite...Fasizam najbolji nacin odbraniti kapitalizam to je radio Hitler.

Nemanja

pre 9 godina

Zanimljivo da Putin ne pregovara s "običnim" narodom i ne podržava nikakve referendume kada se oni predlažu u Čečeniji ili Ingušetiji, bitno da je "turbo demokrata" kada je reč o uništavanju drugih i šta je najtragičnije do juče više nego prijateljskih zemalja. Ovo stvaranje zle krvi i cepanje granica će da mu se odbije o glavu u decenijama koje dolaze jer Ukrajinci više neće s njima hteti da imaju posla ni u filmu nakon ovoga...

Egelius

pre 9 godina

Pa niko nije cepao Jugoslaviju do Milosevica koji je bio Ruski covek sa uvezenim planom "ukrupnjavanja" Srbije pod laznim naslovom cuvanja Jugoslavije...uzgred pozdravite porodicu Milosevic u Rusiji kada ih sretnete gosp. Putine.

da

pre 9 godina

"A zašto ste vi koji upozoravate Ukrajince da ne "čačkaju mečku", čačkali 19 mečki 99-te? Pretpostavljam da za ovu "mečku" navijate, iz kog razloga samo vi znate."
(dupli, 17. april 2014 14:07)

Valjda iz iskustva i govore: mi cacakali mecku i dobili po pi..i!! Prosto.

Dule

pre 9 godina

NIje mi baš jasno to poređenje sa SFRJ. Danas su Rusija i Ukrajina dve nezavisne i suverene zemlje. Vidim da Rusija hoće da cepa Ukrajinu. Ne vidim da neko hoće, i može, da cepa Rusiju. Sasvim besmislena poređenja bez obzira što mi ukrajinski ekstremni nacionalizam i antisemitizam uopšte nisu simpatični. Baš naprotiv.

Alex

pre 9 godina

Moram da priznam da me rusi plase i sve, ali sad menjam misljenje. Putin je shmeka i ako neko u svetu predstavlja pravog lidera svog naroda, onda je to on. Samo se nadam da ovi preko okeana opet ne izmobilisu dokone redneckove da sire demokratiju gde je ima mnogo vise nego kod njih

Ivan

pre 9 godina

To što kaže Putin, u pravu je 100%. Imam dovoljno godina da se sećam šta je i kako bilo na prostoru nekadašnje naše zemlje, verovatno jedne od najlepših u Evropi. Daleko od toga da Putin to što sada radi, da je pošteno, ali volim što je to tako. I neka radi još neko vreme, da ovi što su uradili nama sa SFRJ vide da nisu jedini na ovom svetu i da jednom za uvek prestanu zabijati svoj nos gde mu nije mesto. Da puste da se ljudi u svojim zemljama organizuju kako sami znaju, ane da im neko spolja diktira šta i kako treba da rade. To nema veze ni sa time da li vozimo Ladu ili Mercedes, da li štedimo Rublje ili Dolare, to su gluposti koje ovde na komentarima čitam. Nije demokratija za svako društvo, društvo samo po sebi mora da izraste i bude demokratsko. Evo demokratije u Libiji, Egiptu, koja je nametana, a postoje i mnoge druge zemlje gde se ona ne bi primila tek tako, jednostavno društvo treba da doraste demokratiji. A što se tiče komentara o socijalizmu, komunizmu... Evropa je dosta više socijalizovana od priča koje kod nas ljudi iz neznanja pričaju, nek se raspitaju koja socijalna davanja pruža Evropa. I to je dobro za ljude koji žive unjoj. Ali ne baš cela Evropa, radi se o razvijenim Evropskim državama. Šta reći o SAD-u, koje su direktno davale državni novac bankama pre neku godinu na vrhuncu krize. Je li to tržišna ekonomija? NIJE. Ali neka su, spasili su svoje od propadanja.
E tako treba pustiti sve narode da se sami organizuju, a ovaj potez Rusije možda vodi ka tome.

vaske

pre 9 godina

Citajuci komentare covek se zapita da l' se nalazi u Srbiji 21-og veka, ili u Nemackoj u prvoj polovini 20-ok.

Boljsevici, komunjare, kgbeovstina, Lenjin, Staljin itd.
Izgleda da su srpsko-hrvatski antikomunisti jos uvek zaglavljeni u 41'-42' godinu proslog veka, jer ovolika antikomunisticka propaganda nije vidjena od tada.
Nije ni cudo sto ne napreduje, vec nazadujemo, kada nam takvi nazadnjaci cine vecinu drzave.

utopia

pre 9 godina

Velike sile su prvo stvorile zajedničku državu južnih Slovena(1918),a zatim je uništile(1991),tako da tu nema ništa sporno.Mi verujemo kako je za nastanak Kraljevine SHS presudna bila ideologija južnih Slovena o zajedničkoj državi,a za raspad SFRJ nacionalistička ideoligija kod Slovenaca i Hrvata.A u stvari ništa od toga se ne bi ostvarilo bez želje velikih sila.1918-te godine su to bile pobednice prvog svetskog rata(Francuska i Britanija),osim Rusije,koja je imala"unutrašnjih problema,a 1991 godine je to bilo pod uticajem Nemačke,poražene strane u oba rata.

fsfs

pre 9 godina

(lily, 17. april 2014 15:55)

Lose zboris, Putin je doveo raspalu zemlju koja je bila na ivici bankrota nazad na svetsku scenu. Standard im je dosta skocio (jeste da nije neki ali je mnogo veci od onoga sto je bio, i mnogo je veci od Srbije), jedna od najmanje zaduzenih zemalja na svetu, nezaposlenost im je veoma niska i cak sa ovom krizom oko Ukrajine imaju prosecno veci privredni rast od EU (jeste rast strasno nizak ali je u EU prosecno jos nizi).

beograd

pre 9 godina

Pa niko nije cepao Jugoslaviju do Milosevica koji je bio Ruski covek sa uvezenim planom "ukrupnjavanja" Srbije pod laznim naslovom cuvanja Jugoslavije...uzgred pozdravite porodicu Milosevic u Rusiji kada ih sretnete gosp. Putine.
(Egelius, 17. april 2014 16:14)

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi

Vladjimir

pre 9 godina

Alex
Evo upravo citam sta Nemci o ovome kazu,Show to zovupodrugljivo! Izbegavaju tacke koje im se ne svidjaju,npr.razbijanje SFRJ i mnoge druge stvari!?
Neobjektivni,jednostrani,uvredljivi,a narod ovde,bar oni koji misle svojom glavom,je listom protiv prozapadne,USA,politike! No koga to briga,podrzava se "prijateljska" USA,koja se nije libila ni da ih spijunira...O demoktratiji govoris koja je stimovana ocito...Razocaran sam tesko jer je sve jedna farsa.

djuro

pre 9 godina

putine, a kako bi bilo da nas malo ostavis na miru? to bi nam bila najveca pomoc. vidis po ovim komentarima da smo bolesnici koji nisu svesni svoje bolesti.

vaske

pre 9 godina

Mister from Europe@

Zivis u 21 veku, obrazovan i nacitan, ali ti je mozak ostao u 30-im godinama 20 veka.
A sta si studirao? Fasizam i nacizam?
To sto si obrazovan ne znaci da si pametan, a to je najbolji dokaz nebuloza koje si nalupao kao da si se nacitao Ljoticevskih pamfleta iz II svetskog rata.

Zbog takvih kao ti sto se hvale kako su obrazovani i nacitani, a lupate kripto-fasisticke bljuvotine, smo tu gde jesmo posle 25 godina vase "obrazovanosti".

Nedic, Ljotic, Pavelic...svi su oni bili nacitani i obrazovani, pa to ne znaci da su bili patriote, pametni i karakterni ljudi, ali govorili su da jesu.

Otisao si u "komunjarsku" Evropu, ali tek nakon sto ste takvi kao ti upropastili zivot ljudim na ovim prostorima ruseci 'zlo" komunizma.
sada iz 'komunjarske" Evrope pametujete dok uzivate u zastiti drzave, dobrom spocijalnom programu i zdravstvu, sve ono sto se upropastili ovde.

zola

pre 9 godina

Bojan Ilic@# pa Krcun i Rankovic su pobili vise Srba neg nemci i dozvolili da ih marsal na kraju sve ocisti.Nemoj braniti komuniste voli Ruse ali ne brani bandu komunisticku koja. je posle rata pravila cirkus u ovoj drzavi i kumovala stvaranju Kosova kao drzave.

Nikola-BG

pre 9 godina

(Komša, 17. april 2014 15:55)

Komso , UDBA je imala dva krila, a sad ti nama reci koje krilo UDBE je preuzelo vlast u Srbiji nakon cuvene 8-e sednice Saveza Komunista.
Preuzelo je rusko krilo UDBE tada vlast.

Ja ne znem nikog od Udbasa koji je dobio azil u New Yorku posto nam pricas da je UDBA bila bliska sa Amerikom, ali zato mnogo Udbasa ima azil u majcici Rusiji.

No ne sumnjam da sve ovo znas , ima vas puno ovde koji spinujete stvari i okoliste "raznoraznim cinjenicama" samo nikako da objasnite zasto majcica Rusija daje azil Udbasima koji su unistili drzavu Srbiju , vec na kraju uslaces sa komentarom da bi i ti dao azil Miri sa toliko para u dzepu.

Komso, ovo je 2014-a godina , vreme interneta, vesti, mobilnih, enciklopedija .
Pusti Udbaske price.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Cepaju nas kao SFRJ,a to znaci Rusija i Ukrajina su jedna drzava,nikad Putin nece predat Ukrajinu zapadu,sto to prije shvate bolje za njih,Srbi nikad nisu trebali predat Jugosviju al eto Milosevic je isao na sastanak 6 predsednika i nije bio Srbin.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Srbi su trebali samo zadrzat Jugoslaviju gdje narod priznaje JNA i nisu trebali dozvolit nikve napade na narod,ko se odcepio sretno mu bilo.

Sremac

pre 9 godina

Ko zna da razmišlja primetiće da hvata na istu foru kao i Milošević: kao svi su zlikovci i mešaju se u tuđe probleme i hoće da unište Yu tj. sad Rusiju, a ustvari širi granice Rusije na istu foru kao i Sloba '90tih.

Herzegovina California

pre 9 godina

rusi? Hmmm...Njemacka je odredbom Versajskog sporazuma 1919.proglašena krivcem za 1. Svj rat, te je morala isplatit goleme ratne reparacije pobjednickim silama.vojska joj je ogranicena na 100 000 vojnika, a nije smjela proizvodit tenkove, avione.... Sad stupaju rusi (fini) 1922 u Italiji u gradu Rapalu potpisuju ugovor sa Njemcima, i tajno kao naknadu za tehnicku pomoc zaostaloj crvenoj armiji, ti (fini) rusi Njem ustupaju baze u rusiji za eksperimente vojne doktrine. Njemci u tim bazama prave vojsku i naoruzanje testiraju u dogovoru sa sovjetima, tajno protivno Versajskom sporazumu. Prvi tenkovi koji kasnije napadaju Evropu i rusiju su upravo u sovjetskim bazama stvoreni. Sporazumom dva prijatelja hitlera i staljina 1939. Sovjeti snabdjevaju Njemacku sirovinama i repromaterijalom potrebnim za jačanje Njemacke države, i na dan samog prvog napada na rusiju, iz iste krece zadnji voz za njemacku sa sirovinama. Dakle u sovjetskim bazama nastaje nacistička Njemacka i odpocinje 2.svj rat.

Бојан Илић

pre 9 godina

Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.(Zeljko, 17. april 2014 15:02) A sada nam Zeljko objasni: Tolika Amerika a svega DVE partije, i uvek samo one, Republikanci i Demokrati. Kako to?
(zbunjeni i zaluđeni Rus, 17. april 2014 15:42)

Занео се Жељко, нешто презупчило:-))))

BELIJ MAG

pre 9 godina

Savezi i Federacije se i sklapaju i rasklapaju.Jedino Db/kgb satrudnjicima,nije jasno da kako moze neko da nece da zivi SA NJIMA I NA NJIHOV NACIN.
P.P. DALEKO VAM BILA KUCA.

jednostavna cinjenica

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?
(mujcinovic salih, 17. april 2014 13:12)

Zasto onda nije Amerika i Evropa podrzala celu SFRJ kao sto danas podrzava celu Ukrajinu , nego se igrala ljudskih prava i slobode izbora vecinskog stanovnistva koje odlucuje gde ce i skim da zivi? Istina jeste da su svi Oni koje si Ti nabrojao jesu unistili SFRJ ali uz punu podrsku zapadnih sila i danas imamo sta imamo , manipulisane banana drzave koje rade sta im kaze Zapad.

Milan

pre 9 godina

a bil putin pregovarao sa cecencima dagestancima tatarima ili ukraincima kada bi oni divljali i zauzimali zgrade po rusiji? ili bi ih sravnio sa zemljom?
(dejo, 17. april 2014 11:38)
Pa verovatno bi Nato u tom slucaju pomogao Tatarima i Ukrajincima u pravednoj borbi za nezavisnost..isto kao sto je pomogao albancima a evo vidis kako pomaze i proruskim gradjanima na istoku. Oni drze do principa..ti tvoji milosrdni. :-)

zbunjeni i zaluđeni Rus

pre 9 godina

Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.
(Zeljko, 17. april 2014 15:02)

A sada nam Zeljko objasni: Tolika Amerika a svega DVE partije, i uvek samo one, Republikanci i Demokrati. Kako to?

Nikola

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?
(mujcinovic salih, 17. april 2014 13:12)

Vidim da ste prisutni na svim komentarima i da fanatično podržavate stav Pentagona, ali nisam imao priliku da pročitam nijedan vaš argument ?!

P.S. Obratio bih vam se po imenu, ali nisam siguran kako se pravilno piše u vokativu.

Бојан Илић

pre 9 godina

U kom veku ti zivis? O predrasudama drugi put.
(marija, 17. april 2014 13:53)

Ja zivim u 21-om veku fakultetski vrlo obrazovan i nacitan , pravi srpski patriota koji voli svoju zemlju Srbiju (ne lazni patriJota)
(Mister from Europe, 17. april 2014 15:1

Џабе школа кад је мозак испран!
Сад сте се сетили да су бољшевици лоши, ваљда јер су убијали фашисте...?!?

Неће рехабилитовати Љотића, џабе овакве приче...:-)

mirko kojotovski

pre 9 godina

Zna se kako krecu krize uz podrsku cia mia fia lia i ostalih zveri sa zapada.Za Saliha i drustvo trebali bi malo citati ili slusati neke bivse obavestajce sa zapada koji su direktno umesani u Ulicu Vase Miskina Dobrovoljacku Tuzlansku kolonu Markale Srebrenica Medzacki dzep i oluja pod UN ....Da ne govorim o bolesnicima koje su gurali da uniste Jugu poput Tudjmana Alije i ostalih njima slicnih.Uvoz naoruzanja od Nemaca vrlo zlih karakternih osobina kad su pravoslavci i Srbi i Rusi u pitanju.Cinjenica je i to da je narod prevaren ali ko im je kriv kad su njima veci prijatelji Nemci Ameri Englezi i ostala imperijalisticka kolonijalisticka zla sveta vodjeni Vatikanom.Svi Salisi i ostala bivsa braca ce prvo od Srbina traziti pomoc jer sigurno ali sigurno nikad nece dobiti od tih gore navedenih zlikivaca.Celi sistem Juge je pao u ruke mmf i Rotsildima preko Slovenaca i Hrvata koji su uzeli lovu od ljudi koji su stedeli celi radni vek da bi platili svoju tzv.kao nezavisnost.E sad Salihe kad bude frka sa Rusima onda cete svoju decu slati na istocni front kao tri puta u zadnjih 100godina da ginu za bankare i njihove ruze u basti.Nikad se vi necete opametiti.Nikad vi necete traziti vase dedove i vasu licnost u istoriji.Vama je lakse mrzeti sve sto je srpsko i pravoslavno i sve ono sto prepoznaje pravu istinu i istinito zlo pod kojem ste vi sluge u nato i eu paktu.Srbi se nikad dozvati pameti jer samo cvrsta ruka uredjuje mir u kuci.Valjda cemo doci sebi posle sledecih desavanja koji ce promeniti svet a i nase granice

Milena NL

pre 9 godina

Da mi je jednom da čujem koliko bi dugo bio sposoban da na pitanja građana odgovara predsednik Obmana ili neki naš predsednik, i ne samo koliko dugo nego i da daje suvisle odgovore...

Zeljko

pre 9 godina

A da mu neko objasni da se SSSR raspao mnogo ranije, i da je Ukrajina nezavisna država, kao i Azerbejdžan, Gruzija i Moldavija gde takođe pravi probleme. Prilikom otcepljenja Ukrajina je imala nuklearno oružje. Rusija se odrekla Krima da bi se Ukrajina odrekla nuklearnog arsenala, a Velika Britanija i SAD su potpisnice tog sporazuma kojom Ukrajini garantuju bezbednost. Šta bi sa onim "Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi" pa sad lepo daj referendum i narodu Čečenije.
Ali nije to problem, problem je što niko ko je živeo u SSSR-u sa Rusijom ili bio u Varšavskom paktu ne želi sa Rusijom. Zašto se ne zapita, zašto neće niko sa njim i njegovom Rusijom, osim Srba naravno, koji vole Rusiju, ali rade na zapadu, a kapital ne čuvaju u voljenim Rubljama već u Evrima, ne voze moskviče, već mercedese, audije, golfove, BMW-e, fijate... Uzgred da li su u jedinicama Crvene armije koja je oslobađala Beograd bili Rusi ili Ukrajinci i u kom odnosu snaga? Srbi kao zakleti neprijatelji komunista u Srbiji obožavaju KGB Rusiju. Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.

Јелена

pre 9 godina

@how yes no - Glupost, pretpostavaljam da impliciras da zapad cepa Ukrajinu. Zasto bi zapad cepao Ukrajinu, ako je Ukrajina do pre nekoliko meseci bila prozapadna zemlja koja je aplicirala za ulazak u EU, a nameravala i u NATO? Zapad je tu imao cistu situaciju, ....

Побогу, да ли је могуће да се овде јављају људи који, претходно, пар месеци седе у саксији, а затим искоче и крену да нам објашњавају шта је шта. Украјина није аплицирала за ЕУ и цела криза је покренута јер је одбила да аплицира. О НАТО-у тек није било ни говора. Можда то у саксији нису јављали али овде, у нормалном свету, било је о томе доста у медијима. Невероватно. И, после и овакви гласају на изборима.

lily

pre 9 godina

SFRJ je pukla zbog nas I nasih gluposti I nesposobnisti stvaranja uredjene drzave sa odrzivim ekonomijom. Ovi sa strane su samo potpomogli da puknemo po savu koji smo sami sasili. Dakle ne bih ja to mesala. Nista ne pada sto padu nije sklono I zato se m8ra razmisljati strateski unapred. Iako je Putin u principu u pravu nista nije uradio sa silnim petrorubljama kako bi ekonomski unapredio I Rusiju a I zemlje koje vide u svojoj interesnoj sveri. Ponasa se 10 godina kao saudijski seik. Sto zaradi to na Zapadu potrosi. Onolika drzava a da nema konkurentnu privredu ni za sopstveno trziste. A posle se pita sto drugi iskoriscavaju njegove slabosti. U ovom svetu pravde nema. Samo borba za moc I prevlast. Svako gleda svoj interes a Amerika bez globalne hegemonije koja joj obezbedjuje da za ceo svet stampa monetarne rezerve ne moze da postoji. Takav im je biznis model. A svi mi moramo da se zapitamo koji je nas.

tonik

pre 9 godina

Koju SFRJ - sta ovaj prica? Cepali su te Putinu i to je zavrseno. Pusti ti druge na miru i koncetriraj se u svojoj diktaturi. Tipican diktator!

Komša

pre 9 godina

Za one koji pominju KGB boljševičku bandu u SFRJ.Ta KGB boljševička banda je izbrisana iz političkog života SFRJ i vojske i policije u periodu 1948-1953 i nikada više nije povratila svoje pozicije.Tito i partija prave zaokret ka zapadu i tesno saradjuju sa njihovim službama (recimo,prilikom Titovog boravka u SAD njihove službe su pratile,saslušale i privele veći broj srpskih antikomunista nego naša UDBA za 50godina).Oficiri JNA školuju se u SAD (Vest Point)
a SFRJ je ugledna zemlja u očima zapadnog sveta.Vize za Jugoslovene ne postoje.
O kakvom KGB pričate ljudi? U kojoj ste vi zemlji živeli? Ili to pišu klinci?
Ne branim KGB (daleko im lepa kuća kao i svim tim službama) samo me iritira uporno ponavljanje nebuloze.
Razumem rusofobiju kod Poljaka ili Rumuna,al ne vidim razlog zašto bi jedan gradjanin Srbije
patološki mrzeo Ruse.A rekao bih da je proturanje priče o KGB u SFRJ plod bolesne mržnje.
A što se Milo§evića tiče,nije on radio u nanci u Moskvi nego na jednom drugom mestu.Bio je on jedno vreme blizak i sa onima koji su ga proglašavali faktorom mira na Balkanu.
Ne kažem da sa Ameri planirali i izveli cepanje Jugoslavije,samo mi je čudno da njihovu bliskost sa vojnim i političkim vrhom Jugoslavije nisu primetili oni što u svakom žbunu vide KGB.
Rusi su primili Miru.Iskren da budem primio bih je ija za tu lovu.

ex sns

pre 9 godina

Mislio je na Ukrajinu,verovatno ?! Niko nije upao u Rusiju nego je neko upao u Ukrajinu i prisvojio deo te zemlje?! Jedino sto to dezurni rusofili nikako da shvate.

vaske

pre 9 godina

Nastavlja se klasicna rusofobija neo-nacista.
Ne zna se samo ko je gori licemer, rusofobi ili ovi sto rusofobe nazivaju fasistima a i oni sami su fasisti.
Zanimljivo kako i rusofili u vecini misle da je Hitler bio bolji po Ruse od Staljina, tj. manje im je zla naneo od staljina i misle da je nacizam uopste manje zlo od komunizma.
Svi se slazu da se fasizam manje zlo od komunizma, ali ih rusofobija/filija deli samo, ovamo jedni druge nazivaju fasistima.
Rusofobi rusofile i obrnuto.
Podseca me na borbu pro-ruskih cetnika protiv pro-zapadnih Ljoticevaca, Nedicevaca i ustasa pocetkom rata, a svi posle prisli tim nacistima kada se trebalo boriti protiv komunizma.
Tako rusofili ostavite se tog licemernog nazivanja rusofobe neo-nacistima, jer jedina razlika medju vama je sto oni mrze Ruse, a vi ih volite, ostalo je sve isto.
Zaista smesno i jadno.

Draža

pre 9 godina

Najvažnije od svega je da rata neće biti. Kako reče Putin, "Rusija se neće odseći od sveta". Krize u međunarodnim odnosima budu i prođu, pamet i zdrav razum moraju pobediti. Mi koji smo prošli kroz golgotu devedesetih godina prošlog veka najbolje znamo koliko su nas ratovi unazadili u svakom pogledu. Od njih se evo i danas 2014. godine jedva oporavljamo.

plug and play

pre 9 godina

Prvo se malo informiši pod kojim je uslovima Aljaska prodata Americi i da li je plaćena. Glupo je iznositi komentar na temu koja ti je potpuno nepoznata.
(Nikola, 17. april 2014 14:55)

Taman da ne zna covek nista o Aljasci, zar ti se ne cini cak i iz Putinovog odgovora da je pitanje krajnje glupo? Mislis da bi zbijao fazone na tu temu da kojim slucajem stanje stvari ima neku drugaciju konotaciju?
Al u svakom slucaju nisi razumeo moj komentar, poenta je stanje svesti, a ne Aljaska. Narod pocinje da se priseca svih istorijskih nepravdi i misli da je sve to moguce resiti sa tenkovima, i eto Aljaske nazad. Nesto slicno kao sto je bilo u Srbiji 90-tih, kada se odavde pretilo bombardovanjem Beca, i pricama kako nam sankcije ne mogu nista.

Nemanja

pre 9 godina

(palanka, 17. april 2014 14:06)

Znači sad nije 'autošovinizam' samo kada neko krivi Srbe, nego i kada misli da su svi redom na Balkanu odgovorni za ono što se dogažalo devedesetih? A kad se pere odgovornost teorijama zavere, to je razmišljanje? Eh, svakog dana čovek nešto nauči o likovima poput tebe, ali nikad ništa što ima veze s mozgom.

Mister from Europe

pre 9 godina

U kom veku ti zivis?
O predrasudama drugi put.
(marija, 17. april 2014 13:53)

Ja zivim u 21-om veku fakultetski vrlo obrazovan i nacitan , pravi srpski patriota koji voli svoju zemlju Srbiju (ne lazni patriJota) .
Da bi prvo naucila neke stvari treba da znas zvanicnu istoriju Srbije o tome sta je Udbasko-boljsevicka banda pod vodjstvom Joshua Ambroz Mayer-Tita, agenta ruske Kominterne kamarad Waltera uradila nakon upada u Srbiju uz pomoc Crvene boljsevicke armije.
Pobili su sto hiljada gradjana Srbije metkom u potiljak i zatrpali u zivi krec i proterali preko 450000 gradjana iz Srbije, iz svojih kuca i imanja.
Naslednici te Udbasko-boljsevicke bande kasnije pod vodjstvom agenta UDBE Milosevica su sprovodili boljsevicku rusofilsku politiku i uveli Srbiju u rat po nalogu iz KGB-a.
Svi zlikovci, uljucujuci "blisku rodjaku" Joshua Ambroz Mayer-Tita- Miru Markovic koja je zarila i palila po Srbiji se nalaze pod zastitom KGB-a u Moskvi .
Tamo je i bivsi nacelnik JNA i OZNE Veljko Kadijevic i da ne nabrajam jos stotinak Udbaskih bandita.

Carska Rusija ( koje vise nema jer je boljsevicka banda pobila carsku rusku porodicu) je bila veliki prijatelj nama Srbima i bili nasa braca.
Boljsevicka Rusija ( ne ruski narod vec boljsevici koji upravljaju Rusijom) nisu nasa braca .

Rusijom i dalje vlada KGB boljsevicka agentura , nikad nisu sisli sa vlasti u Rusiji, samo su promenili ime iz KGB-a u FSB.
Ako to do sada nisi skapirala, ne vredi ti ni moje objasnjenje.

Bata Kole

pre 9 godina

@(CC, 17. april 2014 12:12)
Sama činjenica da u komentaru na ovu vest, ti spominješ genocid u Srebrenici, govori veoma mnogo o tebi, tvojoj percepciji stvarnosti, da ne nabrajam dalje mislim da je i ovo dovoljno mistično za tebe. Ono što je zaista tužno, jeste da nisi jedini. Neke ljude jednostavno ne treba puštati same pred televizor.

Bogdan

pre 9 godina

@Miroslav
O cemu ti pricas covece. Ko bre mucio bracu slovene?Dok Rusija nije postala svetska sila Poljaci su redovno harali i pljackali po Rusiji. Vecina slovenskih zemalja je bila pod Nemcima ili Turcima.A zato su Amerikanci i zapad divni. Amerikanci su istrebli citavu staroseselacku popluaciju Severne Amerike, a Portugalci i Spanci su to uradili sa juznom. Englezi su skoro istrebili Aboridzine, a sta su sve radili diljem sveta da se ne prica.Nisu Rusi izmislili ropstvo i hvatali neduzne ljude po Africi i slali ih da rade u Americi.Takodje nisu Rusi pobili 6 miliona jevreja u 2. sv. ratu.Sto se ustanka tice,1812. Napoleon je napao Rusija koje je zatim sklopila mir sa Turskom (Bukureski ugovor). Po 8. tacki Srbija je trebala da dobije autonomiju, ali smo mi odlucili da nastavimo ustanak i zato je propao. Inace Drugi ustanak nikad ne bi uspeo da nije bilo Rusa koji su zapretili Turcima.A i Rusi nas makar nisu bombardovali.Takodje sta tebe briga zasto i kako Rusi zive.Ako tako hoce sta se ti tu pitas.A i mislim da je bolji konzervativni istok nego ovaj zapad koji je zapao u potpuni razvrat i propast.

Барабар

pre 9 godina

Што се Крима тиче, слажем се са Русима јер им је то припадало одувек. Што се осталих делова Украјине тиче и подржавања тамошњих ОВК у руском руху ту су показали исто лицемерје као и западне силе на Балкану.

Vladimir

pre 9 godina

Dakle zaista ne mogu da verujem da ovde i dalje caruju komentatori kojima je neko davno rekao da u Rusiji za par farmerki može da se dobije šta hoćeš. Čuj, tamo ljudi gladuju - pa to ne misli valjda ni najzatucaniji deo američkog Bible Belt-a, samo u raspaloj Srbiji gde većina naroda zaista nema za leba ta priča još prolazi.

U isto vreme Rusija ima BNP najmanje 3 puta veći od Srbije, u većini turističkih centara po Evropi i šire gosti su pola Rusi, pola svi ostali (ne radi se ovde o tajkunima nego o milionskom broju ljudi). Svaki proizvođač i građevinar sveta sanja da se probije na tržište Ruske Federacije. Samo ovde deo iskompleksiranih Balkanaca koji već decenijama nisu odmakli dalje od te priče o farmerkama i vegeti (i najviše zato im se i dogodilo poslednjih 25 godina, jer im je bravar od kredita dao da žive bez rada i posebno bez mozga) može da piše ovakve stvari. Neverovatno. Ponekad me zaista sramota što sam Srbin, upravo zbog takvih koji non-stop pričaju da ih je sramota što su Srbi.

brb

pre 9 godina

Pa ko cepka koga, pitam se ja? Prva Rusija cepa Ukrajinu, da se ne lazemo... Istina je da postoje razne sile u svetu, a Rusija je jedna od njih.

how yes no

pre 9 godina

"Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ"

TACNO 100% !
To je sustina svih dogadjaja ok Ukrajine...
(Dejan I, 17. april 2014 12:18)

Glupost, pretpostavaljam da impliciras da zapad cepa Ukrajinu. Zasto bi zapad cepao Ukrajinu, ako je Ukrajina do pre nekoliko meseci bila prozapadna zemlja koja je aplicirala za ulazak u EU, a nameravala i u NATO? Zapad je tu imao cistu situaciju, nije imao potrebe bilo sta da cepa, kada je cela zemlja bila na tom putu.
Upravo se dogodilo suprotno, Rusija je pocela da rovari po Ukrajini upravo da bi sprecila Ukrajinu da nastavi svoj put ka zapadu. Ovo sto se sada dogadja je posledica tog pokusaja.

Srpstvo i čekićstvo

pre 9 godina

Ovo je crno vreme za Ukrajinu, opaka kriza a umesto trezvenog i jakog rukovodstva oni imaju naciste i boksera koji je ogadio boks celom svetu. Ne postoji pravo vreme za loše vođstvo.

političar

pre 9 godina

Sta ovaj lupa!?
Znaci da je to bila ista KGB kujna koja je i razbila Jugoslaviju!
Sada ta ista KGB kujna razbija Ukrajinu!
Nadam se da ce se svet opasuljiti o cemu se ovde radi!

Klarisa

pre 9 godina

komentatori koji na ovoj temi spominju "dagestance" su ipak sampioni neznanja i nikakav rusofil poklonik putina im nije ni blizu. guglajte demografiju dagestana i na brukajte se.

Stivi G

pre 9 godina

Koliko ima maloumnika kod nas pa to nema nigde! Vredjaju Putina i podrzavaju Zapad! Ako, ne daj Boze samo da vama oboli neko u porodici od raka ( od 10 tona osiromasenog uranijuma koji nam je na zemlju bacio "demokratski" zapad), da ne pricam o zatupljivanju omladine, igrica, pornografije, UNISTAVANJE PORODICE KAO OSNOVE JEDNOG DRUSTVA. Imam 25 godina i uvidjam to, ne znam da li je to toliko tesko.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Da nije Putina danas bi posred Gorbacova i Jelcina Rusija bila mala KOLONIJA ZAPADNIH IMPERIJALISTA, sa Americkim Mekejnom, pa ubrajajuci sve Predsednike Amerike, koji su zivi i oni koji nisu.Ko ga je danas slusa Putina,taj nece mirno spavati?Da li bi i jedan drugi Predsednik Kralj ili Princ Princeza mogao ovo sve da izdrzi i na svako pitanje da direktan odgovor?Jedno zameram B92 sto ne prenosi na srpskom valjda se taj B92 nalazi u Srbiji, a ne u Wasingtonu.Kako Srbi oni koji ne razumeju ni Ruski ni engleski mogu da znaju staje sve tamo u studiju izgovoreno?Ziveo Putin,daje Jelcin znao kome je Kovrece -god u naslestvo ostavijo,prevrnobi se u grobu!!Mislio je da je izabrao naslednika kojice Rusiju rascereciti i predati zapadnim IMPERIJALISTIMA,jer je on Jelcin doboio debelu napojnicu sa Gorbacovom na celu da rasparcaju Sovetski Savez, a potom Rusku Federaciju!Kao sto su potplatili jugoslovenske politicare da razbiju Jugoslaviju, a potom Srbiju!!

željko

pre 9 godina

Uvek sam težio zapadnom stilu života u svakom smislu.Komunizam, socijalizam, sivilo, gulazi, Staljin, Lenjin... Od malih nogu rastem sa uverenjem da je zapad=demokratija, a istok=bolesnopatija.
Čak sam sam sebe uveravao da su nas bombardovali za naše dobro. Ne volim silu u bilo kakvom obliku, od strane bilo koga i zarad bilo čega. Sada dolazim na poentu onoga šta želim reći, a to je: ovde .... lud zbunjenog!
A ja obeznanjen ne znam više koji sam od njih. Malo mi drag čika Putin, jer mi ovi zapadnjaci sa svojim ucenama i nemuštim izgovorima uništiše zemlju, a sa druge strane naišli na tvrd orah. Sve u svemu, polako počinjem sebi da teram inat i kličem: živeli Rusi!

posmatrac

pre 9 godina

Putin radi ono sto mora.Bolje da okupira Ukrajinu nego da mu nato postavlja baze po njoj.Potpuno ga treba razumeti jar alavost zapada nema granicu

Zlo i Naopako

pre 9 godina

Moraćeš Putine od sada malo više da trošiš na lobiranje, vidiš da su Amerikanci zastranili. Štite svoje interese kao da su sami na planeti.

Deaduls

pre 9 godina

Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.

.

pre 9 godina

@ Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.
(Deaduls, 17. april 2014 14:09)

Jelcin. Toliko o tome

NastyB

pre 9 godina

Jedini problem koji ne vide ni "rusofili" ni "nato plaćenici" (ne zna se koja je gluplja kategorizacija) jeste da svet odavno ne funkcioniše po sistemu prava i pravde, nego prema interesima i snazi. A mi bi trebali da batalimo želje i osećanja, već da vidimo gde imamo najviše koristi. Zar mislite da Ameri nisu platili Jeljcinu da se ne buni zbog bombardovanja Srbije? Da li je on mislio da smo braća ili je gledao kako da ugrabi nešto za sebe? Upotrebimo mozak konačno!

palanka

pre 9 godina

@Nemanja

A zasto mislis da su bolje i verodostojnije budalastine i hrpa gluposti kojima ti i tebi slicni pravdate NATO i sve okolne nacose? Citajuci komentare ne primecuje se neka razlika u intelektu izmedju patriJota i autosovinista. Naprotiv.

Vinilin

pre 9 godina

Kako se nije taj zli zapad dogovorio da razbuca Rumuniju, Poljsku, Španiju (sve zemlje veće od SFRJ), nego baš nas?! Kao, sve je bilo idilično u XX veku, samo eto, zli zapadnjaci došli da nas svađaju, inače nikako ne bismo. Rusija bi nas spasila, ali eto, nismo im bili dali Jugopetrol i INU, a onda bi odmah bratstvo proradilo.

O čemu ?

pre 9 godina

Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.
(Deaduls, 17. april 2014 14:09)

Ne razumem poentu veze sa aktuelnom temom !?
Ukrajina je priznala Hrvatsku 11. decembra 1991, treća po redu.
A Vladimir Putin je predsednik Ruske Federacije od 7. maja 2000.

Nikola

pre 9 godina

Citam i ne verujem. Oni su do te mere naprzili svoj narod sa propagandom, da se vec pojavljuju fanatici koji zahtevaju i Aljasku. Jedina paralela sa SFRJ koja se ovde izgleda moze povuci, jeste da je stanje svesti naroda u Rusiji u ovom trenutku, isto kao i stanje svesti naroda pred raspad SFRJ, za sta je i u prvom i u drugom slucaju odgovorna drzavna propaganda.
(plug and play, 17. april 2014 13:59)

Prvo se malo informiši pod kojim je uslovima Aljaska prodata Americi i da li je plaćena. Glupo je iznositi komentar na temu koja ti je potpuno nepoznata.

dupli

pre 9 godina

A zašto ste vi koji upozoravate Ukrajince da ne "čačkaju mečku", čačkali 19 mečki 99-te? Pretpostavljam da za ovu "mečku" navijate, iz kog razloga samo vi znate.

i gde nam je bio kraj?

pre 9 godina

Da je Srbiji jedan politicar putinovog kalibra…
Gde bi nam bio kraj?
(Laszlo, Szenta, 17. april 2014 11:27)

Pa imali smo ga kroz cele devedesete... i iako Srbija tada "nije bila u ratu", na vrhuncu smo uz pomoć ugroženog a spontano samoorganizovanog "golorukog" srpskog naroda i "vojno neutralne" JNA preko Drine masovno ispravljali istorijske i teritorijalne nepravde, kontrolisali trećinu Hrvatske i tri četvrtine Bosne, a u mišjoj rupi držali ovdašnje Albance na Kosovu, i izrugivali se prksono ostatku sveta koji nas je (valjda iz zavisti što imamo tako superiornog vodju i politiku) izolovao od sebe i stavljao na stub srama.

Pametnjaković

pre 9 godina

"... a priznao je i po prvi put da su pre referenduma na Krimu boravili ruski vojnici."

Koliko ja znam Rusi su imali bazu na Krimu, pre referenduma. To nije nikakvo priznanje, pobogu, to je fakat. Postojao je i sporazum između Rusije i Ukrajine u vezi Krima.

Grozan covek

pre 9 godina

Vrlo opasno razmisljanje: Ukrajince i Ruse poredi sa SFRJ, sto nema ni smisla ni logike. Jos ce ispasti da je sve u stvarii u interesu Ukrajine, samo oni to nisu shvatili. Vrlo opasan covek, Putin!

Miroslav

pre 9 godina

Korumpirana Srbija i Rusija gde ljudi imaju ljudskih prava skoro i ko hleba (ne u znatnim kolicinama) ce da uci druge demokratiji. Stotinama godina su drzali i mucili svoju bracu Slavene u istocnoj evropi,a samo nama Srbima su sveci.U Afganistanu su pobili stotine hiljada civila dok se nisu povukli. Srbe su uvek ostavljali radi vlastitih interesa i dogovora sa drugima. Prvi srpski ustanak je propao jer je tada nasa "bratska" Rusija izasla iz rata i ostavila nas Turcima na milost ili nemilost. Takva je Rusija i danas. Makar ruska vlast. Konzervativna drzava gde covek zivi ne da bi ziveo ko covek na zemlji nego tamo gore. Petar Veliki nije uspeo to da promeni, pa nece ni bivsi spijun kgb-a. Cak sumnjam i da ce u zatucanoj Srbiji ovakve komentare objaviti. Bez'te ljudi sto dalje od istoka.

Nemanja

pre 9 godina

Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

Za ovu budalaštinu i hrpu opravdanja za naš idiotluk odnos preporuka je 25-4; iluzorno je očekivati da neko ovde razume šta se dešava u Ukrajini, kada ovu sramotu za zdrav mozak smatra vernim prikazom dešavanja u ex Yu.

Marko

pre 9 godina

@Nemanja

Hoces da kazes da Nemacka i SAD nemaju apsolutno nikakve veze sa onim sto se desava u malim zemljama? Hoces da kazes da svaki mali narod sve radi svojom voljom? Auuu koliko si naivan, nije cudo sto nam rade sta hoce, kad medju nama ima naivaca kao sto si ti.

doomed

pre 9 godina

Svako od cenjenih komentatora neka poveruje u onu stranu bajke koji mu godi.Ja bih samo da citiram istoriju.Hitler je 1938. god.okupirao Čehoslovačku pod izgovorom da štiti nemačku manjinu.

retrospektiva

pre 9 godina

Nekada se raspao SSSR mirno, civilizovano na države koje su jedne drugima priznale granice i postale članice UN. Nekada se raspala SFRJ, ali nažalost sa ratom i hiljadama žrtava, etničkim čišćenjem i svim onim karakteristikama bahate vojne premoći jedne od članica SFRJ i bahatog lidera te članice SFRJ. Putin se setio danas da taj raspad SSSR je bio pogrešan i da je Rusija oštećena jer nije iskoristila svoju vojnu premoć i prva na udaru je Ukrajina. Ako to prođe sa ovim manjim će lako. Međutim siguran sam da Rusi u Rusiji to neće dozvoliti jer su pametniji od ovog Putina.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?

Шумадинац

pre 9 godina

И ми када поново будемо имали неког Немању, Душана, Карађорђа, Милоша, Петра, Живојина, Степу, Радомира… на челу наше Србије бићемо поново јаки и стабилни. Овако, докле год нам државу воде потомци удбаша и слуге запада нема среће за Србију! Живео Путин, све очи и наде поробљених и покрадених уперене су ка њему и великој Русији!

Lacerta

pre 9 godina

"...Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas."
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

A ti druže, pre nego što lupiš, da malo pročitaš šta si napisao?

Ovde je vrlo raširena teorija "sve je bilo super u Jugi, ali eto, dođoše zli i zlonamerni stranci pa nas razbiše".

Vidiš, sledećom rečenicom (mada siguran sam, savim nenamerno) odlično si pogodio suštinu: "Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam".

Tačno tako: ceo problem je bio "u narodima", a ne u strancima jer "narodima NIJE MNOGO TREBALO" itd, itd. SVI su jedva čekali priliku da izmiruju nekakve stare račune. Rezultat znamo.

Da su "narodi" bili drugačiji, manje glupi zato i manje podložni manipulaciji svojih loših vođa, nikakvi stranci ne bi uspeli da nam razbiju državu. Ali "narodi" nisu bili pametni, naprotiv, i to je glavni uzrok raspada, a ne nekakav "zlonamerni Zapad".

Mnogo nam je lakše i lepše uživeti se u ulogu jadne i nevine žrtvice kojoj "Zapad" radi o glavi, nego suočiti se sa vlastitom odgovornošću za pogrešne odluke koje su nas dovele tu gde smo sada. Mogo je lakše reći "za sve je kriv Zapad", nego "bili smo žestoko glupi i grdno smo se za..i".

Niko nam ne može raditi o glavi tako dobro i uspešno kao što mi to sami sebi činimo svojom kratkom pameću i robovanjem kretenskim mitovima. Da smo u stanju da razmišljamo logično i racionalno, nikakvi stranci nam nikad ne bi ništa mogli.

Zoki

pre 9 godina

@Tuzno
Auuu.. al si se preracunao :)
Imali su po ugovoru pravo da imaju vojsku UNUTAR baze Crnomorske floe a ne na teritoriji Krima. Ako su hteli premestanje jedinica preko teritorije Krima morali su traziti dozvolu Kijeva.
A sigurno nisu imali pravo da saradjuju sa proruskim elementima u Krimu sto su po priznanju Putina njihove vojne jedinice i cinile.
Rusija - agresor po Putinovom priznanju!!
Sam je potvrdio ono sto je zapad tvrdio - ruski specijalci su iza zauzimanja krimskih gradova pre referenduma!
To sto su Ameri bili agresori ih ne vadi!!!

dno

pre 9 godina

E kad nas jedan od najvećih diktatora u 21. vijeku, u čijoj se zemlji guše sve moguće ljudske slobode ,gdje caruje bijeda i od kojeg strahuju zemlje iz
okruženja njegovog vlasništva zvana Rusija hoće da "prosvjetli", onda znači da smo stigli do samog dna.

Cale

pre 9 godina

@Albano
Ko o cemu - Albanac o velikoj Srbiji i sada velikoj Rusiji.....bolje razmisli koliko je tvoj narod oteo tudje teritorije i stvorio neleganu "drzavicu kosova" sa planom da otme pola Makedonije ,deo CG i deo Grcke.....ja vama Albancima nikako ne bih voleo da budem u kozi u narednih par decenija. Inace Rusija je toliko velika i bogata da joj nije potrebna niti jedna stopa tudje zemlje ali ima onih koji sanjaju da otmu rusku zemlju.... Bogu hvala zato Rusija ima arsenal od 10.000 nuklearnih glava....pa igrajmo se.

ovca za shishanje

pre 9 godina

drz se rusijo!!! pravi predsednik prave drzave . nije bitno dal su gladni ( a nisu ) rusi se smatraju najjacom silom na svetu i ako treba trpece ali ce uvek istetati svoje. ne da smo slicni nego smo isti samo sto smo saka jada

Action Man

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto sve porede s nama no vidljivo je da je EU poprilicno nemocna i nazalost i dalje slusa sta ce reci"gospoda"iz SAD.Na kraju,covek se bori za svoj narod,i za svoje mesto u istoriji,dok nema zrtava apsolutno legitimno...

Bear Brown

pre 9 godina

Putin 5 sati odgovara na pitanja iz svih oblasti, od komunalnih problema u selima na istoku Rusije pa do aktuelne međunarodne politike. Obama je nedavno pokazao da ne zna na koji način je Kosovo otcepljeno od Srbije. U tome je suštinska razlika između politika ove dve svetske sile i zato danas postoji takva neravnoteža između razumevanja i nasilja u svetu.

ALF

pre 9 godina

Bravo svaka cast Vladimir Vladimirovic Putin uvjek kaze odlucno sve. On nije kao Slobodan Milosevic koji je pokusavo da sacuva ime Jugosavija, jel ime S.R.J je bila rjec Slobodana Milosevica koja je znacila razbijeno ogedalo u gdje se jedini Slobodan mogao viditi kao predsednik. Slobodan. Milosevic je izdao Srbe iz Republike Srpske Krajine. A da je 1999. bio predsedik Vladimir Vladimirovic Putin sve bi bilo drugacije te 1999. godine kada je S.R.J kao drzava bila bombardovana. Ja se nadam da se Rusima sve ono sto se desilo nama.

Ohrabrujuce!

pre 9 godina

Jos samo da organizuje Stafetu mladosti...
(Kim Jong Put In, 17. april 2014 10:05)

Preporučujem (+139) Ne preporučujem (-367)
-------------

U prevodu: dobrih 139 pluseva i svega 50 minusa (300 botovskih minusa) - pa to znaci da je javno mnenje nase Srbijice prilicno inteligentno!

Robin Hud

pre 9 godina

Rasadjujte Putina u saksije pa ga prodajte po pijacama ali ne u Srbiji. Ne razumem balavurdiju koja bi izdala svoju zemlju, nasu Srbiju, i predala je u ruke ruskom okupatoru.

Igor

pre 9 godina

(CC, 17. april 2014 12:12)
Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

A tek sto se ti sine Krameru nalupeta. Na potpuno trezvene misli naprica pricu u stilu najgorih teorija zavere. Da ne znam koliko je krivo ogledalo u koje se mi Srbi gledamo rek'o bih da se zezas.

Vecito glumi zrtvu i nabijaj glavu u pesak. Dog god budemo kukavice i budemo trazili opravdanje u kojekavim suludim racijonalizacijama ili teorijama zavere ne mozemo dalje.

A sto se tice ovog KGB-ovca daleko mu lepa kuca. Muka mi je kad u svoja usta uzima Jugoslaviju ili Srbiju. Sreca nasa pa se ne granicimo sa Rusijom.

plug and play

pre 9 godina

Citam i ne verujem. Oni su do te mere naprzili svoj narod sa propagandom, da se vec pojavljuju fanatici koji zahtevaju i Aljasku. Jedina paralela sa SFRJ koja se ovde izgleda moze povuci, jeste da je stanje svesti naroda u Rusiji u ovom trenutku, isto kao i stanje svesti naroda pred raspad SFRJ, za sta je i u prvom i u drugom slucaju odgovorna drzavna propaganda.

Stefa L.

pre 9 godina

Podsetio bih na reči čuvene srbomrskinje Madlen Olbrajt, a koje sam lično čuo na CNN-u:"Nije fer da samo Rusija ima Sibir". Takođe bih podsetio na emisiju na Diskaveriju (a bio je i članak u Komsomolskoj pravdi, preneo i naš Zabavnik, doduše u sasvim drugom kontekstu) o monstruoznom projektu za pljačkanje Rusije i Sibira - mosta preko Beringovog moreuza, dugog 100 km. Projekat je u celosti finansirala Trade Develpoment Agency (TDA-američka državna agencija), čak je potrošeno 8 miliona dolara na ispitivanje modela stubova mosta na opterećenje ledom!? Most treba ima tri nivoa, prvi, da se zamažu oči, je putni, kao da će neko normalan da ide vozilom po polarnom krugu. Drugi, trokolosečna pruga za pljačku Sibira i najniži, treći SAMO CEVI, za pljačku sibirskog gasa i nafte! Eto šta se sprema i protiv čega se Rusi moraju boriti!

Lik

pre 9 godina

U suštini ovde su na delu dve super sile koje se otimaju za prevlast, tako je oduvek bilo i biće dok postoje kao takve. Argumente koriste kako kome odgovara, dakle ništa novo.
Za nas kao mali narod koji je pretrpeo dosta patnje od strane Zapadnih sila logično je da smo na Ruskoj strani, osvetnički želimo da vidimo kako Zapad sada trpi. Kako nam Zapad može biti prijatelj kada su nas koliko juče bombardovali i oteli nam deo zemlje, to ne biva.
I sva ova farsa oko EU je zaluđivanje naroda, oni nas više trebaju nego mi njih a stvari su postavljene tako kao da ćemo propasti bez EU.
Mi i ako ćemo da propadnemo to će biti zbog naše nesposobnosti kao naroda da se uljudimo i stvorimo pristojno mesto za život u ovoj Bogomdanoj zemlji.

Mister from Europe

pre 9 godina

Znaci kamarad Putin priznao da na Krimu bilo ruskih specijalaca .
I na istoku Ukrajine ih ima ( samo ih "KGB ne vidi" ahah )
Ruska KGB propaganda ne prolazi nigde na kraju mora da priznaju sve .

I da , gradjanski rat u Jugoslaviji je izazvala UDBA , cerka firma boljsevickog KGB-a, po identicnom scenariu kako sada KGB razbija Ukrajinu sa lokalnim kriminalcima i specijalcima iz Rusije koji se ubacuju u odredjena podrucja.

KGB-u je toliko stalo vreme da ne napusta svoju ideologiju, lazi i spinovanja kojima se sluzi , tako da i mala deca znaju sve KGB poteze unapred.

Jedini aspirin za KGB je zestoka izolacija i sankcije i kada ruski narod ponovo pocne da ceka u redovima za hleb da se konacno dignu na noge i oslobode se boljsevicke okupacije Rusije koja traje punih sto godina vec.
KGB propaganda po Rusiji je surova i zestoka i velika vecina ruskog naroda jos uvek ne zna svoju zvanicnu istoriju sta je boljsevicka banda uradila Rusiji, tako da Rusiju jos uvek krase biste Staljina i Lenjina.
Sada je KGB po Rusiji poceo da proizvodi postboljsevicki fasizam gde huskaju narod Rusije da mrzi sve sto je sa zapada, kako bi KGB i dalje vladao Rusijim i ucvrstio svoje pozicije.

Zavrsetak price- Ukrajina ce biti slobodna , oslobodjena od boljsevickog KGB-a i postboljsevickih fasista.
Na kraju igranke bice sastanak ruskog naroda na Crvenom trgu u Moskvi sa boljsevickim KGB okupatorima.

dragan

pre 9 godina

Putin odgovara na pitanje o "povjerenju" i kaže: Rasmusen, sada prvi čovjek u NATO, bio je premijer Danske. Pozvao me i iskreno smo razgovarali. Onda je on objavio taj razgovor, uopšte me ne obavještavajući da snima ili da će to učiniti. Rekao je da to smatra - "istorijskim razgovorom". U redu, možda je tako, ali da vas kolega snima i da to objavi, a da vas uopšte ne pita, to je neverovatno. I kako da govorimo o poverenju?

cica

pre 9 godina

Putinovska demagogija. KGB siledzija koji sanja o nekom novom Sovjetskom Savezu na cijem ce on celu biti u svoj svojoj velicini (...). Svet ozbiljno treba da se zamisli i reaguje na vreme , a ne kao sto je to bilo polovinom proslog veka, jedna umisljena velicina htela je celu Evropu pa i tadasnji Sovjetski Savez. Rezultat su stotine miliona mrtvih i najveca kataklizma u istoriji ove planete.

seljadin

pre 9 godina

@nema deda mraza, a da Hrvati nisu poceli ubijati Srbe po Zagrebu, Vukovaru, Osijeku, Sisku, ne bi se ni desio rat.
Uostalom Tudjman je rekao da rata ne bi ni bilo da ga Hrvatska nije zelela,
takodje i Bojkovac je rekao da je Hrvatska napala Srbe a ne obrnuto.

Devil

pre 9 godina

@doomed

ako citiraš istoriju, bar je citiraj kako treba. Nije Hitler okupirao Čehoslovačku zbog nemačke manjine kao izgovora, nego je pod tim izgovorom naveo zapad da nateraju Čehoslovačku da mu preda Sudetsku oblast. Okupacija ostatka Češke nema veze sa manjinama nego sa Slovacima i njihovim proglašenjem nezavisnosti. I preko svega toga, pre tih dešavanja u Čehoslovačkoj nije na silu došla na vlast antinemačka rulja, nego je Čehoslovačka bila jedina prava demokratija u centralnoj i istočnoj Evropi. Ali to je sve nebitno, samo dok se citira istorija.

CC

pre 9 godina

Drzi se ti Putine svoje Rusije, SSSR-a i KGB. Jugoslaviju su unistili srski, hrvatski ostali nacionalisti a ne stranci. Krivicu naravno snose i Evropljani, Amerikanci i Rusi koji su podrzali jedni Srbe, drugi Hrvate i Slovence, ali nisu stranci sravnili sa zemljom Vukovar, ospedali Sarajevo, izvrsili genocid u Srebrenici, prevozili i spaljivali albanske leseve u visokim pecima Srbije, proterali gotovo celokupno srpskog stanovnistvo iz Hrvatske i Bosnjacko i Hrvatsko iz RS, u jednom trenutku pokrenuli albansko sa Kosova, klali Bosnjake, Srbe, Albance i Hrvate, i kreirali svoje drazavice na krvi naroda i na etnickom ciscenju. To smo na svoju zalast i sramotu sami sve pocinili, niko nije morao da nas gura u mrznju i zlocin sa strane. A sada se pravdamo da su nas drugi na to naterali. Kako mizerno.

Che

pre 9 godina

Naoruzane bande ne mogu se smatrati "lokalnim stanovnistvom" vec legitimnim vojnim ciljem u borbi protiv velikoamerickog terorizma!
(Ilija Cvorovic, 17. april 2014 11:53)

ispravljeno.

Staljin broj 2

pre 9 godina

Neka obuce unifomu Generisimusa Ruske Federacije, ionako bi mu lepo stajala jer je vratio ponos Rusiji i pokazao Amerima gde im je mesto.

direktor

pre 9 godina

Putin je izgleda pobrkao lončiće. Upravo su Hrvatska i Slovenija nudile ono što on nudi Ukrajini - veću autonomiju pojedinih krajeva, u našem slučaju republika. A upravo je Beograd, u ovom slučaju Kijev, krenuo u centralizaciju države.
Međunarodna podrška Hrvatskoj je bila ravna nuli - embargo na oružje, javni istupi SAD-a protiv raspada Jugoslavije itd. Sve do balvana po cestama Krajine nikakvih problema nije bilo, niti je bilo tko cijepao državu, niti je bilo tko sa Zapada podupirao Krajišnike u cijepanju države blokirajući normalan saobraćaj iz Zagreba prema moru.

rusofil putinofilović

pre 9 godina

cepaće vas 100%.
U najgorem slučaju - igraćeš ping pong sa šekijem, bašar će da te šiša a onog korejskog malog šalji po burek...

Benny Hill

pre 9 godina

Putin sad isto prica da na istoku ukraine nema specialca,isto rekao i za Krim,sad odjednom priznao da je lagao kad je reko da to nisu ruski vojnici u Krimu,mada je bilo ocevidno da su specnaz.E reci sad kako verovati tebi da nema specialaca u Istoku Ukraine,kad posle 2 meseca ces opet reci bilo je ruske vojske.Da li neko zna da je ruska Duma primila zakon,da "Rusija moze da intervenise u Ukraini sa svojom vojskom u slucaju neophodnosti" ne samo u Krimu i Istoku,u zakonu pise na teritori Ukraini,to znaci i Kiev i Lavov,i sve ostalo!Licemeria tovsrish Putin

Al', koga jos briga za istoriju, neizvrnutu?!

pre 9 godina

Vi ste cvece! Ne verujem vam. SVI ste isti! Pitajte Ukrajince, Poljake, Cehe i Slovake, Madjare, Moldavce, Beloruse, Avganistance, Tukmene, Tatare, Litvance, Letonce... sta misle o svojim ruskim, blizim ili daljim komsijama. A, i sami bi, da postujemo istorijske fakte, zog sopstvenog iskustva trebali biti oprezniji.

Bolje da se pokrije usima i stidi bez ostatka!

pre 9 godina

"Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Zapad želi da Rusima i Ukrajincima uradi isto što i Jugoslaviji - da ih "pocepa na deliće i da njima manipuliše"."

Za razliku od nevinasceta Putina koji samo hoce da otcepi delove koji njemu trebaju, zar ne?
Aman, covece, bivse sovjetske kolonije Rusiju ocima ne mogu da vide, a vama Rusima je sasvim sigurno jasno i zasto. Medjutim, posto ste po njima naselili Rusa i Rusa, ti preostali Rusi se pak panicno boje lokalne populacije koja bi ih u casi vode popila.
Dakle, ko je kriv - Te zemlje ili vasa prosla (i sadasnja) ekspanzionisticka politika???

Duci0167

pre 9 godina

Nisu oni nas pocepali vec smo se mi medjusobno pocepali sireci nacionalnu mrznju! Nisu oni nista,ne zivite u zabludi! Najlakse za sve okriviti zapad a mi nevini. Zasto se onda jos ne podnosimo sa susedima? Manite se ovog osvajaca i planera Velike Rusije,ne valja to.

đuro neupućeni

pre 9 godina

Kako to da su oni "koji su izgbili razum" i slali vojsku, tenkove i avione na jugoslavenske narode dobili azil upravo u Moskvi?
Poput Kadijevića, Markovićke i sličnih.

error

pre 9 godina

da je sfrj opstala kao konfederacija,danas bi bila sila,evropska i svetska...A sada smo svi za sebe kao misevi za testove...Uzas sta su,napravili onakvoj sili.Nego,narod glup,ne vide dalje od nosa,jos uvek...

TD

pre 9 godina

A da nije obrnuto da Putin hoce veliku Rusiju kao Sloba veliku Srbiju Putine ?!
(Albano, 17. april 2014 12:27)

Vazno da vi zelite veliku Albaniju, jos nekome nesto pricas ali menja se svet, Kina kojoj je pre 15 godina jedna Makedonija priznavala Tajvan danas sve vise je ekonomska i vojna sila. Pitacemo se jos.

Marko

pre 9 godina

@dejo

Ako kazes da je Putin napao teroriste u Dagestanu, a onda to poredis sa proruskim borcima u Ukrajini onda to znaci da su, po tebi, oni isto teroristi. Sto dalje navodi na zaključak da su po tebi teroristi svi oni koji odbijaju poslusnost državi u kojoj žive. A sve to vodi dotle da su, tom logikom i albanski OVK takodje teroristi i da je SM imao puno pravo da ih napada i ubija.

Medjutim, meni se cini da ti ne mislis tako, vec strogo delis narode na one koje SAD podržava i one koje ne podržava pa na osnovu toga zakljucujes da li je neko terorista ili ne.

dejo

pre 9 godina

ako rusi imaju pravo da cepaju ukrajinu onda bi isto to pravo trebali imati i tatari cecenci i dagestanci u rusiji? ipak u rusiji zivi 30 miliona muslimana..

Бојан Илић

pre 9 godina

Naoruzane bande ne mogu se smatrati "lokalnim stanovnistvom" vec legitimnim vojnim ciljem u borbi protiv velikoruskog terorizma!
(Ilija Cvorovic, 17. april 2014 11:53)

Могле су да се сматрају легитимним циљем док се није "десило" КиМ!
Али не знам зашто се сви правите блесави и као нешто коментаришете?!
Лажно је и према себи...

neutralni felsh

pre 9 godina

jeste slicno ko sfrj... ali ne moras sine putine da i ti pravis veliku rusiju ko sto smo probali mi srbi sa srbijom pa zasluzeno ostali bez icega. prosto, nije lepo prema susedima.

blabla

pre 9 godina

Ukrajina se nalazi izmedju 2 jaka magneta. Prema fizici oba magneta i Ukrajina se uzajamno privlace. Ako se za Ukrajinu pričvrsti jedan magnet, a drugi mu se približi, Ukrajina će krenuti prema njemu. Ako se jedan od njih obrne, Ukrajina će krenuti u suprotnom smeru. Tako je to u fizici. )))):

boban,nis

pre 9 godina

Da bi mogo ovako da se ponasas sto rece Lazanski pre neki dan na TV mora da imas najmanje 80 miliona stanovnika i najmanje pet atomskih bombi.
Zato nemojte vise da uporedjujete nas i njihov slucaj oni su sila i to najveca,a mi smo duplo manji od njihovog glavnog grada.

Bacvanin

pre 9 godina

Tako je, Zapad odmah da vrati nazad Krim Ukrajini. Pa kako su mislili ti NATO-ovci da okupiraju Krim i da ga pripoje EU.
Hmmm, ili su ipak Rusi rasparcali jednu zemlju? Kako se ja secam, EU, Zapad i NATO priznaju granice Ukrajine od prosle godine, predpostavljam da i Rusija postuje iste granice Ukrajine kao pre godinu dana i da se i Rusija ostro protivi menjanju granica suverenih drzava.
Ili ipak ne?

Tuzno

pre 9 godina

Zaboravili ste da napisete, pored ovako egzaltiranog podsecanja da su ruski specijalci bili na Krimu, da su imali pravo da dovedu 60 000 vojnika tamo, po ugovoru vazecem, a poslali su po americkim izvorima 40 000, a po ruskim 20 000.

Lili

pre 9 godina

@ (CC, 17. april 2014 12:12)

Koliko li ti genije imas godina?

Deder informisi se kod starijih kada su Nemci poceli da finansiraju Hrvate da podrivaju Jugoslaviju. I kada su pocele operacije, ko je donirao Hrvatima oruzije i vodio akciju progona Srba.

Fascinantno je kako neko sebi da je za pravo da misli da je bolje upucen od osobe koja je toliko radila u jednom KGB-u, prezivela to, prosla trnovit put, postala predsednik jedne od najmocnijih drzava sveta, iz onokvog pepela je digla i ne, taj covek nije upucen. "facepalm"

luckyLu

pre 9 godina

neverovatno licemerstvo!!!
a sta ima da kaze za pravo Cecenije, Dagistana i jos puno regija koje ON drzi pod tenkovima i represiju...
kako je poceo ima da zapali svoju domovinu a ukrajina ce biti cvece

Kramer

pre 9 godina

(CC, 17. april 2014 12:12) Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.

xxl

pre 9 godina

jeste slicno ko sfrj... ali ne moras sine putine da i ti pravis veliku rusiju ko sto smo probali mi srbi sa srbijom pa zasluzeno ostali bez icega. prosto, nije lepo prema susedima.
(neutralni felsh, 17. april 2014 12:12)

Lep pokusaj Njofra!! "Srbin" sa grizom savescu! A Jasenovac i slicna remek dela tisucljetne kulture su bila samo prvomajski piknink.

savet

pre 9 godina

Pre nego sto krenu naizmenicno da hvale ili pljuju Putina,neka ga samo uporede sa dvojcem Vicic-Nikolic.Svaki dalji komentar nema realno smisla

dejo

pre 9 godina

a bil putin pregovarao sa cecencima dagestancima tatarima ili ukraincima kada bi oni divljali i zauzimali zgrade po rusiji? ili bi ih sravnio sa zemljom?

savet

pre 9 godina

Pre nego sto krenu naizmenicno da hvale ili pljuju Putina,neka ga samo uporede sa dvojcem Vicic-Nikolic.Svaki dalji komentar nema realno smisla

my way

pre 9 godina

Imajuci u vidu ko je i kako zaseo na vlast u Ukrajini, kao i primere svih zemalja u koje se sad uvodi demokratija, da li je moguce da je Rusija mislila da ce scenarijo u Ukrajini biti razlicit? Jedva su SAD docekale krvoprolice i podrzale ga, kao sto smo svi znali da ce biti. Rusija je imala zahtev od kakvog takvog, ali legalnog i legitimnog predsednika Ukrajine da udje vojno u njegovu zemlju i trebala je da uzme sve delove u kojima zivi stanovnistvo ugrozeno od strane samozvanih ukrajinskih vlasti sa cistim i neprikrivenim nacistickim elementima i kojima je prioritet bio da ukinu manjinske jezike u celoj drzavi.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Malo se zna...jer je istorija čudna, da je milion Ukrajinaca, Juna 1941., samo promenila unforme i krenula, zna se s kim, na Rusiju. Ne želim da verujem da se ta i takva istorija ponavlja. Jadan narod u Ukrajini.

XXL

pre 9 godina

Hehe, a nije tako pevao kad su berkutovci ubijali ljude na ulicama i kad su do zuba naoruzani mali zeleni ljudi okupirali Krim silom ruskog oruzja? Kakvo licemerje, ovaj je i Busa prevazisao.

roger

pre 9 godina

Sada se pokazuje pravo lice svih. Ukrajinci teraju zemlju u gradjanski rat, Putin nema veze sa tim NIKAKVE. SVI VELIKI SU LICEMERNI I BOLI IH ZA NAROD.

Petar

pre 9 godina

@Bear Brown: namerne dezinformacije da ljudi ne prate :) mene nisu prevarili,evo slusam predsednika. Nego mi je nesot mnogo mlitav po pitanju Ukrajne

Ivan S

pre 9 godina

A zasto da organizuje Stafetu? Njegova vladavina je legitimna i legalna koliko i bilo kog drugog predsednika kakve u nasoj percepciji demokratske zemlje.

Ko je gledao dokumentarac Spajk Lija o izborima na kojima je Al Gor izgubio shvatice sta je demokratija.

Ako ne shvati onda je ili zaslepljen predubedjenjem ili jednostavno glup!

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Malo se zna...jer je istorija čudna, da je milion Ukrajinaca, Juna 1941., samo promenila unforme i krenula, zna se s kim, na Rusiju. Ne želim da verujem da se ta i takva istorija ponavlja. Jadan narod u Ukrajini.

Ivan S

pre 9 godina

A zasto da organizuje Stafetu? Njegova vladavina je legitimna i legalna koliko i bilo kog drugog predsednika kakve u nasoj percepciji demokratske zemlje.

Ko je gledao dokumentarac Spajk Lija o izborima na kojima je Al Gor izgubio shvatice sta je demokratija.

Ako ne shvati onda je ili zaslepljen predubedjenjem ili jednostavno glup!

CC

pre 9 godina

Drzi se ti Putine svoje Rusije, SSSR-a i KGB. Jugoslaviju su unistili srski, hrvatski ostali nacionalisti a ne stranci. Krivicu naravno snose i Evropljani, Amerikanci i Rusi koji su podrzali jedni Srbe, drugi Hrvate i Slovence, ali nisu stranci sravnili sa zemljom Vukovar, ospedali Sarajevo, izvrsili genocid u Srebrenici, prevozili i spaljivali albanske leseve u visokim pecima Srbije, proterali gotovo celokupno srpskog stanovnistvo iz Hrvatske i Bosnjacko i Hrvatsko iz RS, u jednom trenutku pokrenuli albansko sa Kosova, klali Bosnjake, Srbe, Albance i Hrvate, i kreirali svoje drazavice na krvi naroda i na etnickom ciscenju. To smo na svoju zalast i sramotu sami sve pocinili, niko nije morao da nas gura u mrznju i zlocin sa strane. A sada se pravdamo da su nas drugi na to naterali. Kako mizerno.

Kramer

pre 9 godina

(CC, 17. april 2014 12:12) Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.

xxl

pre 9 godina

jeste slicno ko sfrj... ali ne moras sine putine da i ti pravis veliku rusiju ko sto smo probali mi srbi sa srbijom pa zasluzeno ostali bez icega. prosto, nije lepo prema susedima.
(neutralni felsh, 17. april 2014 12:12)

Lep pokusaj Njofra!! "Srbin" sa grizom savescu! A Jasenovac i slicna remek dela tisucljetne kulture su bila samo prvomajski piknink.

dejo

pre 9 godina

a bil putin pregovarao sa cecencima dagestancima tatarima ili ukraincima kada bi oni divljali i zauzimali zgrade po rusiji? ili bi ih sravnio sa zemljom?

my way

pre 9 godina

Imajuci u vidu ko je i kako zaseo na vlast u Ukrajini, kao i primere svih zemalja u koje se sad uvodi demokratija, da li je moguce da je Rusija mislila da ce scenarijo u Ukrajini biti razlicit? Jedva su SAD docekale krvoprolice i podrzale ga, kao sto smo svi znali da ce biti. Rusija je imala zahtev od kakvog takvog, ali legalnog i legitimnog predsednika Ukrajine da udje vojno u njegovu zemlju i trebala je da uzme sve delove u kojima zivi stanovnistvo ugrozeno od strane samozvanih ukrajinskih vlasti sa cistim i neprikrivenim nacistickim elementima i kojima je prioritet bio da ukinu manjinske jezike u celoj drzavi.

XXL

pre 9 godina

Hehe, a nije tako pevao kad su berkutovci ubijali ljude na ulicama i kad su do zuba naoruzani mali zeleni ljudi okupirali Krim silom ruskog oruzja? Kakvo licemerje, ovaj je i Busa prevazisao.

Lili

pre 9 godina

@ (CC, 17. april 2014 12:12)

Koliko li ti genije imas godina?

Deder informisi se kod starijih kada su Nemci poceli da finansiraju Hrvate da podrivaju Jugoslaviju. I kada su pocele operacije, ko je donirao Hrvatima oruzije i vodio akciju progona Srba.

Fascinantno je kako neko sebi da je za pravo da misli da je bolje upucen od osobe koja je toliko radila u jednom KGB-u, prezivela to, prosla trnovit put, postala predsednik jedne od najmocnijih drzava sveta, iz onokvog pepela je digla i ne, taj covek nije upucen. "facepalm"

boban,nis

pre 9 godina

Da bi mogo ovako da se ponasas sto rece Lazanski pre neki dan na TV mora da imas najmanje 80 miliona stanovnika i najmanje pet atomskih bombi.
Zato nemojte vise da uporedjujete nas i njihov slucaj oni su sila i to najveca,a mi smo duplo manji od njihovog glavnog grada.

Bogdan

pre 9 godina

@Miroslav
O cemu ti pricas covece. Ko bre mucio bracu slovene?Dok Rusija nije postala svetska sila Poljaci su redovno harali i pljackali po Rusiji. Vecina slovenskih zemalja je bila pod Nemcima ili Turcima.A zato su Amerikanci i zapad divni. Amerikanci su istrebli citavu staroseselacku popluaciju Severne Amerike, a Portugalci i Spanci su to uradili sa juznom. Englezi su skoro istrebili Aboridzine, a sta su sve radili diljem sveta da se ne prica.Nisu Rusi izmislili ropstvo i hvatali neduzne ljude po Africi i slali ih da rade u Americi.Takodje nisu Rusi pobili 6 miliona jevreja u 2. sv. ratu.Sto se ustanka tice,1812. Napoleon je napao Rusija koje je zatim sklopila mir sa Turskom (Bukureski ugovor). Po 8. tacki Srbija je trebala da dobije autonomiju, ali smo mi odlucili da nastavimo ustanak i zato je propao. Inace Drugi ustanak nikad ne bi uspeo da nije bilo Rusa koji su zapretili Turcima.A i Rusi nas makar nisu bombardovali.Takodje sta tebe briga zasto i kako Rusi zive.Ako tako hoce sta se ti tu pitas.A i mislim da je bolji konzervativni istok nego ovaj zapad koji je zapao u potpuni razvrat i propast.

neutralni felsh

pre 9 godina

jeste slicno ko sfrj... ali ne moras sine putine da i ti pravis veliku rusiju ko sto smo probali mi srbi sa srbijom pa zasluzeno ostali bez icega. prosto, nije lepo prema susedima.

Stivi G

pre 9 godina

Koliko ima maloumnika kod nas pa to nema nigde! Vredjaju Putina i podrzavaju Zapad! Ako, ne daj Boze samo da vama oboli neko u porodici od raka ( od 10 tona osiromasenog uranijuma koji nam je na zemlju bacio "demokratski" zapad), da ne pricam o zatupljivanju omladine, igrica, pornografije, UNISTAVANJE PORODICE KAO OSNOVE JEDNOG DRUSTVA. Imam 25 godina i uvidjam to, ne znam da li je to toliko tesko.

dejo

pre 9 godina

ako rusi imaju pravo da cepaju ukrajinu onda bi isto to pravo trebali imati i tatari cecenci i dagestanci u rusiji? ipak u rusiji zivi 30 miliona muslimana..

Bolje da se pokrije usima i stidi bez ostatka!

pre 9 godina

"Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Zapad želi da Rusima i Ukrajincima uradi isto što i Jugoslaviji - da ih "pocepa na deliće i da njima manipuliše"."

Za razliku od nevinasceta Putina koji samo hoce da otcepi delove koji njemu trebaju, zar ne?
Aman, covece, bivse sovjetske kolonije Rusiju ocima ne mogu da vide, a vama Rusima je sasvim sigurno jasno i zasto. Medjutim, posto ste po njima naselili Rusa i Rusa, ti preostali Rusi se pak panicno boje lokalne populacije koja bi ih u casi vode popila.
Dakle, ko je kriv - Te zemlje ili vasa prosla (i sadasnja) ekspanzionisticka politika???

luckyLu

pre 9 godina

neverovatno licemerstvo!!!
a sta ima da kaze za pravo Cecenije, Dagistana i jos puno regija koje ON drzi pod tenkovima i represiju...
kako je poceo ima da zapali svoju domovinu a ukrajina ce biti cvece

Che

pre 9 godina

Naoruzane bande ne mogu se smatrati "lokalnim stanovnistvom" vec legitimnim vojnim ciljem u borbi protiv velikoamerickog terorizma!
(Ilija Cvorovic, 17. april 2014 11:53)

ispravljeno.

savet

pre 9 godina

Pre nego sto krenu naizmenicno da hvale ili pljuju Putina,neka ga samo uporede sa dvojcem Vicic-Nikolic.Svaki dalji komentar nema realno smisla

đuro neupućeni

pre 9 godina

Kako to da su oni "koji su izgbili razum" i slali vojsku, tenkove i avione na jugoslavenske narode dobili azil upravo u Moskvi?
Poput Kadijevića, Markovićke i sličnih.

Бојан Илић

pre 9 godina

Naoruzane bande ne mogu se smatrati "lokalnim stanovnistvom" vec legitimnim vojnim ciljem u borbi protiv velikoruskog terorizma!
(Ilija Cvorovic, 17. april 2014 11:53)

Могле су да се сматрају легитимним циљем док се није "десило" КиМ!
Али не знам зашто се сви правите блесави и као нешто коментаришете?!
Лажно је и према себи...

savet

pre 9 godina

Pre nego sto krenu naizmenicno da hvale ili pljuju Putina,neka ga samo uporede sa dvojcem Vicic-Nikolic.Svaki dalji komentar nema realno smisla

Vladimir

pre 9 godina

Dakle zaista ne mogu da verujem da ovde i dalje caruju komentatori kojima je neko davno rekao da u Rusiji za par farmerki može da se dobije šta hoćeš. Čuj, tamo ljudi gladuju - pa to ne misli valjda ni najzatucaniji deo američkog Bible Belt-a, samo u raspaloj Srbiji gde većina naroda zaista nema za leba ta priča još prolazi.

U isto vreme Rusija ima BNP najmanje 3 puta veći od Srbije, u većini turističkih centara po Evropi i šire gosti su pola Rusi, pola svi ostali (ne radi se ovde o tajkunima nego o milionskom broju ljudi). Svaki proizvođač i građevinar sveta sanja da se probije na tržište Ruske Federacije. Samo ovde deo iskompleksiranih Balkanaca koji već decenijama nisu odmakli dalje od te priče o farmerkama i vegeti (i najviše zato im se i dogodilo poslednjih 25 godina, jer im je bravar od kredita dao da žive bez rada i posebno bez mozga) može da piše ovakve stvari. Neverovatno. Ponekad me zaista sramota što sam Srbin, upravo zbog takvih koji non-stop pričaju da ih je sramota što su Srbi.

Benny Hill

pre 9 godina

Putin sad isto prica da na istoku ukraine nema specialca,isto rekao i za Krim,sad odjednom priznao da je lagao kad je reko da to nisu ruski vojnici u Krimu,mada je bilo ocevidno da su specnaz.E reci sad kako verovati tebi da nema specialaca u Istoku Ukraine,kad posle 2 meseca ces opet reci bilo je ruske vojske.Da li neko zna da je ruska Duma primila zakon,da "Rusija moze da intervenise u Ukraini sa svojom vojskom u slucaju neophodnosti" ne samo u Krimu i Istoku,u zakonu pise na teritori Ukraini,to znaci i Kiev i Lavov,i sve ostalo!Licemeria tovsrish Putin

Al', koga jos briga za istoriju, neizvrnutu?!

pre 9 godina

Vi ste cvece! Ne verujem vam. SVI ste isti! Pitajte Ukrajince, Poljake, Cehe i Slovake, Madjare, Moldavce, Beloruse, Avganistance, Tukmene, Tatare, Litvance, Letonce... sta misle o svojim ruskim, blizim ili daljim komsijama. A, i sami bi, da postujemo istorijske fakte, zog sopstvenog iskustva trebali biti oprezniji.

Staljin broj 2

pre 9 godina

Neka obuce unifomu Generisimusa Ruske Federacije, ionako bi mu lepo stajala jer je vratio ponos Rusiji i pokazao Amerima gde im je mesto.

Cale

pre 9 godina

@Albano
Ko o cemu - Albanac o velikoj Srbiji i sada velikoj Rusiji.....bolje razmisli koliko je tvoj narod oteo tudje teritorije i stvorio neleganu "drzavicu kosova" sa planom da otme pola Makedonije ,deo CG i deo Grcke.....ja vama Albancima nikako ne bih voleo da budem u kozi u narednih par decenija. Inace Rusija je toliko velika i bogata da joj nije potrebna niti jedna stopa tudje zemlje ali ima onih koji sanjaju da otmu rusku zemlju.... Bogu hvala zato Rusija ima arsenal od 10.000 nuklearnih glava....pa igrajmo se.

direktor

pre 9 godina

Putin je izgleda pobrkao lončiće. Upravo su Hrvatska i Slovenija nudile ono što on nudi Ukrajini - veću autonomiju pojedinih krajeva, u našem slučaju republika. A upravo je Beograd, u ovom slučaju Kijev, krenuo u centralizaciju države.
Međunarodna podrška Hrvatskoj je bila ravna nuli - embargo na oružje, javni istupi SAD-a protiv raspada Jugoslavije itd. Sve do balvana po cestama Krajine nikakvih problema nije bilo, niti je bilo tko cijepao državu, niti je bilo tko sa Zapada podupirao Krajišnike u cijepanju države blokirajući normalan saobraćaj iz Zagreba prema moru.

Bacvanin

pre 9 godina

Tako je, Zapad odmah da vrati nazad Krim Ukrajini. Pa kako su mislili ti NATO-ovci da okupiraju Krim i da ga pripoje EU.
Hmmm, ili su ipak Rusi rasparcali jednu zemlju? Kako se ja secam, EU, Zapad i NATO priznaju granice Ukrajine od prosle godine, predpostavljam da i Rusija postuje iste granice Ukrajine kao pre godinu dana i da se i Rusija ostro protivi menjanju granica suverenih drzava.
Ili ipak ne?

O čemu ?

pre 9 godina

Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.
(Deaduls, 17. april 2014 14:09)

Ne razumem poentu veze sa aktuelnom temom !?
Ukrajina je priznala Hrvatsku 11. decembra 1991, treća po redu.
A Vladimir Putin je predsednik Ruske Federacije od 7. maja 2000.

Bear Brown

pre 9 godina

Putin 5 sati odgovara na pitanja iz svih oblasti, od komunalnih problema u selima na istoku Rusije pa do aktuelne međunarodne politike. Obama je nedavno pokazao da ne zna na koji način je Kosovo otcepljeno od Srbije. U tome je suštinska razlika između politika ove dve svetske sile i zato danas postoji takva neravnoteža između razumevanja i nasilja u svetu.

i gde nam je bio kraj?

pre 9 godina

Da je Srbiji jedan politicar putinovog kalibra…
Gde bi nam bio kraj?
(Laszlo, Szenta, 17. april 2014 11:27)

Pa imali smo ga kroz cele devedesete... i iako Srbija tada "nije bila u ratu", na vrhuncu smo uz pomoć ugroženog a spontano samoorganizovanog "golorukog" srpskog naroda i "vojno neutralne" JNA preko Drine masovno ispravljali istorijske i teritorijalne nepravde, kontrolisali trećinu Hrvatske i tri četvrtine Bosne, a u mišjoj rupi držali ovdašnje Albance na Kosovu, i izrugivali se prksono ostatku sveta koji nas je (valjda iz zavisti što imamo tako superiornog vodju i politiku) izolovao od sebe i stavljao na stub srama.

seljadin

pre 9 godina

@nema deda mraza, a da Hrvati nisu poceli ubijati Srbe po Zagrebu, Vukovaru, Osijeku, Sisku, ne bi se ni desio rat.
Uostalom Tudjman je rekao da rata ne bi ni bilo da ga Hrvatska nije zelela,
takodje i Bojkovac je rekao da je Hrvatska napala Srbe a ne obrnuto.

posmatrac

pre 9 godina

Putin radi ono sto mora.Bolje da okupira Ukrajinu nego da mu nato postavlja baze po njoj.Potpuno ga treba razumeti jar alavost zapada nema granicu

TD

pre 9 godina

A da nije obrnuto da Putin hoce veliku Rusiju kao Sloba veliku Srbiju Putine ?!
(Albano, 17. april 2014 12:27)

Vazno da vi zelite veliku Albaniju, jos nekome nesto pricas ali menja se svet, Kina kojoj je pre 15 godina jedna Makedonija priznavala Tajvan danas sve vise je ekonomska i vojna sila. Pitacemo se jos.

Шумадинац

pre 9 godina

И ми када поново будемо имали неког Немању, Душана, Карађорђа, Милоша, Петра, Живојина, Степу, Радомира… на челу наше Србије бићемо поново јаки и стабилни. Овако, докле год нам државу воде потомци удбаша и слуге запада нема среће за Србију! Живео Путин, све очи и наде поробљених и покрадених уперене су ка њему и великој Русији!

rusofil putinofilović

pre 9 godina

cepaće vas 100%.
U najgorem slučaju - igraćeš ping pong sa šekijem, bašar će da te šiša a onog korejskog malog šalji po burek...

Stefa L.

pre 9 godina

Podsetio bih na reči čuvene srbomrskinje Madlen Olbrajt, a koje sam lično čuo na CNN-u:"Nije fer da samo Rusija ima Sibir". Takođe bih podsetio na emisiju na Diskaveriju (a bio je i članak u Komsomolskoj pravdi, preneo i naš Zabavnik, doduše u sasvim drugom kontekstu) o monstruoznom projektu za pljačkanje Rusije i Sibira - mosta preko Beringovog moreuza, dugog 100 km. Projekat je u celosti finansirala Trade Develpoment Agency (TDA-američka državna agencija), čak je potrošeno 8 miliona dolara na ispitivanje modela stubova mosta na opterećenje ledom!? Most treba ima tri nivoa, prvi, da se zamažu oči, je putni, kao da će neko normalan da ide vozilom po polarnom krugu. Drugi, trokolosečna pruga za pljačku Sibira i najniži, treći SAMO CEVI, za pljačku sibirskog gasa i nafte! Eto šta se sprema i protiv čega se Rusi moraju boriti!

ovca za shishanje

pre 9 godina

drz se rusijo!!! pravi predsednik prave drzave . nije bitno dal su gladni ( a nisu ) rusi se smatraju najjacom silom na svetu i ako treba trpece ali ce uvek istetati svoje. ne da smo slicni nego smo isti samo sto smo saka jada

roger

pre 9 godina

Sada se pokazuje pravo lice svih. Ukrajinci teraju zemlju u gradjanski rat, Putin nema veze sa tim NIKAKVE. SVI VELIKI SU LICEMERNI I BOLI IH ZA NAROD.

Deaduls

pre 9 godina

Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.

Pametnjaković

pre 9 godina

"... a priznao je i po prvi put da su pre referenduma na Krimu boravili ruski vojnici."

Koliko ja znam Rusi su imali bazu na Krimu, pre referenduma. To nije nikakvo priznanje, pobogu, to je fakat. Postojao je i sporazum između Rusije i Ukrajine u vezi Krima.

blabla

pre 9 godina

Ukrajina se nalazi izmedju 2 jaka magneta. Prema fizici oba magneta i Ukrajina se uzajamno privlace. Ako se za Ukrajinu pričvrsti jedan magnet, a drugi mu se približi, Ukrajina će krenuti prema njemu. Ako se jedan od njih obrne, Ukrajina će krenuti u suprotnom smeru. Tako je to u fizici. )))):

dragan

pre 9 godina

Putin odgovara na pitanje o "povjerenju" i kaže: Rasmusen, sada prvi čovjek u NATO, bio je premijer Danske. Pozvao me i iskreno smo razgovarali. Onda je on objavio taj razgovor, uopšte me ne obavještavajući da snima ili da će to učiniti. Rekao je da to smatra - "istorijskim razgovorom". U redu, možda je tako, ali da vas kolega snima i da to objavi, a da vas uopšte ne pita, to je neverovatno. I kako da govorimo o poverenju?

zbunjeni i zaluđeni Rus

pre 9 godina

Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.
(Zeljko, 17. april 2014 15:02)

A sada nam Zeljko objasni: Tolika Amerika a svega DVE partije, i uvek samo one, Republikanci i Demokrati. Kako to?

Marko

pre 9 godina

@Nemanja

Hoces da kazes da Nemacka i SAD nemaju apsolutno nikakve veze sa onim sto se desava u malim zemljama? Hoces da kazes da svaki mali narod sve radi svojom voljom? Auuu koliko si naivan, nije cudo sto nam rade sta hoce, kad medju nama ima naivaca kao sto si ti.

how yes no

pre 9 godina

"Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ"

TACNO 100% !
To je sustina svih dogadjaja ok Ukrajine...
(Dejan I, 17. april 2014 12:18)

Glupost, pretpostavaljam da impliciras da zapad cepa Ukrajinu. Zasto bi zapad cepao Ukrajinu, ako je Ukrajina do pre nekoliko meseci bila prozapadna zemlja koja je aplicirala za ulazak u EU, a nameravala i u NATO? Zapad je tu imao cistu situaciju, nije imao potrebe bilo sta da cepa, kada je cela zemlja bila na tom putu.
Upravo se dogodilo suprotno, Rusija je pocela da rovari po Ukrajini upravo da bi sprecila Ukrajinu da nastavi svoj put ka zapadu. Ovo sto se sada dogadja je posledica tog pokusaja.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Da nije Putina danas bi posred Gorbacova i Jelcina Rusija bila mala KOLONIJA ZAPADNIH IMPERIJALISTA, sa Americkim Mekejnom, pa ubrajajuci sve Predsednike Amerike, koji su zivi i oni koji nisu.Ko ga je danas slusa Putina,taj nece mirno spavati?Da li bi i jedan drugi Predsednik Kralj ili Princ Princeza mogao ovo sve da izdrzi i na svako pitanje da direktan odgovor?Jedno zameram B92 sto ne prenosi na srpskom valjda se taj B92 nalazi u Srbiji, a ne u Wasingtonu.Kako Srbi oni koji ne razumeju ni Ruski ni engleski mogu da znaju staje sve tamo u studiju izgovoreno?Ziveo Putin,daje Jelcin znao kome je Kovrece -god u naslestvo ostavijo,prevrnobi se u grobu!!Mislio je da je izabrao naslednika kojice Rusiju rascereciti i predati zapadnim IMPERIJALISTIMA,jer je on Jelcin doboio debelu napojnicu sa Gorbacovom na celu da rasparcaju Sovetski Savez, a potom Rusku Federaciju!Kao sto su potplatili jugoslovenske politicare da razbiju Jugoslaviju, a potom Srbiju!!

.

pre 9 godina

@ Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.
(Deaduls, 17. april 2014 14:09)

Jelcin. Toliko o tome

Nikola

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?
(mujcinovic salih, 17. april 2014 13:12)

Vidim da ste prisutni na svim komentarima i da fanatično podržavate stav Pentagona, ali nisam imao priliku da pročitam nijedan vaš argument ?!

P.S. Obratio bih vam se po imenu, ali nisam siguran kako se pravilno piše u vokativu.

fsfs

pre 9 godina

(lily, 17. april 2014 15:55)

Lose zboris, Putin je doveo raspalu zemlju koja je bila na ivici bankrota nazad na svetsku scenu. Standard im je dosta skocio (jeste da nije neki ali je mnogo veci od onoga sto je bio, i mnogo je veci od Srbije), jedna od najmanje zaduzenih zemalja na svetu, nezaposlenost im je veoma niska i cak sa ovom krizom oko Ukrajine imaju prosecno veci privredni rast od EU (jeste rast strasno nizak ali je u EU prosecno jos nizi).

željko

pre 9 godina

Uvek sam težio zapadnom stilu života u svakom smislu.Komunizam, socijalizam, sivilo, gulazi, Staljin, Lenjin... Od malih nogu rastem sa uverenjem da je zapad=demokratija, a istok=bolesnopatija.
Čak sam sam sebe uveravao da su nas bombardovali za naše dobro. Ne volim silu u bilo kakvom obliku, od strane bilo koga i zarad bilo čega. Sada dolazim na poentu onoga šta želim reći, a to je: ovde .... lud zbunjenog!
A ja obeznanjen ne znam više koji sam od njih. Malo mi drag čika Putin, jer mi ovi zapadnjaci sa svojim ucenama i nemuštim izgovorima uništiše zemlju, a sa druge strane naišli na tvrd orah. Sve u svemu, polako počinjem sebi da teram inat i kličem: živeli Rusi!

Egelius

pre 9 godina

Pa niko nije cepao Jugoslaviju do Milosevica koji je bio Ruski covek sa uvezenim planom "ukrupnjavanja" Srbije pod laznim naslovom cuvanja Jugoslavije...uzgred pozdravite porodicu Milosevic u Rusiji kada ih sretnete gosp. Putine.

error

pre 9 godina

da je sfrj opstala kao konfederacija,danas bi bila sila,evropska i svetska...A sada smo svi za sebe kao misevi za testove...Uzas sta su,napravili onakvoj sili.Nego,narod glup,ne vide dalje od nosa,jos uvek...

brb

pre 9 godina

Pa ko cepka koga, pitam se ja? Prva Rusija cepa Ukrajinu, da se ne lazemo... Istina je da postoje razne sile u svetu, a Rusija je jedna od njih.

djuro

pre 9 godina

putine, a kako bi bilo da nas malo ostavis na miru? to bi nam bila najveca pomoc. vidis po ovim komentarima da smo bolesnici koji nisu svesni svoje bolesti.

Petar

pre 9 godina

@Bear Brown: namerne dezinformacije da ljudi ne prate :) mene nisu prevarili,evo slusam predsednika. Nego mi je nesot mnogo mlitav po pitanju Ukrajne

Marko

pre 9 godina

@dejo

Ako kazes da je Putin napao teroriste u Dagestanu, a onda to poredis sa proruskim borcima u Ukrajini onda to znaci da su, po tebi, oni isto teroristi. Sto dalje navodi na zaključak da su po tebi teroristi svi oni koji odbijaju poslusnost državi u kojoj žive. A sve to vodi dotle da su, tom logikom i albanski OVK takodje teroristi i da je SM imao puno pravo da ih napada i ubija.

Medjutim, meni se cini da ti ne mislis tako, vec strogo delis narode na one koje SAD podržava i one koje ne podržava pa na osnovu toga zakljucujes da li je neko terorista ili ne.

Zeljko

pre 9 godina

A da mu neko objasni da se SSSR raspao mnogo ranije, i da je Ukrajina nezavisna država, kao i Azerbejdžan, Gruzija i Moldavija gde takođe pravi probleme. Prilikom otcepljenja Ukrajina je imala nuklearno oružje. Rusija se odrekla Krima da bi se Ukrajina odrekla nuklearnog arsenala, a Velika Britanija i SAD su potpisnice tog sporazuma kojom Ukrajini garantuju bezbednost. Šta bi sa onim "Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi" pa sad lepo daj referendum i narodu Čečenije.
Ali nije to problem, problem je što niko ko je živeo u SSSR-u sa Rusijom ili bio u Varšavskom paktu ne želi sa Rusijom. Zašto se ne zapita, zašto neće niko sa njim i njegovom Rusijom, osim Srba naravno, koji vole Rusiju, ali rade na zapadu, a kapital ne čuvaju u voljenim Rubljama već u Evrima, ne voze moskviče, već mercedese, audije, golfove, BMW-e, fijate... Uzgred da li su u jedinicama Crvene armije koja je oslobađala Beograd bili Rusi ili Ukrajinci i u kom odnosu snaga? Srbi kao zakleti neprijatelji komunista u Srbiji obožavaju KGB Rusiju. Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.

Lik

pre 9 godina

U suštini ovde su na delu dve super sile koje se otimaju za prevlast, tako je oduvek bilo i biće dok postoje kao takve. Argumente koriste kako kome odgovara, dakle ništa novo.
Za nas kao mali narod koji je pretrpeo dosta patnje od strane Zapadnih sila logično je da smo na Ruskoj strani, osvetnički želimo da vidimo kako Zapad sada trpi. Kako nam Zapad može biti prijatelj kada su nas koliko juče bombardovali i oteli nam deo zemlje, to ne biva.
I sva ova farsa oko EU je zaluđivanje naroda, oni nas više trebaju nego mi njih a stvari su postavljene tako kao da ćemo propasti bez EU.
Mi i ako ćemo da propadnemo to će biti zbog naše nesposobnosti kao naroda da se uljudimo i stvorimo pristojno mesto za život u ovoj Bogomdanoj zemlji.

Bata Kole

pre 9 godina

@(CC, 17. april 2014 12:12)
Sama činjenica da u komentaru na ovu vest, ti spominješ genocid u Srebrenici, govori veoma mnogo o tebi, tvojoj percepciji stvarnosti, da ne nabrajam dalje mislim da je i ovo dovoljno mistično za tebe. Ono što je zaista tužno, jeste da nisi jedini. Neke ljude jednostavno ne treba puštati same pred televizor.

vaske

pre 9 godina

Citajuci komentare covek se zapita da l' se nalazi u Srbiji 21-og veka, ili u Nemackoj u prvoj polovini 20-ok.

Boljsevici, komunjare, kgbeovstina, Lenjin, Staljin itd.
Izgleda da su srpsko-hrvatski antikomunisti jos uvek zaglavljeni u 41'-42' godinu proslog veka, jer ovolika antikomunisticka propaganda nije vidjena od tada.
Nije ni cudo sto ne napreduje, vec nazadujemo, kada nam takvi nazadnjaci cine vecinu drzave.

doomed

pre 9 godina

Svako od cenjenih komentatora neka poveruje u onu stranu bajke koji mu godi.Ja bih samo da citiram istoriju.Hitler je 1938. god.okupirao Čehoslovačku pod izgovorom da štiti nemačku manjinu.

Dule

pre 9 godina

NIje mi baš jasno to poređenje sa SFRJ. Danas su Rusija i Ukrajina dve nezavisne i suverene zemlje. Vidim da Rusija hoće da cepa Ukrajinu. Ne vidim da neko hoće, i može, da cepa Rusiju. Sasvim besmislena poređenja bez obzira što mi ukrajinski ekstremni nacionalizam i antisemitizam uopšte nisu simpatični. Baš naprotiv.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?

Action Man

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto sve porede s nama no vidljivo je da je EU poprilicno nemocna i nazalost i dalje slusa sta ce reci"gospoda"iz SAD.Na kraju,covek se bori za svoj narod,i za svoje mesto u istoriji,dok nema zrtava apsolutno legitimno...

beograd

pre 9 godina

Pa niko nije cepao Jugoslaviju do Milosevica koji je bio Ruski covek sa uvezenim planom "ukrupnjavanja" Srbije pod laznim naslovom cuvanja Jugoslavije...uzgred pozdravite porodicu Milosevic u Rusiji kada ih sretnete gosp. Putine.
(Egelius, 17. april 2014 16:14)

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi

Miroslav

pre 9 godina

Korumpirana Srbija i Rusija gde ljudi imaju ljudskih prava skoro i ko hleba (ne u znatnim kolicinama) ce da uci druge demokratiji. Stotinama godina su drzali i mucili svoju bracu Slavene u istocnoj evropi,a samo nama Srbima su sveci.U Afganistanu su pobili stotine hiljada civila dok se nisu povukli. Srbe su uvek ostavljali radi vlastitih interesa i dogovora sa drugima. Prvi srpski ustanak je propao jer je tada nasa "bratska" Rusija izasla iz rata i ostavila nas Turcima na milost ili nemilost. Takva je Rusija i danas. Makar ruska vlast. Konzervativna drzava gde covek zivi ne da bi ziveo ko covek na zemlji nego tamo gore. Petar Veliki nije uspeo to da promeni, pa nece ni bivsi spijun kgb-a. Cak sumnjam i da ce u zatucanoj Srbiji ovakve komentare objaviti. Bez'te ljudi sto dalje od istoka.

Alex

pre 9 godina

Moram da priznam da me rusi plase i sve, ali sad menjam misljenje. Putin je shmeka i ako neko u svetu predstavlja pravog lidera svog naroda, onda je to on. Samo se nadam da ovi preko okeana opet ne izmobilisu dokone redneckove da sire demokratiju gde je ima mnogo vise nego kod njih

Sremac

pre 9 godina

Ko zna da razmišlja primetiće da hvata na istu foru kao i Milošević: kao svi su zlikovci i mešaju se u tuđe probleme i hoće da unište Yu tj. sad Rusiju, a ustvari širi granice Rusije na istu foru kao i Sloba '90tih.

Zlo i Naopako

pre 9 godina

Moraćeš Putine od sada malo više da trošiš na lobiranje, vidiš da su Amerikanci zastranili. Štite svoje interese kao da su sami na planeti.

nikola

pre 9 godina

zivim na zapadu i mogu vam kazati da 67 posto naroda francuske podrzava putina i njegovu politiku (le monde,figaro,le point,le observateur...a mi srbi cast izuzecima zalosno....

dno

pre 9 godina

E kad nas jedan od najvećih diktatora u 21. vijeku, u čijoj se zemlji guše sve moguće ljudske slobode ,gdje caruje bijeda i od kojeg strahuju zemlje iz
okruženja njegovog vlasništva zvana Rusija hoće da "prosvjetli", onda znači da smo stigli do samog dna.

Vladjimir

pre 9 godina

Alex
Evo upravo citam sta Nemci o ovome kazu,Show to zovupodrugljivo! Izbegavaju tacke koje im se ne svidjaju,npr.razbijanje SFRJ i mnoge druge stvari!?
Neobjektivni,jednostrani,uvredljivi,a narod ovde,bar oni koji misle svojom glavom,je listom protiv prozapadne,USA,politike! No koga to briga,podrzava se "prijateljska" USA,koja se nije libila ni da ih spijunira...O demoktratiji govoris koja je stimovana ocito...Razocaran sam tesko jer je sve jedna farsa.

Lacerta

pre 9 godina

"...Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas."
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

A ti druže, pre nego što lupiš, da malo pročitaš šta si napisao?

Ovde je vrlo raširena teorija "sve je bilo super u Jugi, ali eto, dođoše zli i zlonamerni stranci pa nas razbiše".

Vidiš, sledećom rečenicom (mada siguran sam, savim nenamerno) odlično si pogodio suštinu: "Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam".

Tačno tako: ceo problem je bio "u narodima", a ne u strancima jer "narodima NIJE MNOGO TREBALO" itd, itd. SVI su jedva čekali priliku da izmiruju nekakve stare račune. Rezultat znamo.

Da su "narodi" bili drugačiji, manje glupi zato i manje podložni manipulaciji svojih loših vođa, nikakvi stranci ne bi uspeli da nam razbiju državu. Ali "narodi" nisu bili pametni, naprotiv, i to je glavni uzrok raspada, a ne nekakav "zlonamerni Zapad".

Mnogo nam je lakše i lepše uživeti se u ulogu jadne i nevine žrtvice kojoj "Zapad" radi o glavi, nego suočiti se sa vlastitom odgovornošću za pogrešne odluke koje su nas dovele tu gde smo sada. Mogo je lakše reći "za sve je kriv Zapad", nego "bili smo žestoko glupi i grdno smo se za..i".

Niko nam ne može raditi o glavi tako dobro i uspešno kao što mi to sami sebi činimo svojom kratkom pameću i robovanjem kretenskim mitovima. Da smo u stanju da razmišljamo logično i racionalno, nikakvi stranci nam nikad ne bi ništa mogli.

Srpstvo i čekićstvo

pre 9 godina

Ovo je crno vreme za Ukrajinu, opaka kriza a umesto trezvenog i jakog rukovodstva oni imaju naciste i boksera koji je ogadio boks celom svetu. Ne postoji pravo vreme za loše vođstvo.

Јелена

pre 9 godina

@how yes no - Glupost, pretpostavaljam da impliciras da zapad cepa Ukrajinu. Zasto bi zapad cepao Ukrajinu, ako je Ukrajina do pre nekoliko meseci bila prozapadna zemlja koja je aplicirala za ulazak u EU, a nameravala i u NATO? Zapad je tu imao cistu situaciju, ....

Побогу, да ли је могуће да се овде јављају људи који, претходно, пар месеци седе у саксији, а затим искоче и крену да нам објашњавају шта је шта. Украјина није аплицирала за ЕУ и цела криза је покренута јер је одбила да аплицира. О НАТО-у тек није било ни говора. Можда то у саксији нису јављали али овде, у нормалном свету, било је о томе доста у медијима. Невероватно. И, после и овакви гласају на изборима.

Nemanja

pre 9 godina

Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

Za ovu budalaštinu i hrpu opravdanja za naš idiotluk odnos preporuka je 25-4; iluzorno je očekivati da neko ovde razume šta se dešava u Ukrajini, kada ovu sramotu za zdrav mozak smatra vernim prikazom dešavanja u ex Yu.

palanka

pre 9 godina

@Nemanja

A zasto mislis da su bolje i verodostojnije budalastine i hrpa gluposti kojima ti i tebi slicni pravdate NATO i sve okolne nacose? Citajuci komentare ne primecuje se neka razlika u intelektu izmedju patriJota i autosovinista. Naprotiv.

političar

pre 9 godina

Sta ovaj lupa!?
Znaci da je to bila ista KGB kujna koja je i razbila Jugoslaviju!
Sada ta ista KGB kujna razbija Ukrajinu!
Nadam se da ce se svet opasuljiti o cemu se ovde radi!

da

pre 9 godina

"A zašto ste vi koji upozoravate Ukrajince da ne "čačkaju mečku", čačkali 19 mečki 99-te? Pretpostavljam da za ovu "mečku" navijate, iz kog razloga samo vi znate."
(dupli, 17. april 2014 14:07)

Valjda iz iskustva i govore: mi cacakali mecku i dobili po pi..i!! Prosto.

Robin Hud

pre 9 godina

Rasadjujte Putina u saksije pa ga prodajte po pijacama ali ne u Srbiji. Ne razumem balavurdiju koja bi izdala svoju zemlju, nasu Srbiju, i predala je u ruke ruskom okupatoru.

Devil

pre 9 godina

@doomed

ako citiraš istoriju, bar je citiraj kako treba. Nije Hitler okupirao Čehoslovačku zbog nemačke manjine kao izgovora, nego je pod tim izgovorom naveo zapad da nateraju Čehoslovačku da mu preda Sudetsku oblast. Okupacija ostatka Češke nema veze sa manjinama nego sa Slovacima i njihovim proglašenjem nezavisnosti. I preko svega toga, pre tih dešavanja u Čehoslovačkoj nije na silu došla na vlast antinemačka rulja, nego je Čehoslovačka bila jedina prava demokratija u centralnoj i istočnoj Evropi. Ali to je sve nebitno, samo dok se citira istorija.

Igor

pre 9 godina

(CC, 17. april 2014 12:12)
Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

A tek sto se ti sine Krameru nalupeta. Na potpuno trezvene misli naprica pricu u stilu najgorih teorija zavere. Da ne znam koliko je krivo ogledalo u koje se mi Srbi gledamo rek'o bih da se zezas.

Vecito glumi zrtvu i nabijaj glavu u pesak. Dog god budemo kukavice i budemo trazili opravdanje u kojekavim suludim racijonalizacijama ili teorijama zavere ne mozemo dalje.

A sto se tice ovog KGB-ovca daleko mu lepa kuca. Muka mi je kad u svoja usta uzima Jugoslaviju ili Srbiju. Sreca nasa pa se ne granicimo sa Rusijom.

Mister from Europe

pre 9 godina

Znaci kamarad Putin priznao da na Krimu bilo ruskih specijalaca .
I na istoku Ukrajine ih ima ( samo ih "KGB ne vidi" ahah )
Ruska KGB propaganda ne prolazi nigde na kraju mora da priznaju sve .

I da , gradjanski rat u Jugoslaviji je izazvala UDBA , cerka firma boljsevickog KGB-a, po identicnom scenariu kako sada KGB razbija Ukrajinu sa lokalnim kriminalcima i specijalcima iz Rusije koji se ubacuju u odredjena podrucja.

KGB-u je toliko stalo vreme da ne napusta svoju ideologiju, lazi i spinovanja kojima se sluzi , tako da i mala deca znaju sve KGB poteze unapred.

Jedini aspirin za KGB je zestoka izolacija i sankcije i kada ruski narod ponovo pocne da ceka u redovima za hleb da se konacno dignu na noge i oslobode se boljsevicke okupacije Rusije koja traje punih sto godina vec.
KGB propaganda po Rusiji je surova i zestoka i velika vecina ruskog naroda jos uvek ne zna svoju zvanicnu istoriju sta je boljsevicka banda uradila Rusiji, tako da Rusiju jos uvek krase biste Staljina i Lenjina.
Sada je KGB po Rusiji poceo da proizvodi postboljsevicki fasizam gde huskaju narod Rusije da mrzi sve sto je sa zapada, kako bi KGB i dalje vladao Rusijim i ucvrstio svoje pozicije.

Zavrsetak price- Ukrajina ce biti slobodna , oslobodjena od boljsevickog KGB-a i postboljsevickih fasista.
Na kraju igranke bice sastanak ruskog naroda na Crvenom trgu u Moskvi sa boljsevickim KGB okupatorima.

Vinilin

pre 9 godina

Kako se nije taj zli zapad dogovorio da razbuca Rumuniju, Poljsku, Španiju (sve zemlje veće od SFRJ), nego baš nas?! Kao, sve je bilo idilično u XX veku, samo eto, zli zapadnjaci došli da nas svađaju, inače nikako ne bismo. Rusija bi nas spasila, ali eto, nismo im bili dali Jugopetrol i INU, a onda bi odmah bratstvo proradilo.

dupli

pre 9 godina

A zašto ste vi koji upozoravate Ukrajince da ne "čačkaju mečku", čačkali 19 mečki 99-te? Pretpostavljam da za ovu "mečku" navijate, iz kog razloga samo vi znate.

Grozan covek

pre 9 godina

Vrlo opasno razmisljanje: Ukrajince i Ruse poredi sa SFRJ, sto nema ni smisla ni logike. Jos ce ispasti da je sve u stvarii u interesu Ukrajine, samo oni to nisu shvatili. Vrlo opasan covek, Putin!

gradjanin sveta

pre 9 godina

Nema to sto se desava tamo apsolutno nikakve veze sa onim sto se desavalo kod nas.

U SFRJ jednostavno neke republike nisu vise zelele da ostanu u istoj drzavi i izglasale su nezavisnost i odvojile se.

To je uostalom pravo svih naroda na planeti, pa i ovih na Krimu.

Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli.

Zbog toga je ostatak planete reagovao ovako brzo i ostro i verujte bice sve ostriji i ostriji.
Jednostavno Putin je pokazao da pocinje da vodi neku osvajacku politiku, a ostatak sveta ne zeli sebi da dozvoli pojavu nekog novog Osvajaca Sveta - nekog novog Hitlera.
Dovoljno su pametni da to ne dozvole.
Nazalost mi Srbi smo odavno dokazali da nemamo ni 2 grama mozga pa podrzavamo tu agresorsku politiku, samo zbog neke bolesne mrznje prema zapadu koju su nam usadili Milosevic i Seselj, i koje nikako ne mozemo da se oslobodimo.

Jedina slicnost koju ja ovde vidim je slicnost Putinove retorike sa Milosevicevom retorkom u njegovo vreme.

Mister from Europe

pre 9 godina

U kom veku ti zivis?
O predrasudama drugi put.
(marija, 17. april 2014 13:53)

Ja zivim u 21-om veku fakultetski vrlo obrazovan i nacitan , pravi srpski patriota koji voli svoju zemlju Srbiju (ne lazni patriJota) .
Da bi prvo naucila neke stvari treba da znas zvanicnu istoriju Srbije o tome sta je Udbasko-boljsevicka banda pod vodjstvom Joshua Ambroz Mayer-Tita, agenta ruske Kominterne kamarad Waltera uradila nakon upada u Srbiju uz pomoc Crvene boljsevicke armije.
Pobili su sto hiljada gradjana Srbije metkom u potiljak i zatrpali u zivi krec i proterali preko 450000 gradjana iz Srbije, iz svojih kuca i imanja.
Naslednici te Udbasko-boljsevicke bande kasnije pod vodjstvom agenta UDBE Milosevica su sprovodili boljsevicku rusofilsku politiku i uveli Srbiju u rat po nalogu iz KGB-a.
Svi zlikovci, uljucujuci "blisku rodjaku" Joshua Ambroz Mayer-Tita- Miru Markovic koja je zarila i palila po Srbiji se nalaze pod zastitom KGB-a u Moskvi .
Tamo je i bivsi nacelnik JNA i OZNE Veljko Kadijevic i da ne nabrajam jos stotinak Udbaskih bandita.

Carska Rusija ( koje vise nema jer je boljsevicka banda pobila carsku rusku porodicu) je bila veliki prijatelj nama Srbima i bili nasa braca.
Boljsevicka Rusija ( ne ruski narod vec boljsevici koji upravljaju Rusijom) nisu nasa braca .

Rusijom i dalje vlada KGB boljsevicka agentura , nikad nisu sisli sa vlasti u Rusiji, samo su promenili ime iz KGB-a u FSB.
Ako to do sada nisi skapirala, ne vredi ti ni moje objasnjenje.

Nikola

pre 9 godina

Citam i ne verujem. Oni su do te mere naprzili svoj narod sa propagandom, da se vec pojavljuju fanatici koji zahtevaju i Aljasku. Jedina paralela sa SFRJ koja se ovde izgleda moze povuci, jeste da je stanje svesti naroda u Rusiji u ovom trenutku, isto kao i stanje svesti naroda pred raspad SFRJ, za sta je i u prvom i u drugom slucaju odgovorna drzavna propaganda.
(plug and play, 17. april 2014 13:59)

Prvo se malo informiši pod kojim je uslovima Aljaska prodata Americi i da li je plaćena. Glupo je iznositi komentar na temu koja ti je potpuno nepoznata.

mirko kojotovski

pre 9 godina

Zna se kako krecu krize uz podrsku cia mia fia lia i ostalih zveri sa zapada.Za Saliha i drustvo trebali bi malo citati ili slusati neke bivse obavestajce sa zapada koji su direktno umesani u Ulicu Vase Miskina Dobrovoljacku Tuzlansku kolonu Markale Srebrenica Medzacki dzep i oluja pod UN ....Da ne govorim o bolesnicima koje su gurali da uniste Jugu poput Tudjmana Alije i ostalih njima slicnih.Uvoz naoruzanja od Nemaca vrlo zlih karakternih osobina kad su pravoslavci i Srbi i Rusi u pitanju.Cinjenica je i to da je narod prevaren ali ko im je kriv kad su njima veci prijatelji Nemci Ameri Englezi i ostala imperijalisticka kolonijalisticka zla sveta vodjeni Vatikanom.Svi Salisi i ostala bivsa braca ce prvo od Srbina traziti pomoc jer sigurno ali sigurno nikad nece dobiti od tih gore navedenih zlikivaca.Celi sistem Juge je pao u ruke mmf i Rotsildima preko Slovenaca i Hrvata koji su uzeli lovu od ljudi koji su stedeli celi radni vek da bi platili svoju tzv.kao nezavisnost.E sad Salihe kad bude frka sa Rusima onda cete svoju decu slati na istocni front kao tri puta u zadnjih 100godina da ginu za bankare i njihove ruze u basti.Nikad se vi necete opametiti.Nikad vi necete traziti vase dedove i vasu licnost u istoriji.Vama je lakse mrzeti sve sto je srpsko i pravoslavno i sve ono sto prepoznaje pravu istinu i istinito zlo pod kojem ste vi sluge u nato i eu paktu.Srbi se nikad dozvati pameti jer samo cvrsta ruka uredjuje mir u kuci.Valjda cemo doci sebi posle sledecih desavanja koji ce promeniti svet a i nase granice

Komša

pre 9 godina

Za one koji pominju KGB boljševičku bandu u SFRJ.Ta KGB boljševička banda je izbrisana iz političkog života SFRJ i vojske i policije u periodu 1948-1953 i nikada više nije povratila svoje pozicije.Tito i partija prave zaokret ka zapadu i tesno saradjuju sa njihovim službama (recimo,prilikom Titovog boravka u SAD njihove službe su pratile,saslušale i privele veći broj srpskih antikomunista nego naša UDBA za 50godina).Oficiri JNA školuju se u SAD (Vest Point)
a SFRJ je ugledna zemlja u očima zapadnog sveta.Vize za Jugoslovene ne postoje.
O kakvom KGB pričate ljudi? U kojoj ste vi zemlji živeli? Ili to pišu klinci?
Ne branim KGB (daleko im lepa kuća kao i svim tim službama) samo me iritira uporno ponavljanje nebuloze.
Razumem rusofobiju kod Poljaka ili Rumuna,al ne vidim razlog zašto bi jedan gradjanin Srbije
patološki mrzeo Ruse.A rekao bih da je proturanje priče o KGB u SFRJ plod bolesne mržnje.
A što se Milo§evića tiče,nije on radio u nanci u Moskvi nego na jednom drugom mestu.Bio je on jedno vreme blizak i sa onima koji su ga proglašavali faktorom mira na Balkanu.
Ne kažem da sa Ameri planirali i izveli cepanje Jugoslavije,samo mi je čudno da njihovu bliskost sa vojnim i političkim vrhom Jugoslavije nisu primetili oni što u svakom žbunu vide KGB.
Rusi su primili Miru.Iskren da budem primio bih je ija za tu lovu.

Ivan

pre 9 godina

To što kaže Putin, u pravu je 100%. Imam dovoljno godina da se sećam šta je i kako bilo na prostoru nekadašnje naše zemlje, verovatno jedne od najlepših u Evropi. Daleko od toga da Putin to što sada radi, da je pošteno, ali volim što je to tako. I neka radi još neko vreme, da ovi što su uradili nama sa SFRJ vide da nisu jedini na ovom svetu i da jednom za uvek prestanu zabijati svoj nos gde mu nije mesto. Da puste da se ljudi u svojim zemljama organizuju kako sami znaju, ane da im neko spolja diktira šta i kako treba da rade. To nema veze ni sa time da li vozimo Ladu ili Mercedes, da li štedimo Rublje ili Dolare, to su gluposti koje ovde na komentarima čitam. Nije demokratija za svako društvo, društvo samo po sebi mora da izraste i bude demokratsko. Evo demokratije u Libiji, Egiptu, koja je nametana, a postoje i mnoge druge zemlje gde se ona ne bi primila tek tako, jednostavno društvo treba da doraste demokratiji. A što se tiče komentara o socijalizmu, komunizmu... Evropa je dosta više socijalizovana od priča koje kod nas ljudi iz neznanja pričaju, nek se raspitaju koja socijalna davanja pruža Evropa. I to je dobro za ljude koji žive unjoj. Ali ne baš cela Evropa, radi se o razvijenim Evropskim državama. Šta reći o SAD-u, koje su direktno davale državni novac bankama pre neku godinu na vrhuncu krize. Je li to tržišna ekonomija? NIJE. Ali neka su, spasili su svoje od propadanja.
E tako treba pustiti sve narode da se sami organizuju, a ovaj potez Rusije možda vodi ka tome.

Tuzno

pre 9 godina

Zaboravili ste da napisete, pored ovako egzaltiranog podsecanja da su ruski specijalci bili na Krimu, da su imali pravo da dovedu 60 000 vojnika tamo, po ugovoru vazecem, a poslali su po americkim izvorima 40 000, a po ruskim 20 000.

NastyB

pre 9 godina

Jedini problem koji ne vide ni "rusofili" ni "nato plaćenici" (ne zna se koja je gluplja kategorizacija) jeste da svet odavno ne funkcioniše po sistemu prava i pravde, nego prema interesima i snazi. A mi bi trebali da batalimo želje i osećanja, već da vidimo gde imamo najviše koristi. Zar mislite da Ameri nisu platili Jeljcinu da se ne buni zbog bombardovanja Srbije? Da li je on mislio da smo braća ili je gledao kako da ugrabi nešto za sebe? Upotrebimo mozak konačno!

Budite ljudi iako ste za zapad!

pre 9 godina

Meni se jednako slika za SAD i za Ruse u tom mocnickom smilsu.Medjutim kakva je slika o nama na zapadu i kakva u Rusiji govori gde su nam prijatelji.
I sad sta zapazam,da oni koji su naklonjeniji zapadnim vrednostima samo iznose pasualne i botovske komentare tipa:Putine ti si diktator,Putine unistavas i napadas suverenu zemlju,Putine ti si ovo i ono i KGB i monstrum i lazov i sve je,a nigde jednog argumenta.Samo se tako okine misao bez ikakvog smisla,temelja i krova.Nijedan komentar nakolonjen zapadu nema svoju `kucu` nego je na takvoj promaji da je jad i tuga od coevka svaki ko je te komentare pisao.Zao mi tih ljudi jer to je samo potrosni materijal i samo jedu biljke i zivotinje oko sebe,a nizi su nivo od njih.Jos jedna nepravda koja je dozovljena coveku...da ugnjetava nize od sebe.
S druge strane,svi koji zauzimaju ruski stav,nigde ne brane Rusiju da nije silnik,ali uvek argumentovano prikazu koliko mizerno oni deluju da zatite svoj interes i uvek argumentovano predtsave koliko demokratija krvi pije po svetu.

Pa da li vi ljudi koji podrzavate zapad,zaista mislite da jedan mercedes,bureger iz meka,dolce i gabana kosulja vrede jednog ljudskog prsta,a kamoli glave?Pa daj bre ima te li duse makar malo?Toliko iritirate bedom svojeg uma i duha da to nije normalno.Pa Putin,kakv god da je,seo je pred vas i odgovorio na 2mil pitanja,a Obama izajde i prica o referendumu na kosovu.Americki predsednik ne zna sta rade,a vi uporno tvrdite da su oni normalna nacija i da sire mir!

vaske

pre 9 godina

Mister from Europe@

Zivis u 21 veku, obrazovan i nacitan, ali ti je mozak ostao u 30-im godinama 20 veka.
A sta si studirao? Fasizam i nacizam?
To sto si obrazovan ne znaci da si pametan, a to je najbolji dokaz nebuloza koje si nalupao kao da si se nacitao Ljoticevskih pamfleta iz II svetskog rata.

Zbog takvih kao ti sto se hvale kako su obrazovani i nacitani, a lupate kripto-fasisticke bljuvotine, smo tu gde jesmo posle 25 godina vase "obrazovanosti".

Nedic, Ljotic, Pavelic...svi su oni bili nacitani i obrazovani, pa to ne znaci da su bili patriote, pametni i karakterni ljudi, ali govorili su da jesu.

Otisao si u "komunjarsku" Evropu, ali tek nakon sto ste takvi kao ti upropastili zivot ljudim na ovim prostorima ruseci 'zlo" komunizma.
sada iz 'komunjarske" Evrope pametujete dok uzivate u zastiti drzave, dobrom spocijalnom programu i zdravstvu, sve ono sto se upropastili ovde.

Nikola-BG

pre 9 godina

(Komša, 17. april 2014 15:55)

Komso , UDBA je imala dva krila, a sad ti nama reci koje krilo UDBE je preuzelo vlast u Srbiji nakon cuvene 8-e sednice Saveza Komunista.
Preuzelo je rusko krilo UDBE tada vlast.

Ja ne znem nikog od Udbasa koji je dobio azil u New Yorku posto nam pricas da je UDBA bila bliska sa Amerikom, ali zato mnogo Udbasa ima azil u majcici Rusiji.

No ne sumnjam da sve ovo znas , ima vas puno ovde koji spinujete stvari i okoliste "raznoraznim cinjenicama" samo nikako da objasnite zasto majcica Rusija daje azil Udbasima koji su unistili drzavu Srbiju , vec na kraju uslaces sa komentarom da bi i ti dao azil Miri sa toliko para u dzepu.

Komso, ovo je 2014-a godina , vreme interneta, vesti, mobilnih, enciklopedija .
Pusti Udbaske price.

zola

pre 9 godina

Bojan Ilic@# pa Krcun i Rankovic su pobili vise Srba neg nemci i dozvolili da ih marsal na kraju sve ocisti.Nemoj braniti komuniste voli Ruse ali ne brani bandu komunisticku koja. je posle rata pravila cirkus u ovoj drzavi i kumovala stvaranju Kosova kao drzave.

utopia

pre 9 godina

Velike sile su prvo stvorile zajedničku državu južnih Slovena(1918),a zatim je uništile(1991),tako da tu nema ništa sporno.Mi verujemo kako je za nastanak Kraljevine SHS presudna bila ideologija južnih Slovena o zajedničkoj državi,a za raspad SFRJ nacionalistička ideoligija kod Slovenaca i Hrvata.A u stvari ništa od toga se ne bi ostvarilo bez želje velikih sila.1918-te godine su to bile pobednice prvog svetskog rata(Francuska i Britanija),osim Rusije,koja je imala"unutrašnjih problema,a 1991 godine je to bilo pod uticajem Nemačke,poražene strane u oba rata.

Tex

pre 9 godina

Ja ne znam ko jos moze da veruje da je Jugoslaviju pocepala Nemacka, SAD, Rusija, itd. Pa ko se onda klao po Hrvatskoj I Bosni? Nemci sa Amerikancima mozda? Pa klali smo se mi medjusobno, a eto bas nismo hteli da se rastanemo.

E sada me jos ubedite da su nas "strane sile" zavadile toliko jedni protiv drugih da su nastali najveci masakri I progoni u Evropi posle drugog svetskog rata. Ako su te drugi stvarno toliko uspeli zavaditi onda si ti supljoglav I nepostojis kao covek vec samo kao obicno meso.

A stvar je donekle jednostavna: jedni nisu hteli da placaju tudje neplacene racune doveka samoz zato jer su bili vodeca ekonomija u federaciji, drugi su uvek sanjali svoju suverenu drzavu, treci su se nasli kao kolateralna steta dok su cetvrti hteli da budu cela Jugoslavija i da se svi ostali ne pitaju nista dok on odlucuje.

ajd mali odgovor

pre 9 godina

(Mister from Europe)
Nadam se da smem da postavim pitanje Gospodinu iz Evrope.
Pa i ja sam recimo vrlo skolovana, zivim u Evropi, nisam gospodja nego stranac u tudjoj drzavi i nisam bas presrecna zbog toga.
Ko vlada tvojom Evropom?Koliko su svi primorani da slusaju Ameriku i NATO?
Ako je po tebi sve sto je rusko KGB i Merkolova je skolovana u ruskom sistemu pa drma citavom EU.A Putina mozemo da volimo ili ne, ali pamet i obrazovanje niko ne moze da mu ospori.

Bear Brown

pre 9 godina

"Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli."
(gradjanin sveta, 17. april 2014 18:10)

Prijatelju, nije ti to igra u kojoj se traže razlike. U pitanju je poštovanje teritorijalnog integriteta zemalja članica UN. Ako ti neko ukrade auto, sve jedno ti je da li će ga odvesti u Šabac ili Loznicu. Tebi je bitno da ga policija pronađe i vrati. Zar ne ?

Draža

pre 9 godina

Najvažnije od svega je da rata neće biti. Kako reče Putin, "Rusija se neće odseći od sveta". Krize u međunarodnim odnosima budu i prođu, pamet i zdrav razum moraju pobediti. Mi koji smo prošli kroz golgotu devedesetih godina prošlog veka najbolje znamo koliko su nas ratovi unazadili u svakom pogledu. Od njih se evo i danas 2014. godine jedva oporavljamo.

Herzegovina California

pre 9 godina

rusi? Hmmm...Njemacka je odredbom Versajskog sporazuma 1919.proglašena krivcem za 1. Svj rat, te je morala isplatit goleme ratne reparacije pobjednickim silama.vojska joj je ogranicena na 100 000 vojnika, a nije smjela proizvodit tenkove, avione.... Sad stupaju rusi (fini) 1922 u Italiji u gradu Rapalu potpisuju ugovor sa Njemcima, i tajno kao naknadu za tehnicku pomoc zaostaloj crvenoj armiji, ti (fini) rusi Njem ustupaju baze u rusiji za eksperimente vojne doktrine. Njemci u tim bazama prave vojsku i naoruzanje testiraju u dogovoru sa sovjetima, tajno protivno Versajskom sporazumu. Prvi tenkovi koji kasnije napadaju Evropu i rusiju su upravo u sovjetskim bazama stvoreni. Sporazumom dva prijatelja hitlera i staljina 1939. Sovjeti snabdjevaju Njemacku sirovinama i repromaterijalom potrebnim za jačanje Njemacke države, i na dan samog prvog napada na rusiju, iz iste krece zadnji voz za njemacku sa sirovinama. Dakle u sovjetskim bazama nastaje nacistička Njemacka i odpocinje 2.svj rat.

plug and play

pre 9 godina

Citam i ne verujem. Oni su do te mere naprzili svoj narod sa propagandom, da se vec pojavljuju fanatici koji zahtevaju i Aljasku. Jedina paralela sa SFRJ koja se ovde izgleda moze povuci, jeste da je stanje svesti naroda u Rusiji u ovom trenutku, isto kao i stanje svesti naroda pred raspad SFRJ, za sta je i u prvom i u drugom slucaju odgovorna drzavna propaganda.

Milena NL

pre 9 godina

Da mi je jednom da čujem koliko bi dugo bio sposoban da na pitanja građana odgovara predsednik Obmana ili neki naš predsednik, i ne samo koliko dugo nego i da daje suvisle odgovore...

jednostavna cinjenica

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?
(mujcinovic salih, 17. april 2014 13:12)

Zasto onda nije Amerika i Evropa podrzala celu SFRJ kao sto danas podrzava celu Ukrajinu , nego se igrala ljudskih prava i slobode izbora vecinskog stanovnistva koje odlucuje gde ce i skim da zivi? Istina jeste da su svi Oni koje si Ti nabrojao jesu unistili SFRJ ali uz punu podrsku zapadnih sila i danas imamo sta imamo , manipulisane banana drzave koje rade sta im kaze Zapad.

Dejan

pre 9 godina

Koliko nepismenih baraba komentarise. Pa rodjaci,Rusi nas nisu bombardovali,a zapad nam je silom oteo teritoriju. Dosta mi je vas kako kazete pismenih,vi ste nas i doveli do dna.

Duci0167

pre 9 godina

uranijum po srbiji nije dosao sa istoka, nego sa zapada.
(radiopasivnost, 17. april 2014 14:4

PA? Sta sad? Da dosao je sa zapada i sta sad? Hocemo u "dzihad"? Kakav vam je plan,tebi i slicnima? NAJBITNIJE je da je proslo! Istorija ce ostaviti upisan i uranijum a mi hajde u buducnost malo! Jel ti shvatas dogadjaje posle 2 svetsko rata? Nemacka,USA,Britanija,Francuska itd,saradjuju ... zajedno su,nema mrznje,ostala je istorija da podseca sta ne sme da se desi ponovo.

Nasao da pricam ja vama,srednjoskolcima

Zoki

pre 9 godina

@Tuzno
Auuu.. al si se preracunao :)
Imali su po ugovoru pravo da imaju vojsku UNUTAR baze Crnomorske floe a ne na teritoriji Krima. Ako su hteli premestanje jedinica preko teritorije Krima morali su traziti dozvolu Kijeva.
A sigurno nisu imali pravo da saradjuju sa proruskim elementima u Krimu sto su po priznanju Putina njihove vojne jedinice i cinile.
Rusija - agresor po Putinovom priznanju!!
Sam je potvrdio ono sto je zapad tvrdio - ruski specijalci su iza zauzimanja krimskih gradova pre referenduma!
To sto su Ameri bili agresori ih ne vadi!!!

koliko se ja secam

pre 9 godina

Nama je mnogo lakse i lepse da verujemo da nismo mi sami krivi sto se raspala SFRJ nego da su krive Nemacka i SAD, ali posto se vrlo dobro secam kako je to bilo jer sam imao prilike da sve to pratim uzivo - mi smo krivi (Srbi, Slovenci, Hrvati i Albanci). I to ne samo politicari nego i narod koji je birao te politicare.

realnost

pre 9 godina

Ovaj Putin je prevazisao i samog Milosevica u izvrtanju stvarnosti.

Pa ako neko cepa Ukrajinu onda je to upravo Rusija.
Ne samo da su podrzali separatiste na Krimu, nego su bukvalno dva dana nakon referenduma na Krimu, pripojili tu teritoriju Rusiji i proglasili je svojom federalnom jedinicom.
Tako nesto je poslednji put uradio Hitler 1938 kada je upao u Austriju i pripoio je Nemackoj.

Ovo nije samo cepanje, vec direktna agresija na susednu drzavu i otimanje dela njihove teritorije.
Ne znam samo sta je Putin ocekivao?
Da ce mu ostatak sveta aplaudirati za to sto je uradio?

Pa najnormalnija stvar je da se Svet usprotivi tome, da im uvedu sankcije i sve druge moguce pritiske i da pokusaju da zaustave tu osvajacku politiku.

Hitler nije na vreme zaustavljen, pa smo dobili drugi svetski rat.
Milosevic nije na vreme zaustavljen, pa smo dobili petogodisnji krvavi rat na Balkanu.
Ne verujem da ce ostatak sveta po treci put napraviti istu gresku i dozvoliti da nas Putin uvede u neki novi veliki rat.

Ja razumem da mi Srbi smatramo Ruse za svoju pravoslavnu bracu, ali ljudi moji treba biti realan i ostaviti emocije po strani.
Pa i kad bi vam rodjeni brat nekog bezrazlozno napao - valjda biste ga osudili, a ne podrzavali samo zato sto vam je brat.

Duci0167

pre 9 godina

Nisu oni nas pocepali vec smo se mi medjusobno pocepali sireci nacionalnu mrznju! Nisu oni nista,ne zivite u zabludi! Najlakse za sve okriviti zapad a mi nevini. Zasto se onda jos ne podnosimo sa susedima? Manite se ovog osvajaca i planera Velike Rusije,ne valja to.

Бојан Илић

pre 9 godina

Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.(Zeljko, 17. april 2014 15:02) A sada nam Zeljko objasni: Tolika Amerika a svega DVE partije, i uvek samo one, Republikanci i Demokrati. Kako to?
(zbunjeni i zaluđeni Rus, 17. april 2014 15:42)

Занео се Жељко, нешто презупчило:-))))

retrospektiva

pre 9 godina

Nekada se raspao SSSR mirno, civilizovano na države koje su jedne drugima priznale granice i postale članice UN. Nekada se raspala SFRJ, ali nažalost sa ratom i hiljadama žrtava, etničkim čišćenjem i svim onim karakteristikama bahate vojne premoći jedne od članica SFRJ i bahatog lidera te članice SFRJ. Putin se setio danas da taj raspad SSSR je bio pogrešan i da je Rusija oštećena jer nije iskoristila svoju vojnu premoć i prva na udaru je Ukrajina. Ako to prođe sa ovim manjim će lako. Međutim siguran sam da Rusi u Rusiji to neće dozvoliti jer su pametniji od ovog Putina.

tonik

pre 9 godina

Koju SFRJ - sta ovaj prica? Cepali su te Putinu i to je zavrseno. Pusti ti druge na miru i koncetriraj se u svojoj diktaturi. Tipican diktator!

Klarisa

pre 9 godina

komentatori koji na ovoj temi spominju "dagestance" su ipak sampioni neznanja i nikakav rusofil poklonik putina im nije ni blizu. guglajte demografiju dagestana i na brukajte se.

Milan

pre 9 godina

a bil putin pregovarao sa cecencima dagestancima tatarima ili ukraincima kada bi oni divljali i zauzimali zgrade po rusiji? ili bi ih sravnio sa zemljom?
(dejo, 17. april 2014 11:38)
Pa verovatno bi Nato u tom slucaju pomogao Tatarima i Ukrajincima u pravednoj borbi za nezavisnost..isto kao sto je pomogao albancima a evo vidis kako pomaze i proruskim gradjanima na istoku. Oni drze do principa..ti tvoji milosrdni. :-)

Бојан Илић

pre 9 godina

U jednu politicku scenu da Putin nije podrzao Jankuvica sve se ovo ne bi desilo jer Je Jankuvic pokro celu Ukrajnu i u tom slucaju Putin je jos i dolio gas na Jankuvica i obecao milijarde da ne udju u EU i posto je ovaj pristao od tada je nastala kriza u Ukrjni i ko je tu onda kriv SAD EU ili Putin
(laza, 17. april 2014 17:20)

"Питај учитељицу...", и да јој кажеш да те није баш нешто научила правопис!

cica

pre 9 godina

Putinovska demagogija. KGB siledzija koji sanja o nekom novom Sovjetskom Savezu na cijem ce on celu biti u svoj svojoj velicini (...). Svet ozbiljno treba da se zamisli i reaguje na vreme , a ne kao sto je to bilo polovinom proslog veka, jedna umisljena velicina htela je celu Evropu pa i tadasnji Sovjetski Savez. Rezultat su stotine miliona mrtvih i najveca kataklizma u istoriji ove planete.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Cepaju nas kao SFRJ,a to znaci Rusija i Ukrajina su jedna drzava,nikad Putin nece predat Ukrajinu zapadu,sto to prije shvate bolje za njih,Srbi nikad nisu trebali predat Jugosviju al eto Milosevic je isao na sastanak 6 predsednika i nije bio Srbin.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Srbi su trebali samo zadrzat Jugoslaviju gdje narod priznaje JNA i nisu trebali dozvolit nikve napade na narod,ko se odcepio sretno mu bilo.

Mister from Europe

pre 9 godina

Nadam se da smem da postavim pitanje Gospodinu iz Evrope.
Pa i ja sam recimo vrlo skolovana, zivim u Evropi, nisam gospodja nego stranac u tudjoj drzavi i nisam bas presrecna zbog toga.
Ko vlada tvojom Evropom?Koliko su svi primorani da slusaju Ameriku i NATO?
Ako je po tebi sve sto je rusko KGB i Merkolova je skolovana u ruskom sistemu pa drma citavom EU.A Putina mozemo da volimo ili ne, ali pamet i obrazovanje niko ne moze da mu ospori.
(ajd mali odgovor, 17. april 2014 17:36)

Mislim da ste sami dali odgovor na svoje pitanje, zivite u Evropi jer jako dobro znate Evropske vrednosti i mogucnosti a ne zivite u Rusiji.
Da li ste srecni u Evropi i da i ne u zavisnosti od raznih oklonosti ( niko nije srecan kada mora da zivi u tudjoj zemlji).
Ne sumnjam da ste skolovani i obrazovani i bas zbog toga ste izabrali zivot u Evropi umesto Rusiji .
Ako zivite u EU jako dobro onda znate da su Rusi prvi po broju zahteva za azil (pricam o normalnim postenim Rusima ne o deci i unucima KGB oligarha).
Gospodja Merkel jeste odrasla u Istocnoj Nemackoj ali nije radila za Stazi i jako dobro zna sta su Stazi i KGB radili u Istocnoj Nemackoj i upravo zbog toga gospodja Merkel extra vodi svoju drzavu , Nemacka je jedna super multikulturna zemlja, gde su svi ravnopravni pred zakonom.
Kamarad Putin je takodje boravio u Istocnoj Nemackoj ali kao agent boljsevickog KGB-a za koordinisanje sa Stazijem.

Puno pozdrava u sve najbolje vam zelim!

lily

pre 9 godina

SFRJ je pukla zbog nas I nasih gluposti I nesposobnisti stvaranja uredjene drzave sa odrzivim ekonomijom. Ovi sa strane su samo potpomogli da puknemo po savu koji smo sami sasili. Dakle ne bih ja to mesala. Nista ne pada sto padu nije sklono I zato se m8ra razmisljati strateski unapred. Iako je Putin u principu u pravu nista nije uradio sa silnim petrorubljama kako bi ekonomski unapredio I Rusiju a I zemlje koje vide u svojoj interesnoj sveri. Ponasa se 10 godina kao saudijski seik. Sto zaradi to na Zapadu potrosi. Onolika drzava a da nema konkurentnu privredu ni za sopstveno trziste. A posle se pita sto drugi iskoriscavaju njegove slabosti. U ovom svetu pravde nema. Samo borba za moc I prevlast. Svako gleda svoj interes a Amerika bez globalne hegemonije koja joj obezbedjuje da za ceo svet stampa monetarne rezerve ne moze da postoji. Takav im je biznis model. A svi mi moramo da se zapitamo koji je nas.

Бојан Илић

pre 9 godina

Bojan Ilic@# pa Krcun i Rankovic su pobili vise Srba neg nemci i dozvolili da ih marsal na kraju sve ocisti.Nemoj braniti komuniste voli Ruse ali ne brani bandu komunisticku koja. je posle rata pravila cirkus u ovoj drzavi i kumovala stvaranju Kosova kao drzave.
(zola, 17. april 2014 16:18)

Зола!
Заболе мене и за Русе и за САД!
Србија изнад свега!
Државно уређење у Србији ми је исто небитно, само да буде боље, да крене макар мало напред!

Знам доста и о злочинима комуниста, монархиста, усташа,балиста, "хрватског цвијећа".....
Не ради се о злочинима....
Ради се о томе да сад одједном они који су ослободили Европу од фашиста( гасне коморе, логори....) сада доживљавају да им ти исти, само катарзирани , држе предавања!
Свако, али свако ко се на било који начин одупире САД једноумљу, има моју подршку!
Ја сенилан нисам, памтим шта се десило мојој држави!

пс. Да се Ранковић питао, мало би било другачија ситуација на Балкану и не би "сарадници фашиста" избили у први план !
"Очистили" су се грехова преко нас а на крају су награђени....
Могао бих до сутра да пишем али ако ми не објаве коментар сморићу се опасно!

Ово је прича за уз кикирики и пиво....:-)
Поздрав

Ohrabrujuce!

pre 9 godina

Jos samo da organizuje Stafetu mladosti...
(Kim Jong Put In, 17. april 2014 10:05)

Preporučujem (+139) Ne preporučujem (-367)
-------------

U prevodu: dobrih 139 pluseva i svega 50 minusa (300 botovskih minusa) - pa to znaci da je javno mnenje nase Srbijice prilicno inteligentno!

ex sns

pre 9 godina

Mislio je na Ukrajinu,verovatno ?! Niko nije upao u Rusiju nego je neko upao u Ukrajinu i prisvojio deo te zemlje?! Jedino sto to dezurni rusofili nikako da shvate.

babun

pre 9 godina

"ako rusi imaju pravo da cepaju ukrajinu onda bi isto to pravo trebali imati i tatari cecenci i dagestanci u rusiji? ipak u rusiji zivi 30 miliona muslimana... (dejo, 17. april 2014 12:07)"

Što se frljaš tako sa ciframa? Muslimana u Rusiji ima 6.5% odnosno oko 9.5 miliona. I to iz različitih etničkih grupa. Čečena npr ima svega 0.8% (nešto manje od 1,300,000 po zadnjem popisu). Ateista npr ima dva puta više, 13%.

Osim toga apsolutna većina muslimana je odana Rusiji, odnosno Rusija je njihova zemlja. I ne bi im se uopšte sviđalo da ih stavljaš u isti koš sa teroristima samo zato što su iste religije. Sad da napadneš Rusiju oni bi te sami ubili kao zeca ako si npr napao sa strane gde su oni nabliži. Ako hoćeš svež primer pogledaj odakle su jedinice koje su za 5-6 dana pregazile Gruziju. Isto tako da dirneš jednog muslimana iz Rusije, čitava Rusija će da ti izađe na crtu sa sve interkontinetalnim balističkim raketama ako treba. Zato i jesu zemja sa kojom se niko ne zaj***a.

Iz Moskve ništa novo!

pre 9 godina

Još jedan moskovski populizam kao da nam ga je malo bilo u ovih 7 decenija. Kao da se nismo sa njim odavno i ovoliko usrećili, pa nam treba još malo.
Lepo neko ovde odavno reče: Nekima se još samo na KGB majore i crvene komesare diže. Valjda zato i mamo njihovu "ćelavu inspiraciju" svaki dan po medijima. :-)

BELIJ MAG

pre 9 godina

Savezi i Federacije se i sklapaju i rasklapaju.Jedino Db/kgb satrudnjicima,nije jasno da kako moze neko da nece da zivi SA NJIMA I NA NJIHOV NACIN.
P.P. DALEKO VAM BILA KUCA.

Amelie

pre 9 godina

kada se prica o rasparcavanju Jugoslavije i poredi smatram da se ne misli pri tom SAMO na Ukrajinu. Da Rusija pusti Ukrajinu tek tako za par god bi Rusija pocela da se raspada. Umesto da se Sloveni drze zajedno (saradjuju i zive u ljubavi kako Bog miluje) oni laju jedni na druge i misle Boze kako je na zapadu lepo. Ovo je nadmudrivanje/ratovanje SAD i Rusije a na zalost trenutno najvise ispasta narod Ukrajine.
Ne mislim da je jedna strana super druga nije.... U ratu nevinih nema. Imala sam (ne)srecu da slusam o Putinu na casovima u Americi. Covek je okarakterisan kao Satana. Ne znam kako Rusi zive, ali mi izgleda da je Rusija ojacala tokom njegove vlasti. I u medijima u SAD je prikazan kao jako negativan lik.... Sve je to propaganda i sa jedne i sa druge strane. Mnogo mi je zao sto su svi izgleda okupirani sa moci, i uvek neljudstvo vlada svetom. Pricamo o nekim idealima, trudimo se a unapredimo covecanstvo, a svedoci smo da uvek zivotinje u ljudima pobede. Rat uvek pokosi vise zivota nego bilo koja bakterija.... a planeta zemlja bi trebalo da pripada svakom/svemu sto se nalazi na njoj.....

Бојан Илић

pre 9 godina

U kom veku ti zivis? O predrasudama drugi put.
(marija, 17. april 2014 13:53)

Ja zivim u 21-om veku fakultetski vrlo obrazovan i nacitan , pravi srpski patriota koji voli svoju zemlju Srbiju (ne lazni patriJota)
(Mister from Europe, 17. april 2014 15:1

Џабе школа кад је мозак испран!
Сад сте се сетили да су бољшевици лоши, ваљда јер су убијали фашисте...?!?

Неће рехабилитовати Љотића, џабе овакве приче...:-)

Барабар

pre 9 godina

Што се Крима тиче, слажем се са Русима јер им је то припадало одувек. Што се осталих делова Украјине тиче и подржавања тамошњих ОВК у руском руху ту су показали исто лицемерје као и западне силе на Балкану.

Nemanja

pre 9 godina

Zanimljivo da Putin ne pregovara s "običnim" narodom i ne podržava nikakve referendume kada se oni predlažu u Čečeniji ili Ingušetiji, bitno da je "turbo demokrata" kada je reč o uništavanju drugih i šta je najtragičnije do juče više nego prijateljskih zemalja. Ovo stvaranje zle krvi i cepanje granica će da mu se odbije o glavu u decenijama koje dolaze jer Ukrajinci više neće s njima hteti da imaju posla ni u filmu nakon ovoga...

Maja

pre 9 godina

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi
(beograd, 17. april 2014 16:57)

Ako je Sloba bio americki covek zasto su mu zena i dete pod zastitom boljsevickog KGB-a u Moskvi, zar ne trebaju da budu u Washington-u pod zastitom CIA ?
Reci vise tima sto vam sastavljaju komentare da promene plocu pa ne kopcamo se na ledjima.

Idi na Gavarit Moskva pa kuckaj boljsevicke spinove tamo to prolazi.

Јелена

pre 9 godina

@how yes no - cim je za vas novOst da je Ukr. htela da se pridruzi EU, bar do Janukovica (al ako ste iz DSS-a onda razumem vasu neobavestenost).

Геније!!! Бар до Јануковича је хтела да се придружи?!! А, Јанукович дошао са Марса, па прекинуо преговоре о придруживања или је победио на изборима и имао убедљиву већину у скупштини за политику коју је водио? Можда је и добро што не излазите на гласање. Један игнорант мање одлучује о нашој судбини.

ALF

pre 9 godina

Bravo svaka cast Vladimir Vladimirovic Putin uvjek kaze odlucno sve. On nije kao Slobodan Milosevic koji je pokusavo da sacuva ime Jugosavija, jel ime S.R.J je bila rjec Slobodana Milosevica koja je znacila razbijeno ogedalo u gdje se jedini Slobodan mogao viditi kao predsednik. Slobodan. Milosevic je izdao Srbe iz Republike Srpske Krajine. A da je 1999. bio predsedik Vladimir Vladimirovic Putin sve bi bilo drugacije te 1999. godine kada je S.R.J kao drzava bila bombardovana. Ja se nadam da se Rusima sve ono sto se desilo nama.

Demagogija

pre 9 godina

Jeftina retorika. Pa zar nije "on" taj koji je pripojio teritorije druge zemlje? Inače, nisam u toku, ali sve te teritorije su nisu bile sporne pod onim što pobeže...

laza

pre 9 godina

U jednu politicku scenu da Putin nije podrzao Jankuvica sve se ovo ne bi desilo jer Je Jankuvic pokro celu Ukrajnu i u tom slucaju Putin je jos i dolio gas na Jankuvica i obecao milijarde da ne udju u EU i posto je ovaj pristao od tada je nastala kriza u Ukrjni i ko je tu onda kriv SAD EU ili Putin

Tito

pre 9 godina

Amerika i Engleska nisu osetile rat na njihovoj teritorijii ne postoju ljudske zivote.Tacno je drugi su zavadili narode igrajuci na kartu nacionalizma zavadi pa vladaj a obican narod nista tu ne moze danas zemljama bivse Juge vladaju Amerikanci unistavanjem domace privrede i instaliranjem lopovske politicke elite...Fasizam najbolji nacin odbraniti kapitalizam to je radio Hitler.

vaske

pre 9 godina

Nastavlja se klasicna rusofobija neo-nacista.
Ne zna se samo ko je gori licemer, rusofobi ili ovi sto rusofobe nazivaju fasistima a i oni sami su fasisti.
Zanimljivo kako i rusofili u vecini misle da je Hitler bio bolji po Ruse od Staljina, tj. manje im je zla naneo od staljina i misle da je nacizam uopste manje zlo od komunizma.
Svi se slazu da se fasizam manje zlo od komunizma, ali ih rusofobija/filija deli samo, ovamo jedni druge nazivaju fasistima.
Rusofobi rusofile i obrnuto.
Podseca me na borbu pro-ruskih cetnika protiv pro-zapadnih Ljoticevaca, Nedicevaca i ustasa pocetkom rata, a svi posle prisli tim nacistima kada se trebalo boriti protiv komunizma.
Tako rusofili ostavite se tog licemernog nazivanja rusofobe neo-nacistima, jer jedina razlika medju vama je sto oni mrze Ruse, a vi ih volite, ostalo je sve isto.
Zaista smesno i jadno.

Бојан Илић

pre 9 godina

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi(beograd, 17. april 2014 16:57)Ako je Sloba bio americki covek zasto su mu zena i dete pod zastitom boljsevickog KGB-a u Moskvi, zar ne trebaju da budu u Washington-u pod zastitom CIA ?Reci vise tima sto vam sastavljaju komentare da promene plocu pa ne kopcamo se na ledjima.Idi na Gavarit Moskva pa kuckaj boljsevicke spinove tamo to prolazi.
(Maja, 17. april 2014 17:36)

Ја ћу рећи "тима" а ти се опусти мало, удахни живот...:-)!
Пријатан дан ти желим!

Neke ptice nikad ne polete!

pre 9 godina

uranijum po srbiji nije dosao sa istoka, nego sa zapada.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (radiopasivnost, 17. april 2014 14:47)

Ali je zato došao Tito iz Moskve. I to ti je malo bilo 7-modecenijskog trovanja za tvoju današnju sreću? Ako jeste u tom slučaju nisi ni zaslužio da živiš bolje pod njegovim dovedenim direktorima i današnjim tajkunima!

Trandafil

pre 9 godina

Rusija je preogromna i vekovima nefunkcionalna. Cepanje je nesto sto je neminovno za dobrobiti celokupnoga tamosnjeg stanovnistva. Dok stvari ovako stoje dobro je eliti, dok narod u nekim delovima Rusije jos zivi u 19.veku. U kom smislu i obluku se se Rusija da cepa pokazace istorija.

Nemanja

pre 9 godina

(palanka, 17. april 2014 14:06)

Znači sad nije 'autošovinizam' samo kada neko krivi Srbe, nego i kada misli da su svi redom na Balkanu odgovorni za ono što se dogažalo devedesetih? A kad se pere odgovornost teorijama zavere, to je razmišljanje? Eh, svakog dana čovek nešto nauči o likovima poput tebe, ali nikad ništa što ima veze s mozgom.

plug and play

pre 9 godina

Prvo se malo informiši pod kojim je uslovima Aljaska prodata Americi i da li je plaćena. Glupo je iznositi komentar na temu koja ti je potpuno nepoznata.
(Nikola, 17. april 2014 14:55)

Taman da ne zna covek nista o Aljasci, zar ti se ne cini cak i iz Putinovog odgovora da je pitanje krajnje glupo? Mislis da bi zbijao fazone na tu temu da kojim slucajem stanje stvari ima neku drugaciju konotaciju?
Al u svakom slucaju nisi razumeo moj komentar, poenta je stanje svesti, a ne Aljaska. Narod pocinje da se priseca svih istorijskih nepravdi i misli da je sve to moguce resiti sa tenkovima, i eto Aljaske nazad. Nesto slicno kao sto je bilo u Srbiji 90-tih, kada se odavde pretilo bombardovanjem Beca, i pricama kako nam sankcije ne mogu nista.

realno*

pre 9 godina

Kako mu ispada putinova politika kako se vidi mu ispada da najveći izdajnik rusije isti slloba samo drugu ime na sve da se meša samo da oslabi rusiju ekonomski,politički na sve strane kao sloba nama.......!!!!!!????

trojanski konjusar

pre 9 godina

Hoces da kazes da Nemacka i SAD nemaju apsolutno nikakve veze sa onim sto se desava u malim zemljama? Hoces da kazes da svaki mali narod sve radi svojom voljom? (Marko, 17. april 2014 13:50)

Mogu da imaju koliko god hoces veze (a cesto i imaju), ali, ako im narod, svojom voljom (ili odsustvom volje) ne omoguci, tim vezama ne mogu postici mnogo, na duzi rok. Bacanje drvlja i kamenja na Jenkije, ove ili one, uvek i svuda je idealan izgovor da se ne cisti pravo leglo bolesti - vlastito dvoriste. A lokalne elite meso jedu (i lokalni, toboz "radikalni", intelektualci i "buntovnici", kao njihovi psi cuvari).

how yes no

pre 9 godina

(Јелена, 17. april 2014 15:31)
"Украјина није аплицирала за ЕУ и цела криза је покренута јер је одбила да аплицира."

Nemojte se hvatati za svaku rec, upotrebio sam termin "aplicirati", bez namere da koristim pravne definicije tog pojma. Laik sam za pravo. Mesto te reci mozete upotrebiti termin "pregovori", sta god u tom kontekstu.
Kratka lekcija: Ukraj. je jos 98' izrazila svoju zelju da pristupi EU. Zasto neko pregovara sa EU o svom pristupanju, ako ne zeli tamo da pristupi? Zasto se potpisuju sporazumi o slobodnoj trgovini, o zajednickoj spoljnoj i sigurnosnoj politicI? Zasto se neko jos od 2008', grcevito bori za sporazum o asocijaciji i pridruzivanju, i pri tome trpi pritiske od iste te EU, po razinim uslovima koje treba za to da ispuni ako ne zeli tamo da ide? Zasto Rusija sve vreme optuzuje (i pri tome vrsi gasne ucene) Ukraj., da ce preduzeti odgovarajuce mere ako se oni prikljuce NATO, ako takve teznje u Ukraj. ne postoje?
Evo jedan link, iscitajte, pa se onda javite da komentarisete, posto je ocigledno da ste zakinuti od tih vasih izvora za informacije, a reklo bi se da ste mnogo neinformisani, cim je za vas novOst da je Ukr. htela da se pridruzi EU, bar do Janukovica (al ako ste iz DSS-a onda razumem vasu neobavestenost).
http://ukrainianweek.com/Politics/73494

I verovali ili ne, ja nisam ni izasao na glasanje, bar poslednja 2 izborna ciklusa. Ovo sto imamo u Srbiji na politickoj sceni danas, to je zahvaljujuci takvima kao sto ste vi.

Nemanja

pre 9 godina

(palanka, 17. april 2014 16:02)
Pa za tvoju tikvu je cela ova priča bačena. Možda nešto epsko, u desetercu, ili nešto kafansko, da lakše razumeš? Mada i to je pitanje. ..

Matija Soskic

pre 9 godina

Putin govori recnikom coveka koji je spreman da nastavi aneksiju susednih drzava i pri tome se sluzi neistinom. Pre svega Jugoslavija se raspala jer republike clanice vise nisu htele da budu u federaciji a ne zbog nekog stranog faktora. On cepa Ukrajinu, a namerava da to ucini i sa Moldavijon a onda optuzuje nekog ko zeli da cepa Rusiju!
On sada priznaje da su ruske trupe bez oznaka bile prisutne u Ukrajini od februara, a ne tako davno je izjavio pred celim svetom da to nisu ruski vojnici jer je svako mogao da kupi te uniforme u radnji!

10 god ziveh u SSSR-u

pre 9 godina

@ Za gradjanina Sveta

Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli."
(gradjanin sveta, 17. april 2014 18:10)
@
Gradjaninu Sveta
Da li Vi i mnogi OVDE znate da je KRIM ODUVEK bio RUSKI?????

bobo mk

pre 9 godina

Glavnog krivca za raspad SFRJ nalazim u politici i metodama vladanja druga Slobodana Miloševića. Setite se samo retorike po skupova i mitinzima krajem osamdesetih. Setite se deklaracije SANU. Sličnom politikom kasnije se pridodao i bivši drug Franjo Tuđman i povratka nije bilo. Oni su srečom otišli, ali su za njim ostale jame, grobnice i hladnjače. Nije SFRJ niko izvana rasturio, već. je glupoća kod pristalica ovih politika dostigla kritičnu masu pa povratka nije bilo.

Mitovi i legende

pre 9 godina

Da li Vi i mnogi OVDE znate da je KRIM ODUVEK bio RUSKI?????
(10 god ziveh u SSSR-u, 18. april 2014 00:10)

Nije tacno. Rusija je Krim prvi put na duze vreme dobila 1796. Pre toga Krimom su vladali Kimerani, Skiti, Grci, Sarmati, Goti, Ostrogoti, Huni, Vizantija, Pecenezi, Mongoli, Bugari... 1917 su Tatari proglasili Krimsku Narodnu Republiku... To sto si ti ziveo u SSSR-u ne znaci ama bas nista. Ako je za tebe to sto je Krim ruski od 1796 znaci ODUVEK, onda imas ozbiljan problem.

Dioklecijan

pre 9 godina

Izgubio si moj dragi Putine cijelu Ukrajinu..Još do Nove godine si je imao cijelu i svog poltrona Janukovića na vlasti...Davao si puste miljarde dolara samo da ne ide prema EU.... a sad, imaš samo Krim, gdje si baze uvijek i imao, a Kijev, Harkiv, Donjeck, Odesa su izvan tvoga utjecaja, da o zapadu Ukrajine i ne govorimo...
Kakav spin je opalio Zapad; nije ti ni onako mogao uzest Krim jer su tamo tvoje vojne baze, ali ti je zbog toga Krima uveo sankcije iako je ti je uzeo čitavu Ukrajinu....Ukrajina je največi trofej Zapada iza hladnog rata...
Nikako mi se ne sviđa nova desničarska vlast u Ukrajini....valjda će ih Zapad malo demokratizirat vremenom kako je to učinio sa Hdz-om i raznim Radikalima...

Kom§a

pre 9 godina

@Nikola Bg
Naravno da,kao provereni KGB spiner dobro znam ko je pobedio na osmoj sednici.I? Da li je to u suprotnošću sa mojom tvrdnjom da "KGB boljševička banda" koju neki neprestano pominju posle Titove reakcije na rezoluciju IB više nikada nije povratila pozicije? Ko je izgubio na 8 sednici i šta su dalje radili?
Vidiš,instiktivno si odreagovao na pominjanje Mire (a ispod Mire sto djavola vire) i propustio pientu mog komentara - svi su izmileli ispod šinjela NKVD ali raspad SFRJ nisu svi dočekali kao dečica KGB. Svi su bili prisutni i svi su dali svoj skroman doprinos raspadu naše bivše države. To je poenta.Ne spinujem ja već oni koji uporno pominju KGB boljševičku bandu kao da žele da marginalizuju prisustvo i uticaj zapadne strane u dogadjajima u SFRJ.
Pročitaj neki komentar lika sa nikom Mister from Europe i tu hladnoratovsku retoriku.U svakoj rečenici bar jedno pominjanje KGB boljševičke bande.
Uvek me iritira ideološka ostrašćenost .Mrzi čovek komuniste a priča ko komunistički pol. komesari kpji su pričama o sovjetskim svinjama koje prase 72 praseta vrbovali nepismene seljake da odu u partizane.
A što se Njujorka tiče- što da beže u Njujork kad smo i mi zapad?
I da ponovim- daleko im lepa kuća.Svima.
U suštini ti i ja se slažemo,samo ja ne simpatišem ni poraženu stranu na 8 sednici.
A ako nas se sete za dan bezbednosti sete ( i tebe i mene ).
Pozdrav.

CC

pre 9 godina

Drzi se ti Putine svoje Rusije, SSSR-a i KGB. Jugoslaviju su unistili srski, hrvatski ostali nacionalisti a ne stranci. Krivicu naravno snose i Evropljani, Amerikanci i Rusi koji su podrzali jedni Srbe, drugi Hrvate i Slovence, ali nisu stranci sravnili sa zemljom Vukovar, ospedali Sarajevo, izvrsili genocid u Srebrenici, prevozili i spaljivali albanske leseve u visokim pecima Srbije, proterali gotovo celokupno srpskog stanovnistvo iz Hrvatske i Bosnjacko i Hrvatsko iz RS, u jednom trenutku pokrenuli albansko sa Kosova, klali Bosnjake, Srbe, Albance i Hrvate, i kreirali svoje drazavice na krvi naroda i na etnickom ciscenju. To smo na svoju zalast i sramotu sami sve pocinili, niko nije morao da nas gura u mrznju i zlocin sa strane. A sada se pravdamo da su nas drugi na to naterali. Kako mizerno.

XXL

pre 9 godina

Hehe, a nije tako pevao kad su berkutovci ubijali ljude na ulicama i kad su do zuba naoruzani mali zeleni ljudi okupirali Krim silom ruskog oruzja? Kakvo licemerje, ovaj je i Busa prevazisao.

dejo

pre 9 godina

a bil putin pregovarao sa cecencima dagestancima tatarima ili ukraincima kada bi oni divljali i zauzimali zgrade po rusiji? ili bi ih sravnio sa zemljom?

neutralni felsh

pre 9 godina

jeste slicno ko sfrj... ali ne moras sine putine da i ti pravis veliku rusiju ko sto smo probali mi srbi sa srbijom pa zasluzeno ostali bez icega. prosto, nije lepo prema susedima.

Bolje da se pokrije usima i stidi bez ostatka!

pre 9 godina

"Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da Zapad želi da Rusima i Ukrajincima uradi isto što i Jugoslaviji - da ih "pocepa na deliće i da njima manipuliše"."

Za razliku od nevinasceta Putina koji samo hoce da otcepi delove koji njemu trebaju, zar ne?
Aman, covece, bivse sovjetske kolonije Rusiju ocima ne mogu da vide, a vama Rusima je sasvim sigurno jasno i zasto. Medjutim, posto ste po njima naselili Rusa i Rusa, ti preostali Rusi se pak panicno boje lokalne populacije koja bi ih u casi vode popila.
Dakle, ko je kriv - Te zemlje ili vasa prosla (i sadasnja) ekspanzionisticka politika???

luckyLu

pre 9 godina

neverovatno licemerstvo!!!
a sta ima da kaze za pravo Cecenije, Dagistana i jos puno regija koje ON drzi pod tenkovima i represiju...
kako je poceo ima da zapali svoju domovinu a ukrajina ce biti cvece

dejo

pre 9 godina

ako rusi imaju pravo da cepaju ukrajinu onda bi isto to pravo trebali imati i tatari cecenci i dagestanci u rusiji? ipak u rusiji zivi 30 miliona muslimana..

Bacvanin

pre 9 godina

Tako je, Zapad odmah da vrati nazad Krim Ukrajini. Pa kako su mislili ti NATO-ovci da okupiraju Krim i da ga pripoje EU.
Hmmm, ili su ipak Rusi rasparcali jednu zemlju? Kako se ja secam, EU, Zapad i NATO priznaju granice Ukrajine od prosle godine, predpostavljam da i Rusija postuje iste granice Ukrajine kao pre godinu dana i da se i Rusija ostro protivi menjanju granica suverenih drzava.
Ili ipak ne?

Benny Hill

pre 9 godina

Putin sad isto prica da na istoku ukraine nema specialca,isto rekao i za Krim,sad odjednom priznao da je lagao kad je reko da to nisu ruski vojnici u Krimu,mada je bilo ocevidno da su specnaz.E reci sad kako verovati tebi da nema specialaca u Istoku Ukraine,kad posle 2 meseca ces opet reci bilo je ruske vojske.Da li neko zna da je ruska Duma primila zakon,da "Rusija moze da intervenise u Ukraini sa svojom vojskom u slucaju neophodnosti" ne samo u Krimu i Istoku,u zakonu pise na teritori Ukraini,to znaci i Kiev i Lavov,i sve ostalo!Licemeria tovsrish Putin

direktor

pre 9 godina

Putin je izgleda pobrkao lončiće. Upravo su Hrvatska i Slovenija nudile ono što on nudi Ukrajini - veću autonomiju pojedinih krajeva, u našem slučaju republika. A upravo je Beograd, u ovom slučaju Kijev, krenuo u centralizaciju države.
Međunarodna podrška Hrvatskoj je bila ravna nuli - embargo na oružje, javni istupi SAD-a protiv raspada Jugoslavije itd. Sve do balvana po cestama Krajine nikakvih problema nije bilo, niti je bilo tko cijepao državu, niti je bilo tko sa Zapada podupirao Krajišnike u cijepanju države blokirajući normalan saobraćaj iz Zagreba prema moru.

đuro neupućeni

pre 9 godina

Kako to da su oni "koji su izgbili razum" i slali vojsku, tenkove i avione na jugoslavenske narode dobili azil upravo u Moskvi?
Poput Kadijevića, Markovićke i sličnih.

Staljin broj 2

pre 9 godina

Neka obuce unifomu Generisimusa Ruske Federacije, ionako bi mu lepo stajala jer je vratio ponos Rusiji i pokazao Amerima gde im je mesto.

rusofil putinofilović

pre 9 godina

cepaće vas 100%.
U najgorem slučaju - igraćeš ping pong sa šekijem, bašar će da te šiša a onog korejskog malog šalji po burek...

Al', koga jos briga za istoriju, neizvrnutu?!

pre 9 godina

Vi ste cvece! Ne verujem vam. SVI ste isti! Pitajte Ukrajince, Poljake, Cehe i Slovake, Madjare, Moldavce, Beloruse, Avganistance, Tukmene, Tatare, Litvance, Letonce... sta misle o svojim ruskim, blizim ili daljim komsijama. A, i sami bi, da postujemo istorijske fakte, zog sopstvenog iskustva trebali biti oprezniji.

Kramer

pre 9 godina

(CC, 17. april 2014 12:12) Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.

mujcinovic salih

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?

Mister from Europe

pre 9 godina

Znaci kamarad Putin priznao da na Krimu bilo ruskih specijalaca .
I na istoku Ukrajine ih ima ( samo ih "KGB ne vidi" ahah )
Ruska KGB propaganda ne prolazi nigde na kraju mora da priznaju sve .

I da , gradjanski rat u Jugoslaviji je izazvala UDBA , cerka firma boljsevickog KGB-a, po identicnom scenariu kako sada KGB razbija Ukrajinu sa lokalnim kriminalcima i specijalcima iz Rusije koji se ubacuju u odredjena podrucja.

KGB-u je toliko stalo vreme da ne napusta svoju ideologiju, lazi i spinovanja kojima se sluzi , tako da i mala deca znaju sve KGB poteze unapred.

Jedini aspirin za KGB je zestoka izolacija i sankcije i kada ruski narod ponovo pocne da ceka u redovima za hleb da se konacno dignu na noge i oslobode se boljsevicke okupacije Rusije koja traje punih sto godina vec.
KGB propaganda po Rusiji je surova i zestoka i velika vecina ruskog naroda jos uvek ne zna svoju zvanicnu istoriju sta je boljsevicka banda uradila Rusiji, tako da Rusiju jos uvek krase biste Staljina i Lenjina.
Sada je KGB po Rusiji poceo da proizvodi postboljsevicki fasizam gde huskaju narod Rusije da mrzi sve sto je sa zapada, kako bi KGB i dalje vladao Rusijim i ucvrstio svoje pozicije.

Zavrsetak price- Ukrajina ce biti slobodna , oslobodjena od boljsevickog KGB-a i postboljsevickih fasista.
Na kraju igranke bice sastanak ruskog naroda na Crvenom trgu u Moskvi sa boljsevickim KGB okupatorima.

doomed

pre 9 godina

Svako od cenjenih komentatora neka poveruje u onu stranu bajke koji mu godi.Ja bih samo da citiram istoriju.Hitler je 1938. god.okupirao Čehoslovačku pod izgovorom da štiti nemačku manjinu.

SIN LOVCA NA MEDVEDE

pre 9 godina

Malo se zna...jer je istorija čudna, da je milion Ukrajinaca, Juna 1941., samo promenila unforme i krenula, zna se s kim, na Rusiju. Ne želim da verujem da se ta i takva istorija ponavlja. Jadan narod u Ukrajini.

how yes no

pre 9 godina

"Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ"

TACNO 100% !
To je sustina svih dogadjaja ok Ukrajine...
(Dejan I, 17. april 2014 12:18)

Glupost, pretpostavaljam da impliciras da zapad cepa Ukrajinu. Zasto bi zapad cepao Ukrajinu, ako je Ukrajina do pre nekoliko meseci bila prozapadna zemlja koja je aplicirala za ulazak u EU, a nameravala i u NATO? Zapad je tu imao cistu situaciju, nije imao potrebe bilo sta da cepa, kada je cela zemlja bila na tom putu.
Upravo se dogodilo suprotno, Rusija je pocela da rovari po Ukrajini upravo da bi sprecila Ukrajinu da nastavi svoj put ka zapadu. Ovo sto se sada dogadja je posledica tog pokusaja.

Miroslav

pre 9 godina

Korumpirana Srbija i Rusija gde ljudi imaju ljudskih prava skoro i ko hleba (ne u znatnim kolicinama) ce da uci druge demokratiji. Stotinama godina su drzali i mucili svoju bracu Slavene u istocnoj evropi,a samo nama Srbima su sveci.U Afganistanu su pobili stotine hiljada civila dok se nisu povukli. Srbe su uvek ostavljali radi vlastitih interesa i dogovora sa drugima. Prvi srpski ustanak je propao jer je tada nasa "bratska" Rusija izasla iz rata i ostavila nas Turcima na milost ili nemilost. Takva je Rusija i danas. Makar ruska vlast. Konzervativna drzava gde covek zivi ne da bi ziveo ko covek na zemlji nego tamo gore. Petar Veliki nije uspeo to da promeni, pa nece ni bivsi spijun kgb-a. Cak sumnjam i da ce u zatucanoj Srbiji ovakve komentare objaviti. Bez'te ljudi sto dalje od istoka.

Robin Hud

pre 9 godina

Rasadjujte Putina u saksije pa ga prodajte po pijacama ali ne u Srbiji. Ne razumem balavurdiju koja bi izdala svoju zemlju, nasu Srbiju, i predala je u ruke ruskom okupatoru.

Nemanja

pre 9 godina

Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

Za ovu budalaštinu i hrpu opravdanja za naš idiotluk odnos preporuka je 25-4; iluzorno je očekivati da neko ovde razume šta se dešava u Ukrajini, kada ovu sramotu za zdrav mozak smatra vernim prikazom dešavanja u ex Yu.

dno

pre 9 godina

E kad nas jedan od najvećih diktatora u 21. vijeku, u čijoj se zemlji guše sve moguće ljudske slobode ,gdje caruje bijeda i od kojeg strahuju zemlje iz
okruženja njegovog vlasništva zvana Rusija hoće da "prosvjetli", onda znači da smo stigli do samog dna.

Egelius

pre 9 godina

Pa niko nije cepao Jugoslaviju do Milosevica koji je bio Ruski covek sa uvezenim planom "ukrupnjavanja" Srbije pod laznim naslovom cuvanja Jugoslavije...uzgred pozdravite porodicu Milosevic u Rusiji kada ih sretnete gosp. Putine.

djuro

pre 9 godina

putine, a kako bi bilo da nas malo ostavis na miru? to bi nam bila najveca pomoc. vidis po ovim komentarima da smo bolesnici koji nisu svesni svoje bolesti.

Ohrabrujuce!

pre 9 godina

Jos samo da organizuje Stafetu mladosti...
(Kim Jong Put In, 17. april 2014 10:05)

Preporučujem (+139) Ne preporučujem (-367)
-------------

U prevodu: dobrih 139 pluseva i svega 50 minusa (300 botovskih minusa) - pa to znaci da je javno mnenje nase Srbijice prilicno inteligentno!

retrospektiva

pre 9 godina

Nekada se raspao SSSR mirno, civilizovano na države koje su jedne drugima priznale granice i postale članice UN. Nekada se raspala SFRJ, ali nažalost sa ratom i hiljadama žrtava, etničkim čišćenjem i svim onim karakteristikama bahate vojne premoći jedne od članica SFRJ i bahatog lidera te članice SFRJ. Putin se setio danas da taj raspad SSSR je bio pogrešan i da je Rusija oštećena jer nije iskoristila svoju vojnu premoć i prva na udaru je Ukrajina. Ako to prođe sa ovim manjim će lako. Međutim siguran sam da Rusi u Rusiji to neće dozvoliti jer su pametniji od ovog Putina.

Stivi G

pre 9 godina

Koliko ima maloumnika kod nas pa to nema nigde! Vredjaju Putina i podrzavaju Zapad! Ako, ne daj Boze samo da vama oboli neko u porodici od raka ( od 10 tona osiromasenog uranijuma koji nam je na zemlju bacio "demokratski" zapad), da ne pricam o zatupljivanju omladine, igrica, pornografije, UNISTAVANJE PORODICE KAO OSNOVE JEDNOG DRUSTVA. Imam 25 godina i uvidjam to, ne znam da li je to toliko tesko.

Sremac

pre 9 godina

Ko zna da razmišlja primetiće da hvata na istu foru kao i Milošević: kao svi su zlikovci i mešaju se u tuđe probleme i hoće da unište Yu tj. sad Rusiju, a ustvari širi granice Rusije na istu foru kao i Sloba '90tih.

Lili

pre 9 godina

@ (CC, 17. april 2014 12:12)

Koliko li ti genije imas godina?

Deder informisi se kod starijih kada su Nemci poceli da finansiraju Hrvate da podrivaju Jugoslaviju. I kada su pocele operacije, ko je donirao Hrvatima oruzije i vodio akciju progona Srba.

Fascinantno je kako neko sebi da je za pravo da misli da je bolje upucen od osobe koja je toliko radila u jednom KGB-u, prezivela to, prosla trnovit put, postala predsednik jedne od najmocnijih drzava sveta, iz onokvog pepela je digla i ne, taj covek nije upucen. "facepalm"

Zoki

pre 9 godina

@Tuzno
Auuu.. al si se preracunao :)
Imali su po ugovoru pravo da imaju vojsku UNUTAR baze Crnomorske floe a ne na teritoriji Krima. Ako su hteli premestanje jedinica preko teritorije Krima morali su traziti dozvolu Kijeva.
A sigurno nisu imali pravo da saradjuju sa proruskim elementima u Krimu sto su po priznanju Putina njihove vojne jedinice i cinile.
Rusija - agresor po Putinovom priznanju!!
Sam je potvrdio ono sto je zapad tvrdio - ruski specijalci su iza zauzimanja krimskih gradova pre referenduma!
To sto su Ameri bili agresori ih ne vadi!!!

Vinilin

pre 9 godina

Kako se nije taj zli zapad dogovorio da razbuca Rumuniju, Poljsku, Španiju (sve zemlje veće od SFRJ), nego baš nas?! Kao, sve je bilo idilično u XX veku, samo eto, zli zapadnjaci došli da nas svađaju, inače nikako ne bismo. Rusija bi nas spasila, ali eto, nismo im bili dali Jugopetrol i INU, a onda bi odmah bratstvo proradilo.

Dule

pre 9 godina

NIje mi baš jasno to poređenje sa SFRJ. Danas su Rusija i Ukrajina dve nezavisne i suverene zemlje. Vidim da Rusija hoće da cepa Ukrajinu. Ne vidim da neko hoće, i može, da cepa Rusiju. Sasvim besmislena poređenja bez obzira što mi ukrajinski ekstremni nacionalizam i antisemitizam uopšte nisu simpatični. Baš naprotiv.

xxl

pre 9 godina

jeste slicno ko sfrj... ali ne moras sine putine da i ti pravis veliku rusiju ko sto smo probali mi srbi sa srbijom pa zasluzeno ostali bez icega. prosto, nije lepo prema susedima.
(neutralni felsh, 17. april 2014 12:12)

Lep pokusaj Njofra!! "Srbin" sa grizom savescu! A Jasenovac i slicna remek dela tisucljetne kulture su bila samo prvomajski piknink.

cica

pre 9 godina

Putinovska demagogija. KGB siledzija koji sanja o nekom novom Sovjetskom Savezu na cijem ce on celu biti u svoj svojoj velicini (...). Svet ozbiljno treba da se zamisli i reaguje na vreme , a ne kao sto je to bilo polovinom proslog veka, jedna umisljena velicina htela je celu Evropu pa i tadasnji Sovjetski Savez. Rezultat su stotine miliona mrtvih i najveca kataklizma u istoriji ove planete.

roger

pre 9 godina

Sada se pokazuje pravo lice svih. Ukrajinci teraju zemlju u gradjanski rat, Putin nema veze sa tim NIKAKVE. SVI VELIKI SU LICEMERNI I BOLI IH ZA NAROD.

my way

pre 9 godina

Imajuci u vidu ko je i kako zaseo na vlast u Ukrajini, kao i primere svih zemalja u koje se sad uvodi demokratija, da li je moguce da je Rusija mislila da ce scenarijo u Ukrajini biti razlicit? Jedva su SAD docekale krvoprolice i podrzale ga, kao sto smo svi znali da ce biti. Rusija je imala zahtev od kakvog takvog, ali legalnog i legitimnog predsednika Ukrajine da udje vojno u njegovu zemlju i trebala je da uzme sve delove u kojima zivi stanovnistvo ugrozeno od strane samozvanih ukrajinskih vlasti sa cistim i neprikrivenim nacistickim elementima i kojima je prioritet bio da ukinu manjinske jezike u celoj drzavi.

političar

pre 9 godina

Sta ovaj lupa!?
Znaci da je to bila ista KGB kujna koja je i razbila Jugoslaviju!
Sada ta ista KGB kujna razbija Ukrajinu!
Nadam se da ce se svet opasuljiti o cemu se ovde radi!

gradjanin sveta

pre 9 godina

Nema to sto se desava tamo apsolutno nikakve veze sa onim sto se desavalo kod nas.

U SFRJ jednostavno neke republike nisu vise zelele da ostanu u istoj drzavi i izglasale su nezavisnost i odvojile se.

To je uostalom pravo svih naroda na planeti, pa i ovih na Krimu.

Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli.

Zbog toga je ostatak planete reagovao ovako brzo i ostro i verujte bice sve ostriji i ostriji.
Jednostavno Putin je pokazao da pocinje da vodi neku osvajacku politiku, a ostatak sveta ne zeli sebi da dozvoli pojavu nekog novog Osvajaca Sveta - nekog novog Hitlera.
Dovoljno su pametni da to ne dozvole.
Nazalost mi Srbi smo odavno dokazali da nemamo ni 2 grama mozga pa podrzavamo tu agresorsku politiku, samo zbog neke bolesne mrznje prema zapadu koju su nam usadili Milosevic i Seselj, i koje nikako ne mozemo da se oslobodimo.

Jedina slicnost koju ja ovde vidim je slicnost Putinove retorike sa Milosevicevom retorkom u njegovo vreme.

Herzegovina California

pre 9 godina

rusi? Hmmm...Njemacka je odredbom Versajskog sporazuma 1919.proglašena krivcem za 1. Svj rat, te je morala isplatit goleme ratne reparacije pobjednickim silama.vojska joj je ogranicena na 100 000 vojnika, a nije smjela proizvodit tenkove, avione.... Sad stupaju rusi (fini) 1922 u Italiji u gradu Rapalu potpisuju ugovor sa Njemcima, i tajno kao naknadu za tehnicku pomoc zaostaloj crvenoj armiji, ti (fini) rusi Njem ustupaju baze u rusiji za eksperimente vojne doktrine. Njemci u tim bazama prave vojsku i naoruzanje testiraju u dogovoru sa sovjetima, tajno protivno Versajskom sporazumu. Prvi tenkovi koji kasnije napadaju Evropu i rusiju su upravo u sovjetskim bazama stvoreni. Sporazumom dva prijatelja hitlera i staljina 1939. Sovjeti snabdjevaju Njemacku sirovinama i repromaterijalom potrebnim za jačanje Njemacke države, i na dan samog prvog napada na rusiju, iz iste krece zadnji voz za njemacku sa sirovinama. Dakle u sovjetskim bazama nastaje nacistička Njemacka i odpocinje 2.svj rat.

Duci0167

pre 9 godina

uranijum po srbiji nije dosao sa istoka, nego sa zapada.
(radiopasivnost, 17. april 2014 14:4

PA? Sta sad? Da dosao je sa zapada i sta sad? Hocemo u "dzihad"? Kakav vam je plan,tebi i slicnima? NAJBITNIJE je da je proslo! Istorija ce ostaviti upisan i uranijum a mi hajde u buducnost malo! Jel ti shvatas dogadjaje posle 2 svetsko rata? Nemacka,USA,Britanija,Francuska itd,saradjuju ... zajedno su,nema mrznje,ostala je istorija da podseca sta ne sme da se desi ponovo.

Nasao da pricam ja vama,srednjoskolcima

Ivan S

pre 9 godina

A zasto da organizuje Stafetu? Njegova vladavina je legitimna i legalna koliko i bilo kog drugog predsednika kakve u nasoj percepciji demokratske zemlje.

Ko je gledao dokumentarac Spajk Lija o izborima na kojima je Al Gor izgubio shvatice sta je demokratija.

Ako ne shvati onda je ili zaslepljen predubedjenjem ili jednostavno glup!

Che

pre 9 godina

Naoruzane bande ne mogu se smatrati "lokalnim stanovnistvom" vec legitimnim vojnim ciljem u borbi protiv velikoamerickog terorizma!
(Ilija Cvorovic, 17. april 2014 11:53)

ispravljeno.

Igor

pre 9 godina

(CC, 17. april 2014 12:12)
Sine,nalupao si se samo tako. Svo zlo na prostoru bivse zemlje je uradjeno uz pomoc americke,nemacke,britanske obavestajne sluzbe.Oni su platili dijasporu da dodju i razbiju zemlju. Sta je nemacka os trazila u Albaniji i na Kosovu? Zasto su organizovali kampove za OVK? Zasto je CIA radila barabar sa Hrvatima? Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas.
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

A tek sto se ti sine Krameru nalupeta. Na potpuno trezvene misli naprica pricu u stilu najgorih teorija zavere. Da ne znam koliko je krivo ogledalo u koje se mi Srbi gledamo rek'o bih da se zezas.

Vecito glumi zrtvu i nabijaj glavu u pesak. Dog god budemo kukavice i budemo trazili opravdanje u kojekavim suludim racijonalizacijama ili teorijama zavere ne mozemo dalje.

A sto se tice ovog KGB-ovca daleko mu lepa kuca. Muka mi je kad u svoja usta uzima Jugoslaviju ili Srbiju. Sreca nasa pa se ne granicimo sa Rusijom.

Deaduls

pre 9 godina

Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.

Mister from Europe

pre 9 godina

U kom veku ti zivis?
O predrasudama drugi put.
(marija, 17. april 2014 13:53)

Ja zivim u 21-om veku fakultetski vrlo obrazovan i nacitan , pravi srpski patriota koji voli svoju zemlju Srbiju (ne lazni patriJota) .
Da bi prvo naucila neke stvari treba da znas zvanicnu istoriju Srbije o tome sta je Udbasko-boljsevicka banda pod vodjstvom Joshua Ambroz Mayer-Tita, agenta ruske Kominterne kamarad Waltera uradila nakon upada u Srbiju uz pomoc Crvene boljsevicke armije.
Pobili su sto hiljada gradjana Srbije metkom u potiljak i zatrpali u zivi krec i proterali preko 450000 gradjana iz Srbije, iz svojih kuca i imanja.
Naslednici te Udbasko-boljsevicke bande kasnije pod vodjstvom agenta UDBE Milosevica su sprovodili boljsevicku rusofilsku politiku i uveli Srbiju u rat po nalogu iz KGB-a.
Svi zlikovci, uljucujuci "blisku rodjaku" Joshua Ambroz Mayer-Tita- Miru Markovic koja je zarila i palila po Srbiji se nalaze pod zastitom KGB-a u Moskvi .
Tamo je i bivsi nacelnik JNA i OZNE Veljko Kadijevic i da ne nabrajam jos stotinak Udbaskih bandita.

Carska Rusija ( koje vise nema jer je boljsevicka banda pobila carsku rusku porodicu) je bila veliki prijatelj nama Srbima i bili nasa braca.
Boljsevicka Rusija ( ne ruski narod vec boljsevici koji upravljaju Rusijom) nisu nasa braca .

Rusijom i dalje vlada KGB boljsevicka agentura , nikad nisu sisli sa vlasti u Rusiji, samo su promenili ime iz KGB-a u FSB.
Ako to do sada nisi skapirala, ne vredi ti ni moje objasnjenje.

tonik

pre 9 godina

Koju SFRJ - sta ovaj prica? Cepali su te Putinu i to je zavrseno. Pusti ti druge na miru i koncetriraj se u svojoj diktaturi. Tipican diktator!

Petar

pre 9 godina

@Bear Brown: namerne dezinformacije da ljudi ne prate :) mene nisu prevarili,evo slusam predsednika. Nego mi je nesot mnogo mlitav po pitanju Ukrajne

plug and play

pre 9 godina

Citam i ne verujem. Oni su do te mere naprzili svoj narod sa propagandom, da se vec pojavljuju fanatici koji zahtevaju i Aljasku. Jedina paralela sa SFRJ koja se ovde izgleda moze povuci, jeste da je stanje svesti naroda u Rusiji u ovom trenutku, isto kao i stanje svesti naroda pred raspad SFRJ, za sta je i u prvom i u drugom slucaju odgovorna drzavna propaganda.

brb

pre 9 godina

Pa ko cepka koga, pitam se ja? Prva Rusija cepa Ukrajinu, da se ne lazemo... Istina je da postoje razne sile u svetu, a Rusija je jedna od njih.

Zeljko

pre 9 godina

A da mu neko objasni da se SSSR raspao mnogo ranije, i da je Ukrajina nezavisna država, kao i Azerbejdžan, Gruzija i Moldavija gde takođe pravi probleme. Prilikom otcepljenja Ukrajina je imala nuklearno oružje. Rusija se odrekla Krima da bi se Ukrajina odrekla nuklearnog arsenala, a Velika Britanija i SAD su potpisnice tog sporazuma kojom Ukrajini garantuju bezbednost. Šta bi sa onim "Ne čini drugima ono što ne želiš da drugi čine tebi" pa sad lepo daj referendum i narodu Čečenije.
Ali nije to problem, problem je što niko ko je živeo u SSSR-u sa Rusijom ili bio u Varšavskom paktu ne želi sa Rusijom. Zašto se ne zapita, zašto neće niko sa njim i njegovom Rusijom, osim Srba naravno, koji vole Rusiju, ali rade na zapadu, a kapital ne čuvaju u voljenim Rubljama već u Evrima, ne voze moskviče, već mercedese, audije, golfove, BMW-e, fijate... Uzgred da li su u jedinicama Crvene armije koja je oslobađala Beograd bili Rusi ili Ukrajinci i u kom odnosu snaga? Srbi kao zakleti neprijatelji komunista u Srbiji obožavaju KGB Rusiju. Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.

ALF

pre 9 godina

Bravo svaka cast Vladimir Vladimirovic Putin uvjek kaze odlucno sve. On nije kao Slobodan Milosevic koji je pokusavo da sacuva ime Jugosavija, jel ime S.R.J je bila rjec Slobodana Milosevica koja je znacila razbijeno ogedalo u gdje se jedini Slobodan mogao viditi kao predsednik. Slobodan. Milosevic je izdao Srbe iz Republike Srpske Krajine. A da je 1999. bio predsedik Vladimir Vladimirovic Putin sve bi bilo drugacije te 1999. godine kada je S.R.J kao drzava bila bombardovana. Ja se nadam da se Rusima sve ono sto se desilo nama.

i gde nam je bio kraj?

pre 9 godina

Da je Srbiji jedan politicar putinovog kalibra…
Gde bi nam bio kraj?
(Laszlo, Szenta, 17. april 2014 11:27)

Pa imali smo ga kroz cele devedesete... i iako Srbija tada "nije bila u ratu", na vrhuncu smo uz pomoć ugroženog a spontano samoorganizovanog "golorukog" srpskog naroda i "vojno neutralne" JNA preko Drine masovno ispravljali istorijske i teritorijalne nepravde, kontrolisali trećinu Hrvatske i tri četvrtine Bosne, a u mišjoj rupi držali ovdašnje Albance na Kosovu, i izrugivali se prksono ostatku sveta koji nas je (valjda iz zavisti što imamo tako superiornog vodju i politiku) izolovao od sebe i stavljao na stub srama.

dupli

pre 9 godina

A zašto ste vi koji upozoravate Ukrajince da ne "čačkaju mečku", čačkali 19 mečki 99-te? Pretpostavljam da za ovu "mečku" navijate, iz kog razloga samo vi znate.

Бојан Илић

pre 9 godina

Naoruzane bande ne mogu se smatrati "lokalnim stanovnistvom" vec legitimnim vojnim ciljem u borbi protiv velikoruskog terorizma!
(Ilija Cvorovic, 17. april 2014 11:53)

Могле су да се сматрају легитимним циљем док се није "десило" КиМ!
Али не знам зашто се сви правите блесави и као нешто коментаришете?!
Лажно је и према себи...

ovca za shishanje

pre 9 godina

drz se rusijo!!! pravi predsednik prave drzave . nije bitno dal su gladni ( a nisu ) rusi se smatraju najjacom silom na svetu i ako treba trpece ali ce uvek istetati svoje. ne da smo slicni nego smo isti samo sto smo saka jada

Duci0167

pre 9 godina

Nisu oni nas pocepali vec smo se mi medjusobno pocepali sireci nacionalnu mrznju! Nisu oni nista,ne zivite u zabludi! Najlakse za sve okriviti zapad a mi nevini. Zasto se onda jos ne podnosimo sa susedima? Manite se ovog osvajaca i planera Velike Rusije,ne valja to.

Grozan covek

pre 9 godina

Vrlo opasno razmisljanje: Ukrajince i Ruse poredi sa SFRJ, sto nema ni smisla ni logike. Jos ce ispasti da je sve u stvarii u interesu Ukrajine, samo oni to nisu shvatili. Vrlo opasan covek, Putin!

savet

pre 9 godina

Pre nego sto krenu naizmenicno da hvale ili pljuju Putina,neka ga samo uporede sa dvojcem Vicic-Nikolic.Svaki dalji komentar nema realno smisla

Trandafil

pre 9 godina

Rusija je preogromna i vekovima nefunkcionalna. Cepanje je nesto sto je neminovno za dobrobiti celokupnoga tamosnjeg stanovnistva. Dok stvari ovako stoje dobro je eliti, dok narod u nekim delovima Rusije jos zivi u 19.veku. U kom smislu i obluku se se Rusija da cepa pokazace istorija.

Neke ptice nikad ne polete!

pre 9 godina

uranijum po srbiji nije dosao sa istoka, nego sa zapada.
Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net (radiopasivnost, 17. april 2014 14:47)

Ali je zato došao Tito iz Moskve. I to ti je malo bilo 7-modecenijskog trovanja za tvoju današnju sreću? Ako jeste u tom slučaju nisi ni zaslužio da živiš bolje pod njegovim dovedenim direktorima i današnjim tajkunima!

savet

pre 9 godina

Pre nego sto krenu naizmenicno da hvale ili pljuju Putina,neka ga samo uporede sa dvojcem Vicic-Nikolic.Svaki dalji komentar nema realno smisla

Bogdan

pre 9 godina

@Miroslav
O cemu ti pricas covece. Ko bre mucio bracu slovene?Dok Rusija nije postala svetska sila Poljaci su redovno harali i pljackali po Rusiji. Vecina slovenskih zemalja je bila pod Nemcima ili Turcima.A zato su Amerikanci i zapad divni. Amerikanci su istrebli citavu staroseselacku popluaciju Severne Amerike, a Portugalci i Spanci su to uradili sa juznom. Englezi su skoro istrebili Aboridzine, a sta su sve radili diljem sveta da se ne prica.Nisu Rusi izmislili ropstvo i hvatali neduzne ljude po Africi i slali ih da rade u Americi.Takodje nisu Rusi pobili 6 miliona jevreja u 2. sv. ratu.Sto se ustanka tice,1812. Napoleon je napao Rusija koje je zatim sklopila mir sa Turskom (Bukureski ugovor). Po 8. tacki Srbija je trebala da dobije autonomiju, ali smo mi odlucili da nastavimo ustanak i zato je propao. Inace Drugi ustanak nikad ne bi uspeo da nije bilo Rusa koji su zapretili Turcima.A i Rusi nas makar nisu bombardovali.Takodje sta tebe briga zasto i kako Rusi zive.Ako tako hoce sta se ti tu pitas.A i mislim da je bolji konzervativni istok nego ovaj zapad koji je zapao u potpuni razvrat i propast.

R,Zivkovic,Rotterdam

pre 9 godina

Da nije Putina danas bi posred Gorbacova i Jelcina Rusija bila mala KOLONIJA ZAPADNIH IMPERIJALISTA, sa Americkim Mekejnom, pa ubrajajuci sve Predsednike Amerike, koji su zivi i oni koji nisu.Ko ga je danas slusa Putina,taj nece mirno spavati?Da li bi i jedan drugi Predsednik Kralj ili Princ Princeza mogao ovo sve da izdrzi i na svako pitanje da direktan odgovor?Jedno zameram B92 sto ne prenosi na srpskom valjda se taj B92 nalazi u Srbiji, a ne u Wasingtonu.Kako Srbi oni koji ne razumeju ni Ruski ni engleski mogu da znaju staje sve tamo u studiju izgovoreno?Ziveo Putin,daje Jelcin znao kome je Kovrece -god u naslestvo ostavijo,prevrnobi se u grobu!!Mislio je da je izabrao naslednika kojice Rusiju rascereciti i predati zapadnim IMPERIJALISTIMA,jer je on Jelcin doboio debelu napojnicu sa Gorbacovom na celu da rasparcaju Sovetski Savez, a potom Rusku Federaciju!Kao sto su potplatili jugoslovenske politicare da razbiju Jugoslaviju, a potom Srbiju!!

vaske

pre 9 godina

Nastavlja se klasicna rusofobija neo-nacista.
Ne zna se samo ko je gori licemer, rusofobi ili ovi sto rusofobe nazivaju fasistima a i oni sami su fasisti.
Zanimljivo kako i rusofili u vecini misle da je Hitler bio bolji po Ruse od Staljina, tj. manje im je zla naneo od staljina i misle da je nacizam uopste manje zlo od komunizma.
Svi se slazu da se fasizam manje zlo od komunizma, ali ih rusofobija/filija deli samo, ovamo jedni druge nazivaju fasistima.
Rusofobi rusofile i obrnuto.
Podseca me na borbu pro-ruskih cetnika protiv pro-zapadnih Ljoticevaca, Nedicevaca i ustasa pocetkom rata, a svi posle prisli tim nacistima kada se trebalo boriti protiv komunizma.
Tako rusofili ostavite se tog licemernog nazivanja rusofobe neo-nacistima, jer jedina razlika medju vama je sto oni mrze Ruse, a vi ih volite, ostalo je sve isto.
Zaista smesno i jadno.

Vladimir

pre 9 godina

Dakle zaista ne mogu da verujem da ovde i dalje caruju komentatori kojima je neko davno rekao da u Rusiji za par farmerki može da se dobije šta hoćeš. Čuj, tamo ljudi gladuju - pa to ne misli valjda ni najzatucaniji deo američkog Bible Belt-a, samo u raspaloj Srbiji gde većina naroda zaista nema za leba ta priča još prolazi.

U isto vreme Rusija ima BNP najmanje 3 puta veći od Srbije, u većini turističkih centara po Evropi i šire gosti su pola Rusi, pola svi ostali (ne radi se ovde o tajkunima nego o milionskom broju ljudi). Svaki proizvođač i građevinar sveta sanja da se probije na tržište Ruske Federacije. Samo ovde deo iskompleksiranih Balkanaca koji već decenijama nisu odmakli dalje od te priče o farmerkama i vegeti (i najviše zato im se i dogodilo poslednjih 25 godina, jer im je bravar od kredita dao da žive bez rada i posebno bez mozga) može da piše ovakve stvari. Neverovatno. Ponekad me zaista sramota što sam Srbin, upravo zbog takvih koji non-stop pričaju da ih je sramota što su Srbi.

ex sns

pre 9 godina

Mislio je na Ukrajinu,verovatno ?! Niko nije upao u Rusiju nego je neko upao u Ukrajinu i prisvojio deo te zemlje?! Jedino sto to dezurni rusofili nikako da shvate.

realnost

pre 9 godina

Ovaj Putin je prevazisao i samog Milosevica u izvrtanju stvarnosti.

Pa ako neko cepa Ukrajinu onda je to upravo Rusija.
Ne samo da su podrzali separatiste na Krimu, nego su bukvalno dva dana nakon referenduma na Krimu, pripojili tu teritoriju Rusiji i proglasili je svojom federalnom jedinicom.
Tako nesto je poslednji put uradio Hitler 1938 kada je upao u Austriju i pripoio je Nemackoj.

Ovo nije samo cepanje, vec direktna agresija na susednu drzavu i otimanje dela njihove teritorije.
Ne znam samo sta je Putin ocekivao?
Da ce mu ostatak sveta aplaudirati za to sto je uradio?

Pa najnormalnija stvar je da se Svet usprotivi tome, da im uvedu sankcije i sve druge moguce pritiske i da pokusaju da zaustave tu osvajacku politiku.

Hitler nije na vreme zaustavljen, pa smo dobili drugi svetski rat.
Milosevic nije na vreme zaustavljen, pa smo dobili petogodisnji krvavi rat na Balkanu.
Ne verujem da ce ostatak sveta po treci put napraviti istu gresku i dozvoliti da nas Putin uvede u neki novi veliki rat.

Ja razumem da mi Srbi smatramo Ruse za svoju pravoslavnu bracu, ali ljudi moji treba biti realan i ostaviti emocije po strani.
Pa i kad bi vam rodjeni brat nekog bezrazlozno napao - valjda biste ga osudili, a ne podrzavali samo zato sto vam je brat.

Iz Moskve ništa novo!

pre 9 godina

Još jedan moskovski populizam kao da nam ga je malo bilo u ovih 7 decenija. Kao da se nismo sa njim odavno i ovoliko usrećili, pa nam treba još malo.
Lepo neko ovde odavno reče: Nekima se još samo na KGB majore i crvene komesare diže. Valjda zato i mamo njihovu "ćelavu inspiraciju" svaki dan po medijima. :-)

Барабар

pre 9 godina

Што се Крима тиче, слажем се са Русима јер им је то припадало одувек. Што се осталих делова Украјине тиче и подржавања тамошњих ОВК у руском руху ту су показали исто лицемерје као и западне силе на Балкану.

seljadin

pre 9 godina

@nema deda mraza, a da Hrvati nisu poceli ubijati Srbe po Zagrebu, Vukovaru, Osijeku, Sisku, ne bi se ni desio rat.
Uostalom Tudjman je rekao da rata ne bi ni bilo da ga Hrvatska nije zelela,
takodje i Bojkovac je rekao da je Hrvatska napala Srbe a ne obrnuto.

Nikola

pre 9 godina

Citam i ne verujem. Oni su do te mere naprzili svoj narod sa propagandom, da se vec pojavljuju fanatici koji zahtevaju i Aljasku. Jedina paralela sa SFRJ koja se ovde izgleda moze povuci, jeste da je stanje svesti naroda u Rusiji u ovom trenutku, isto kao i stanje svesti naroda pred raspad SFRJ, za sta je i u prvom i u drugom slucaju odgovorna drzavna propaganda.
(plug and play, 17. april 2014 13:59)

Prvo se malo informiši pod kojim je uslovima Aljaska prodata Americi i da li je plaćena. Glupo je iznositi komentar na temu koja ti je potpuno nepoznata.

BELIJ MAG

pre 9 godina

Savezi i Federacije se i sklapaju i rasklapaju.Jedino Db/kgb satrudnjicima,nije jasno da kako moze neko da nece da zivi SA NJIMA I NA NJIHOV NACIN.
P.P. DALEKO VAM BILA KUCA.

Mister from Europe

pre 9 godina

Nadam se da smem da postavim pitanje Gospodinu iz Evrope.
Pa i ja sam recimo vrlo skolovana, zivim u Evropi, nisam gospodja nego stranac u tudjoj drzavi i nisam bas presrecna zbog toga.
Ko vlada tvojom Evropom?Koliko su svi primorani da slusaju Ameriku i NATO?
Ako je po tebi sve sto je rusko KGB i Merkolova je skolovana u ruskom sistemu pa drma citavom EU.A Putina mozemo da volimo ili ne, ali pamet i obrazovanje niko ne moze da mu ospori.
(ajd mali odgovor, 17. april 2014 17:36)

Mislim da ste sami dali odgovor na svoje pitanje, zivite u Evropi jer jako dobro znate Evropske vrednosti i mogucnosti a ne zivite u Rusiji.
Da li ste srecni u Evropi i da i ne u zavisnosti od raznih oklonosti ( niko nije srecan kada mora da zivi u tudjoj zemlji).
Ne sumnjam da ste skolovani i obrazovani i bas zbog toga ste izabrali zivot u Evropi umesto Rusiji .
Ako zivite u EU jako dobro onda znate da su Rusi prvi po broju zahteva za azil (pricam o normalnim postenim Rusima ne o deci i unucima KGB oligarha).
Gospodja Merkel jeste odrasla u Istocnoj Nemackoj ali nije radila za Stazi i jako dobro zna sta su Stazi i KGB radili u Istocnoj Nemackoj i upravo zbog toga gospodja Merkel extra vodi svoju drzavu , Nemacka je jedna super multikulturna zemlja, gde su svi ravnopravni pred zakonom.
Kamarad Putin je takodje boravio u Istocnoj Nemackoj ali kao agent boljsevickog KGB-a za koordinisanje sa Stazijem.

Puno pozdrava u sve najbolje vam zelim!

Cale

pre 9 godina

@Albano
Ko o cemu - Albanac o velikoj Srbiji i sada velikoj Rusiji.....bolje razmisli koliko je tvoj narod oteo tudje teritorije i stvorio neleganu "drzavicu kosova" sa planom da otme pola Makedonije ,deo CG i deo Grcke.....ja vama Albancima nikako ne bih voleo da budem u kozi u narednih par decenija. Inace Rusija je toliko velika i bogata da joj nije potrebna niti jedna stopa tudje zemlje ali ima onih koji sanjaju da otmu rusku zemlju.... Bogu hvala zato Rusija ima arsenal od 10.000 nuklearnih glava....pa igrajmo se.

željko

pre 9 godina

Uvek sam težio zapadnom stilu života u svakom smislu.Komunizam, socijalizam, sivilo, gulazi, Staljin, Lenjin... Od malih nogu rastem sa uverenjem da je zapad=demokratija, a istok=bolesnopatija.
Čak sam sam sebe uveravao da su nas bombardovali za naše dobro. Ne volim silu u bilo kakvom obliku, od strane bilo koga i zarad bilo čega. Sada dolazim na poentu onoga šta želim reći, a to je: ovde .... lud zbunjenog!
A ja obeznanjen ne znam više koji sam od njih. Malo mi drag čika Putin, jer mi ovi zapadnjaci sa svojim ucenama i nemuštim izgovorima uništiše zemlju, a sa druge strane naišli na tvrd orah. Sve u svemu, polako počinjem sebi da teram inat i kličem: živeli Rusi!

posmatrac

pre 9 godina

Putin radi ono sto mora.Bolje da okupira Ukrajinu nego da mu nato postavlja baze po njoj.Potpuno ga treba razumeti jar alavost zapada nema granicu

Bear Brown

pre 9 godina

"Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli."
(gradjanin sveta, 17. april 2014 18:10)

Prijatelju, nije ti to igra u kojoj se traže razlike. U pitanju je poštovanje teritorijalnog integriteta zemalja članica UN. Ako ti neko ukrade auto, sve jedno ti je da li će ga odvesti u Šabac ili Loznicu. Tebi je bitno da ga policija pronađe i vrati. Zar ne ?

nikola

pre 9 godina

zivim na zapadu i mogu vam kazati da 67 posto naroda francuske podrzava putina i njegovu politiku (le monde,figaro,le point,le observateur...a mi srbi cast izuzecima zalosno....

O čemu ?

pre 9 godina

Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.
(Deaduls, 17. april 2014 14:09)

Ne razumem poentu veze sa aktuelnom temom !?
Ukrajina je priznala Hrvatsku 11. decembra 1991, treća po redu.
A Vladimir Putin je predsednik Ruske Federacije od 7. maja 2000.

Nikola

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?
(mujcinovic salih, 17. april 2014 13:12)

Vidim da ste prisutni na svim komentarima i da fanatično podržavate stav Pentagona, ali nisam imao priliku da pročitam nijedan vaš argument ?!

P.S. Obratio bih vam se po imenu, ali nisam siguran kako se pravilno piše u vokativu.

laza

pre 9 godina

U jednu politicku scenu da Putin nije podrzao Jankuvica sve se ovo ne bi desilo jer Je Jankuvic pokro celu Ukrajnu i u tom slucaju Putin je jos i dolio gas na Jankuvica i obecao milijarde da ne udju u EU i posto je ovaj pristao od tada je nastala kriza u Ukrjni i ko je tu onda kriv SAD EU ili Putin

TD

pre 9 godina

A da nije obrnuto da Putin hoce veliku Rusiju kao Sloba veliku Srbiju Putine ?!
(Albano, 17. april 2014 12:27)

Vazno da vi zelite veliku Albaniju, jos nekome nesto pricas ali menja se svet, Kina kojoj je pre 15 godina jedna Makedonija priznavala Tajvan danas sve vise je ekonomska i vojna sila. Pitacemo se jos.

Demagogija

pre 9 godina

Jeftina retorika. Pa zar nije "on" taj koji je pripojio teritorije druge zemlje? Inače, nisam u toku, ali sve te teritorije su nisu bile sporne pod onim što pobeže...

Шумадинац

pre 9 godina

И ми када поново будемо имали неког Немању, Душана, Карађорђа, Милоша, Петра, Живојина, Степу, Радомира… на челу наше Србије бићемо поново јаки и стабилни. Овако, докле год нам државу воде потомци удбаша и слуге запада нема среће за Србију! Живео Путин, све очи и наде поробљених и покрадених уперене су ка њему и великој Русији!

.

pre 9 godina

@ Međunarodno priznanje Hrvatske
47 Rusija 17. veljače 1992.
57 Sjedinjene Američke Države 7. travnja 1992. članica NATO

Toliko o tome.
(Deaduls, 17. april 2014 14:09)

Jelcin. Toliko o tome

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Cepaju nas kao SFRJ,a to znaci Rusija i Ukrajina su jedna drzava,nikad Putin nece predat Ukrajinu zapadu,sto to prije shvate bolje za njih,Srbi nikad nisu trebali predat Jugosviju al eto Milosevic je isao na sastanak 6 predsednika i nije bio Srbin.

Nemanja

pre 9 godina

Zanimljivo da Putin ne pregovara s "običnim" narodom i ne podržava nikakve referendume kada se oni predlažu u Čečeniji ili Ingušetiji, bitno da je "turbo demokrata" kada je reč o uništavanju drugih i šta je najtragičnije do juče više nego prijateljskih zemalja. Ovo stvaranje zle krvi i cepanje granica će da mu se odbije o glavu u decenijama koje dolaze jer Ukrajinci više neće s njima hteti da imaju posla ni u filmu nakon ovoga...

Srpstvo i čekićstvo

pre 9 godina

Ovo je crno vreme za Ukrajinu, opaka kriza a umesto trezvenog i jakog rukovodstva oni imaju naciste i boksera koji je ogadio boks celom svetu. Ne postoji pravo vreme za loše vođstvo.

Nikola-BG

pre 9 godina

(Komša, 17. april 2014 15:55)

Komso , UDBA je imala dva krila, a sad ti nama reci koje krilo UDBE je preuzelo vlast u Srbiji nakon cuvene 8-e sednice Saveza Komunista.
Preuzelo je rusko krilo UDBE tada vlast.

Ja ne znem nikog od Udbasa koji je dobio azil u New Yorku posto nam pricas da je UDBA bila bliska sa Amerikom, ali zato mnogo Udbasa ima azil u majcici Rusiji.

No ne sumnjam da sve ovo znas , ima vas puno ovde koji spinujete stvari i okoliste "raznoraznim cinjenicama" samo nikako da objasnite zasto majcica Rusija daje azil Udbasima koji su unistili drzavu Srbiju , vec na kraju uslaces sa komentarom da bi i ti dao azil Miri sa toliko para u dzepu.

Komso, ovo je 2014-a godina , vreme interneta, vesti, mobilnih, enciklopedija .
Pusti Udbaske price.

Alex

pre 9 godina

Moram da priznam da me rusi plase i sve, ali sad menjam misljenje. Putin je shmeka i ako neko u svetu predstavlja pravog lidera svog naroda, onda je to on. Samo se nadam da ovi preko okeana opet ne izmobilisu dokone redneckove da sire demokratiju gde je ima mnogo vise nego kod njih

Stefa L.

pre 9 godina

Podsetio bih na reči čuvene srbomrskinje Madlen Olbrajt, a koje sam lično čuo na CNN-u:"Nije fer da samo Rusija ima Sibir". Takođe bih podsetio na emisiju na Diskaveriju (a bio je i članak u Komsomolskoj pravdi, preneo i naš Zabavnik, doduše u sasvim drugom kontekstu) o monstruoznom projektu za pljačkanje Rusije i Sibira - mosta preko Beringovog moreuza, dugog 100 km. Projekat je u celosti finansirala Trade Develpoment Agency (TDA-američka državna agencija), čak je potrošeno 8 miliona dolara na ispitivanje modela stubova mosta na opterećenje ledom!? Most treba ima tri nivoa, prvi, da se zamažu oči, je putni, kao da će neko normalan da ide vozilom po polarnom krugu. Drugi, trokolosečna pruga za pljačku Sibira i najniži, treći SAMO CEVI, za pljačku sibirskog gasa i nafte! Eto šta se sprema i protiv čega se Rusi moraju boriti!

Bear Brown

pre 9 godina

Putin 5 sati odgovara na pitanja iz svih oblasti, od komunalnih problema u selima na istoku Rusije pa do aktuelne međunarodne politike. Obama je nedavno pokazao da ne zna na koji način je Kosovo otcepljeno od Srbije. U tome je suštinska razlika između politika ove dve svetske sile i zato danas postoji takva neravnoteža između razumevanja i nasilja u svetu.

Lacerta

pre 9 godina

"...Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam,ostalo je istorija.Zato ne lupetaj kad ne znas."
(Kramer, 17. april 2014 12:38)

A ti druže, pre nego što lupiš, da malo pročitaš šta si napisao?

Ovde je vrlo raširena teorija "sve je bilo super u Jugi, ali eto, dođoše zli i zlonamerni stranci pa nas razbiše".

Vidiš, sledećom rečenicom (mada siguran sam, savim nenamerno) odlično si pogodio suštinu: "Narodima nije trebalo mnogo da ubace kosku i pokrenu nacionalizam".

Tačno tako: ceo problem je bio "u narodima", a ne u strancima jer "narodima NIJE MNOGO TREBALO" itd, itd. SVI su jedva čekali priliku da izmiruju nekakve stare račune. Rezultat znamo.

Da su "narodi" bili drugačiji, manje glupi zato i manje podložni manipulaciji svojih loših vođa, nikakvi stranci ne bi uspeli da nam razbiju državu. Ali "narodi" nisu bili pametni, naprotiv, i to je glavni uzrok raspada, a ne nekakav "zlonamerni Zapad".

Mnogo nam je lakše i lepše uživeti se u ulogu jadne i nevine žrtvice kojoj "Zapad" radi o glavi, nego suočiti se sa vlastitom odgovornošću za pogrešne odluke koje su nas dovele tu gde smo sada. Mogo je lakše reći "za sve je kriv Zapad", nego "bili smo žestoko glupi i grdno smo se za..i".

Niko nam ne može raditi o glavi tako dobro i uspešno kao što mi to sami sebi činimo svojom kratkom pameću i robovanjem kretenskim mitovima. Da smo u stanju da razmišljamo logično i racionalno, nikakvi stranci nam nikad ne bi ništa mogli.

Suvereni demokrata

pre 9 godina

Srbi su trebali samo zadrzat Jugoslaviju gdje narod priznaje JNA i nisu trebali dozvolit nikve napade na narod,ko se odcepio sretno mu bilo.

vaske

pre 9 godina

Citajuci komentare covek se zapita da l' se nalazi u Srbiji 21-og veka, ili u Nemackoj u prvoj polovini 20-ok.

Boljsevici, komunjare, kgbeovstina, Lenjin, Staljin itd.
Izgleda da su srpsko-hrvatski antikomunisti jos uvek zaglavljeni u 41'-42' godinu proslog veka, jer ovolika antikomunisticka propaganda nije vidjena od tada.
Nije ni cudo sto ne napreduje, vec nazadujemo, kada nam takvi nazadnjaci cine vecinu drzave.

Ivan

pre 9 godina

To što kaže Putin, u pravu je 100%. Imam dovoljno godina da se sećam šta je i kako bilo na prostoru nekadašnje naše zemlje, verovatno jedne od najlepših u Evropi. Daleko od toga da Putin to što sada radi, da je pošteno, ali volim što je to tako. I neka radi još neko vreme, da ovi što su uradili nama sa SFRJ vide da nisu jedini na ovom svetu i da jednom za uvek prestanu zabijati svoj nos gde mu nije mesto. Da puste da se ljudi u svojim zemljama organizuju kako sami znaju, ane da im neko spolja diktira šta i kako treba da rade. To nema veze ni sa time da li vozimo Ladu ili Mercedes, da li štedimo Rublje ili Dolare, to su gluposti koje ovde na komentarima čitam. Nije demokratija za svako društvo, društvo samo po sebi mora da izraste i bude demokratsko. Evo demokratije u Libiji, Egiptu, koja je nametana, a postoje i mnoge druge zemlje gde se ona ne bi primila tek tako, jednostavno društvo treba da doraste demokratiji. A što se tiče komentara o socijalizmu, komunizmu... Evropa je dosta više socijalizovana od priča koje kod nas ljudi iz neznanja pričaju, nek se raspitaju koja socijalna davanja pruža Evropa. I to je dobro za ljude koji žive unjoj. Ali ne baš cela Evropa, radi se o razvijenim Evropskim državama. Šta reći o SAD-u, koje su direktno davale državni novac bankama pre neku godinu na vrhuncu krize. Je li to tržišna ekonomija? NIJE. Ali neka su, spasili su svoje od propadanja.
E tako treba pustiti sve narode da se sami organizuju, a ovaj potez Rusije možda vodi ka tome.

beograd

pre 9 godina

Pa niko nije cepao Jugoslaviju do Milosevica koji je bio Ruski covek sa uvezenim planom "ukrupnjavanja" Srbije pod laznim naslovom cuvanja Jugoslavije...uzgred pozdravite porodicu Milosevic u Rusiji kada ih sretnete gosp. Putine.
(Egelius, 17. april 2014 16:14)

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi

trojanski konjusar

pre 9 godina

Hoces da kazes da Nemacka i SAD nemaju apsolutno nikakve veze sa onim sto se desava u malim zemljama? Hoces da kazes da svaki mali narod sve radi svojom voljom? (Marko, 17. april 2014 13:50)

Mogu da imaju koliko god hoces veze (a cesto i imaju), ali, ako im narod, svojom voljom (ili odsustvom volje) ne omoguci, tim vezama ne mogu postici mnogo, na duzi rok. Bacanje drvlja i kamenja na Jenkije, ove ili one, uvek i svuda je idealan izgovor da se ne cisti pravo leglo bolesti - vlastito dvoriste. A lokalne elite meso jedu (i lokalni, toboz "radikalni", intelektualci i "buntovnici", kao njihovi psi cuvari).

Dejan

pre 9 godina

Koliko nepismenih baraba komentarise. Pa rodjaci,Rusi nas nisu bombardovali,a zapad nam je silom oteo teritoriju. Dosta mi je vas kako kazete pismenih,vi ste nas i doveli do dna.

Zlo i Naopako

pre 9 godina

Moraćeš Putine od sada malo više da trošiš na lobiranje, vidiš da su Amerikanci zastranili. Štite svoje interese kao da su sami na planeti.

Maja

pre 9 godina

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi
(beograd, 17. april 2014 16:57)

Ako je Sloba bio americki covek zasto su mu zena i dete pod zastitom boljsevickog KGB-a u Moskvi, zar ne trebaju da budu u Washington-u pod zastitom CIA ?
Reci vise tima sto vam sastavljaju komentare da promene plocu pa ne kopcamo se na ledjima.

Idi na Gavarit Moskva pa kuckaj boljsevicke spinove tamo to prolazi.

Бојан Илић

pre 9 godina

Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.(Zeljko, 17. april 2014 15:02) A sada nam Zeljko objasni: Tolika Amerika a svega DVE partije, i uvek samo one, Republikanci i Demokrati. Kako to?
(zbunjeni i zaluđeni Rus, 17. april 2014 15:42)

Занео се Жељко, нешто презупчило:-))))

utopia

pre 9 godina

Velike sile su prvo stvorile zajedničku državu južnih Slovena(1918),a zatim je uništile(1991),tako da tu nema ništa sporno.Mi verujemo kako je za nastanak Kraljevine SHS presudna bila ideologija južnih Slovena o zajedničkoj državi,a za raspad SFRJ nacionalistička ideoligija kod Slovenaca i Hrvata.A u stvari ništa od toga se ne bi ostvarilo bez želje velikih sila.1918-te godine su to bile pobednice prvog svetskog rata(Francuska i Britanija),osim Rusije,koja je imala"unutrašnjih problema,a 1991 godine je to bilo pod uticajem Nemačke,poražene strane u oba rata.

how yes no

pre 9 godina

(Јелена, 17. april 2014 15:31)
"Украјина није аплицирала за ЕУ и цела криза је покренута јер је одбила да аплицира."

Nemojte se hvatati za svaku rec, upotrebio sam termin "aplicirati", bez namere da koristim pravne definicije tog pojma. Laik sam za pravo. Mesto te reci mozete upotrebiti termin "pregovori", sta god u tom kontekstu.
Kratka lekcija: Ukraj. je jos 98' izrazila svoju zelju da pristupi EU. Zasto neko pregovara sa EU o svom pristupanju, ako ne zeli tamo da pristupi? Zasto se potpisuju sporazumi o slobodnoj trgovini, o zajednickoj spoljnoj i sigurnosnoj politicI? Zasto se neko jos od 2008', grcevito bori za sporazum o asocijaciji i pridruzivanju, i pri tome trpi pritiske od iste te EU, po razinim uslovima koje treba za to da ispuni ako ne zeli tamo da ide? Zasto Rusija sve vreme optuzuje (i pri tome vrsi gasne ucene) Ukraj., da ce preduzeti odgovarajuce mere ako se oni prikljuce NATO, ako takve teznje u Ukraj. ne postoje?
Evo jedan link, iscitajte, pa se onda javite da komentarisete, posto je ocigledno da ste zakinuti od tih vasih izvora za informacije, a reklo bi se da ste mnogo neinformisani, cim je za vas novOst da je Ukr. htela da se pridruzi EU, bar do Janukovica (al ako ste iz DSS-a onda razumem vasu neobavestenost).
http://ukrainianweek.com/Politics/73494

I verovali ili ne, ja nisam ni izasao na glasanje, bar poslednja 2 izborna ciklusa. Ovo sto imamo u Srbiji na politickoj sceni danas, to je zahvaljujuci takvima kao sto ste vi.

Bata Kole

pre 9 godina

@(CC, 17. april 2014 12:12)
Sama činjenica da u komentaru na ovu vest, ti spominješ genocid u Srebrenici, govori veoma mnogo o tebi, tvojoj percepciji stvarnosti, da ne nabrajam dalje mislim da je i ovo dovoljno mistično za tebe. Ono što je zaista tužno, jeste da nisi jedini. Neke ljude jednostavno ne treba puštati same pred televizor.

Бојан Илић

pre 9 godina

U jednu politicku scenu da Putin nije podrzao Jankuvica sve se ovo ne bi desilo jer Je Jankuvic pokro celu Ukrajnu i u tom slucaju Putin je jos i dolio gas na Jankuvica i obecao milijarde da ne udju u EU i posto je ovaj pristao od tada je nastala kriza u Ukrjni i ko je tu onda kriv SAD EU ili Putin
(laza, 17. april 2014 17:20)

"Питај учитељицу...", и да јој кажеш да те није баш нешто научила правопис!

error

pre 9 godina

da je sfrj opstala kao konfederacija,danas bi bila sila,evropska i svetska...A sada smo svi za sebe kao misevi za testove...Uzas sta su,napravili onakvoj sili.Nego,narod glup,ne vide dalje od nosa,jos uvek...

Pametnjaković

pre 9 godina

"... a priznao je i po prvi put da su pre referenduma na Krimu boravili ruski vojnici."

Koliko ja znam Rusi su imali bazu na Krimu, pre referenduma. To nije nikakvo priznanje, pobogu, to je fakat. Postojao je i sporazum između Rusije i Ukrajine u vezi Krima.

palanka

pre 9 godina

@Nemanja

A zasto mislis da su bolje i verodostojnije budalastine i hrpa gluposti kojima ti i tebi slicni pravdate NATO i sve okolne nacose? Citajuci komentare ne primecuje se neka razlika u intelektu izmedju patriJota i autosovinista. Naprotiv.

lily

pre 9 godina

SFRJ je pukla zbog nas I nasih gluposti I nesposobnisti stvaranja uredjene drzave sa odrzivim ekonomijom. Ovi sa strane su samo potpomogli da puknemo po savu koji smo sami sasili. Dakle ne bih ja to mesala. Nista ne pada sto padu nije sklono I zato se m8ra razmisljati strateski unapred. Iako je Putin u principu u pravu nista nije uradio sa silnim petrorubljama kako bi ekonomski unapredio I Rusiju a I zemlje koje vide u svojoj interesnoj sveri. Ponasa se 10 godina kao saudijski seik. Sto zaradi to na Zapadu potrosi. Onolika drzava a da nema konkurentnu privredu ni za sopstveno trziste. A posle se pita sto drugi iskoriscavaju njegove slabosti. U ovom svetu pravde nema. Samo borba za moc I prevlast. Svako gleda svoj interes a Amerika bez globalne hegemonije koja joj obezbedjuje da za ceo svet stampa monetarne rezerve ne moze da postoji. Takav im je biznis model. A svi mi moramo da se zapitamo koji je nas.

Tex

pre 9 godina

Ja ne znam ko jos moze da veruje da je Jugoslaviju pocepala Nemacka, SAD, Rusija, itd. Pa ko se onda klao po Hrvatskoj I Bosni? Nemci sa Amerikancima mozda? Pa klali smo se mi medjusobno, a eto bas nismo hteli da se rastanemo.

E sada me jos ubedite da su nas "strane sile" zavadile toliko jedni protiv drugih da su nastali najveci masakri I progoni u Evropi posle drugog svetskog rata. Ako su te drugi stvarno toliko uspeli zavaditi onda si ti supljoglav I nepostojis kao covek vec samo kao obicno meso.

A stvar je donekle jednostavna: jedni nisu hteli da placaju tudje neplacene racune doveka samoz zato jer su bili vodeca ekonomija u federaciji, drugi su uvek sanjali svoju suverenu drzavu, treci su se nasli kao kolateralna steta dok su cetvrti hteli da budu cela Jugoslavija i da se svi ostali ne pitaju nista dok on odlucuje.

blabla

pre 9 godina

Ukrajina se nalazi izmedju 2 jaka magneta. Prema fizici oba magneta i Ukrajina se uzajamno privlace. Ako se za Ukrajinu pričvrsti jedan magnet, a drugi mu se približi, Ukrajina će krenuti prema njemu. Ako se jedan od njih obrne, Ukrajina će krenuti u suprotnom smeru. Tako je to u fizici. )))):

zbunjeni i zaluđeni Rus

pre 9 godina

Tolika Rusija a 3 partije, fašisti Žilinovskog, komunisti Zjuganova i naravno Putinova Jedinstvena Rusija. Oličenje demokratije nema šta.
(Zeljko, 17. april 2014 15:02)

A sada nam Zeljko objasni: Tolika Amerika a svega DVE partije, i uvek samo one, Republikanci i Demokrati. Kako to?

mirko kojotovski

pre 9 godina

Zna se kako krecu krize uz podrsku cia mia fia lia i ostalih zveri sa zapada.Za Saliha i drustvo trebali bi malo citati ili slusati neke bivse obavestajce sa zapada koji su direktno umesani u Ulicu Vase Miskina Dobrovoljacku Tuzlansku kolonu Markale Srebrenica Medzacki dzep i oluja pod UN ....Da ne govorim o bolesnicima koje su gurali da uniste Jugu poput Tudjmana Alije i ostalih njima slicnih.Uvoz naoruzanja od Nemaca vrlo zlih karakternih osobina kad su pravoslavci i Srbi i Rusi u pitanju.Cinjenica je i to da je narod prevaren ali ko im je kriv kad su njima veci prijatelji Nemci Ameri Englezi i ostala imperijalisticka kolonijalisticka zla sveta vodjeni Vatikanom.Svi Salisi i ostala bivsa braca ce prvo od Srbina traziti pomoc jer sigurno ali sigurno nikad nece dobiti od tih gore navedenih zlikivaca.Celi sistem Juge je pao u ruke mmf i Rotsildima preko Slovenaca i Hrvata koji su uzeli lovu od ljudi koji su stedeli celi radni vek da bi platili svoju tzv.kao nezavisnost.E sad Salihe kad bude frka sa Rusima onda cete svoju decu slati na istocni front kao tri puta u zadnjih 100godina da ginu za bankare i njihove ruze u basti.Nikad se vi necete opametiti.Nikad vi necete traziti vase dedove i vasu licnost u istoriji.Vama je lakse mrzeti sve sto je srpsko i pravoslavno i sve ono sto prepoznaje pravu istinu i istinito zlo pod kojem ste vi sluge u nato i eu paktu.Srbi se nikad dozvati pameti jer samo cvrsta ruka uredjuje mir u kuci.Valjda cemo doci sebi posle sledecih desavanja koji ce promeniti svet a i nase granice

zola

pre 9 godina

Bojan Ilic@# pa Krcun i Rankovic su pobili vise Srba neg nemci i dozvolili da ih marsal na kraju sve ocisti.Nemoj braniti komuniste voli Ruse ali ne brani bandu komunisticku koja. je posle rata pravila cirkus u ovoj drzavi i kumovala stvaranju Kosova kao drzave.

babun

pre 9 godina

"ako rusi imaju pravo da cepaju ukrajinu onda bi isto to pravo trebali imati i tatari cecenci i dagestanci u rusiji? ipak u rusiji zivi 30 miliona muslimana... (dejo, 17. april 2014 12:07)"

Što se frljaš tako sa ciframa? Muslimana u Rusiji ima 6.5% odnosno oko 9.5 miliona. I to iz različitih etničkih grupa. Čečena npr ima svega 0.8% (nešto manje od 1,300,000 po zadnjem popisu). Ateista npr ima dva puta više, 13%.

Osim toga apsolutna većina muslimana je odana Rusiji, odnosno Rusija je njihova zemlja. I ne bi im se uopšte sviđalo da ih stavljaš u isti koš sa teroristima samo zato što su iste religije. Sad da napadneš Rusiju oni bi te sami ubili kao zeca ako si npr napao sa strane gde su oni nabliži. Ako hoćeš svež primer pogledaj odakle su jedinice koje su za 5-6 dana pregazile Gruziju. Isto tako da dirneš jednog muslimana iz Rusije, čitava Rusija će da ti izađe na crtu sa sve interkontinetalnim balističkim raketama ako treba. Zato i jesu zemja sa kojom se niko ne zaj***a.

ajd mali odgovor

pre 9 godina

(Mister from Europe)
Nadam se da smem da postavim pitanje Gospodinu iz Evrope.
Pa i ja sam recimo vrlo skolovana, zivim u Evropi, nisam gospodja nego stranac u tudjoj drzavi i nisam bas presrecna zbog toga.
Ko vlada tvojom Evropom?Koliko su svi primorani da slusaju Ameriku i NATO?
Ako je po tebi sve sto je rusko KGB i Merkolova je skolovana u ruskom sistemu pa drma citavom EU.A Putina mozemo da volimo ili ne, ali pamet i obrazovanje niko ne moze da mu ospori.

boban,nis

pre 9 godina

Da bi mogo ovako da se ponasas sto rece Lazanski pre neki dan na TV mora da imas najmanje 80 miliona stanovnika i najmanje pet atomskih bombi.
Zato nemojte vise da uporedjujete nas i njihov slucaj oni su sila i to najveca,a mi smo duplo manji od njihovog glavnog grada.

Јелена

pre 9 godina

@how yes no - Glupost, pretpostavaljam da impliciras da zapad cepa Ukrajinu. Zasto bi zapad cepao Ukrajinu, ako je Ukrajina do pre nekoliko meseci bila prozapadna zemlja koja je aplicirala za ulazak u EU, a nameravala i u NATO? Zapad je tu imao cistu situaciju, ....

Побогу, да ли је могуће да се овде јављају људи који, претходно, пар месеци седе у саксији, а затим искоче и крену да нам објашњавају шта је шта. Украјина није аплицирала за ЕУ и цела криза је покренута јер је одбила да аплицира. О НАТО-у тек није било ни говора. Можда то у саксији нису јављали али овде, у нормалном свету, било је о томе доста у медијима. Невероватно. И, после и овакви гласају на изборима.

Milena NL

pre 9 godina

Da mi je jednom da čujem koliko bi dugo bio sposoban da na pitanja građana odgovara predsednik Obmana ili neki naš predsednik, i ne samo koliko dugo nego i da daje suvisle odgovore...

Milan

pre 9 godina

a bil putin pregovarao sa cecencima dagestancima tatarima ili ukraincima kada bi oni divljali i zauzimali zgrade po rusiji? ili bi ih sravnio sa zemljom?
(dejo, 17. april 2014 11:38)
Pa verovatno bi Nato u tom slucaju pomogao Tatarima i Ukrajincima u pravednoj borbi za nezavisnost..isto kao sto je pomogao albancima a evo vidis kako pomaze i proruskim gradjanima na istoku. Oni drze do principa..ti tvoji milosrdni. :-)

fsfs

pre 9 godina

(lily, 17. april 2014 15:55)

Lose zboris, Putin je doveo raspalu zemlju koja je bila na ivici bankrota nazad na svetsku scenu. Standard im je dosta skocio (jeste da nije neki ali je mnogo veci od onoga sto je bio, i mnogo je veci od Srbije), jedna od najmanje zaduzenih zemalja na svetu, nezaposlenost im je veoma niska i cak sa ovom krizom oko Ukrajine imaju prosecno veci privredni rast od EU (jeste rast strasno nizak ali je u EU prosecno jos nizi).

Nemanja

pre 9 godina

(palanka, 17. april 2014 16:02)
Pa za tvoju tikvu je cela ova priča bačena. Možda nešto epsko, u desetercu, ili nešto kafansko, da lakše razumeš? Mada i to je pitanje. ..

Tuzno

pre 9 godina

Zaboravili ste da napisete, pored ovako egzaltiranog podsecanja da su ruski specijalci bili na Krimu, da su imali pravo da dovedu 60 000 vojnika tamo, po ugovoru vazecem, a poslali su po americkim izvorima 40 000, a po ruskim 20 000.

Action Man

pre 9 godina

Ne svidja mi se sto sve porede s nama no vidljivo je da je EU poprilicno nemocna i nazalost i dalje slusa sta ce reci"gospoda"iz SAD.Na kraju,covek se bori za svoj narod,i za svoje mesto u istoriji,dok nema zrtava apsolutno legitimno...

Marko

pre 9 godina

@Nemanja

Hoces da kazes da Nemacka i SAD nemaju apsolutno nikakve veze sa onim sto se desava u malim zemljama? Hoces da kazes da svaki mali narod sve radi svojom voljom? Auuu koliko si naivan, nije cudo sto nam rade sta hoce, kad medju nama ima naivaca kao sto si ti.

jednostavna cinjenica

pre 9 godina

Putin: Hoće da nas cepaju kao SFRJ.
SFRJ su rasturili KGB,inforbirovske slugeranje i raznorazne nacionalisticke bande koje i sad haraju sirom bivse Jugoslavije!Uzgred ko to rastura rusiju?
(mujcinovic salih, 17. april 2014 13:12)

Zasto onda nije Amerika i Evropa podrzala celu SFRJ kao sto danas podrzava celu Ukrajinu , nego se igrala ljudskih prava i slobode izbora vecinskog stanovnistva koje odlucuje gde ce i skim da zivi? Istina jeste da su svi Oni koje si Ti nabrojao jesu unistili SFRJ ali uz punu podrsku zapadnih sila i danas imamo sta imamo , manipulisane banana drzave koje rade sta im kaze Zapad.

Budite ljudi iako ste za zapad!

pre 9 godina

Meni se jednako slika za SAD i za Ruse u tom mocnickom smilsu.Medjutim kakva je slika o nama na zapadu i kakva u Rusiji govori gde su nam prijatelji.
I sad sta zapazam,da oni koji su naklonjeniji zapadnim vrednostima samo iznose pasualne i botovske komentare tipa:Putine ti si diktator,Putine unistavas i napadas suverenu zemlju,Putine ti si ovo i ono i KGB i monstrum i lazov i sve je,a nigde jednog argumenta.Samo se tako okine misao bez ikakvog smisla,temelja i krova.Nijedan komentar nakolonjen zapadu nema svoju `kucu` nego je na takvoj promaji da je jad i tuga od coevka svaki ko je te komentare pisao.Zao mi tih ljudi jer to je samo potrosni materijal i samo jedu biljke i zivotinje oko sebe,a nizi su nivo od njih.Jos jedna nepravda koja je dozovljena coveku...da ugnjetava nize od sebe.
S druge strane,svi koji zauzimaju ruski stav,nigde ne brane Rusiju da nije silnik,ali uvek argumentovano prikazu koliko mizerno oni deluju da zatite svoj interes i uvek argumentovano predtsave koliko demokratija krvi pije po svetu.

Pa da li vi ljudi koji podrzavate zapad,zaista mislite da jedan mercedes,bureger iz meka,dolce i gabana kosulja vrede jednog ljudskog prsta,a kamoli glave?Pa daj bre ima te li duse makar malo?Toliko iritirate bedom svojeg uma i duha da to nije normalno.Pa Putin,kakv god da je,seo je pred vas i odgovorio na 2mil pitanja,a Obama izajde i prica o referendumu na kosovu.Americki predsednik ne zna sta rade,a vi uporno tvrdite da su oni normalna nacija i da sire mir!

Бојан Илић

pre 9 godina

U kom veku ti zivis? O predrasudama drugi put.
(marija, 17. april 2014 13:53)

Ja zivim u 21-om veku fakultetski vrlo obrazovan i nacitan , pravi srpski patriota koji voli svoju zemlju Srbiju (ne lazni patriJota)
(Mister from Europe, 17. april 2014 15:1

Џабе школа кад је мозак испран!
Сад сте се сетили да су бољшевици лоши, ваљда јер су убијали фашисте...?!?

Неће рехабилитовати Љотића, џабе овакве приче...:-)

realno*

pre 9 godina

Kako mu ispada putinova politika kako se vidi mu ispada da najveći izdajnik rusije isti slloba samo drugu ime na sve da se meša samo da oslabi rusiju ekonomski,politički na sve strane kao sloba nama.......!!!!!!????

Јелена

pre 9 godina

@how yes no - cim je za vas novOst da je Ukr. htela da se pridruzi EU, bar do Janukovica (al ako ste iz DSS-a onda razumem vasu neobavestenost).

Геније!!! Бар до Јануковича је хтела да се придружи?!! А, Јанукович дошао са Марса, па прекинуо преговоре о придруживања или је победио на изборима и имао убедљиву већину у скупштини за политику коју је водио? Можда је и добро што не излазите на гласање. Један игнорант мање одлучује о нашој судбини.

da

pre 9 godina

"A zašto ste vi koji upozoravate Ukrajince da ne "čačkaju mečku", čačkali 19 mečki 99-te? Pretpostavljam da za ovu "mečku" navijate, iz kog razloga samo vi znate."
(dupli, 17. april 2014 14:07)

Valjda iz iskustva i govore: mi cacakali mecku i dobili po pi..i!! Prosto.

Vladjimir

pre 9 godina

Alex
Evo upravo citam sta Nemci o ovome kazu,Show to zovupodrugljivo! Izbegavaju tacke koje im se ne svidjaju,npr.razbijanje SFRJ i mnoge druge stvari!?
Neobjektivni,jednostrani,uvredljivi,a narod ovde,bar oni koji misle svojom glavom,je listom protiv prozapadne,USA,politike! No koga to briga,podrzava se "prijateljska" USA,koja se nije libila ni da ih spijunira...O demoktratiji govoris koja je stimovana ocito...Razocaran sam tesko jer je sve jedna farsa.

Komša

pre 9 godina

Za one koji pominju KGB boljševičku bandu u SFRJ.Ta KGB boljševička banda je izbrisana iz političkog života SFRJ i vojske i policije u periodu 1948-1953 i nikada više nije povratila svoje pozicije.Tito i partija prave zaokret ka zapadu i tesno saradjuju sa njihovim službama (recimo,prilikom Titovog boravka u SAD njihove službe su pratile,saslušale i privele veći broj srpskih antikomunista nego naša UDBA za 50godina).Oficiri JNA školuju se u SAD (Vest Point)
a SFRJ je ugledna zemlja u očima zapadnog sveta.Vize za Jugoslovene ne postoje.
O kakvom KGB pričate ljudi? U kojoj ste vi zemlji živeli? Ili to pišu klinci?
Ne branim KGB (daleko im lepa kuća kao i svim tim službama) samo me iritira uporno ponavljanje nebuloze.
Razumem rusofobiju kod Poljaka ili Rumuna,al ne vidim razlog zašto bi jedan gradjanin Srbije
patološki mrzeo Ruse.A rekao bih da je proturanje priče o KGB u SFRJ plod bolesne mržnje.
A što se Milo§evića tiče,nije on radio u nanci u Moskvi nego na jednom drugom mestu.Bio je on jedno vreme blizak i sa onima koji su ga proglašavali faktorom mira na Balkanu.
Ne kažem da sa Ameri planirali i izveli cepanje Jugoslavije,samo mi je čudno da njihovu bliskost sa vojnim i političkim vrhom Jugoslavije nisu primetili oni što u svakom žbunu vide KGB.
Rusi su primili Miru.Iskren da budem primio bih je ija za tu lovu.

vaske

pre 9 godina

Mister from Europe@

Zivis u 21 veku, obrazovan i nacitan, ali ti je mozak ostao u 30-im godinama 20 veka.
A sta si studirao? Fasizam i nacizam?
To sto si obrazovan ne znaci da si pametan, a to je najbolji dokaz nebuloza koje si nalupao kao da si se nacitao Ljoticevskih pamfleta iz II svetskog rata.

Zbog takvih kao ti sto se hvale kako su obrazovani i nacitani, a lupate kripto-fasisticke bljuvotine, smo tu gde jesmo posle 25 godina vase "obrazovanosti".

Nedic, Ljotic, Pavelic...svi su oni bili nacitani i obrazovani, pa to ne znaci da su bili patriote, pametni i karakterni ljudi, ali govorili su da jesu.

Otisao si u "komunjarsku" Evropu, ali tek nakon sto ste takvi kao ti upropastili zivot ljudim na ovim prostorima ruseci 'zlo" komunizma.
sada iz 'komunjarske" Evrope pametujete dok uzivate u zastiti drzave, dobrom spocijalnom programu i zdravstvu, sve ono sto se upropastili ovde.

Бојан Илић

pre 9 godina

Bojan Ilic@# pa Krcun i Rankovic su pobili vise Srba neg nemci i dozvolili da ih marsal na kraju sve ocisti.Nemoj braniti komuniste voli Ruse ali ne brani bandu komunisticku koja. je posle rata pravila cirkus u ovoj drzavi i kumovala stvaranju Kosova kao drzave.
(zola, 17. april 2014 16:18)

Зола!
Заболе мене и за Русе и за САД!
Србија изнад свега!
Државно уређење у Србији ми је исто небитно, само да буде боље, да крене макар мало напред!

Знам доста и о злочинима комуниста, монархиста, усташа,балиста, "хрватског цвијећа".....
Не ради се о злочинима....
Ради се о томе да сад одједном они који су ослободили Европу од фашиста( гасне коморе, логори....) сада доживљавају да им ти исти, само катарзирани , држе предавања!
Свако, али свако ко се на било који начин одупире САД једноумљу, има моју подршку!
Ја сенилан нисам, памтим шта се десило мојој држави!

пс. Да се Ранковић питао, мало би било другачија ситуација на Балкану и не би "сарадници фашиста" избили у први план !
"Очистили" су се грехова преко нас а на крају су награђени....
Могао бих до сутра да пишем али ако ми не објаве коментар сморићу се опасно!

Ово је прича за уз кикирики и пиво....:-)
Поздрав

Lik

pre 9 godina

U suštini ovde su na delu dve super sile koje se otimaju za prevlast, tako je oduvek bilo i biće dok postoje kao takve. Argumente koriste kako kome odgovara, dakle ništa novo.
Za nas kao mali narod koji je pretrpeo dosta patnje od strane Zapadnih sila logično je da smo na Ruskoj strani, osvetnički želimo da vidimo kako Zapad sada trpi. Kako nam Zapad može biti prijatelj kada su nas koliko juče bombardovali i oteli nam deo zemlje, to ne biva.
I sva ova farsa oko EU je zaluđivanje naroda, oni nas više trebaju nego mi njih a stvari su postavljene tako kao da ćemo propasti bez EU.
Mi i ako ćemo da propadnemo to će biti zbog naše nesposobnosti kao naroda da se uljudimo i stvorimo pristojno mesto za život u ovoj Bogomdanoj zemlji.

Nemanja

pre 9 godina

(palanka, 17. april 2014 14:06)

Znači sad nije 'autošovinizam' samo kada neko krivi Srbe, nego i kada misli da su svi redom na Balkanu odgovorni za ono što se dogažalo devedesetih? A kad se pere odgovornost teorijama zavere, to je razmišljanje? Eh, svakog dana čovek nešto nauči o likovima poput tebe, ali nikad ništa što ima veze s mozgom.

Marko

pre 9 godina

@dejo

Ako kazes da je Putin napao teroriste u Dagestanu, a onda to poredis sa proruskim borcima u Ukrajini onda to znaci da su, po tebi, oni isto teroristi. Sto dalje navodi na zaključak da su po tebi teroristi svi oni koji odbijaju poslusnost državi u kojoj žive. A sve to vodi dotle da su, tom logikom i albanski OVK takodje teroristi i da je SM imao puno pravo da ih napada i ubija.

Medjutim, meni se cini da ti ne mislis tako, vec strogo delis narode na one koje SAD podržava i one koje ne podržava pa na osnovu toga zakljucujes da li je neko terorista ili ne.

Tito

pre 9 godina

Amerika i Engleska nisu osetile rat na njihovoj teritorijii ne postoju ljudske zivote.Tacno je drugi su zavadili narode igrajuci na kartu nacionalizma zavadi pa vladaj a obican narod nista tu ne moze danas zemljama bivse Juge vladaju Amerikanci unistavanjem domace privrede i instaliranjem lopovske politicke elite...Fasizam najbolji nacin odbraniti kapitalizam to je radio Hitler.

Matija Soskic

pre 9 godina

Putin govori recnikom coveka koji je spreman da nastavi aneksiju susednih drzava i pri tome se sluzi neistinom. Pre svega Jugoslavija se raspala jer republike clanice vise nisu htele da budu u federaciji a ne zbog nekog stranog faktora. On cepa Ukrajinu, a namerava da to ucini i sa Moldavijon a onda optuzuje nekog ko zeli da cepa Rusiju!
On sada priznaje da su ruske trupe bez oznaka bile prisutne u Ukrajini od februara, a ne tako davno je izjavio pred celim svetom da to nisu ruski vojnici jer je svako mogao da kupi te uniforme u radnji!

koliko se ja secam

pre 9 godina

Nama je mnogo lakse i lepse da verujemo da nismo mi sami krivi sto se raspala SFRJ nego da su krive Nemacka i SAD, ali posto se vrlo dobro secam kako je to bilo jer sam imao prilike da sve to pratim uzivo - mi smo krivi (Srbi, Slovenci, Hrvati i Albanci). I to ne samo politicari nego i narod koji je birao te politicare.

Бојан Илић

pre 9 godina

BTW Sloba je bio američki čovek, to je odavno poznato, posle su mu okrenuli leđa, kao i Sadamu i gadafiju, koji su takođe bili američki ljudi(beograd, 17. april 2014 16:57)Ako je Sloba bio americki covek zasto su mu zena i dete pod zastitom boljsevickog KGB-a u Moskvi, zar ne trebaju da budu u Washington-u pod zastitom CIA ?Reci vise tima sto vam sastavljaju komentare da promene plocu pa ne kopcamo se na ledjima.Idi na Gavarit Moskva pa kuckaj boljsevicke spinove tamo to prolazi.
(Maja, 17. april 2014 17:36)

Ја ћу рећи "тима" а ти се опусти мало, удахни живот...:-)!
Пријатан дан ти желим!

Amelie

pre 9 godina

kada se prica o rasparcavanju Jugoslavije i poredi smatram da se ne misli pri tom SAMO na Ukrajinu. Da Rusija pusti Ukrajinu tek tako za par god bi Rusija pocela da se raspada. Umesto da se Sloveni drze zajedno (saradjuju i zive u ljubavi kako Bog miluje) oni laju jedni na druge i misle Boze kako je na zapadu lepo. Ovo je nadmudrivanje/ratovanje SAD i Rusije a na zalost trenutno najvise ispasta narod Ukrajine.
Ne mislim da je jedna strana super druga nije.... U ratu nevinih nema. Imala sam (ne)srecu da slusam o Putinu na casovima u Americi. Covek je okarakterisan kao Satana. Ne znam kako Rusi zive, ali mi izgleda da je Rusija ojacala tokom njegove vlasti. I u medijima u SAD je prikazan kao jako negativan lik.... Sve je to propaganda i sa jedne i sa druge strane. Mnogo mi je zao sto su svi izgleda okupirani sa moci, i uvek neljudstvo vlada svetom. Pricamo o nekim idealima, trudimo se a unapredimo covecanstvo, a svedoci smo da uvek zivotinje u ljudima pobede. Rat uvek pokosi vise zivota nego bilo koja bakterija.... a planeta zemlja bi trebalo da pripada svakom/svemu sto se nalazi na njoj.....

dragan

pre 9 godina

Putin odgovara na pitanje o "povjerenju" i kaže: Rasmusen, sada prvi čovjek u NATO, bio je premijer Danske. Pozvao me i iskreno smo razgovarali. Onda je on objavio taj razgovor, uopšte me ne obavještavajući da snima ili da će to učiniti. Rekao je da to smatra - "istorijskim razgovorom". U redu, možda je tako, ali da vas kolega snima i da to objavi, a da vas uopšte ne pita, to je neverovatno. I kako da govorimo o poverenju?

NastyB

pre 9 godina

Jedini problem koji ne vide ni "rusofili" ni "nato plaćenici" (ne zna se koja je gluplja kategorizacija) jeste da svet odavno ne funkcioniše po sistemu prava i pravde, nego prema interesima i snazi. A mi bi trebali da batalimo želje i osećanja, već da vidimo gde imamo najviše koristi. Zar mislite da Ameri nisu platili Jeljcinu da se ne buni zbog bombardovanja Srbije? Da li je on mislio da smo braća ili je gledao kako da ugrabi nešto za sebe? Upotrebimo mozak konačno!

plug and play

pre 9 godina

Prvo se malo informiši pod kojim je uslovima Aljaska prodata Americi i da li je plaćena. Glupo je iznositi komentar na temu koja ti je potpuno nepoznata.
(Nikola, 17. april 2014 14:55)

Taman da ne zna covek nista o Aljasci, zar ti se ne cini cak i iz Putinovog odgovora da je pitanje krajnje glupo? Mislis da bi zbijao fazone na tu temu da kojim slucajem stanje stvari ima neku drugaciju konotaciju?
Al u svakom slucaju nisi razumeo moj komentar, poenta je stanje svesti, a ne Aljaska. Narod pocinje da se priseca svih istorijskih nepravdi i misli da je sve to moguce resiti sa tenkovima, i eto Aljaske nazad. Nesto slicno kao sto je bilo u Srbiji 90-tih, kada se odavde pretilo bombardovanjem Beca, i pricama kako nam sankcije ne mogu nista.

10 god ziveh u SSSR-u

pre 9 godina

@ Za gradjanina Sveta

Medjutim nije se Slovenija nakon otcepljenja pripojila Austriji.
Nije se Hrvatska pripojila Italiji, a Bosna Turskoj.
Nije se ni Kosovo nakon otcepljenja pripojilo Albaniji.

Ali Krim jeste, svega dva dana posle referenduma je pripojen Rusiji i proglasen njihovom federalnom jedinicom.
E to je ta OGROMNA RAZLIKA u odnosu na ono sto se desavalo kod nas, i to je ta crvena linija koju Rusi nisu smeli preci, a ipak su je presli."
(gradjanin sveta, 17. april 2014 18:10)
@
Gradjaninu Sveta
Da li Vi i mnogi OVDE znate da je KRIM ODUVEK bio RUSKI?????

Klarisa

pre 9 godina

komentatori koji na ovoj temi spominju "dagestance" su ipak sampioni neznanja i nikakav rusofil poklonik putina im nije ni blizu. guglajte demografiju dagestana i na brukajte se.

Devil

pre 9 godina

@doomed

ako citiraš istoriju, bar je citiraj kako treba. Nije Hitler okupirao Čehoslovačku zbog nemačke manjine kao izgovora, nego je pod tim izgovorom naveo zapad da nateraju Čehoslovačku da mu preda Sudetsku oblast. Okupacija ostatka Češke nema veze sa manjinama nego sa Slovacima i njihovim proglašenjem nezavisnosti. I preko svega toga, pre tih dešavanja u Čehoslovačkoj nije na silu došla na vlast antinemačka rulja, nego je Čehoslovačka bila jedina prava demokratija u centralnoj i istočnoj Evropi. Ali to je sve nebitno, samo dok se citira istorija.

Dioklecijan

pre 9 godina

Izgubio si moj dragi Putine cijelu Ukrajinu..Još do Nove godine si je imao cijelu i svog poltrona Janukovića na vlasti...Davao si puste miljarde dolara samo da ne ide prema EU.... a sad, imaš samo Krim, gdje si baze uvijek i imao, a Kijev, Harkiv, Donjeck, Odesa su izvan tvoga utjecaja, da o zapadu Ukrajine i ne govorimo...
Kakav spin je opalio Zapad; nije ti ni onako mogao uzest Krim jer su tamo tvoje vojne baze, ali ti je zbog toga Krima uveo sankcije iako je ti je uzeo čitavu Ukrajinu....Ukrajina je največi trofej Zapada iza hladnog rata...
Nikako mi se ne sviđa nova desničarska vlast u Ukrajini....valjda će ih Zapad malo demokratizirat vremenom kako je to učinio sa Hdz-om i raznim Radikalima...

bobo mk

pre 9 godina

Glavnog krivca za raspad SFRJ nalazim u politici i metodama vladanja druga Slobodana Miloševića. Setite se samo retorike po skupova i mitinzima krajem osamdesetih. Setite se deklaracije SANU. Sličnom politikom kasnije se pridodao i bivši drug Franjo Tuđman i povratka nije bilo. Oni su srečom otišli, ali su za njim ostale jame, grobnice i hladnjače. Nije SFRJ niko izvana rasturio, već. je glupoća kod pristalica ovih politika dostigla kritičnu masu pa povratka nije bilo.

Draža

pre 9 godina

Najvažnije od svega je da rata neće biti. Kako reče Putin, "Rusija se neće odseći od sveta". Krize u međunarodnim odnosima budu i prođu, pamet i zdrav razum moraju pobediti. Mi koji smo prošli kroz golgotu devedesetih godina prošlog veka najbolje znamo koliko su nas ratovi unazadili u svakom pogledu. Od njih se evo i danas 2014. godine jedva oporavljamo.

Mitovi i legende

pre 9 godina

Da li Vi i mnogi OVDE znate da je KRIM ODUVEK bio RUSKI?????
(10 god ziveh u SSSR-u, 18. april 2014 00:10)

Nije tacno. Rusija je Krim prvi put na duze vreme dobila 1796. Pre toga Krimom su vladali Kimerani, Skiti, Grci, Sarmati, Goti, Ostrogoti, Huni, Vizantija, Pecenezi, Mongoli, Bugari... 1917 su Tatari proglasili Krimsku Narodnu Republiku... To sto si ti ziveo u SSSR-u ne znaci ama bas nista. Ako je za tebe to sto je Krim ruski od 1796 znaci ODUVEK, onda imas ozbiljan problem.

Kom§a

pre 9 godina

@Nikola Bg
Naravno da,kao provereni KGB spiner dobro znam ko je pobedio na osmoj sednici.I? Da li je to u suprotnošću sa mojom tvrdnjom da "KGB boljševička banda" koju neki neprestano pominju posle Titove reakcije na rezoluciju IB više nikada nije povratila pozicije? Ko je izgubio na 8 sednici i šta su dalje radili?
Vidiš,instiktivno si odreagovao na pominjanje Mire (a ispod Mire sto djavola vire) i propustio pientu mog komentara - svi su izmileli ispod šinjela NKVD ali raspad SFRJ nisu svi dočekali kao dečica KGB. Svi su bili prisutni i svi su dali svoj skroman doprinos raspadu naše bivše države. To je poenta.Ne spinujem ja već oni koji uporno pominju KGB boljševičku bandu kao da žele da marginalizuju prisustvo i uticaj zapadne strane u dogadjajima u SFRJ.
Pročitaj neki komentar lika sa nikom Mister from Europe i tu hladnoratovsku retoriku.U svakoj rečenici bar jedno pominjanje KGB boljševičke bande.
Uvek me iritira ideološka ostrašćenost .Mrzi čovek komuniste a priča ko komunistički pol. komesari kpji su pričama o sovjetskim svinjama koje prase 72 praseta vrbovali nepismene seljake da odu u partizane.
A što se Njujorka tiče- što da beže u Njujork kad smo i mi zapad?
I da ponovim- daleko im lepa kuća.Svima.
U suštini ti i ja se slažemo,samo ja ne simpatišem ni poraženu stranu na 8 sednici.
A ako nas se sete za dan bezbednosti sete ( i tebe i mene ).
Pozdrav.