Nedelja, 04.03.2012.

21:33

Pančevo: Vozač BMW-a uhapšen

Po nalogu republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac, uhapšen je vozač "BMW"-a Predrag Bojanić (34)koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću u Pančevu.

Izvor: B92

Panèevo: Vozaè BMW-a uhapšen IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

122 Komentari

Sortiraj po:

Danka Petrovic

pre 12 godina

GRADJANI-SAUCESNICI...svi vi, koji ste VIDELI kako auto "JURI" ulicama,PROLAZI KROZ CVENO SVETLO,a niste pozvali policiju???!!!
POLICIJO...kreces li se ulicama?!Imaju li gradjani poverenje i smeju li te "uznemiriti"?!
...ili se SVI PLASITE...BMW?!
Siroka drustvena akcija!!!

Colovic Bec

pre 12 godina

Moj redosled razmisljanja je sledeci:Idiot vozi danima tako i niko ga nije sprecio u tome zasto?Dve pokojne mlade osobe su ga poznavale znale koji je manijak za volanom i ipak sele sa njim u auto u smrt?Za stari zakon nije pian za novi jeste ali zakon je zakon i alkohol nije tu kriv vec poludeli i obesni idiot,ne jedini,koji ubija oru(Z)djem zvano automobil.On je za mene ne ludi vec hladnokrvni ubica tako mu treba i sudit.

Nikola

pre 12 godina

Svim onima koji lupetaju kako 0,39 promila nije mnogo, i kako to nije alkoholisanost, zelim da kazem da je to taman dovoljna kolicina alkohola da opusti inhibicije coveka koji je bahat, i taman dovoljno da taj covek prestane da ima realnu svest o tome sta je zaista opasno a sta ne... Druga stvar je to sto normalna osoba ne bi ni sela za volan u alkoholisanom stanju, a kamoli vozila 200kmh...

Aleksandar UE

pre 12 godina

"Po nalogu tuzioca.."!!?? Mislio sam da pritvor odredjuje istrazni sudija a na predlog tuzioca!?Naravno,taj predlog ne mora biti usvojen..A da,zaboravio sam,ovo je Srbija..Ovde je pravosudje privatna prcija onoga ko je na vlasti,te je normalno da neko(poznata voditeljka npr) zgazi pesaka i potom daje tugaljiva saopstenja a moguce je i da nekome bude odredjen pritvor samo zato da bi tuzilastvo pokazalo da nesto radi..

dermi

pre 12 godina

Slican slucaj se dogodio u Gornjem Milanovcu, bilmezu iz mog odeljenja u srednjoj, koji je sa 180km/h sleteo i udario u kucu i tada je poginula njegova drugarica na suvozacevom mestu, a on ju je preneo na vozacevo mesto i pobegao kuci. Sutradan je priveden, ali mu je sudjeno sa slobode. Podmicivanjem sudstva, dobio je malo vecu novcanu kaznu, 1 god. zatvora iz kojeg je ranije izasao, a za vreme trajanja procesa vozio je motor, jer je bio bez B kategorije. Kada je sve odsluzio, pored mesta nesrece provezao je nase drugare sa 220km/h, dok ga oni nisu zaustavili i izasli iz kola. Taj i dalje ima dobre sanse da usmrti jos nekoga.

Banat

pre 12 godina

Zakonski maksimum promila u krvi treba da bude NULA. Ili vozi ili pij alkohol. Jedno drugo isključuje!

Ako piješ, uzmi taksi, bus, tramvaj... ili sva tri.
U čemu je problem? Imaš para za lokanje, a ne za prevoz do kuće?

Firewind

pre 12 godina

@Ovich
Ti da vozis Juga vise bi pazio na crveno svetlo jer bi to znacilo da nemas para da placas kazne. Posto vozis BMW onda ti to i nije problem, pa zato i nekad ne vidis...

Pijani

pre 12 godina

Do donošenja novog zakona o saobraćaju, maksimalni nivo alkohola u organizmu je bio 0.5 promila. Po novom zakonu to je smanjeno na 0.3 promila. Znači, u ovom slučaju nije presudan alkohol u organizmu već brzina,nasilnička vožnja,bahatost... Za to bi trebalo da odgovara okrivljeni,a ne za alkohol. Po novom zakonu, pre 3 godine bi sigurno 150 hiljada vozača ostalo bez vozačke dozvole... Pre 3 godine si mogao da zvekneš 3-4 piva i to se tolerisalo, a danas to nije dozvoljeno! E,sad se ja pitam: koji zakon ili autor zakona nije bio valjan: onaj iz 1970 ili ovaj iz 2011 ?

janika

pre 12 godina

Koliko znam ( nek me neko ispravi ako gresim),ako policija zaustavi vozaca pod uticajem alkohola mora da ga privede u stanicu policije na treznjenje 12 ili 24 sata.Kad kazemo pod uticajem alkohola,tu podrazumevamo iznad zakonske dozvoljene granice.Momak je trebao da bude priveden po zakonu( i ne uzimajuci cinjenicu da je odgovoran za smrt dve osobe),i oni koji ga nisu priveli - a to ne mora da se dramAtizuje pod imenom "UTVRDICE ISTRAGA" ,moraju da budu uhapseni.Pretpostavljam da su na lice mesta izasli bar dva policajca i i neki istrazni sudija za uvidjaj,e oni moraju isto da budu uhapseni ,i dok su uhapseni da se sprovodi istraga ko ce direktno da odgovara sto su ga pustili,a ko indirektno sto nije sprecio pustanje.

Zoran

pre 12 godina

Meni nije jasno, kakva je to raskrsnica? Je li to negde na autoputu, ili u gradu?

Kako se ukrstaju putevi na kojima se vozi 200 kmh?

bobby

pre 12 godina

Jednom, dosta davno, sam prijavio policiji sa sve brojem tablica, vozaca koji ugrozava saobracaj, verovatno pijan. Policajac sa druge strane je bio apsolutno nezainteresovan, uz izgovor da sigurno nisam dobro video broj.

Ja

pre 12 godina

Kakvo pitanje! Gde se ukrstaju putevi gde se vozi 200km/h?! Tamo gde se voze kola koja mogu toliko da razviju - bi bio logican odgovor, a ispravan: tamo gde mazgovima daju vozacke dozvole i prodaju takva kola.

Duci0167

pre 12 godina

Zasto uopste postoji dozvoljena granica alkohola?! Zar se toliko ne moze bez alkohola? Nemojte samo ono "pa bio na krstenju deteta pa nazdravio"! ili voziš ili piješ!
Konkretno u ovom slucaju,"ovaj" bi tako vozio i bez trunke alkohola. 2 neduzna zivota odose u nepovrat i upropasteni zivoti njima bliskih. užas!!!

NEPRAVDA

pre 12 godina

Što ne uhapsiše i voditeljku?
Da pogadjam?
zato što je mlada žena zgazila dedu penzionera, pa nije strašno?
Ali kad muškaraca zgazi mlado žensko, onda je tragedija?

Gadi mi se hronična rodna pristrasnost srpskog pravosudja:(((

Miki

pre 12 godina

Policija ne radi svoj posao, jer i kad ih vidiš, vidiš ih na nekim mesatima gde im nije cilj da spreče ludake da divljaju, već da iz zasede ulove nekog jadnika koji je napravio neki sitan prekršaj i da ga kazne. Video sam mnogo takvih primera. Kod mene na Konjarniku postoje dva mesta gde se lociraju, a ni na jednom vozači ne mogu da jurcaju i da hoće. Uostalom neko je napisao da je taj ludak po Pančevu jurcao celo veče. Nemoguće je da nije ni jednom naletio na nekog policajca, ako je, naravno, policajaca uopšte bilo u gradu.
Što se tiče sudija koji su ovog ludaka pustili kući i njih bi hitno trebalo strpati u zatvor. Na žalost od toga neće biti ništa,čak i ako ih uhapse to će biti zbog javnosti i biće brzo pušteni.
Na žalost mi smo narod koga samo batina može dovesti u red, a ta batina su navčana kazna i zatvor.
Još nešto o našim vozačima. Ogroman broj njih ne poštuje prednost. Svakodnevno gledam kako vozači koji se sa sporednog puta uključuju na glavni i naravno imaju ispred sebe trougao ili stop se ponašaju kao da u stvari oni imaju prednost. Naročito "vole" da se guraju pred autobuse. Na Autokomandi, na primer to viđam svakodnevno. I jutros je autobus morao naglo da koči da ne bi udario budalu koja je uletila ispred njega ne poštujući prednost koju autobus ima. Isto se desilo i na Dušanovcu. Da, autobus u kome sam bio dva puta je morao naglo da koči da ne bi udario ludake koji ne poštuju saobraćajne propise i saobraćajnu signalizaciju. Naravno od Konjarnika do N. Beograda nisam vidio ni jednog policajca, a i kad ih ima njih takve stvari jednostavno ne interesuju, i u to sam se uverio nebrojeno puta.

Neo

pre 12 godina

Prosavsi kroz crveno ugrozio je zivot svim ucesnicima u saobracaju. Bez alkohola u krvi ta baraba je to ucinila svesno. Za sve posledica, a njemu put kuci . Mislim da dobar deo naseg sudskog sistema treba malo da odlezi,ako nista drugo a ono zbog nebrige i potpune nezainteresovanosti za posao za koji su polozili zakletvu. Ali oni i dalje "savesno rade".

Nikola.

pre 12 godina

Smatram da svako treba da odgovara, a narocito neko ko je ubio dve osobe upravljajuci vozilom. Ipak, pocetne tvrdnje medija bile su da je bio ,,tresten pijan", ispostavilo se da bi po starom ZOBS-u bio u zakonskoj granici. Isto tako, sada se prica kako je vozio 200 na sat! Moram da postavim pitanje na koji nacin je utvrdjena takva brzina. Radarom? Vestacenjem gde su odmah objavljeni rezultati? Utisak velike brzine u gradu ostavlja i brzina od 100kmh. Mislim da je i taj podatak senzacionalisticki, dok se ne utvrdi brzina na strucan nacin (pa makar nagadjanje bilo tacno). Sto se tice olaksavajucih okolnosti, na to moze da zaboravi posto ga niko nije terao da pije, tj. koristi se institut skrivljene neuracunljivosti. Na kraju, ne zaboravite da neinstitucionalizovana primena odmazde sigurno ne vodi napretku drustva.

bob

pre 12 godina

ne treba nam slika neke zagorke niti reality big brader tuzilastvo nego pravna drzava i sistem koji funkcionise, najodvratnije je kad se na necijem zlu neko licno promovise...jadno, mizerno do kraja

nenad

pre 12 godina

Ovo treba kvalifikovati kao DVOSTRUKO UBISTVO SA PREDUMIŠLJAJEM.
Nikako drugačije.Ako neko vozi 200km/h to nije NEHAT,već PREDUMIŠLJAJ!Kada bi naše pravosudje radilo kako treba,ovaj UBICA bi dobio 40 godina.I to je mala kazna za ZLOČIN koji je počinio.
Porodicama nastradalih najdublje saučešće.

Minimum30

pre 12 godina

U Kanadi je neki lik, pod dejstvom alkohola, vozeći svoj automobil ubio ženu, malo dete i još jedno nerođeno koje je majka nosila u sebi. Bio je pod dejstvom alkohola. Dobio je ***40 godina robije***.

Ne vidim da je ovo išta manje stravično. Čak štaviše, olakšavajuća okolnost za lika iznad je što nije vozio 200+kmh kroz nekoliko crvenih svetala jednom od glavnih ulica u gradu.

Od ovog našeg monstruma treba napraviti primer i zveknuti mu bar 30 godinica. Ubio je 2 osobe, a 2 poslao na milimetar od smrti.

U Americi i Kanadi postoji organizacija Mothers Against Drunk Driving (madd.ca ili madd.org) koja okuplja roditelje svih onih koji su živote izgubili zbog ovakvih sirovina i divljaka, a i one koji nisu nikog izgubili ali žele da tome stanu na put.

Zašto kod nas nema bilo kakve organizacije ovog profila? Zato što kod nas NIJE društveno neprihvatljivo da neko pijan vozi. To je "cool". Vreme je da evoluiramo.

Uvek se zgrozimo kad se ovako nešto desi ali se uopšte ne bavimo uzrocima. Dokle ćemo komentarisati ovakve vesti na forumima? Kada ćemo krenuti da sprečavamo da se ovakve stvari uopšte dese?

Nevis

pre 12 godina

Ovich - није што је прошао кроз црвено возећи твој омиљен аутомобил, БМВ. Проблем је што је ишао 200 на сат.

Pravnik

pre 12 godina

Hocu da svako od vas koji krivi istraznog sudiju procita zakon i pokusa da pronadje odredbe koje ga obavezuju da je morao da odredi pritvor za vozaca. Siguran sam da nece uspeti...

G*nesh

pre 12 godina

I treba da bude pusten! Kako je lepo Petra Cvijic pustena jer je ubila coveka na pesackom prelazu?

Cekaj, jel ovaj zakon isti za sve ili nije?

N

pre 12 godina

Pijanstvo je bolest zavisnosti, i zbog toga se dobija manja kazna zatvora u slucaju izvrsenja nekog kriminalnog dela. Ovako ako je bio svestan kazna bi morala da bude mnogo veca.

ZA

pre 12 godina

@Zapazanje

Kad je takva "sirotinja" odakle mu besan BMW? Daj, čoveče, ne brani neodbranjivo.
A da li je bio pijan ili ne? Granica je 0.36 on je imao 0.39. Znači bio je ZAKONSKI pijan. To nije olakšavajuća već OTEŽAVAJUĆA okolnost.

obican gradjanin

pre 12 godina

Arčiti se na ovom čoveku je odraz divljaštva i kvalitetan indikator stanja našeg društva. Dotična novinarka je ubila čoveka na pešačkom prelazu i nije ni dan provela u pritvoru. Slučaj se još razvlači i štimuje od strane našeg pravosuđa. Ima ona caka što je suđenje ili pak dokazivanje dalje od dana ovog nemilog događaja, kazna će biti blaža i polako će glavni argument postati: 'Vreme leči sve'. Vreme je prošlo, pa će shodno tome kazna biti blaža, a ne bi me čudilo ni oslobađajuća presuda. Državni sekretar ministarstva pravosuđa je pokazao elementarnu nepismenost.

Mmind

pre 12 godina

0,39 promila?! Ma, haj'te molim vas.Ili je namešteno, ili je kod dotičnog u pitanju neki poremećaj opasan po učesnike u saobraćaju. Sa "tom" alkoholisanošću svaki zdrav muškarac tih godina može da vozi dobro ukoliko nije nasilna ličnost. Tu ima nešto drugo...

Zozon

pre 12 godina

Ja kao pančevac,moram da se ogradim od ovakvih manijaka i ubica.

Svaki normalan,posten pančevac,skoro da nema para za registraciju,a ne za neku noviju 'bembaru'. A još manje voze kao manijaci.

U Pančevu,zna se ko vozi takve automobile,isto kao i u ostatku Srbije.
Ljudi bliži strankama,'privrednici',izbegla lica,crnogorci sa prebivalištem u Srbiji itd.

Kako se priča u našoj varoši,vozač i njegovi roditelji,izbegli su u Pančevo,iz nekih krajeva zahvaćeni ratom,početkom devedesetih.

buki

pre 12 godina

Pritvor se ne odredjuje samo zbog mogucnosti uticanja na svedoke, vec i zbog mogucnosti da okrivljeni postane "nedostupan organima pravosudja" tj. pobegne iz zemlje. S obzirom da je doticni izbeglica iz Hrvatske, i ima pored srpskog i hrvatski pasos, postojala je realna mogucnost bekstva, te smatram odluku tuzilastva o hapsenju apsolutno ispravnom!

Jelena

pre 12 godina

@ (Nemanja, 4. mart 2012 23:47)
Jedan besplatan čas matematike : 0,39 > 0,3 pa sledi da je čovek pred zakonom pijan. Zar je moguće da tebi to nije očigledno!?!? I kakva je to gradicija "malo pijan"!?!? Pijan i prošao na crveno. S' obzirom na istoriju ponašanja treba da dobije max kaznu za taj zločin. Čini mi se da je to 12 godina.

maximus

pre 12 godina

Neko pise da on nije bio toliko pijan ali i samo dva piva utice negativno na reakciju vozaca,to je jako cudan zakon ako je 0,30promila dozvoljeno.

Munja

pre 12 godina

Istrazni sudija je postovao zakon i ne sme da bude predmet optuzbi. To sto je neko nakaradno pisao zakon ne sme da se zloupotrebljava prema onima kojima je u opisu posla da postuju zakone takvi kakvi su. Koji je vama djavo? Sta je sad istrazni sudija trebao da izvadi pistolj i puca mu u glavu? Jel moguce da nemate toliko mozga u glavi da je koristite kako treba?

bokica

pre 12 godina

A koja je razlika izmedju ovog dvostrukog ubistva i ubistva pesaka na pesackom prelazu osim sto su ovde upitanju mlade osobe a tamo stariji covek? I onda Petru puste da se brani sa slobode i svi je zale?! Bahato je voziti 200 na sat ali je takodje bahato zgaziti pesaka na PESACKOM?

pijetro

pre 12 godina

Ovde se prvo treba pozabaviti istražnim sudijom. Ako se njemu ne zabrani da obavlja ovaj posao, odrapi jedno 10 0000 evra i jedno 3 meseca zarvora ja ne glasam više za DS, pa onda gledajte gde gurate svoje nestručne kadrove.

nbp

pre 12 godina

@nepravosuđe - Nije problem u ovoj državi što su ti odneli kola, jer i treba da ti ih odnesu. Problem je što ih svima ne odnose, što zakoni nisu isti za sve. Ali ne treba ni da se prekršioci kriju iza nekažnjenih prekršilaca. Što se tiče ovog ubice, zakon predviđa najviše 8 godina za ovo krivično delo. Kakva zemlja!

MUP.

pre 12 godina

Hoce li neko ko za to ima snage,konacno organizovati protestnu setnju ulicama ovog i svih vecih gradova u Srbiji,cija bi poruka bila jasna;zaustavimo nasilje i divljanje u saobracaju.Takodje uputiti i jasan zahtev vladi republike Srbije;trenutna smena svih komandira saobracajne policije u drzavi,postavljanje mladih,nekorumpiranih staresina uz privremeno resenje o postavljenju.To resenje bi se produzilo posle 6 meseci ukoliko statisticki presek pokaze da je broj saobracajnih nezgoda u njegovom reonu smanjen.Poostriti kaznenu politiku u oblasti saobracaja i pratiti rad sudija koji cesto izricu oslobadjajuce presude.Umesto formalnog polaganja prve pomoci,svaki kandidat bi morao nekoliko dana po sat-dva da provede u bolnici i volonterski pomaze bolnickom osoblju oko brige o pacijentima,tesko povredjenima u saobracaju.

Nemanja

pre 12 godina

(Nemanja, 4. mart 2012 23:47)
Dakle sugradjanine, ako sam shvatio... Njegovih 0,39 promila koji su mozda, a mozda i nisu, su ustvari prihvatljivi, a njegovih 200 kmh zapravo i nije njegovo, nego drzavno. Po toj logici, za ubistvo, kradju, bahatost, itd., najveci krivac je drzava = drustvo = ti, ja, mi, vi, oni. Oprosti, ne osecam se odgovornim uopste. Zbog cega su ga onda uhapsili, kada bi drzava trebalo da odgovara?
Objasni,molim te.

The Blue

pre 12 godina

"On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu. "
Nejmu sličan je pre izvesnog vrenema prošao u punoj brzini kroz zatvoren semafor i samo zahvaljujući sreći sam izbegao sigurnu smrt.
A na 150 metara od te raskrsnice policija sa osnovnim sretstvom za rad lovi vozače koji voze sumanutih 70 umesto 60 i gledaju me belo kada sam stao da im prijavim šta se desilo, zauzeti su pisanjem kazni i nisu iz te priče.

zenon

pre 12 godina

ponovo svi krive siroti alkohol. alkohol je ovde nebitan, a dilbera treba poslati psihijatru - siguran sam da bi se pokazalo da nije sposoban da upravlja motornim vozilom.
ovakvu proceduru bi trebalo primeniti sa svim "bolesnicima" koji se tako ponašaju u saobraćaju, pogotovo u naseljenom mestu.

gile

pre 12 godina

imam 22 god. na leto ako Bog da 23, imam kola, (doduse caletova, jer tesko da u Srbiji neko ima svoja licna kola sa 22 god), ta kola mogu da idu preko 200, ne znam koliko, nisam probao-niti cu...nije mi jasno samo da neko sa preko 25-30 godina nema malo mozga da razmisli, jer to je jel te vec "covek", pijan vozi 200 na sat, u gradu...puna kolaa...zalosno

pravda

pre 12 godina

Ovaj covek mora da odgovara za svoje strasne, bahate i pogresne odluke koje su dovele do ovog uzasa. Svako od nas ko ima dete zna da, svaki put kad nam dete padne i povredi se ili kada dobije temperaturu, srce nas zaboli pomalo, dvoje ljudi je ostalo bez svoje dece, njihovo srce je slomljeno zauvek. Kao sto smo podigli glas da ubice francuskog navijaca treba da odgovaraju za svoje postupke, tako i ovaj bahati covek mora da snosi posledice za svoje pogresne izbore. Zakon vazi za sve, pa bio on sin nekog vaznog ili manje vaznog coveka.

Ovich

pre 12 godina

Prosao je kroz crveno i zavrsilo se tragicno. Ali to moze svakome da se desi, i meni se desavalo da sa "mojim BMW-om" prodjem na crveno jel ga mozda nisam video. Srecom nikad se nista nije desilo.

Izgleda da samo "vozacima BMW-a" to moze da se desi, pa se razmisljam da mozda predjem na neki drugi auto da nebi rizikovao zivu glavu.

Uostalom da je jugo prosao kroz crveno i ubio lika u BMW-u nebi bili isti komentari.

jeremija

pre 12 godina

Jugo,škoda,lada - su puške.BMW,audi,mercedes - su kalašnjikovi.Ko ne zna ili ne upravlja njima po striktno uredjenim pravilima i propisima je jako opasan po okolinu i društvo.Za ovakvo kršenje propisa o saobraćaju sa ovakvim posvedicama treba predvideti i u život sprovoditi višedecenijsku kaznu zatvora.Moj predlog je doživotna robija kad ne postoji smrtna kazna.

zoran

pre 12 godina

ovaj slucaj je za dozivotnu robiju!! Slazem se da je nasa saobracajna pokicija totalno nezainteresovana da kaznjava bahate vozace zato sto sam 100 puta video da dok sami zaustavljaju ucesnike u saobracaju i proveravaju ih svi ostali ucesnici prave takve prekrsaje...obilaze ih preko pune linije..duple pune linije...duplo obilazenje...brza voznja... uopste se ne dobija osecaj da oni jadni znaju i hoce da kaznjavaju takve!!!

drasko

pre 12 godina

@Nemanja

Samo da odgovorim gospodinu koji brani ubicu i kaze "da i nije bio toliko pijan, kao sto smo svi graknuli". Odavno je poznata i korupcija na odeljenjima oko merenja kolicine alkohola u krvi, od samog mesta uvidjaja pa cak do menjanja i zamene bocica sa uzorcima krvi u ustanovama za to nadleznim.

vlada

pre 12 godina

Nije tacno da ne moze da utice na svedoke!Suvozac je lakse povredjen i odmah je pusten kuci. S obzirom da su vozac i suvozac prijatelji, ovo pustanje na par sati je i napravljeno da bi njih dvojica usaglasili pricu.Dakle, u zatvor i vozaca i suvozaca i drustvo iz policije/sudstva/tuzilastva koji su ubicu pustili na ulicu.

Aleksa

pre 12 godina

Po zakonu prema svima bez obzira na to da li si javna ličnost (imali smo skoro takav slučaj) ili ne! Nije dobro da se zakon primenjuje selektivno kako se kod nas često radi! Upravo to nas i dovodi u situaciju bahatosti i nepoštovanja propisa (kad može on(a), a što ne bih i ja).

schmilo

pre 12 godina

@Pera
Lepo bi to bilo da se njemu sudi za ubistvo a ne za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i sl. Ali da ti odmah kažem, nema šanse, neće dobiti više od 6-7 godina robije a izaći će posle 3-4 zbog dobrog vladanja. Ako neko ko između ostalog siluje nepokretnu babu i izađe posle tri godine postavlja se pitanje o čemu mi uopšte diskutujemo?

Milan_PT

pre 12 godina

Neko reče da 0,39 promila nije pijanstvo. On nije bio trešten pijan da nije mogao da stoji na nogama, ali po zakonu vozač nije pijan ako ima manje od 0,30. Sve preko toga se smatra pijanstvom (u ovom slučaju je to pijanstvo nižeg stepena i to će mu biti uzeto u obzir tokom suđenja). Ali ta činjenica je u drugom planu. Ono što je najvažnije je da je on ubio 2 devojke, da se neko vreme pre nesreće vozao neprilagođenom brzinom po Pančevu (na osnovu izjava nekih svedoka), i da je izazvao nesreću namernim prolaskom kroz crveno svetlo. Tu ima toliko prekršaja i zločina da mu je malo bitno da li je imao 0,39 ili 1,39 promila alkahola u krvi. A ovi što ga brane da "nije bio puno pijan" neka samo zamisle da su njihova deca prelazila taj semafor u trenutku kad je taj "skromni dečko, proteran iz Dalmacije" odlučio da saobraćajni propisi ne važe za njega...

Toxic

pre 12 godina

Ovo nije za redovan sud, ovo je za preki sud.

Šteta je što se gospođa Dolovac umešala u sve to, trebalo je pustiti naše reformisano pravosuđe da pokaže svoje pravo lice :)

branko

pre 12 godina

"To vece, oko 20h, je taj isti BMW jurcao (citaj: leteo) ulicama. Policije nigde...
(Pancevac, 4. mart 2012 22:53)"

Kazes policije nigde. A da li ti je palo na pamet da ti pozoves policiju i prijavis slucaj? Zapises registarski broj vozila i opis? Dokle god gledamo uzas oko nas i nista ne preduzimamo ovakvih tragedija ce biti previse.

Dejan

pre 12 godina

Lik za volanom BMW je UBICA. To je rezultat. Ubio je hladnim oruzijem dve premlade devojke I mnoge jos ranio. Ako bude osudjen za dve godine ja prodajem svoj skuter i automobil I selim se iz ove smrdljive zemlje gde se ZIVOT ne postuje!

SVD

pre 12 godina

Ne znam zašto insistirate na inicijalima ovih punoletnih ljudi, kada u "Blicu" mogu da se pročitaju njihova puna imena. Iskreno saučešće roditeljima i rodjacima žrtava, dugu kaznu počiniocu i kazne za korumpirane sudije, koje je najavio Zorić želim od srca i BEZ INICIJALA NEGO SA PUNIM IMENIMA I PREZIMENIMA!

drasko

pre 12 godina

Znaci ipak je dao nekom mito na nizoj instanci, cim ga nisu odmah uhapsili.
Istraziti do kraja ovu bezocnu korupciju i kazniti odgovorne!!

Sasa

pre 12 godina

U srbiju dosta ljudi ne postuju saobracajne zakone.... Dosta voze prepotentno.... Koje jaci, vozi vece i skuplje auto.... Taj ima prednost.... Nazalost desu se onda takve teske nesrece!

Aleksa

pre 12 godina

Po zakonu prema svima bez obzira na to da li si javna ličnost (imali smo skoro takav slučaj) ili ne! Nije dobro da se zakon primenjuje selektivno kako se kod nas često radi! Upravo to nas i dovodi u situaciju bahatosti i nepoštovanja propisa (kad može on(a), a što ne bih i ja).

Predrag

pre 12 godina

Dokle vise bahatih sa skupim automobilima, kada ce vec jednom da se primeni zakon o poreklu imovine, deca voze automobile od po sto hiljada evra a preko 25% ima nezaposlenih, kada ce ova zemlja da bude bar malo normalna ili ce se pozabaviti sveopstim kriminalom.

ROMAN

pre 12 godina

Da ide kuci ubica!Pa ovo sudstvo u Srbiji je najveci karcinom koji se smeje zrtvama u lice,pustajuci ubice i krijumcare na slobodu i preinacujuci im kazne(normalno na manje).Moj komsija je pre neku godinu tek malo pripit,vozeci bicikl(ne putem,nego pesackom zonom) odveden da prenoci u SUP-u.A ovo sto su monstruma pustili da ide kuci je zlocin.Voleo bih da mi neko strucniji objasni ko kontrolise sudstvo u ovom Srbistanu? Pa mi imamo vise kriminalaca na slobodi nego iza brave!

pravnik

pre 12 godina

Izjava Tome Zorica, uvazenog kolege, gde kaze da je nedopustivo da nakon izvrsenog krivicnog dela ne bude odredjen pritvor je skandalozna. Po toj logici pritvor se pretvara u kaznu, sto je inace u Srbiji praksa u sudovima. Pritvor postoji samo kao poslednja mera koja omogucuje sudovima da nesmetano vode postupak i odredjuje se pod taksativno nabrojanim uslovima zakona. Posto je ovde pritvor odredjen na intervenciju Republickog javnog tuzioca, ocigledno je da je motiv bio represivan, kako bi se poslala poruka javnosti. Pritvorom se ne salje poruka javnosti i nas zakon je bar toliko demokratski da ne predvidja pritvor zbog uznemiravanja javnosti. Samo se konacnom kaznom salje preventivna poruka javnosti, pa je ocigledno da je u ovom slucaju pritvor pretvoren u nesto drugo.

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic!

pre 12 godina

Dakle,čovek i nije baš bio toliko pijan kao što ste svi graknuli.
--------------------------------------------------------------

Tim gore po njega, jer je bio potpuno svestan svojih radnji, mogu da mu smanje kaznu zbog "nepijanosti" za par meseci, sa druge strane povecaju zbog visestrukog ubistva za koju godinu!

plavi andjelak

pre 12 godina

Cist populizam i nista drugo. Vreme provedeno u pritvoru ce mu biti uracunato u zatvorsku kaznu. Ako bude osudjen na 3-4 godine ovo ce samo znaciti da je sa izdrzavanjem kazne poceo ranije jer se vreme provedeno u pritvoru racuna kao izdrzavanje kazne. Vise bih voleo da ga osude na neku visu kaznu pa neka je doceka i na slobodi. Kada ga osude na neki "minimalac" od kazne novinari ce, svi kao jedan, o tome zacutati kao sto su sad digli hajku. Ne branim ovog coveka, naprotiv,ali zabrinjavajuce je da javni tuzilac podlegne medijskoj hajci koju sprovedu novinari kad se zna da novinari mogu biti i korumpirani i nestrucni.

milinko

pre 12 godina

Jedan moj dobar drug je zasao u kriminalne vode pre nekoliko godina i uhapsen je zbog iznude, tj pokusavao je da naplati dug od 500e koji je i on dugovao trecem liku. Lezao je 16 meseci u pritvoru, a na kraju je osudjen na 6 godina i to prvo krivicno delo. Ne branim ga, znao je u sta se upusta i sa kakvim ljudima ima posla, ali je cinjenica da su svi ucesnici (i zrtve i oni) ostali zivi i nepovredjeni. Dakle, pre tom kriterijumu, za ovog treba bar jedno 200-300 godina robije. Samo steta sto ne moze da pozivi toliko

Iz prve ruke

pre 12 godina

@Dijaspora
Pa nije bas tako,nemoj ljudima da predstavljas ovde stvari idelne,kada su daleko od toga.Tacno je da je zakon rigorozan,ali kao i u Srbiji nije jednak za sve..
Ovde ako imas dobrog advokata(citaj para)mozes da se izvuces samo tako..
To da ce neko da nastrada ako se prekrsi vazi samo za buraniju..kao i svugde u Svetu
Pozz

Pedja

pre 12 godina

Ako,kako je neko naveo,po novom zakonu nije bio pijan, po meni to je jos gore, I mora biti kaznjen jos strozije, jer to zanci da je bio svestan da moze nekog dq ubije.

Policajac s Petlovog Brda

pre 12 godina

Sad osudjuju svi vozaca, a kad su dvojica mladica to isto radila po Novom Beogradu, onda su ih opisivali kao sportiste, a policajac kome je opalio pistolj prilikom intervencije dobio 13 godina. Uros Misic za svestan pokusaj ubistva 3 puta manje od njega.

uros

pre 12 godina

ma ukinite sudstvo, i vratite staro dobro kamenovanje. kome je potrebno susatvo kad vidimo ovde koliku svest i osecaj za pravicnost ima ovaj narod.

Petar

pre 12 godina

Da nema medija i da se javnost ne pobuni na bilo koji nacin, ovo bi se zavrsilo isto kao i sve ostalo u ovoj zemlji rasula. Ko? Niko! Sta? Nista!

roberto

pre 12 godina

licno sam poznaovao devojke koje su poginule...Nemogu da verujem da ih vise nema....Ljiljo i Milena nedostajaces nam...Moj ortak njihov brat je u soku..Svi pokusavamo da ga smirimo...Bile su pune zivota...Tog vozaca treba na dozivotnu robiju staviti..Ubio je dve divne devojke....:((

anonimus

pre 12 godina

Jako zalosno dobro sam poznavao devojke...Pokusavam da smirim njihovog brata koji je u soku...Eh sta ti je sudbina..Danas te ima sutra te nema..Dokle samo ti olosi koji voze besna auta da prolaze nekaznjeno..Zao mi je mojih drugarica koje su poginule..Neka vam je laka zemlja..:((((

NYPD

pre 12 godina

U Americi se ovakva dela karakterisu kao Vehicular Homicide ili po nasem, ubistvo motornim vozilom, za koje je zaprecena debela kazna zatvora(5 - 30 godina zatvora) kao i kazna od 2000$ do 15000$ pored toga. Kod nas, ovakvi dobijaju po 3-4 godina i izadju za 1-2 zbog "dobrog vladanja". Katastrofa.

mikicar

pre 12 godina

Bolje i po njega da bude iza resetaka. Ja ne znam sta bih mu uradio da su, ne daj Boze, moja deca nastradala njegovom krivicom.

Glas razuma

pre 12 godina

Ljudi, pritvor nije kazna! Pritvor je mera za obezbedjenje prisustva okrivljenog u postupku. Kaznu ce mu izreci sud posle sprovedenog postupka. Svi oni koji pominju kaznu od 40 godina i sl. treba da znaju da osumnjiceni u ovom slucaju ne moze da dobije ni jedan dan preko 12 godina jer bi sve ostalo bilo krsenje zakona. Moramo da odlucimo da li cemo bit kaubojska drzava ili cemo postovati zakon. Ako postoji zakon treba ga postovati i primenjivati i za zrtve i za okrivljene. Sve drugo bi vodilo anarhiji i haosu! Jadna je drzava gde portparol tuzilastva preti tuziocima i sudijama preko medija i prica da ce isistirati na pritvoru. Sud odlucuje o pritvoru, a ne tuzilastvo!

Gile

pre 12 godina

Ovo je jedan od mnogih propusta za koje bi u svakoj normalnoj zemlji predsednik vlade ili drzave zahtevao od nadleznog ministra da podnese ostavku. U Srbistanu se naravno to ne moze desiti jer bi pala vlada !!!! Sramno, zalosno i jos jedna potvrda koliko zivot obicnih ljudi ne vreni apsolutno nista.

Stevan

pre 12 godina

Neka je laka zemlja devojkama... roditeljima iskreno saucesce a i ovom i svim bahatim vozacima koji izazovu nesrece suditi kao za ubistvo. Sto pre uvesti zakon po kome vozac ne sme da ima uopste alkohola u krvi. Boze mili, cuvas dete, pazis ga i ono sedne u kola sa neizivljenom, neodgovornom budalom i evo sta se desi...

pandur pravnik

pre 12 godina

Pre nego što 99% vas krene da pljuje groznu policiju, obavestio bih vas da pritvor odredjuje DEŽURNI ISTRAŽNI SUDIJA, a ne policija, a zadržavanje do 48 sati DEŽURNI TUŽILAC. Nije mi jasno šta sad rade ovi iz tužilaštva... Reklama, promocija ili prebacivanje odgovornosti na druge zbog sopstvene greške. Totalno neukusno, s obzirom na tragičnu smrt dve mlade osobe...

Zeljko

pre 12 godina

U prvim izvestajima je stajalo i da ja vozio 200 km/h. Pod desjtvom alkohola, brzinom van svake paemti, uzrokovao smrt dve mlade devojke, sestre, tesko povredio jos jedan par (pitanje da li cje preziveti)... Mora u zatvor ne da ne bi mogao da utice na svedoka, nego da ne bi pobegao i da pocne vec u istraznom postupku da robija, jer ako ima pravde, za ovo mora da dobije dugogodisnju robiju.

Srbin Fr.

pre 12 godina

Za ovog siledjiju i dozivotna robija je malo,ugasiti 2 mlada zivota + dozivotno ostaviti invalide druga 2, mozda bi samo smrtna kazna udovoljila pravdu,ali svakako je to sin nekog tajkuna,pace proci samo sa uslovnom, Tesko onem koji zivi u Drzavi bez zakona i pravde .
Porodici nastradalim curama duboko saucesce ..

Miki BG

pre 12 godina

Ovo je klasično podilaženje pravosudnih organa, tužilaštva pre svega, javnosti. Vozač jeste kriv, posledice su teške. Koliko vidim, nije bio pi9jan kako se uporno govori... jer 0,36 promila mogu da se dobiju i od čaše piva. No, vidi se da smo u predizbornim vremenima. Tužilaštvu bi bilo bolje da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom u samom vrhu države, a da bahatu vožnju sa teškim posledicama ostavi redovnoj proceduri, kako su istražni organi i bili krenuli, jer su sve činjenice bile jasne, a vozač nije imao šanse da utiče na svedoke. Kuda će veća kazna vozaču nego što je uništio živote svijih prijateljica, svoj život takodje jer ga sem griže savesti čeka i zaslužena zatvorska kazna. Jednostavno, za uredjenu pravnu državu je neprihvatljiva medijska hajka kojoj je podlegao i javni tužilac.

dejan

pre 12 godina

istražni sudija je bio dužan da odredi pritvor licu koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, sa obzirom da je predvidjena kazan zatvora od 2 do 12 godina, a u zakoniku o krivičnom postupku čl.142 st 5 piše da je pritvor obavezan za krivično delo gde je propisana kazna zatvora preko 10 godina.da li će istražni sudija i javni tućilac snositi posledice ili će biti nagradjeni, i kada će se više stati na kraju takvoj bahatosti.

el dorado

pre 12 godina

Taj iz MUP-a sto kaze da je vozac "pusten jer nije mogao da utice na svedoke" treba da bude smenjen pod hitno!!!
Nije mogao da utice na svedoke jer ih je ili ubio ili unakazio zauvek.... a ubica je itekako mogao da se izgubi bez traga i glasa!

Analitičar

pre 12 godina

Poimanje prava i pravde dosadašnjih komentatora ove vesti nije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i pravom uopšte, ali za razliku od Dolovčeve i Zorića, komentatori nisu ni dužni da poseduju takva znanja i stavove, pa i im i nije ne zameriti. Ljudi se u ovakvim situacijama ipak prvenstveno rukovode emocijama. Istražni sudija takav luksuz ne sme sebi da dopusti, on mora da postupa po zakonu i upravo je to i učinio. Nakon obavljenog saslušanja i analize prikupljenih dokaza, nije odredio pritvor. Rukovodeći se zakonom. E, tu na scenu stupa populistička politika krivično pravnog progona, kreirana od nosilaca tzv. reforme pravosuđa i gle, vozača - ubicu, ovaj put hapse i odvode u Bačvansku. Ok. Završiće iza rešetaka, ionako. Ali, to ipak ne znači da Zakon ne treba poštovati... Ili, g-đa Dolovac ipak misli drugačije?

Pera

pre 12 godina

Iskreno se nadam da se ovo nece zavrsiti uz "nehat" i neku smesnu kaznu. Jer, neko ko kola puna ljudi vozi 200km/h, nocu, ne postujuci saobracajnu signalizaciju i (naravno!) izazove sudar sa smrtnim posledicama, moze i mora da bude odgovoran za ubistvo sa predumisljajem. Nikakav nehat, nikakvo "ugrozavanje bezbednosti saobracaja" itd, vec samo najstroza kvalifikacija.
Takodje, apelujem na B92 da isprati i objavi koje ce to sankcije da snose odgovorni, kao sto je Tomo Zoric najavio, koji su zlocinca posle masakra pustili da ide kuci.

Dijaspora

pre 12 godina

Ovde u Kanadi vaze veoma rigorozne zatvorske kazne za pijane vozace. Onaj ko izazove saobracajnu nesrecu u pijanom stanju (tzv. impaired driving) krivicno odgovara za ubistvo u pokusaju, tj. ubistvo sa predumisljajem ako ima poginulih u nesreci. Kazna je u prvom slucaju do 15 godina zatvora, a u drugom preko 30. Sve ovo moze da se nadje i na Internetu, potraziti "Highway Traffic Act Ontario". Prema takvima bahatima ovde nema milosti, narocito kada su deca u pitanju. Kada skolski autobus zastane da primi ili istovari djake, sva vozila moraju da stanu - ako se neko drzne da pretekne autobus, kazna je 6 meseci zatvora.

Sima Strahota

pre 12 godina

More, da ne bese medija koji su nadigli dzevu kad je taj pusten, on bi do sada vec bio u CG. Mada, nije iskljuceno da ce i ovako tata (ako je tata-demokrata) uz pomoc advokata izvuci "dete" i pronaci nacin da mu se oprosti.

misha

pre 12 godina

Jos jedna bruka i sramota "reformisanog" sudstva u Srbiji..... Tom zlikovcu sto je ubio dva mlada zivota ma 40 godina zatvora. Konacno uvesti red i zakon u ovu zalosnu drzavu.... Saucesce porodici.

Nemanja

pre 12 godina

Dragi sugrađani,
svi vi koji se javite i kažete da je čovek bio pijan,bilo bi dobro da prvo pročitate novi zakon o bezbednosti u saobraćaju,a tek zatim da komentarišete jer ovako samo iskazujete nepoznavanje propisa sa sve medijima koji su tog čoveka proglasili pijanim.

Dakle,po zakonu vozač kome boravak u vozilu nije profesionalno zanimanje ne sme imati više od 0,30 promila alkohola u krvi.
Oko 0,05 promila je granica koja nastaje putem metabolizma.

Dakle,čovek i nije baš bio toliko pijan kao što ste svi graknuli.

A to što je bio bahat i poznat u okolini kao nesavestan vozač to je druga stvar za koju krivicu snosi i sama država.

apsolvent

pre 12 godina

Setio se neko da mora da ga uhapse ...Jos samo odgovorni da dobije ako nista 2. makar 20% od plate ,a za otkaz nesmem ni da pomislim posto sa nadredjenim redovno "PIJE RAKIJU" a ubice pusta na slobodu ... "U APS" Svi odgovorni!!!

Marko

pre 12 godina

On nije ni bio pijan sto je najgore!!! 0,39 nije pijanstvo, ovo je cista bahatost, nekultura, bezobzirnost, glupost, nizak IQ itd. On je znaci svestan prosao kroz crvena svetla i vozio 200km/h!!!
Odveo bih ga u rudnik da kopa do kraja zivota rukama i samo bih ga hlebom i vodom odrzavao u zivotu zbog ovoga...
A istražni sudija i tuzilac su mogli da mu vrate dokumenta i da mu nabave novi BMW mislim da je covek zasluzio, i plus da mu se izvine jer su mu vadili 2 puta krv! Sram vas bilo ni vi nemate obraza!!! Da su vasa deca bila u pitanju video bih vas da li biste ga pustili na slobodu!

Zapazanje

pre 12 godina

Lice o kome je rec je moj rodjak. Kriv je i odgovarace za to. Otac mu radi na gradjevini, a majka kao spremacica u Beogradu. Bavio se preprodajom ponekog automobila. Nije sin bogatog oca, vec sin coveka koji je ceo svoj zivot radio na zeleznici i posteno zaradjivao svoj hleb, dok nije proteran iz Dalmacije. Nemam nista protiv da svako kaze svoje misljenje, da osudi njegov postupak, ali nemojte mu porodicu izvrgavati ruglu i blatiti. To je svet koji jedva prezivljava.

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Мислим да би овакви случајеви одузимања живота, морали би проглашени за убиство са предумишљајем.
Са предумишљајем, пијан је сео за волан и насилнички возио.

tabasco pete

pre 12 godina

Coveka treba osuditi i poslati u zatvor i to po kratkom postupku.

Ovde su bar jasne sve cinjenice...

Sa druge strane pritvor je u Srbiji odavno postao nacin da se kaznjavaju ljudi. U pritvor se stavljaju ljudi iz odredjenih razloga i jasno definisanih zakonom.

Ali kod nas se zakoni zloupotrebljavaju, procesi traju godinama, ...

Ponavljam, ovo sudjenje bi trebalo da bude hitno i da se brzo zavrsi, a ovaj covek posalje na izdrzavanje kazne, ali ne treba da pritvor bude nacin da se neko kaznjava.

To ocigledno ni tuzilastvo ni portparol ne znaju, jer su se preigrali i zaigrali...

Pera

pre 12 godina

Koliko god da je strasno to sto je ovaj momak uradio (a mnogo je strasno), pritvor nije kazna, nego mera koja sluzi da okrivljeni ne bi pobegao ili uticao na svedoke. Posto je policija utvrdila da takve opasnosti nema, oni su ga pustili da se brani sa slobode, kao sto je i normalno. A ovo sto sad radi republicki tuzilac je puko udvaranje javnosti.

"Čisto" birokratsko slepilo

pre 12 godina

"...istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne moze uticati na svedoke..."

Trebalo bi istražnog sudiju i tužioca pozvati na odgovornost (bolje na psijatrijsko veštačenje), jer su neposredni svedoci "vožnje" suludog vozača što mrtvi, što u komi.

Osim toga, po važećem zakonu, pre pravnosnažne presude ovom vozaču ne može biti izrešena zaštitna mera zabrane upravljanja automobilom, niti kazneni poeni, tako da bi, prema postupanju navedenih pravosudnih zvaničnika, ovaj suludi vozač mogao da vozi i dalje, i da usput možda pobije ili unesreći još ljudi.

FANTASY TENIS

pre 12 godina

Bravo g-djo Dolovac! Tako treba reagovati.

Osim toga, pod hitno ispitati ko je tu spodobu pustio ponovo na ulicu i adekvatno ga sankcionisati.

Marica

pre 12 godina

Budimo realni...0,36 promila je daleko od alkoholisanog stanja. Pa pre ovog zakona bilo je dozvoljeno 0,5 promila. E sad...po meni je ovo otezavajuca okolnost. Pri cistoj svesti i zdravoj pameti on je mrtav ladan vozio 200 na sat i prosao kroz nekoliko crvenih?!

зоран

pre 12 godina

отворено питање ко је и чији је син у овој држави само такви се пуштају а да чак неостају ни на трежњењу у нормалним државама за ово министар подноси оставку саучешће неутешним родитељима

nepravosuđe

pre 12 godina

Bitno je da ste meni odneli kola ispred faksa i da ste mi naplatili kaznu u vrednosti 1/8 krntije koju vozim. A sa bahatima i punima para ćete lako, uzmete neki evro i idemo dalje.

nepravosuđe

pre 12 godina

Bitno je da ste meni odneli kola ispred faksa i da ste mi naplatili kaznu u vrednosti 1/8 krntije koju vozim. A sa bahatima i punima para ćete lako, uzmete neki evro i idemo dalje.

зоран

pre 12 godina

отворено питање ко је и чији је син у овој држави само такви се пуштају а да чак неостају ни на трежњењу у нормалним државама за ово министар подноси оставку саучешће неутешним родитељима

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Мислим да би овакви случајеви одузимања живота, морали би проглашени за убиство са предумишљајем.
Са предумишљајем, пијан је сео за волан и насилнички возио.

Marica

pre 12 godina

Budimo realni...0,36 promila je daleko od alkoholisanog stanja. Pa pre ovog zakona bilo je dozvoljeno 0,5 promila. E sad...po meni je ovo otezavajuca okolnost. Pri cistoj svesti i zdravoj pameti on je mrtav ladan vozio 200 na sat i prosao kroz nekoliko crvenih?!

Marko

pre 12 godina

On nije ni bio pijan sto je najgore!!! 0,39 nije pijanstvo, ovo je cista bahatost, nekultura, bezobzirnost, glupost, nizak IQ itd. On je znaci svestan prosao kroz crvena svetla i vozio 200km/h!!!
Odveo bih ga u rudnik da kopa do kraja zivota rukama i samo bih ga hlebom i vodom odrzavao u zivotu zbog ovoga...
A istražni sudija i tuzilac su mogli da mu vrate dokumenta i da mu nabave novi BMW mislim da je covek zasluzio, i plus da mu se izvine jer su mu vadili 2 puta krv! Sram vas bilo ni vi nemate obraza!!! Da su vasa deca bila u pitanju video bih vas da li biste ga pustili na slobodu!

Pera

pre 12 godina

Iskreno se nadam da se ovo nece zavrsiti uz "nehat" i neku smesnu kaznu. Jer, neko ko kola puna ljudi vozi 200km/h, nocu, ne postujuci saobracajnu signalizaciju i (naravno!) izazove sudar sa smrtnim posledicama, moze i mora da bude odgovoran za ubistvo sa predumisljajem. Nikakav nehat, nikakvo "ugrozavanje bezbednosti saobracaja" itd, vec samo najstroza kvalifikacija.
Takodje, apelujem na B92 da isprati i objavi koje ce to sankcije da snose odgovorni, kao sto je Tomo Zoric najavio, koji su zlocinca posle masakra pustili da ide kuci.

Dijaspora

pre 12 godina

Ovde u Kanadi vaze veoma rigorozne zatvorske kazne za pijane vozace. Onaj ko izazove saobracajnu nesrecu u pijanom stanju (tzv. impaired driving) krivicno odgovara za ubistvo u pokusaju, tj. ubistvo sa predumisljajem ako ima poginulih u nesreci. Kazna je u prvom slucaju do 15 godina zatvora, a u drugom preko 30. Sve ovo moze da se nadje i na Internetu, potraziti "Highway Traffic Act Ontario". Prema takvima bahatima ovde nema milosti, narocito kada su deca u pitanju. Kada skolski autobus zastane da primi ili istovari djake, sva vozila moraju da stanu - ako se neko drzne da pretekne autobus, kazna je 6 meseci zatvora.

Zapazanje

pre 12 godina

Lice o kome je rec je moj rodjak. Kriv je i odgovarace za to. Otac mu radi na gradjevini, a majka kao spremacica u Beogradu. Bavio se preprodajom ponekog automobila. Nije sin bogatog oca, vec sin coveka koji je ceo svoj zivot radio na zeleznici i posteno zaradjivao svoj hleb, dok nije proteran iz Dalmacije. Nemam nista protiv da svako kaze svoje misljenje, da osudi njegov postupak, ali nemojte mu porodicu izvrgavati ruglu i blatiti. To je svet koji jedva prezivljava.

el dorado

pre 12 godina

Taj iz MUP-a sto kaze da je vozac "pusten jer nije mogao da utice na svedoke" treba da bude smenjen pod hitno!!!
Nije mogao da utice na svedoke jer ih je ili ubio ili unakazio zauvek.... a ubica je itekako mogao da se izgubi bez traga i glasa!

Dejan

pre 12 godina

Lik za volanom BMW je UBICA. To je rezultat. Ubio je hladnim oruzijem dve premlade devojke I mnoge jos ranio. Ako bude osudjen za dve godine ja prodajem svoj skuter i automobil I selim se iz ove smrdljive zemlje gde se ZIVOT ne postuje!

Sima Strahota

pre 12 godina

More, da ne bese medija koji su nadigli dzevu kad je taj pusten, on bi do sada vec bio u CG. Mada, nije iskljuceno da ce i ovako tata (ako je tata-demokrata) uz pomoc advokata izvuci "dete" i pronaci nacin da mu se oprosti.

dejan

pre 12 godina

istražni sudija je bio dužan da odredi pritvor licu koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, sa obzirom da je predvidjena kazan zatvora od 2 do 12 godina, a u zakoniku o krivičnom postupku čl.142 st 5 piše da je pritvor obavezan za krivično delo gde je propisana kazna zatvora preko 10 godina.da li će istražni sudija i javni tućilac snositi posledice ili će biti nagradjeni, i kada će se više stati na kraju takvoj bahatosti.

FANTASY TENIS

pre 12 godina

Bravo g-djo Dolovac! Tako treba reagovati.

Osim toga, pod hitno ispitati ko je tu spodobu pustio ponovo na ulicu i adekvatno ga sankcionisati.

Pera

pre 12 godina

Koliko god da je strasno to sto je ovaj momak uradio (a mnogo je strasno), pritvor nije kazna, nego mera koja sluzi da okrivljeni ne bi pobegao ili uticao na svedoke. Posto je policija utvrdila da takve opasnosti nema, oni su ga pustili da se brani sa slobode, kao sto je i normalno. A ovo sto sad radi republicki tuzilac je puko udvaranje javnosti.

"Čisto" birokratsko slepilo

pre 12 godina

"...istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne moze uticati na svedoke..."

Trebalo bi istražnog sudiju i tužioca pozvati na odgovornost (bolje na psijatrijsko veštačenje), jer su neposredni svedoci "vožnje" suludog vozača što mrtvi, što u komi.

Osim toga, po važećem zakonu, pre pravnosnažne presude ovom vozaču ne može biti izrešena zaštitna mera zabrane upravljanja automobilom, niti kazneni poeni, tako da bi, prema postupanju navedenih pravosudnih zvaničnika, ovaj suludi vozač mogao da vozi i dalje, i da usput možda pobije ili unesreći još ljudi.

misha

pre 12 godina

Jos jedna bruka i sramota "reformisanog" sudstva u Srbiji..... Tom zlikovcu sto je ubio dva mlada zivota ma 40 godina zatvora. Konacno uvesti red i zakon u ovu zalosnu drzavu.... Saucesce porodici.

Nemanja

pre 12 godina

Dragi sugrađani,
svi vi koji se javite i kažete da je čovek bio pijan,bilo bi dobro da prvo pročitate novi zakon o bezbednosti u saobraćaju,a tek zatim da komentarišete jer ovako samo iskazujete nepoznavanje propisa sa sve medijima koji su tog čoveka proglasili pijanim.

Dakle,po zakonu vozač kome boravak u vozilu nije profesionalno zanimanje ne sme imati više od 0,30 promila alkohola u krvi.
Oko 0,05 promila je granica koja nastaje putem metabolizma.

Dakle,čovek i nije baš bio toliko pijan kao što ste svi graknuli.

A to što je bio bahat i poznat u okolini kao nesavestan vozač to je druga stvar za koju krivicu snosi i sama država.

Srbin Fr.

pre 12 godina

Za ovog siledjiju i dozivotna robija je malo,ugasiti 2 mlada zivota + dozivotno ostaviti invalide druga 2, mozda bi samo smrtna kazna udovoljila pravdu,ali svakako je to sin nekog tajkuna,pace proci samo sa uslovnom, Tesko onem koji zivi u Drzavi bez zakona i pravde .
Porodici nastradalim curama duboko saucesce ..

apsolvent

pre 12 godina

Setio se neko da mora da ga uhapse ...Jos samo odgovorni da dobije ako nista 2. makar 20% od plate ,a za otkaz nesmem ni da pomislim posto sa nadredjenim redovno "PIJE RAKIJU" a ubice pusta na slobodu ... "U APS" Svi odgovorni!!!

drasko

pre 12 godina

Znaci ipak je dao nekom mito na nizoj instanci, cim ga nisu odmah uhapsili.
Istraziti do kraja ovu bezocnu korupciju i kazniti odgovorne!!

Toxic

pre 12 godina

Ovo nije za redovan sud, ovo je za preki sud.

Šteta je što se gospođa Dolovac umešala u sve to, trebalo je pustiti naše reformisano pravosuđe da pokaže svoje pravo lice :)

anonimus

pre 12 godina

Jako zalosno dobro sam poznavao devojke...Pokusavam da smirim njihovog brata koji je u soku...Eh sta ti je sudbina..Danas te ima sutra te nema..Dokle samo ti olosi koji voze besna auta da prolaze nekaznjeno..Zao mi je mojih drugarica koje su poginule..Neka vam je laka zemlja..:((((

Miki BG

pre 12 godina

Ovo je klasično podilaženje pravosudnih organa, tužilaštva pre svega, javnosti. Vozač jeste kriv, posledice su teške. Koliko vidim, nije bio pi9jan kako se uporno govori... jer 0,36 promila mogu da se dobiju i od čaše piva. No, vidi se da smo u predizbornim vremenima. Tužilaštvu bi bilo bolje da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom u samom vrhu države, a da bahatu vožnju sa teškim posledicama ostavi redovnoj proceduri, kako su istražni organi i bili krenuli, jer su sve činjenice bile jasne, a vozač nije imao šanse da utiče na svedoke. Kuda će veća kazna vozaču nego što je uništio živote svijih prijateljica, svoj život takodje jer ga sem griže savesti čeka i zaslužena zatvorska kazna. Jednostavno, za uredjenu pravnu državu je neprihvatljiva medijska hajka kojoj je podlegao i javni tužilac.

roberto

pre 12 godina

licno sam poznaovao devojke koje su poginule...Nemogu da verujem da ih vise nema....Ljiljo i Milena nedostajaces nam...Moj ortak njihov brat je u soku..Svi pokusavamo da ga smirimo...Bile su pune zivota...Tog vozaca treba na dozivotnu robiju staviti..Ubio je dve divne devojke....:((

NYPD

pre 12 godina

U Americi se ovakva dela karakterisu kao Vehicular Homicide ili po nasem, ubistvo motornim vozilom, za koje je zaprecena debela kazna zatvora(5 - 30 godina zatvora) kao i kazna od 2000$ do 15000$ pored toga. Kod nas, ovakvi dobijaju po 3-4 godina i izadju za 1-2 zbog "dobrog vladanja". Katastrofa.

Sasa

pre 12 godina

U srbiju dosta ljudi ne postuju saobracajne zakone.... Dosta voze prepotentno.... Koje jaci, vozi vece i skuplje auto.... Taj ima prednost.... Nazalost desu se onda takve teske nesrece!

zoran

pre 12 godina

ovaj slucaj je za dozivotnu robiju!! Slazem se da je nasa saobracajna pokicija totalno nezainteresovana da kaznjava bahate vozace zato sto sam 100 puta video da dok sami zaustavljaju ucesnike u saobracaju i proveravaju ih svi ostali ucesnici prave takve prekrsaje...obilaze ih preko pune linije..duple pune linije...duplo obilazenje...brza voznja... uopste se ne dobija osecaj da oni jadni znaju i hoce da kaznjavaju takve!!!

branko

pre 12 godina

"To vece, oko 20h, je taj isti BMW jurcao (citaj: leteo) ulicama. Policije nigde...
(Pancevac, 4. mart 2012 22:53)"

Kazes policije nigde. A da li ti je palo na pamet da ti pozoves policiju i prijavis slucaj? Zapises registarski broj vozila i opis? Dokle god gledamo uzas oko nas i nista ne preduzimamo ovakvih tragedija ce biti previse.

Analitičar

pre 12 godina

Poimanje prava i pravde dosadašnjih komentatora ove vesti nije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i pravom uopšte, ali za razliku od Dolovčeve i Zorića, komentatori nisu ni dužni da poseduju takva znanja i stavove, pa i im i nije ne zameriti. Ljudi se u ovakvim situacijama ipak prvenstveno rukovode emocijama. Istražni sudija takav luksuz ne sme sebi da dopusti, on mora da postupa po zakonu i upravo je to i učinio. Nakon obavljenog saslušanja i analize prikupljenih dokaza, nije odredio pritvor. Rukovodeći se zakonom. E, tu na scenu stupa populistička politika krivično pravnog progona, kreirana od nosilaca tzv. reforme pravosuđa i gle, vozača - ubicu, ovaj put hapse i odvode u Bačvansku. Ok. Završiće iza rešetaka, ionako. Ali, to ipak ne znači da Zakon ne treba poštovati... Ili, g-đa Dolovac ipak misli drugačije?

pandur pravnik

pre 12 godina

Pre nego što 99% vas krene da pljuje groznu policiju, obavestio bih vas da pritvor odredjuje DEŽURNI ISTRAŽNI SUDIJA, a ne policija, a zadržavanje do 48 sati DEŽURNI TUŽILAC. Nije mi jasno šta sad rade ovi iz tužilaštva... Reklama, promocija ili prebacivanje odgovornosti na druge zbog sopstvene greške. Totalno neukusno, s obzirom na tragičnu smrt dve mlade osobe...

Policajac s Petlovog Brda

pre 12 godina

Sad osudjuju svi vozaca, a kad su dvojica mladica to isto radila po Novom Beogradu, onda su ih opisivali kao sportiste, a policajac kome je opalio pistolj prilikom intervencije dobio 13 godina. Uros Misic za svestan pokusaj ubistva 3 puta manje od njega.

tabasco pete

pre 12 godina

Coveka treba osuditi i poslati u zatvor i to po kratkom postupku.

Ovde su bar jasne sve cinjenice...

Sa druge strane pritvor je u Srbiji odavno postao nacin da se kaznjavaju ljudi. U pritvor se stavljaju ljudi iz odredjenih razloga i jasno definisanih zakonom.

Ali kod nas se zakoni zloupotrebljavaju, procesi traju godinama, ...

Ponavljam, ovo sudjenje bi trebalo da bude hitno i da se brzo zavrsi, a ovaj covek posalje na izdrzavanje kazne, ali ne treba da pritvor bude nacin da se neko kaznjava.

To ocigledno ni tuzilastvo ni portparol ne znaju, jer su se preigrali i zaigrali...

Glas razuma

pre 12 godina

Ljudi, pritvor nije kazna! Pritvor je mera za obezbedjenje prisustva okrivljenog u postupku. Kaznu ce mu izreci sud posle sprovedenog postupka. Svi oni koji pominju kaznu od 40 godina i sl. treba da znaju da osumnjiceni u ovom slucaju ne moze da dobije ni jedan dan preko 12 godina jer bi sve ostalo bilo krsenje zakona. Moramo da odlucimo da li cemo bit kaubojska drzava ili cemo postovati zakon. Ako postoji zakon treba ga postovati i primenjivati i za zrtve i za okrivljene. Sve drugo bi vodilo anarhiji i haosu! Jadna je drzava gde portparol tuzilastva preti tuziocima i sudijama preko medija i prica da ce isistirati na pritvoru. Sud odlucuje o pritvoru, a ne tuzilastvo!

vlada

pre 12 godina

Nije tacno da ne moze da utice na svedoke!Suvozac je lakse povredjen i odmah je pusten kuci. S obzirom da su vozac i suvozac prijatelji, ovo pustanje na par sati je i napravljeno da bi njih dvojica usaglasili pricu.Dakle, u zatvor i vozaca i suvozaca i drustvo iz policije/sudstva/tuzilastva koji su ubicu pustili na ulicu.

nenad

pre 12 godina

Ovo treba kvalifikovati kao DVOSTRUKO UBISTVO SA PREDUMIŠLJAJEM.
Nikako drugačije.Ako neko vozi 200km/h to nije NEHAT,već PREDUMIŠLJAJ!Kada bi naše pravosudje radilo kako treba,ovaj UBICA bi dobio 40 godina.I to je mala kazna za ZLOČIN koji je počinio.
Porodicama nastradalih najdublje saučešće.

Zeljko

pre 12 godina

U prvim izvestajima je stajalo i da ja vozio 200 km/h. Pod desjtvom alkohola, brzinom van svake paemti, uzrokovao smrt dve mlade devojke, sestre, tesko povredio jos jedan par (pitanje da li cje preziveti)... Mora u zatvor ne da ne bi mogao da utice na svedoka, nego da ne bi pobegao i da pocne vec u istraznom postupku da robija, jer ako ima pravde, za ovo mora da dobije dugogodisnju robiju.

ROMAN

pre 12 godina

Da ide kuci ubica!Pa ovo sudstvo u Srbiji je najveci karcinom koji se smeje zrtvama u lice,pustajuci ubice i krijumcare na slobodu i preinacujuci im kazne(normalno na manje).Moj komsija je pre neku godinu tek malo pripit,vozeci bicikl(ne putem,nego pesackom zonom) odveden da prenoci u SUP-u.A ovo sto su monstruma pustili da ide kuci je zlocin.Voleo bih da mi neko strucniji objasni ko kontrolise sudstvo u ovom Srbistanu? Pa mi imamo vise kriminalaca na slobodi nego iza brave!

Predrag

pre 12 godina

Dokle vise bahatih sa skupim automobilima, kada ce vec jednom da se primeni zakon o poreklu imovine, deca voze automobile od po sto hiljada evra a preko 25% ima nezaposlenih, kada ce ova zemlja da bude bar malo normalna ili ce se pozabaviti sveopstim kriminalom.

Petar

pre 12 godina

Da nema medija i da se javnost ne pobuni na bilo koji nacin, ovo bi se zavrsilo isto kao i sve ostalo u ovoj zemlji rasula. Ko? Niko! Sta? Nista!

milinko

pre 12 godina

Jedan moj dobar drug je zasao u kriminalne vode pre nekoliko godina i uhapsen je zbog iznude, tj pokusavao je da naplati dug od 500e koji je i on dugovao trecem liku. Lezao je 16 meseci u pritvoru, a na kraju je osudjen na 6 godina i to prvo krivicno delo. Ne branim ga, znao je u sta se upusta i sa kakvim ljudima ima posla, ali je cinjenica da su svi ucesnici (i zrtve i oni) ostali zivi i nepovredjeni. Dakle, pre tom kriterijumu, za ovog treba bar jedno 200-300 godina robije. Samo steta sto ne moze da pozivi toliko

Gile

pre 12 godina

Ovo je jedan od mnogih propusta za koje bi u svakoj normalnoj zemlji predsednik vlade ili drzave zahtevao od nadleznog ministra da podnese ostavku. U Srbistanu se naravno to ne moze desiti jer bi pala vlada !!!! Sramno, zalosno i jos jedna potvrda koliko zivot obicnih ljudi ne vreni apsolutno nista.

Stevan

pre 12 godina

Neka je laka zemlja devojkama... roditeljima iskreno saucesce a i ovom i svim bahatim vozacima koji izazovu nesrece suditi kao za ubistvo. Sto pre uvesti zakon po kome vozac ne sme da ima uopste alkohola u krvi. Boze mili, cuvas dete, pazis ga i ono sedne u kola sa neizivljenom, neodgovornom budalom i evo sta se desi...

pijetro

pre 12 godina

Ovde se prvo treba pozabaviti istražnim sudijom. Ako se njemu ne zabrani da obavlja ovaj posao, odrapi jedno 10 0000 evra i jedno 3 meseca zarvora ja ne glasam više za DS, pa onda gledajte gde gurate svoje nestručne kadrove.

MUP.

pre 12 godina

Hoce li neko ko za to ima snage,konacno organizovati protestnu setnju ulicama ovog i svih vecih gradova u Srbiji,cija bi poruka bila jasna;zaustavimo nasilje i divljanje u saobracaju.Takodje uputiti i jasan zahtev vladi republike Srbije;trenutna smena svih komandira saobracajne policije u drzavi,postavljanje mladih,nekorumpiranih staresina uz privremeno resenje o postavljenju.To resenje bi se produzilo posle 6 meseci ukoliko statisticki presek pokaze da je broj saobracajnih nezgoda u njegovom reonu smanjen.Poostriti kaznenu politiku u oblasti saobracaja i pratiti rad sudija koji cesto izricu oslobadjajuce presude.Umesto formalnog polaganja prve pomoci,svaki kandidat bi morao nekoliko dana po sat-dva da provede u bolnici i volonterski pomaze bolnickom osoblju oko brige o pacijentima,tesko povredjenima u saobracaju.

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic!

pre 12 godina

Dakle,čovek i nije baš bio toliko pijan kao što ste svi graknuli.
--------------------------------------------------------------

Tim gore po njega, jer je bio potpuno svestan svojih radnji, mogu da mu smanje kaznu zbog "nepijanosti" za par meseci, sa druge strane povecaju zbog visestrukog ubistva za koju godinu!

bobby

pre 12 godina

Jednom, dosta davno, sam prijavio policiji sa sve brojem tablica, vozaca koji ugrozava saobracaj, verovatno pijan. Policajac sa druge strane je bio apsolutno nezainteresovan, uz izgovor da sigurno nisam dobro video broj.

buki

pre 12 godina

Pritvor se ne odredjuje samo zbog mogucnosti uticanja na svedoke, vec i zbog mogucnosti da okrivljeni postane "nedostupan organima pravosudja" tj. pobegne iz zemlje. S obzirom da je doticni izbeglica iz Hrvatske, i ima pored srpskog i hrvatski pasos, postojala je realna mogucnost bekstva, te smatram odluku tuzilastva o hapsenju apsolutno ispravnom!

drasko

pre 12 godina

@Nemanja

Samo da odgovorim gospodinu koji brani ubicu i kaze "da i nije bio toliko pijan, kao sto smo svi graknuli". Odavno je poznata i korupcija na odeljenjima oko merenja kolicine alkohola u krvi, od samog mesta uvidjaja pa cak do menjanja i zamene bocica sa uzorcima krvi u ustanovama za to nadleznim.

Jelena

pre 12 godina

@ (Nemanja, 4. mart 2012 23:47)
Jedan besplatan čas matematike : 0,39 > 0,3 pa sledi da je čovek pred zakonom pijan. Zar je moguće da tebi to nije očigledno!?!? I kakva je to gradicija "malo pijan"!?!? Pijan i prošao na crveno. S' obzirom na istoriju ponašanja treba da dobije max kaznu za taj zločin. Čini mi se da je to 12 godina.

dermi

pre 12 godina

Slican slucaj se dogodio u Gornjem Milanovcu, bilmezu iz mog odeljenja u srednjoj, koji je sa 180km/h sleteo i udario u kucu i tada je poginula njegova drugarica na suvozacevom mestu, a on ju je preneo na vozacevo mesto i pobegao kuci. Sutradan je priveden, ali mu je sudjeno sa slobode. Podmicivanjem sudstva, dobio je malo vecu novcanu kaznu, 1 god. zatvora iz kojeg je ranije izasao, a za vreme trajanja procesa vozio je motor, jer je bio bez B kategorije. Kada je sve odsluzio, pored mesta nesrece provezao je nase drugare sa 220km/h, dok ga oni nisu zaustavili i izasli iz kola. Taj i dalje ima dobre sanse da usmrti jos nekoga.

nbp

pre 12 godina

@nepravosuđe - Nije problem u ovoj državi što su ti odneli kola, jer i treba da ti ih odnesu. Problem je što ih svima ne odnose, što zakoni nisu isti za sve. Ali ne treba ni da se prekršioci kriju iza nekažnjenih prekršilaca. Što se tiče ovog ubice, zakon predviđa najviše 8 godina za ovo krivično delo. Kakva zemlja!

ZA

pre 12 godina

@Zapazanje

Kad je takva "sirotinja" odakle mu besan BMW? Daj, čoveče, ne brani neodbranjivo.
A da li je bio pijan ili ne? Granica je 0.36 on je imao 0.39. Znači bio je ZAKONSKI pijan. To nije olakšavajuća već OTEŽAVAJUĆA okolnost.

Pedja

pre 12 godina

Ako,kako je neko naveo,po novom zakonu nije bio pijan, po meni to je jos gore, I mora biti kaznjen jos strozije, jer to zanci da je bio svestan da moze nekog dq ubije.

zenon

pre 12 godina

ponovo svi krive siroti alkohol. alkohol je ovde nebitan, a dilbera treba poslati psihijatru - siguran sam da bi se pokazalo da nije sposoban da upravlja motornim vozilom.
ovakvu proceduru bi trebalo primeniti sa svim "bolesnicima" koji se tako ponašaju u saobraćaju, pogotovo u naseljenom mestu.

G*nesh

pre 12 godina

I treba da bude pusten! Kako je lepo Petra Cvijic pustena jer je ubila coveka na pesackom prelazu?

Cekaj, jel ovaj zakon isti za sve ili nije?

uros

pre 12 godina

ma ukinite sudstvo, i vratite staro dobro kamenovanje. kome je potrebno susatvo kad vidimo ovde koliku svest i osecaj za pravicnost ima ovaj narod.

jeremija

pre 12 godina

Jugo,škoda,lada - su puške.BMW,audi,mercedes - su kalašnjikovi.Ko ne zna ili ne upravlja njima po striktno uredjenim pravilima i propisima je jako opasan po okolinu i društvo.Za ovakvo kršenje propisa o saobraćaju sa ovakvim posvedicama treba predvideti i u život sprovoditi višedecenijsku kaznu zatvora.Moj predlog je doživotna robija kad ne postoji smrtna kazna.

Munja

pre 12 godina

Istrazni sudija je postovao zakon i ne sme da bude predmet optuzbi. To sto je neko nakaradno pisao zakon ne sme da se zloupotrebljava prema onima kojima je u opisu posla da postuju zakone takvi kakvi su. Koji je vama djavo? Sta je sad istrazni sudija trebao da izvadi pistolj i puca mu u glavu? Jel moguce da nemate toliko mozga u glavi da je koristite kako treba?

Mmind

pre 12 godina

0,39 promila?! Ma, haj'te molim vas.Ili je namešteno, ili je kod dotičnog u pitanju neki poremećaj opasan po učesnike u saobraćaju. Sa "tom" alkoholisanošću svaki zdrav muškarac tih godina može da vozi dobro ukoliko nije nasilna ličnost. Tu ima nešto drugo...

Pravnik

pre 12 godina

Hocu da svako od vas koji krivi istraznog sudiju procita zakon i pokusa da pronadje odredbe koje ga obavezuju da je morao da odredi pritvor za vozaca. Siguran sam da nece uspeti...

obican gradjanin

pre 12 godina

Arčiti se na ovom čoveku je odraz divljaštva i kvalitetan indikator stanja našeg društva. Dotična novinarka je ubila čoveka na pešačkom prelazu i nije ni dan provela u pritvoru. Slučaj se još razvlači i štimuje od strane našeg pravosuđa. Ima ona caka što je suđenje ili pak dokazivanje dalje od dana ovog nemilog događaja, kazna će biti blaža i polako će glavni argument postati: 'Vreme leči sve'. Vreme je prošlo, pa će shodno tome kazna biti blaža, a ne bi me čudilo ni oslobađajuća presuda. Državni sekretar ministarstva pravosuđa je pokazao elementarnu nepismenost.

Banat

pre 12 godina

Zakonski maksimum promila u krvi treba da bude NULA. Ili vozi ili pij alkohol. Jedno drugo isključuje!

Ako piješ, uzmi taksi, bus, tramvaj... ili sva tri.
U čemu je problem? Imaš para za lokanje, a ne za prevoz do kuće?

Aleksa

pre 12 godina

Po zakonu prema svima bez obzira na to da li si javna ličnost (imali smo skoro takav slučaj) ili ne! Nije dobro da se zakon primenjuje selektivno kako se kod nas često radi! Upravo to nas i dovodi u situaciju bahatosti i nepoštovanja propisa (kad može on(a), a što ne bih i ja).

bokica

pre 12 godina

A koja je razlika izmedju ovog dvostrukog ubistva i ubistva pesaka na pesackom prelazu osim sto su ovde upitanju mlade osobe a tamo stariji covek? I onda Petru puste da se brani sa slobode i svi je zale?! Bahato je voziti 200 na sat ali je takodje bahato zgaziti pesaka na PESACKOM?

Firewind

pre 12 godina

@Ovich
Ti da vozis Juga vise bi pazio na crveno svetlo jer bi to znacilo da nemas para da placas kazne. Posto vozis BMW onda ti to i nije problem, pa zato i nekad ne vidis...

Aleksa

pre 12 godina

Po zakonu prema svima bez obzira na to da li si javna ličnost (imali smo skoro takav slučaj) ili ne! Nije dobro da se zakon primenjuje selektivno kako se kod nas često radi! Upravo to nas i dovodi u situaciju bahatosti i nepoštovanja propisa (kad može on(a), a što ne bih i ja).

Nevis

pre 12 godina

Ovich - није што је прошао кроз црвено возећи твој омиљен аутомобил, БМВ. Проблем је што је ишао 200 на сат.

Neo

pre 12 godina

Prosavsi kroz crveno ugrozio je zivot svim ucesnicima u saobracaju. Bez alkohola u krvi ta baraba je to ucinila svesno. Za sve posledica, a njemu put kuci . Mislim da dobar deo naseg sudskog sistema treba malo da odlezi,ako nista drugo a ono zbog nebrige i potpune nezainteresovanosti za posao za koji su polozili zakletvu. Ali oni i dalje "savesno rade".

Zozon

pre 12 godina

Ja kao pančevac,moram da se ogradim od ovakvih manijaka i ubica.

Svaki normalan,posten pančevac,skoro da nema para za registraciju,a ne za neku noviju 'bembaru'. A još manje voze kao manijaci.

U Pančevu,zna se ko vozi takve automobile,isto kao i u ostatku Srbije.
Ljudi bliži strankama,'privrednici',izbegla lica,crnogorci sa prebivalištem u Srbiji itd.

Kako se priča u našoj varoši,vozač i njegovi roditelji,izbegli su u Pančevo,iz nekih krajeva zahvaćeni ratom,početkom devedesetih.

NEPRAVDA

pre 12 godina

Što ne uhapsiše i voditeljku?
Da pogadjam?
zato što je mlada žena zgazila dedu penzionera, pa nije strašno?
Ali kad muškaraca zgazi mlado žensko, onda je tragedija?

Gadi mi se hronična rodna pristrasnost srpskog pravosudja:(((

Ja

pre 12 godina

Kakvo pitanje! Gde se ukrstaju putevi gde se vozi 200km/h?! Tamo gde se voze kola koja mogu toliko da razviju - bi bio logican odgovor, a ispravan: tamo gde mazgovima daju vozacke dozvole i prodaju takva kola.

bob

pre 12 godina

ne treba nam slika neke zagorke niti reality big brader tuzilastvo nego pravna drzava i sistem koji funkcionise, najodvratnije je kad se na necijem zlu neko licno promovise...jadno, mizerno do kraja

Colovic Bec

pre 12 godina

Moj redosled razmisljanja je sledeci:Idiot vozi danima tako i niko ga nije sprecio u tome zasto?Dve pokojne mlade osobe su ga poznavale znale koji je manijak za volanom i ipak sele sa njim u auto u smrt?Za stari zakon nije pian za novi jeste ali zakon je zakon i alkohol nije tu kriv vec poludeli i obesni idiot,ne jedini,koji ubija oru(Z)djem zvano automobil.On je za mene ne ludi vec hladnokrvni ubica tako mu treba i sudit.

Minimum30

pre 12 godina

U Kanadi je neki lik, pod dejstvom alkohola, vozeći svoj automobil ubio ženu, malo dete i još jedno nerođeno koje je majka nosila u sebi. Bio je pod dejstvom alkohola. Dobio je ***40 godina robije***.

Ne vidim da je ovo išta manje stravično. Čak štaviše, olakšavajuća okolnost za lika iznad je što nije vozio 200+kmh kroz nekoliko crvenih svetala jednom od glavnih ulica u gradu.

Od ovog našeg monstruma treba napraviti primer i zveknuti mu bar 30 godinica. Ubio je 2 osobe, a 2 poslao na milimetar od smrti.

U Americi i Kanadi postoji organizacija Mothers Against Drunk Driving (madd.ca ili madd.org) koja okuplja roditelje svih onih koji su živote izgubili zbog ovakvih sirovina i divljaka, a i one koji nisu nikog izgubili ali žele da tome stanu na put.

Zašto kod nas nema bilo kakve organizacije ovog profila? Zato što kod nas NIJE društveno neprihvatljivo da neko pijan vozi. To je "cool". Vreme je da evoluiramo.

Uvek se zgrozimo kad se ovako nešto desi ali se uopšte ne bavimo uzrocima. Dokle ćemo komentarisati ovakve vesti na forumima? Kada ćemo krenuti da sprečavamo da se ovakve stvari uopšte dese?

Duci0167

pre 12 godina

Zasto uopste postoji dozvoljena granica alkohola?! Zar se toliko ne moze bez alkohola? Nemojte samo ono "pa bio na krstenju deteta pa nazdravio"! ili voziš ili piješ!
Konkretno u ovom slucaju,"ovaj" bi tako vozio i bez trunke alkohola. 2 neduzna zivota odose u nepovrat i upropasteni zivoti njima bliskih. užas!!!

janika

pre 12 godina

Koliko znam ( nek me neko ispravi ako gresim),ako policija zaustavi vozaca pod uticajem alkohola mora da ga privede u stanicu policije na treznjenje 12 ili 24 sata.Kad kazemo pod uticajem alkohola,tu podrazumevamo iznad zakonske dozvoljene granice.Momak je trebao da bude priveden po zakonu( i ne uzimajuci cinjenicu da je odgovoran za smrt dve osobe),i oni koji ga nisu priveli - a to ne mora da se dramAtizuje pod imenom "UTVRDICE ISTRAGA" ,moraju da budu uhapseni.Pretpostavljam da su na lice mesta izasli bar dva policajca i i neki istrazni sudija za uvidjaj,e oni moraju isto da budu uhapseni ,i dok su uhapseni da se sprovodi istraga ko ce direktno da odgovara sto su ga pustili,a ko indirektno sto nije sprecio pustanje.

Aleksandar UE

pre 12 godina

"Po nalogu tuzioca.."!!?? Mislio sam da pritvor odredjuje istrazni sudija a na predlog tuzioca!?Naravno,taj predlog ne mora biti usvojen..A da,zaboravio sam,ovo je Srbija..Ovde je pravosudje privatna prcija onoga ko je na vlasti,te je normalno da neko(poznata voditeljka npr) zgazi pesaka i potom daje tugaljiva saopstenja a moguce je i da nekome bude odredjen pritvor samo zato da bi tuzilastvo pokazalo da nesto radi..

Ovich

pre 12 godina

Prosao je kroz crveno i zavrsilo se tragicno. Ali to moze svakome da se desi, i meni se desavalo da sa "mojim BMW-om" prodjem na crveno jel ga mozda nisam video. Srecom nikad se nista nije desilo.

Izgleda da samo "vozacima BMW-a" to moze da se desi, pa se razmisljam da mozda predjem na neki drugi auto da nebi rizikovao zivu glavu.

Uostalom da je jugo prosao kroz crveno i ubio lika u BMW-u nebi bili isti komentari.

Miki

pre 12 godina

Policija ne radi svoj posao, jer i kad ih vidiš, vidiš ih na nekim mesatima gde im nije cilj da spreče ludake da divljaju, već da iz zasede ulove nekog jadnika koji je napravio neki sitan prekršaj i da ga kazne. Video sam mnogo takvih primera. Kod mene na Konjarniku postoje dva mesta gde se lociraju, a ni na jednom vozači ne mogu da jurcaju i da hoće. Uostalom neko je napisao da je taj ludak po Pančevu jurcao celo veče. Nemoguće je da nije ni jednom naletio na nekog policajca, ako je, naravno, policajaca uopšte bilo u gradu.
Što se tiče sudija koji su ovog ludaka pustili kući i njih bi hitno trebalo strpati u zatvor. Na žalost od toga neće biti ništa,čak i ako ih uhapse to će biti zbog javnosti i biće brzo pušteni.
Na žalost mi smo narod koga samo batina može dovesti u red, a ta batina su navčana kazna i zatvor.
Još nešto o našim vozačima. Ogroman broj njih ne poštuje prednost. Svakodnevno gledam kako vozači koji se sa sporednog puta uključuju na glavni i naravno imaju ispred sebe trougao ili stop se ponašaju kao da u stvari oni imaju prednost. Naročito "vole" da se guraju pred autobuse. Na Autokomandi, na primer to viđam svakodnevno. I jutros je autobus morao naglo da koči da ne bi udario budalu koja je uletila ispred njega ne poštujući prednost koju autobus ima. Isto se desilo i na Dušanovcu. Da, autobus u kome sam bio dva puta je morao naglo da koči da ne bi udario ludake koji ne poštuju saobraćajne propise i saobraćajnu signalizaciju. Naravno od Konjarnika do N. Beograda nisam vidio ni jednog policajca, a i kad ih ima njih takve stvari jednostavno ne interesuju, i u to sam se uverio nebrojeno puta.

gile

pre 12 godina

imam 22 god. na leto ako Bog da 23, imam kola, (doduse caletova, jer tesko da u Srbiji neko ima svoja licna kola sa 22 god), ta kola mogu da idu preko 200, ne znam koliko, nisam probao-niti cu...nije mi jasno samo da neko sa preko 25-30 godina nema malo mozga da razmisli, jer to je jel te vec "covek", pijan vozi 200 na sat, u gradu...puna kolaa...zalosno

Pijani

pre 12 godina

Do donošenja novog zakona o saobraćaju, maksimalni nivo alkohola u organizmu je bio 0.5 promila. Po novom zakonu to je smanjeno na 0.3 promila. Znači, u ovom slučaju nije presudan alkohol u organizmu već brzina,nasilnička vožnja,bahatost... Za to bi trebalo da odgovara okrivljeni,a ne za alkohol. Po novom zakonu, pre 3 godine bi sigurno 150 hiljada vozača ostalo bez vozačke dozvole... Pre 3 godine si mogao da zvekneš 3-4 piva i to se tolerisalo, a danas to nije dozvoljeno! E,sad se ja pitam: koji zakon ili autor zakona nije bio valjan: onaj iz 1970 ili ovaj iz 2011 ?

Nikola

pre 12 godina

Svim onima koji lupetaju kako 0,39 promila nije mnogo, i kako to nije alkoholisanost, zelim da kazem da je to taman dovoljna kolicina alkohola da opusti inhibicije coveka koji je bahat, i taman dovoljno da taj covek prestane da ima realnu svest o tome sta je zaista opasno a sta ne... Druga stvar je to sto normalna osoba ne bi ni sela za volan u alkoholisanom stanju, a kamoli vozila 200kmh...

Zoran

pre 12 godina

Meni nije jasno, kakva je to raskrsnica? Je li to negde na autoputu, ili u gradu?

Kako se ukrstaju putevi na kojima se vozi 200 kmh?

Danka Petrovic

pre 12 godina

GRADJANI-SAUCESNICI...svi vi, koji ste VIDELI kako auto "JURI" ulicama,PROLAZI KROZ CVENO SVETLO,a niste pozvali policiju???!!!
POLICIJO...kreces li se ulicama?!Imaju li gradjani poverenje i smeju li te "uznemiriti"?!
...ili se SVI PLASITE...BMW?!
Siroka drustvena akcija!!!

The Blue

pre 12 godina

"On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu. "
Nejmu sličan je pre izvesnog vrenema prošao u punoj brzini kroz zatvoren semafor i samo zahvaljujući sreći sam izbegao sigurnu smrt.
A na 150 metara od te raskrsnice policija sa osnovnim sretstvom za rad lovi vozače koji voze sumanutih 70 umesto 60 i gledaju me belo kada sam stao da im prijavim šta se desilo, zauzeti su pisanjem kazni i nisu iz te priče.

Milan_PT

pre 12 godina

Neko reče da 0,39 promila nije pijanstvo. On nije bio trešten pijan da nije mogao da stoji na nogama, ali po zakonu vozač nije pijan ako ima manje od 0,30. Sve preko toga se smatra pijanstvom (u ovom slučaju je to pijanstvo nižeg stepena i to će mu biti uzeto u obzir tokom suđenja). Ali ta činjenica je u drugom planu. Ono što je najvažnije je da je on ubio 2 devojke, da se neko vreme pre nesreće vozao neprilagođenom brzinom po Pančevu (na osnovu izjava nekih svedoka), i da je izazvao nesreću namernim prolaskom kroz crveno svetlo. Tu ima toliko prekršaja i zločina da mu je malo bitno da li je imao 0,39 ili 1,39 promila alkahola u krvi. A ovi što ga brane da "nije bio puno pijan" neka samo zamisle da su njihova deca prelazila taj semafor u trenutku kad je taj "skromni dečko, proteran iz Dalmacije" odlučio da saobraćajni propisi ne važe za njega...

pravda

pre 12 godina

Ovaj covek mora da odgovara za svoje strasne, bahate i pogresne odluke koje su dovele do ovog uzasa. Svako od nas ko ima dete zna da, svaki put kad nam dete padne i povredi se ili kada dobije temperaturu, srce nas zaboli pomalo, dvoje ljudi je ostalo bez svoje dece, njihovo srce je slomljeno zauvek. Kao sto smo podigli glas da ubice francuskog navijaca treba da odgovaraju za svoje postupke, tako i ovaj bahati covek mora da snosi posledice za svoje pogresne izbore. Zakon vazi za sve, pa bio on sin nekog vaznog ili manje vaznog coveka.

maximus

pre 12 godina

Neko pise da on nije bio toliko pijan ali i samo dva piva utice negativno na reakciju vozaca,to je jako cudan zakon ako je 0,30promila dozvoljeno.

N

pre 12 godina

Pijanstvo je bolest zavisnosti, i zbog toga se dobija manja kazna zatvora u slucaju izvrsenja nekog kriminalnog dela. Ovako ako je bio svestan kazna bi morala da bude mnogo veca.

Nemanja

pre 12 godina

(Nemanja, 4. mart 2012 23:47)
Dakle sugradjanine, ako sam shvatio... Njegovih 0,39 promila koji su mozda, a mozda i nisu, su ustvari prihvatljivi, a njegovih 200 kmh zapravo i nije njegovo, nego drzavno. Po toj logici, za ubistvo, kradju, bahatost, itd., najveci krivac je drzava = drustvo = ti, ja, mi, vi, oni. Oprosti, ne osecam se odgovornim uopste. Zbog cega su ga onda uhapsili, kada bi drzava trebalo da odgovara?
Objasni,molim te.

mikicar

pre 12 godina

Bolje i po njega da bude iza resetaka. Ja ne znam sta bih mu uradio da su, ne daj Boze, moja deca nastradala njegovom krivicom.

pravnik

pre 12 godina

Izjava Tome Zorica, uvazenog kolege, gde kaze da je nedopustivo da nakon izvrsenog krivicnog dela ne bude odredjen pritvor je skandalozna. Po toj logici pritvor se pretvara u kaznu, sto je inace u Srbiji praksa u sudovima. Pritvor postoji samo kao poslednja mera koja omogucuje sudovima da nesmetano vode postupak i odredjuje se pod taksativno nabrojanim uslovima zakona. Posto je ovde pritvor odredjen na intervenciju Republickog javnog tuzioca, ocigledno je da je motiv bio represivan, kako bi se poslala poruka javnosti. Pritvorom se ne salje poruka javnosti i nas zakon je bar toliko demokratski da ne predvidja pritvor zbog uznemiravanja javnosti. Samo se konacnom kaznom salje preventivna poruka javnosti, pa je ocigledno da je u ovom slucaju pritvor pretvoren u nesto drugo.

schmilo

pre 12 godina

@Pera
Lepo bi to bilo da se njemu sudi za ubistvo a ne za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i sl. Ali da ti odmah kažem, nema šanse, neće dobiti više od 6-7 godina robije a izaći će posle 3-4 zbog dobrog vladanja. Ako neko ko između ostalog siluje nepokretnu babu i izađe posle tri godine postavlja se pitanje o čemu mi uopšte diskutujemo?

Nikola.

pre 12 godina

Smatram da svako treba da odgovara, a narocito neko ko je ubio dve osobe upravljajuci vozilom. Ipak, pocetne tvrdnje medija bile su da je bio ,,tresten pijan", ispostavilo se da bi po starom ZOBS-u bio u zakonskoj granici. Isto tako, sada se prica kako je vozio 200 na sat! Moram da postavim pitanje na koji nacin je utvrdjena takva brzina. Radarom? Vestacenjem gde su odmah objavljeni rezultati? Utisak velike brzine u gradu ostavlja i brzina od 100kmh. Mislim da je i taj podatak senzacionalisticki, dok se ne utvrdi brzina na strucan nacin (pa makar nagadjanje bilo tacno). Sto se tice olaksavajucih okolnosti, na to moze da zaboravi posto ga niko nije terao da pije, tj. koristi se institut skrivljene neuracunljivosti. Na kraju, ne zaboravite da neinstitucionalizovana primena odmazde sigurno ne vodi napretku drustva.

Iz prve ruke

pre 12 godina

@Dijaspora
Pa nije bas tako,nemoj ljudima da predstavljas ovde stvari idelne,kada su daleko od toga.Tacno je da je zakon rigorozan,ali kao i u Srbiji nije jednak za sve..
Ovde ako imas dobrog advokata(citaj para)mozes da se izvuces samo tako..
To da ce neko da nastrada ako se prekrsi vazi samo za buraniju..kao i svugde u Svetu
Pozz

plavi andjelak

pre 12 godina

Cist populizam i nista drugo. Vreme provedeno u pritvoru ce mu biti uracunato u zatvorsku kaznu. Ako bude osudjen na 3-4 godine ovo ce samo znaciti da je sa izdrzavanjem kazne poceo ranije jer se vreme provedeno u pritvoru racuna kao izdrzavanje kazne. Vise bih voleo da ga osude na neku visu kaznu pa neka je doceka i na slobodi. Kada ga osude na neki "minimalac" od kazne novinari ce, svi kao jedan, o tome zacutati kao sto su sad digli hajku. Ne branim ovog coveka, naprotiv,ali zabrinjavajuce je da javni tuzilac podlegne medijskoj hajci koju sprovedu novinari kad se zna da novinari mogu biti i korumpirani i nestrucni.

SVD

pre 12 godina

Ne znam zašto insistirate na inicijalima ovih punoletnih ljudi, kada u "Blicu" mogu da se pročitaju njihova puna imena. Iskreno saučešće roditeljima i rodjacima žrtava, dugu kaznu počiniocu i kazne za korumpirane sudije, koje je najavio Zorić želim od srca i BEZ INICIJALA NEGO SA PUNIM IMENIMA I PREZIMENIMA!

Nemanja

pre 12 godina

Dragi sugrađani,
svi vi koji se javite i kažete da je čovek bio pijan,bilo bi dobro da prvo pročitate novi zakon o bezbednosti u saobraćaju,a tek zatim da komentarišete jer ovako samo iskazujete nepoznavanje propisa sa sve medijima koji su tog čoveka proglasili pijanim.

Dakle,po zakonu vozač kome boravak u vozilu nije profesionalno zanimanje ne sme imati više od 0,30 promila alkohola u krvi.
Oko 0,05 promila je granica koja nastaje putem metabolizma.

Dakle,čovek i nije baš bio toliko pijan kao što ste svi graknuli.

A to što je bio bahat i poznat u okolini kao nesavestan vozač to je druga stvar za koju krivicu snosi i sama država.

Miki BG

pre 12 godina

Ovo je klasično podilaženje pravosudnih organa, tužilaštva pre svega, javnosti. Vozač jeste kriv, posledice su teške. Koliko vidim, nije bio pi9jan kako se uporno govori... jer 0,36 promila mogu da se dobiju i od čaše piva. No, vidi se da smo u predizbornim vremenima. Tužilaštvu bi bilo bolje da se uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom u samom vrhu države, a da bahatu vožnju sa teškim posledicama ostavi redovnoj proceduri, kako su istražni organi i bili krenuli, jer su sve činjenice bile jasne, a vozač nije imao šanse da utiče na svedoke. Kuda će veća kazna vozaču nego što je uništio živote svijih prijateljica, svoj život takodje jer ga sem griže savesti čeka i zaslužena zatvorska kazna. Jednostavno, za uredjenu pravnu državu je neprihvatljiva medijska hajka kojoj je podlegao i javni tužilac.

Zapazanje

pre 12 godina

Lice o kome je rec je moj rodjak. Kriv je i odgovarace za to. Otac mu radi na gradjevini, a majka kao spremacica u Beogradu. Bavio se preprodajom ponekog automobila. Nije sin bogatog oca, vec sin coveka koji je ceo svoj zivot radio na zeleznici i posteno zaradjivao svoj hleb, dok nije proteran iz Dalmacije. Nemam nista protiv da svako kaze svoje misljenje, da osudi njegov postupak, ali nemojte mu porodicu izvrgavati ruglu i blatiti. To je svet koji jedva prezivljava.

Ovich

pre 12 godina

Prosao je kroz crveno i zavrsilo se tragicno. Ali to moze svakome da se desi, i meni se desavalo da sa "mojim BMW-om" prodjem na crveno jel ga mozda nisam video. Srecom nikad se nista nije desilo.

Izgleda da samo "vozacima BMW-a" to moze da se desi, pa se razmisljam da mozda predjem na neki drugi auto da nebi rizikovao zivu glavu.

Uostalom da je jugo prosao kroz crveno i ubio lika u BMW-u nebi bili isti komentari.

Pera

pre 12 godina

Koliko god da je strasno to sto je ovaj momak uradio (a mnogo je strasno), pritvor nije kazna, nego mera koja sluzi da okrivljeni ne bi pobegao ili uticao na svedoke. Posto je policija utvrdila da takve opasnosti nema, oni su ga pustili da se brani sa slobode, kao sto je i normalno. A ovo sto sad radi republicki tuzilac je puko udvaranje javnosti.

nepravosuđe

pre 12 godina

Bitno je da ste meni odneli kola ispred faksa i da ste mi naplatili kaznu u vrednosti 1/8 krntije koju vozim. A sa bahatima i punima para ćete lako, uzmete neki evro i idemo dalje.

Analitičar

pre 12 godina

Poimanje prava i pravde dosadašnjih komentatora ove vesti nije u skladu sa Zakonikom o krivičnom postupku i pravom uopšte, ali za razliku od Dolovčeve i Zorića, komentatori nisu ni dužni da poseduju takva znanja i stavove, pa i im i nije ne zameriti. Ljudi se u ovakvim situacijama ipak prvenstveno rukovode emocijama. Istražni sudija takav luksuz ne sme sebi da dopusti, on mora da postupa po zakonu i upravo je to i učinio. Nakon obavljenog saslušanja i analize prikupljenih dokaza, nije odredio pritvor. Rukovodeći se zakonom. E, tu na scenu stupa populistička politika krivično pravnog progona, kreirana od nosilaca tzv. reforme pravosuđa i gle, vozača - ubicu, ovaj put hapse i odvode u Bačvansku. Ok. Završiće iza rešetaka, ionako. Ali, to ipak ne znači da Zakon ne treba poštovati... Ili, g-đa Dolovac ipak misli drugačije?

NEPRAVDA

pre 12 godina

Što ne uhapsiše i voditeljku?
Da pogadjam?
zato što je mlada žena zgazila dedu penzionera, pa nije strašno?
Ali kad muškaraca zgazi mlado žensko, onda je tragedija?

Gadi mi se hronična rodna pristrasnost srpskog pravosudja:(((

Sima Strahota

pre 12 godina

More, da ne bese medija koji su nadigli dzevu kad je taj pusten, on bi do sada vec bio u CG. Mada, nije iskljuceno da ce i ovako tata (ako je tata-demokrata) uz pomoc advokata izvuci "dete" i pronaci nacin da mu se oprosti.

зоран

pre 12 godina

отворено питање ко је и чији је син у овој држави само такви се пуштају а да чак неостају ни на трежњењу у нормалним државама за ово министар подноси оставку саучешће неутешним родитељима

άρχων Τριβαλλούς

pre 12 godina

Мислим да би овакви случајеви одузимања живота, морали би проглашени за убиство са предумишљајем.
Са предумишљајем, пијан је сео за волан и насилнички возио.

G*nesh

pre 12 godina

I treba da bude pusten! Kako je lepo Petra Cvijic pustena jer je ubila coveka na pesackom prelazu?

Cekaj, jel ovaj zakon isti za sve ili nije?

FANTASY TENIS

pre 12 godina

Bravo g-djo Dolovac! Tako treba reagovati.

Osim toga, pod hitno ispitati ko je tu spodobu pustio ponovo na ulicu i adekvatno ga sankcionisati.

el dorado

pre 12 godina

Taj iz MUP-a sto kaze da je vozac "pusten jer nije mogao da utice na svedoke" treba da bude smenjen pod hitno!!!
Nije mogao da utice na svedoke jer ih je ili ubio ili unakazio zauvek.... a ubica je itekako mogao da se izgubi bez traga i glasa!

Mmind

pre 12 godina

0,39 promila?! Ma, haj'te molim vas.Ili je namešteno, ili je kod dotičnog u pitanju neki poremećaj opasan po učesnike u saobraćaju. Sa "tom" alkoholisanošću svaki zdrav muškarac tih godina može da vozi dobro ukoliko nije nasilna ličnost. Tu ima nešto drugo...

Policajac s Petlovog Brda

pre 12 godina

Sad osudjuju svi vozaca, a kad su dvojica mladica to isto radila po Novom Beogradu, onda su ih opisivali kao sportiste, a policajac kome je opalio pistolj prilikom intervencije dobio 13 godina. Uros Misic za svestan pokusaj ubistva 3 puta manje od njega.

branko

pre 12 godina

"To vece, oko 20h, je taj isti BMW jurcao (citaj: leteo) ulicama. Policije nigde...
(Pancevac, 4. mart 2012 22:53)"

Kazes policije nigde. A da li ti je palo na pamet da ti pozoves policiju i prijavis slucaj? Zapises registarski broj vozila i opis? Dokle god gledamo uzas oko nas i nista ne preduzimamo ovakvih tragedija ce biti previse.

Srbin Fr.

pre 12 godina

Za ovog siledjiju i dozivotna robija je malo,ugasiti 2 mlada zivota + dozivotno ostaviti invalide druga 2, mozda bi samo smrtna kazna udovoljila pravdu,ali svakako je to sin nekog tajkuna,pace proci samo sa uslovnom, Tesko onem koji zivi u Drzavi bez zakona i pravde .
Porodici nastradalim curama duboko saucesce ..

bokica

pre 12 godina

A koja je razlika izmedju ovog dvostrukog ubistva i ubistva pesaka na pesackom prelazu osim sto su ovde upitanju mlade osobe a tamo stariji covek? I onda Petru puste da se brani sa slobode i svi je zale?! Bahato je voziti 200 na sat ali je takodje bahato zgaziti pesaka na PESACKOM?

Dijaspora

pre 12 godina

Ovde u Kanadi vaze veoma rigorozne zatvorske kazne za pijane vozace. Onaj ko izazove saobracajnu nesrecu u pijanom stanju (tzv. impaired driving) krivicno odgovara za ubistvo u pokusaju, tj. ubistvo sa predumisljajem ako ima poginulih u nesreci. Kazna je u prvom slucaju do 15 godina zatvora, a u drugom preko 30. Sve ovo moze da se nadje i na Internetu, potraziti "Highway Traffic Act Ontario". Prema takvima bahatima ovde nema milosti, narocito kada su deca u pitanju. Kada skolski autobus zastane da primi ili istovari djake, sva vozila moraju da stanu - ako se neko drzne da pretekne autobus, kazna je 6 meseci zatvora.

tabasco pete

pre 12 godina

Coveka treba osuditi i poslati u zatvor i to po kratkom postupku.

Ovde su bar jasne sve cinjenice...

Sa druge strane pritvor je u Srbiji odavno postao nacin da se kaznjavaju ljudi. U pritvor se stavljaju ljudi iz odredjenih razloga i jasno definisanih zakonom.

Ali kod nas se zakoni zloupotrebljavaju, procesi traju godinama, ...

Ponavljam, ovo sudjenje bi trebalo da bude hitno i da se brzo zavrsi, a ovaj covek posalje na izdrzavanje kazne, ali ne treba da pritvor bude nacin da se neko kaznjava.

To ocigledno ni tuzilastvo ni portparol ne znaju, jer su se preigrali i zaigrali...

Glas razuma

pre 12 godina

Ljudi, pritvor nije kazna! Pritvor je mera za obezbedjenje prisustva okrivljenog u postupku. Kaznu ce mu izreci sud posle sprovedenog postupka. Svi oni koji pominju kaznu od 40 godina i sl. treba da znaju da osumnjiceni u ovom slucaju ne moze da dobije ni jedan dan preko 12 godina jer bi sve ostalo bilo krsenje zakona. Moramo da odlucimo da li cemo bit kaubojska drzava ili cemo postovati zakon. Ako postoji zakon treba ga postovati i primenjivati i za zrtve i za okrivljene. Sve drugo bi vodilo anarhiji i haosu! Jadna je drzava gde portparol tuzilastva preti tuziocima i sudijama preko medija i prica da ce isistirati na pritvoru. Sud odlucuje o pritvoru, a ne tuzilastvo!

Pravnik

pre 12 godina

Hocu da svako od vas koji krivi istraznog sudiju procita zakon i pokusa da pronadje odredbe koje ga obavezuju da je morao da odredi pritvor za vozaca. Siguran sam da nece uspeti...

Zoran

pre 12 godina

Meni nije jasno, kakva je to raskrsnica? Je li to negde na autoputu, ili u gradu?

Kako se ukrstaju putevi na kojima se vozi 200 kmh?

"Čisto" birokratsko slepilo

pre 12 godina

"...istražni sudija i tuzilac na licu mesta ustanovili da je čista situacija i da ne moze uticati na svedoke..."

Trebalo bi istražnog sudiju i tužioca pozvati na odgovornost (bolje na psijatrijsko veštačenje), jer su neposredni svedoci "vožnje" suludog vozača što mrtvi, što u komi.

Osim toga, po važećem zakonu, pre pravnosnažne presude ovom vozaču ne može biti izrešena zaštitna mera zabrane upravljanja automobilom, niti kazneni poeni, tako da bi, prema postupanju navedenih pravosudnih zvaničnika, ovaj suludi vozač mogao da vozi i dalje, i da usput možda pobije ili unesreći još ljudi.

Marica

pre 12 godina

Budimo realni...0,36 promila je daleko od alkoholisanog stanja. Pa pre ovog zakona bilo je dozvoljeno 0,5 promila. E sad...po meni je ovo otezavajuca okolnost. Pri cistoj svesti i zdravoj pameti on je mrtav ladan vozio 200 na sat i prosao kroz nekoliko crvenih?!

drasko

pre 12 godina

Znaci ipak je dao nekom mito na nizoj instanci, cim ga nisu odmah uhapsili.
Istraziti do kraja ovu bezocnu korupciju i kazniti odgovorne!!

Dejan

pre 12 godina

Lik za volanom BMW je UBICA. To je rezultat. Ubio je hladnim oruzijem dve premlade devojke I mnoge jos ranio. Ako bude osudjen za dve godine ja prodajem svoj skuter i automobil I selim se iz ove smrdljive zemlje gde se ZIVOT ne postuje!

pijetro

pre 12 godina

Ovde se prvo treba pozabaviti istražnim sudijom. Ako se njemu ne zabrani da obavlja ovaj posao, odrapi jedno 10 0000 evra i jedno 3 meseca zarvora ja ne glasam više za DS, pa onda gledajte gde gurate svoje nestručne kadrove.

obican gradjanin

pre 12 godina

Arčiti se na ovom čoveku je odraz divljaštva i kvalitetan indikator stanja našeg društva. Dotična novinarka je ubila čoveka na pešačkom prelazu i nije ni dan provela u pritvoru. Slučaj se još razvlači i štimuje od strane našeg pravosuđa. Ima ona caka što je suđenje ili pak dokazivanje dalje od dana ovog nemilog događaja, kazna će biti blaža i polako će glavni argument postati: 'Vreme leči sve'. Vreme je prošlo, pa će shodno tome kazna biti blaža, a ne bi me čudilo ni oslobađajuća presuda. Državni sekretar ministarstva pravosuđa je pokazao elementarnu nepismenost.

Marko

pre 12 godina

On nije ni bio pijan sto je najgore!!! 0,39 nije pijanstvo, ovo je cista bahatost, nekultura, bezobzirnost, glupost, nizak IQ itd. On je znaci svestan prosao kroz crvena svetla i vozio 200km/h!!!
Odveo bih ga u rudnik da kopa do kraja zivota rukama i samo bih ga hlebom i vodom odrzavao u zivotu zbog ovoga...
A istražni sudija i tuzilac su mogli da mu vrate dokumenta i da mu nabave novi BMW mislim da je covek zasluzio, i plus da mu se izvine jer su mu vadili 2 puta krv! Sram vas bilo ni vi nemate obraza!!! Da su vasa deca bila u pitanju video bih vas da li biste ga pustili na slobodu!

Gile

pre 12 godina

Ovo je jedan od mnogih propusta za koje bi u svakoj normalnoj zemlji predsednik vlade ili drzave zahtevao od nadleznog ministra da podnese ostavku. U Srbistanu se naravno to ne moze desiti jer bi pala vlada !!!! Sramno, zalosno i jos jedna potvrda koliko zivot obicnih ljudi ne vreni apsolutno nista.

N

pre 12 godina

Pijanstvo je bolest zavisnosti, i zbog toga se dobija manja kazna zatvora u slucaju izvrsenja nekog kriminalnog dela. Ovako ako je bio svestan kazna bi morala da bude mnogo veca.

Munja

pre 12 godina

Istrazni sudija je postovao zakon i ne sme da bude predmet optuzbi. To sto je neko nakaradno pisao zakon ne sme da se zloupotrebljava prema onima kojima je u opisu posla da postuju zakone takvi kakvi su. Koji je vama djavo? Sta je sad istrazni sudija trebao da izvadi pistolj i puca mu u glavu? Jel moguce da nemate toliko mozga u glavi da je koristite kako treba?

zoran

pre 12 godina

ovaj slucaj je za dozivotnu robiju!! Slazem se da je nasa saobracajna pokicija totalno nezainteresovana da kaznjava bahate vozace zato sto sam 100 puta video da dok sami zaustavljaju ucesnike u saobracaju i proveravaju ih svi ostali ucesnici prave takve prekrsaje...obilaze ih preko pune linije..duple pune linije...duplo obilazenje...brza voznja... uopste se ne dobija osecaj da oni jadni znaju i hoce da kaznjavaju takve!!!

Toxic

pre 12 godina

Ovo nije za redovan sud, ovo je za preki sud.

Šteta je što se gospođa Dolovac umešala u sve to, trebalo je pustiti naše reformisano pravosuđe da pokaže svoje pravo lice :)

Pera

pre 12 godina

Iskreno se nadam da se ovo nece zavrsiti uz "nehat" i neku smesnu kaznu. Jer, neko ko kola puna ljudi vozi 200km/h, nocu, ne postujuci saobracajnu signalizaciju i (naravno!) izazove sudar sa smrtnim posledicama, moze i mora da bude odgovoran za ubistvo sa predumisljajem. Nikakav nehat, nikakvo "ugrozavanje bezbednosti saobracaja" itd, vec samo najstroza kvalifikacija.
Takodje, apelujem na B92 da isprati i objavi koje ce to sankcije da snose odgovorni, kao sto je Tomo Zoric najavio, koji su zlocinca posle masakra pustili da ide kuci.

uros

pre 12 godina

ma ukinite sudstvo, i vratite staro dobro kamenovanje. kome je potrebno susatvo kad vidimo ovde koliku svest i osecaj za pravicnost ima ovaj narod.

Sasa

pre 12 godina

U srbiju dosta ljudi ne postuju saobracajne zakone.... Dosta voze prepotentno.... Koje jaci, vozi vece i skuplje auto.... Taj ima prednost.... Nazalost desu se onda takve teske nesrece!

misha

pre 12 godina

Jos jedna bruka i sramota "reformisanog" sudstva u Srbiji..... Tom zlikovcu sto je ubio dva mlada zivota ma 40 godina zatvora. Konacno uvesti red i zakon u ovu zalosnu drzavu.... Saucesce porodici.

NYPD

pre 12 godina

U Americi se ovakva dela karakterisu kao Vehicular Homicide ili po nasem, ubistvo motornim vozilom, za koje je zaprecena debela kazna zatvora(5 - 30 godina zatvora) kao i kazna od 2000$ do 15000$ pored toga. Kod nas, ovakvi dobijaju po 3-4 godina i izadju za 1-2 zbog "dobrog vladanja". Katastrofa.

anonimus

pre 12 godina

Jako zalosno dobro sam poznavao devojke...Pokusavam da smirim njihovog brata koji je u soku...Eh sta ti je sudbina..Danas te ima sutra te nema..Dokle samo ti olosi koji voze besna auta da prolaze nekaznjeno..Zao mi je mojih drugarica koje su poginule..Neka vam je laka zemlja..:((((

milinko

pre 12 godina

Jedan moj dobar drug je zasao u kriminalne vode pre nekoliko godina i uhapsen je zbog iznude, tj pokusavao je da naplati dug od 500e koji je i on dugovao trecem liku. Lezao je 16 meseci u pritvoru, a na kraju je osudjen na 6 godina i to prvo krivicno delo. Ne branim ga, znao je u sta se upusta i sa kakvim ljudima ima posla, ali je cinjenica da su svi ucesnici (i zrtve i oni) ostali zivi i nepovredjeni. Dakle, pre tom kriterijumu, za ovog treba bar jedno 200-300 godina robije. Samo steta sto ne moze da pozivi toliko

Predrag

pre 12 godina

Dokle vise bahatih sa skupim automobilima, kada ce vec jednom da se primeni zakon o poreklu imovine, deca voze automobile od po sto hiljada evra a preko 25% ima nezaposlenih, kada ce ova zemlja da bude bar malo normalna ili ce se pozabaviti sveopstim kriminalom.

drasko

pre 12 godina

@Nemanja

Samo da odgovorim gospodinu koji brani ubicu i kaze "da i nije bio toliko pijan, kao sto smo svi graknuli". Odavno je poznata i korupcija na odeljenjima oko merenja kolicine alkohola u krvi, od samog mesta uvidjaja pa cak do menjanja i zamene bocica sa uzorcima krvi u ustanovama za to nadleznim.

jeremija

pre 12 godina

Jugo,škoda,lada - su puške.BMW,audi,mercedes - su kalašnjikovi.Ko ne zna ili ne upravlja njima po striktno uredjenim pravilima i propisima je jako opasan po okolinu i društvo.Za ovakvo kršenje propisa o saobraćaju sa ovakvim posvedicama treba predvideti i u život sprovoditi višedecenijsku kaznu zatvora.Moj predlog je doživotna robija kad ne postoji smrtna kazna.

apsolvent

pre 12 godina

Setio se neko da mora da ga uhapse ...Jos samo odgovorni da dobije ako nista 2. makar 20% od plate ,a za otkaz nesmem ni da pomislim posto sa nadredjenim redovno "PIJE RAKIJU" a ubice pusta na slobodu ... "U APS" Svi odgovorni!!!

roberto

pre 12 godina

licno sam poznaovao devojke koje su poginule...Nemogu da verujem da ih vise nema....Ljiljo i Milena nedostajaces nam...Moj ortak njihov brat je u soku..Svi pokusavamo da ga smirimo...Bile su pune zivota...Tog vozaca treba na dozivotnu robiju staviti..Ubio je dve divne devojke....:((

pandur pravnik

pre 12 godina

Pre nego što 99% vas krene da pljuje groznu policiju, obavestio bih vas da pritvor odredjuje DEŽURNI ISTRAŽNI SUDIJA, a ne policija, a zadržavanje do 48 sati DEŽURNI TUŽILAC. Nije mi jasno šta sad rade ovi iz tužilaštva... Reklama, promocija ili prebacivanje odgovornosti na druge zbog sopstvene greške. Totalno neukusno, s obzirom na tragičnu smrt dve mlade osobe...

buki

pre 12 godina

Pritvor se ne odredjuje samo zbog mogucnosti uticanja na svedoke, vec i zbog mogucnosti da okrivljeni postane "nedostupan organima pravosudja" tj. pobegne iz zemlje. S obzirom da je doticni izbeglica iz Hrvatske, i ima pored srpskog i hrvatski pasos, postojala je realna mogucnost bekstva, te smatram odluku tuzilastva o hapsenju apsolutno ispravnom!

bobby

pre 12 godina

Jednom, dosta davno, sam prijavio policiji sa sve brojem tablica, vozaca koji ugrozava saobracaj, verovatno pijan. Policajac sa druge strane je bio apsolutno nezainteresovan, uz izgovor da sigurno nisam dobro video broj.

Pijani

pre 12 godina

Do donošenja novog zakona o saobraćaju, maksimalni nivo alkohola u organizmu je bio 0.5 promila. Po novom zakonu to je smanjeno na 0.3 promila. Znači, u ovom slučaju nije presudan alkohol u organizmu već brzina,nasilnička vožnja,bahatost... Za to bi trebalo da odgovara okrivljeni,a ne za alkohol. Po novom zakonu, pre 3 godine bi sigurno 150 hiljada vozača ostalo bez vozačke dozvole... Pre 3 godine si mogao da zvekneš 3-4 piva i to se tolerisalo, a danas to nije dozvoljeno! E,sad se ja pitam: koji zakon ili autor zakona nije bio valjan: onaj iz 1970 ili ovaj iz 2011 ?

Stevan

pre 12 godina

Neka je laka zemlja devojkama... roditeljima iskreno saucesce a i ovom i svim bahatim vozacima koji izazovu nesrece suditi kao za ubistvo. Sto pre uvesti zakon po kome vozac ne sme da ima uopste alkohola u krvi. Boze mili, cuvas dete, pazis ga i ono sedne u kola sa neizivljenom, neodgovornom budalom i evo sta se desi...

ROMAN

pre 12 godina

Da ide kuci ubica!Pa ovo sudstvo u Srbiji je najveci karcinom koji se smeje zrtvama u lice,pustajuci ubice i krijumcare na slobodu i preinacujuci im kazne(normalno na manje).Moj komsija je pre neku godinu tek malo pripit,vozeci bicikl(ne putem,nego pesackom zonom) odveden da prenoci u SUP-u.A ovo sto su monstruma pustili da ide kuci je zlocin.Voleo bih da mi neko strucniji objasni ko kontrolise sudstvo u ovom Srbistanu? Pa mi imamo vise kriminalaca na slobodi nego iza brave!

vlada

pre 12 godina

Nije tacno da ne moze da utice na svedoke!Suvozac je lakse povredjen i odmah je pusten kuci. S obzirom da su vozac i suvozac prijatelji, ovo pustanje na par sati je i napravljeno da bi njih dvojica usaglasili pricu.Dakle, u zatvor i vozaca i suvozaca i drustvo iz policije/sudstva/tuzilastva koji su ubicu pustili na ulicu.

MUP.

pre 12 godina

Hoce li neko ko za to ima snage,konacno organizovati protestnu setnju ulicama ovog i svih vecih gradova u Srbiji,cija bi poruka bila jasna;zaustavimo nasilje i divljanje u saobracaju.Takodje uputiti i jasan zahtev vladi republike Srbije;trenutna smena svih komandira saobracajne policije u drzavi,postavljanje mladih,nekorumpiranih staresina uz privremeno resenje o postavljenju.To resenje bi se produzilo posle 6 meseci ukoliko statisticki presek pokaze da je broj saobracajnih nezgoda u njegovom reonu smanjen.Poostriti kaznenu politiku u oblasti saobracaja i pratiti rad sudija koji cesto izricu oslobadjajuce presude.Umesto formalnog polaganja prve pomoci,svaki kandidat bi morao nekoliko dana po sat-dva da provede u bolnici i volonterski pomaze bolnickom osoblju oko brige o pacijentima,tesko povredjenima u saobracaju.

nenad

pre 12 godina

Ovo treba kvalifikovati kao DVOSTRUKO UBISTVO SA PREDUMIŠLJAJEM.
Nikako drugačije.Ako neko vozi 200km/h to nije NEHAT,već PREDUMIŠLJAJ!Kada bi naše pravosudje radilo kako treba,ovaj UBICA bi dobio 40 godina.I to je mala kazna za ZLOČIN koji je počinio.
Porodicama nastradalih najdublje saučešće.

ZA

pre 12 godina

@Zapazanje

Kad je takva "sirotinja" odakle mu besan BMW? Daj, čoveče, ne brani neodbranjivo.
A da li je bio pijan ili ne? Granica je 0.36 on je imao 0.39. Znači bio je ZAKONSKI pijan. To nije olakšavajuća već OTEŽAVAJUĆA okolnost.

janika

pre 12 godina

Koliko znam ( nek me neko ispravi ako gresim),ako policija zaustavi vozaca pod uticajem alkohola mora da ga privede u stanicu policije na treznjenje 12 ili 24 sata.Kad kazemo pod uticajem alkohola,tu podrazumevamo iznad zakonske dozvoljene granice.Momak je trebao da bude priveden po zakonu( i ne uzimajuci cinjenicu da je odgovoran za smrt dve osobe),i oni koji ga nisu priveli - a to ne mora da se dramAtizuje pod imenom "UTVRDICE ISTRAGA" ,moraju da budu uhapseni.Pretpostavljam da su na lice mesta izasli bar dva policajca i i neki istrazni sudija za uvidjaj,e oni moraju isto da budu uhapseni ,i dok su uhapseni da se sprovodi istraga ko ce direktno da odgovara sto su ga pustili,a ko indirektno sto nije sprecio pustanje.

Aleksandar UE

pre 12 godina

"Po nalogu tuzioca.."!!?? Mislio sam da pritvor odredjuje istrazni sudija a na predlog tuzioca!?Naravno,taj predlog ne mora biti usvojen..A da,zaboravio sam,ovo je Srbija..Ovde je pravosudje privatna prcija onoga ko je na vlasti,te je normalno da neko(poznata voditeljka npr) zgazi pesaka i potom daje tugaljiva saopstenja a moguce je i da nekome bude odredjen pritvor samo zato da bi tuzilastvo pokazalo da nesto radi..

dejan

pre 12 godina

istražni sudija je bio dužan da odredi pritvor licu koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, sa obzirom da je predvidjena kazan zatvora od 2 do 12 godina, a u zakoniku o krivičnom postupku čl.142 st 5 piše da je pritvor obavezan za krivično delo gde je propisana kazna zatvora preko 10 godina.da li će istražni sudija i javni tućilac snositi posledice ili će biti nagradjeni, i kada će se više stati na kraju takvoj bahatosti.

Zeljko

pre 12 godina

U prvim izvestajima je stajalo i da ja vozio 200 km/h. Pod desjtvom alkohola, brzinom van svake paemti, uzrokovao smrt dve mlade devojke, sestre, tesko povredio jos jedan par (pitanje da li cje preziveti)... Mora u zatvor ne da ne bi mogao da utice na svedoka, nego da ne bi pobegao i da pocne vec u istraznom postupku da robija, jer ako ima pravde, za ovo mora da dobije dugogodisnju robiju.

Petar

pre 12 godina

Da nema medija i da se javnost ne pobuni na bilo koji nacin, ovo bi se zavrsilo isto kao i sve ostalo u ovoj zemlji rasula. Ko? Niko! Sta? Nista!

Pedja

pre 12 godina

Ako,kako je neko naveo,po novom zakonu nije bio pijan, po meni to je jos gore, I mora biti kaznjen jos strozije, jer to zanci da je bio svestan da moze nekog dq ubije.

Veljo, ista ste vi banda, i ti i Dinkic!

pre 12 godina

Dakle,čovek i nije baš bio toliko pijan kao što ste svi graknuli.
--------------------------------------------------------------

Tim gore po njega, jer je bio potpuno svestan svojih radnji, mogu da mu smanje kaznu zbog "nepijanosti" za par meseci, sa druge strane povecaju zbog visestrukog ubistva za koju godinu!

pravnik

pre 12 godina

Izjava Tome Zorica, uvazenog kolege, gde kaze da je nedopustivo da nakon izvrsenog krivicnog dela ne bude odredjen pritvor je skandalozna. Po toj logici pritvor se pretvara u kaznu, sto je inace u Srbiji praksa u sudovima. Pritvor postoji samo kao poslednja mera koja omogucuje sudovima da nesmetano vode postupak i odredjuje se pod taksativno nabrojanim uslovima zakona. Posto je ovde pritvor odredjen na intervenciju Republickog javnog tuzioca, ocigledno je da je motiv bio represivan, kako bi se poslala poruka javnosti. Pritvorom se ne salje poruka javnosti i nas zakon je bar toliko demokratski da ne predvidja pritvor zbog uznemiravanja javnosti. Samo se konacnom kaznom salje preventivna poruka javnosti, pa je ocigledno da je u ovom slucaju pritvor pretvoren u nesto drugo.

Aleksa

pre 12 godina

Po zakonu prema svima bez obzira na to da li si javna ličnost (imali smo skoro takav slučaj) ili ne! Nije dobro da se zakon primenjuje selektivno kako se kod nas često radi! Upravo to nas i dovodi u situaciju bahatosti i nepoštovanja propisa (kad može on(a), a što ne bih i ja).

schmilo

pre 12 godina

@Pera
Lepo bi to bilo da se njemu sudi za ubistvo a ne za ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i sl. Ali da ti odmah kažem, nema šanse, neće dobiti više od 6-7 godina robije a izaći će posle 3-4 zbog dobrog vladanja. Ako neko ko između ostalog siluje nepokretnu babu i izađe posle tri godine postavlja se pitanje o čemu mi uopšte diskutujemo?

bob

pre 12 godina

ne treba nam slika neke zagorke niti reality big brader tuzilastvo nego pravna drzava i sistem koji funkcionise, najodvratnije je kad se na necijem zlu neko licno promovise...jadno, mizerno do kraja

Nevis

pre 12 godina

Ovich - није што је прошао кроз црвено возећи твој омиљен аутомобил, БМВ. Проблем је што је ишао 200 на сат.

Nikola.

pre 12 godina

Smatram da svako treba da odgovara, a narocito neko ko je ubio dve osobe upravljajuci vozilom. Ipak, pocetne tvrdnje medija bile su da je bio ,,tresten pijan", ispostavilo se da bi po starom ZOBS-u bio u zakonskoj granici. Isto tako, sada se prica kako je vozio 200 na sat! Moram da postavim pitanje na koji nacin je utvrdjena takva brzina. Radarom? Vestacenjem gde su odmah objavljeni rezultati? Utisak velike brzine u gradu ostavlja i brzina od 100kmh. Mislim da je i taj podatak senzacionalisticki, dok se ne utvrdi brzina na strucan nacin (pa makar nagadjanje bilo tacno). Sto se tice olaksavajucih okolnosti, na to moze da zaboravi posto ga niko nije terao da pije, tj. koristi se institut skrivljene neuracunljivosti. Na kraju, ne zaboravite da neinstitucionalizovana primena odmazde sigurno ne vodi napretku drustva.

Miki

pre 12 godina

Policija ne radi svoj posao, jer i kad ih vidiš, vidiš ih na nekim mesatima gde im nije cilj da spreče ludake da divljaju, već da iz zasede ulove nekog jadnika koji je napravio neki sitan prekršaj i da ga kazne. Video sam mnogo takvih primera. Kod mene na Konjarniku postoje dva mesta gde se lociraju, a ni na jednom vozači ne mogu da jurcaju i da hoće. Uostalom neko je napisao da je taj ludak po Pančevu jurcao celo veče. Nemoguće je da nije ni jednom naletio na nekog policajca, ako je, naravno, policajaca uopšte bilo u gradu.
Što se tiče sudija koji su ovog ludaka pustili kući i njih bi hitno trebalo strpati u zatvor. Na žalost od toga neće biti ništa,čak i ako ih uhapse to će biti zbog javnosti i biće brzo pušteni.
Na žalost mi smo narod koga samo batina može dovesti u red, a ta batina su navčana kazna i zatvor.
Još nešto o našim vozačima. Ogroman broj njih ne poštuje prednost. Svakodnevno gledam kako vozači koji se sa sporednog puta uključuju na glavni i naravno imaju ispred sebe trougao ili stop se ponašaju kao da u stvari oni imaju prednost. Naročito "vole" da se guraju pred autobuse. Na Autokomandi, na primer to viđam svakodnevno. I jutros je autobus morao naglo da koči da ne bi udario budalu koja je uletila ispred njega ne poštujući prednost koju autobus ima. Isto se desilo i na Dušanovcu. Da, autobus u kome sam bio dva puta je morao naglo da koči da ne bi udario ludake koji ne poštuju saobraćajne propise i saobraćajnu signalizaciju. Naravno od Konjarnika do N. Beograda nisam vidio ni jednog policajca, a i kad ih ima njih takve stvari jednostavno ne interesuju, i u to sam se uverio nebrojeno puta.

Duci0167

pre 12 godina

Zasto uopste postoji dozvoljena granica alkohola?! Zar se toliko ne moze bez alkohola? Nemojte samo ono "pa bio na krstenju deteta pa nazdravio"! ili voziš ili piješ!
Konkretno u ovom slucaju,"ovaj" bi tako vozio i bez trunke alkohola. 2 neduzna zivota odose u nepovrat i upropasteni zivoti njima bliskih. užas!!!

dermi

pre 12 godina

Slican slucaj se dogodio u Gornjem Milanovcu, bilmezu iz mog odeljenja u srednjoj, koji je sa 180km/h sleteo i udario u kucu i tada je poginula njegova drugarica na suvozacevom mestu, a on ju je preneo na vozacevo mesto i pobegao kuci. Sutradan je priveden, ali mu je sudjeno sa slobode. Podmicivanjem sudstva, dobio je malo vecu novcanu kaznu, 1 god. zatvora iz kojeg je ranije izasao, a za vreme trajanja procesa vozio je motor, jer je bio bez B kategorije. Kada je sve odsluzio, pored mesta nesrece provezao je nase drugare sa 220km/h, dok ga oni nisu zaustavili i izasli iz kola. Taj i dalje ima dobre sanse da usmrti jos nekoga.

Firewind

pre 12 godina

@Ovich
Ti da vozis Juga vise bi pazio na crveno svetlo jer bi to znacilo da nemas para da placas kazne. Posto vozis BMW onda ti to i nije problem, pa zato i nekad ne vidis...

Danka Petrovic

pre 12 godina

GRADJANI-SAUCESNICI...svi vi, koji ste VIDELI kako auto "JURI" ulicama,PROLAZI KROZ CVENO SVETLO,a niste pozvali policiju???!!!
POLICIJO...kreces li se ulicama?!Imaju li gradjani poverenje i smeju li te "uznemiriti"?!
...ili se SVI PLASITE...BMW?!
Siroka drustvena akcija!!!

mikicar

pre 12 godina

Bolje i po njega da bude iza resetaka. Ja ne znam sta bih mu uradio da su, ne daj Boze, moja deca nastradala njegovom krivicom.

Iz prve ruke

pre 12 godina

@Dijaspora
Pa nije bas tako,nemoj ljudima da predstavljas ovde stvari idelne,kada su daleko od toga.Tacno je da je zakon rigorozan,ali kao i u Srbiji nije jednak za sve..
Ovde ako imas dobrog advokata(citaj para)mozes da se izvuces samo tako..
To da ce neko da nastrada ako se prekrsi vazi samo za buraniju..kao i svugde u Svetu
Pozz

plavi andjelak

pre 12 godina

Cist populizam i nista drugo. Vreme provedeno u pritvoru ce mu biti uracunato u zatvorsku kaznu. Ako bude osudjen na 3-4 godine ovo ce samo znaciti da je sa izdrzavanjem kazne poceo ranije jer se vreme provedeno u pritvoru racuna kao izdrzavanje kazne. Vise bih voleo da ga osude na neku visu kaznu pa neka je doceka i na slobodi. Kada ga osude na neki "minimalac" od kazne novinari ce, svi kao jedan, o tome zacutati kao sto su sad digli hajku. Ne branim ovog coveka, naprotiv,ali zabrinjavajuce je da javni tuzilac podlegne medijskoj hajci koju sprovedu novinari kad se zna da novinari mogu biti i korumpirani i nestrucni.

SVD

pre 12 godina

Ne znam zašto insistirate na inicijalima ovih punoletnih ljudi, kada u "Blicu" mogu da se pročitaju njihova puna imena. Iskreno saučešće roditeljima i rodjacima žrtava, dugu kaznu počiniocu i kazne za korumpirane sudije, koje je najavio Zorić želim od srca i BEZ INICIJALA NEGO SA PUNIM IMENIMA I PREZIMENIMA!

Aleksa

pre 12 godina

Po zakonu prema svima bez obzira na to da li si javna ličnost (imali smo skoro takav slučaj) ili ne! Nije dobro da se zakon primenjuje selektivno kako se kod nas često radi! Upravo to nas i dovodi u situaciju bahatosti i nepoštovanja propisa (kad može on(a), a što ne bih i ja).

Milan_PT

pre 12 godina

Neko reče da 0,39 promila nije pijanstvo. On nije bio trešten pijan da nije mogao da stoji na nogama, ali po zakonu vozač nije pijan ako ima manje od 0,30. Sve preko toga se smatra pijanstvom (u ovom slučaju je to pijanstvo nižeg stepena i to će mu biti uzeto u obzir tokom suđenja). Ali ta činjenica je u drugom planu. Ono što je najvažnije je da je on ubio 2 devojke, da se neko vreme pre nesreće vozao neprilagođenom brzinom po Pančevu (na osnovu izjava nekih svedoka), i da je izazvao nesreću namernim prolaskom kroz crveno svetlo. Tu ima toliko prekršaja i zločina da mu je malo bitno da li je imao 0,39 ili 1,39 promila alkahola u krvi. A ovi što ga brane da "nije bio puno pijan" neka samo zamisle da su njihova deca prelazila taj semafor u trenutku kad je taj "skromni dečko, proteran iz Dalmacije" odlučio da saobraćajni propisi ne važe za njega...

pravda

pre 12 godina

Ovaj covek mora da odgovara za svoje strasne, bahate i pogresne odluke koje su dovele do ovog uzasa. Svako od nas ko ima dete zna da, svaki put kad nam dete padne i povredi se ili kada dobije temperaturu, srce nas zaboli pomalo, dvoje ljudi je ostalo bez svoje dece, njihovo srce je slomljeno zauvek. Kao sto smo podigli glas da ubice francuskog navijaca treba da odgovaraju za svoje postupke, tako i ovaj bahati covek mora da snosi posledice za svoje pogresne izbore. Zakon vazi za sve, pa bio on sin nekog vaznog ili manje vaznog coveka.

Nemanja

pre 12 godina

(Nemanja, 4. mart 2012 23:47)
Dakle sugradjanine, ako sam shvatio... Njegovih 0,39 promila koji su mozda, a mozda i nisu, su ustvari prihvatljivi, a njegovih 200 kmh zapravo i nije njegovo, nego drzavno. Po toj logici, za ubistvo, kradju, bahatost, itd., najveci krivac je drzava = drustvo = ti, ja, mi, vi, oni. Oprosti, ne osecam se odgovornim uopste. Zbog cega su ga onda uhapsili, kada bi drzava trebalo da odgovara?
Objasni,molim te.

The Blue

pre 12 godina

"On je objasnio da je automobil kojim je upravljao Bojanić prošao kroz crveno svetlo i naleteo na putničko vozilo "jugo", a od siline udarca se njegovo vozilo odbilo i udarilo u banderu. "
Nejmu sličan je pre izvesnog vrenema prošao u punoj brzini kroz zatvoren semafor i samo zahvaljujući sreći sam izbegao sigurnu smrt.
A na 150 metara od te raskrsnice policija sa osnovnim sretstvom za rad lovi vozače koji voze sumanutih 70 umesto 60 i gledaju me belo kada sam stao da im prijavim šta se desilo, zauzeti su pisanjem kazni i nisu iz te priče.

zenon

pre 12 godina

ponovo svi krive siroti alkohol. alkohol je ovde nebitan, a dilbera treba poslati psihijatru - siguran sam da bi se pokazalo da nije sposoban da upravlja motornim vozilom.
ovakvu proceduru bi trebalo primeniti sa svim "bolesnicima" koji se tako ponašaju u saobraćaju, pogotovo u naseljenom mestu.

nbp

pre 12 godina

@nepravosuđe - Nije problem u ovoj državi što su ti odneli kola, jer i treba da ti ih odnesu. Problem je što ih svima ne odnose, što zakoni nisu isti za sve. Ali ne treba ni da se prekršioci kriju iza nekažnjenih prekršilaca. Što se tiče ovog ubice, zakon predviđa najviše 8 godina za ovo krivično delo. Kakva zemlja!

gile

pre 12 godina

imam 22 god. na leto ako Bog da 23, imam kola, (doduse caletova, jer tesko da u Srbiji neko ima svoja licna kola sa 22 god), ta kola mogu da idu preko 200, ne znam koliko, nisam probao-niti cu...nije mi jasno samo da neko sa preko 25-30 godina nema malo mozga da razmisli, jer to je jel te vec "covek", pijan vozi 200 na sat, u gradu...puna kolaa...zalosno

Jelena

pre 12 godina

@ (Nemanja, 4. mart 2012 23:47)
Jedan besplatan čas matematike : 0,39 > 0,3 pa sledi da je čovek pred zakonom pijan. Zar je moguće da tebi to nije očigledno!?!? I kakva je to gradicija "malo pijan"!?!? Pijan i prošao na crveno. S' obzirom na istoriju ponašanja treba da dobije max kaznu za taj zločin. Čini mi se da je to 12 godina.

maximus

pre 12 godina

Neko pise da on nije bio toliko pijan ali i samo dva piva utice negativno na reakciju vozaca,to je jako cudan zakon ako je 0,30promila dozvoljeno.

Minimum30

pre 12 godina

U Kanadi je neki lik, pod dejstvom alkohola, vozeći svoj automobil ubio ženu, malo dete i još jedno nerođeno koje je majka nosila u sebi. Bio je pod dejstvom alkohola. Dobio je ***40 godina robije***.

Ne vidim da je ovo išta manje stravično. Čak štaviše, olakšavajuća okolnost za lika iznad je što nije vozio 200+kmh kroz nekoliko crvenih svetala jednom od glavnih ulica u gradu.

Od ovog našeg monstruma treba napraviti primer i zveknuti mu bar 30 godinica. Ubio je 2 osobe, a 2 poslao na milimetar od smrti.

U Americi i Kanadi postoji organizacija Mothers Against Drunk Driving (madd.ca ili madd.org) koja okuplja roditelje svih onih koji su živote izgubili zbog ovakvih sirovina i divljaka, a i one koji nisu nikog izgubili ali žele da tome stanu na put.

Zašto kod nas nema bilo kakve organizacije ovog profila? Zato što kod nas NIJE društveno neprihvatljivo da neko pijan vozi. To je "cool". Vreme je da evoluiramo.

Uvek se zgrozimo kad se ovako nešto desi ali se uopšte ne bavimo uzrocima. Dokle ćemo komentarisati ovakve vesti na forumima? Kada ćemo krenuti da sprečavamo da se ovakve stvari uopšte dese?

Zozon

pre 12 godina

Ja kao pančevac,moram da se ogradim od ovakvih manijaka i ubica.

Svaki normalan,posten pančevac,skoro da nema para za registraciju,a ne za neku noviju 'bembaru'. A još manje voze kao manijaci.

U Pančevu,zna se ko vozi takve automobile,isto kao i u ostatku Srbije.
Ljudi bliži strankama,'privrednici',izbegla lica,crnogorci sa prebivalištem u Srbiji itd.

Kako se priča u našoj varoši,vozač i njegovi roditelji,izbegli su u Pančevo,iz nekih krajeva zahvaćeni ratom,početkom devedesetih.

Neo

pre 12 godina

Prosavsi kroz crveno ugrozio je zivot svim ucesnicima u saobracaju. Bez alkohola u krvi ta baraba je to ucinila svesno. Za sve posledica, a njemu put kuci . Mislim da dobar deo naseg sudskog sistema treba malo da odlezi,ako nista drugo a ono zbog nebrige i potpune nezainteresovanosti za posao za koji su polozili zakletvu. Ali oni i dalje "savesno rade".

Ja

pre 12 godina

Kakvo pitanje! Gde se ukrstaju putevi gde se vozi 200km/h?! Tamo gde se voze kola koja mogu toliko da razviju - bi bio logican odgovor, a ispravan: tamo gde mazgovima daju vozacke dozvole i prodaju takva kola.

Banat

pre 12 godina

Zakonski maksimum promila u krvi treba da bude NULA. Ili vozi ili pij alkohol. Jedno drugo isključuje!

Ako piješ, uzmi taksi, bus, tramvaj... ili sva tri.
U čemu je problem? Imaš para za lokanje, a ne za prevoz do kuće?

Nikola

pre 12 godina

Svim onima koji lupetaju kako 0,39 promila nije mnogo, i kako to nije alkoholisanost, zelim da kazem da je to taman dovoljna kolicina alkohola da opusti inhibicije coveka koji je bahat, i taman dovoljno da taj covek prestane da ima realnu svest o tome sta je zaista opasno a sta ne... Druga stvar je to sto normalna osoba ne bi ni sela za volan u alkoholisanom stanju, a kamoli vozila 200kmh...

Colovic Bec

pre 12 godina

Moj redosled razmisljanja je sledeci:Idiot vozi danima tako i niko ga nije sprecio u tome zasto?Dve pokojne mlade osobe su ga poznavale znale koji je manijak za volanom i ipak sele sa njim u auto u smrt?Za stari zakon nije pian za novi jeste ali zakon je zakon i alkohol nije tu kriv vec poludeli i obesni idiot,ne jedini,koji ubija oru(Z)djem zvano automobil.On je za mene ne ludi vec hladnokrvni ubica tako mu treba i sudit.