Fudbal iznad posla - kad Nemci kažu

Ovo se moglo očekivati od Brazilaca i Argentinaca ili, čak, Engleza - ali ne i od Nemaca.

Svet

Izvor: BIF

Sreda, 23.04.2014.

16:51

Default images

Nemački sindikati traže prilagođeno radno vreme zbog fudbala, i pozivaju poslodavce da radno vreme jutarnjih smena prilagode utakmicama Svetskog fudbalskog prvenstva u Brazilu pošto će se većina njih igrati kasno uveče.

Mihael Vasilijadis, predsednik sindikata IG BCE koji okuplja zaposlenike iz rudarskog, energetskog i hemijskog sektora rekao je juče za najčitaniji nemački list Bild "da bi poslodavci i upravni odbori trebalo da zajedno razgovaraju, i, ako je ikako moguće, prilagode radno vreme kako bi zaposleni mogli da prate utakmice".

Isto misli i predsednik sindikata građevinskog sektora IG BAU Robert Fajger, piše Bild.

Neki poslodavci su spremni da radnicima izađu u susret. Čelnica Saveza mladih preduzetnika Lenke Višhusen tvrdi da bi tokom fudbalskog prvenstva jutarnje smene trebalo da počinju kasnije, tamo gde je moguće tako organizovati posao.

Neki poslodavci smatraju da bi trebalo prilagoditi radno vreme posebno za utakmice u kojima igra Nemačka.

Nedavno je i Hrvatsko udruženje poslodavaca (HUP) založilo se da se radno vreme prilagodi utakmicama hrvatske fudbalske reprezentacije na Svetskom prvenstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: