Kineski Tviter: IPO u SAD razočarao

Kineska društvena mreža Weibo je na inicijalnoj javnoj ponudi akcija u SAD prodala manje deonica od očekivanog a njihova cena je takođe bila ispod projektovane.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 17.04.2014.

12:32

Default images

Prema podacima portala Dau DŽons njuzvajers, Weibo, koji se češto opisuje kao kineska verzija Tvitera, prodao je 16,8 miliona akcija na američkoj berzi, dok je cena svake akcije bila 17 dolara, što je niže u odnosu na prethodno planiranu cenu od 19 dolara, preneo je Frans pres.

To znači da je kineska kompanija putem IPO prikupila 285,6 miliona dolara, što je znatno ispod planirane zarade od 340 miliona dolara i zacrtane prodaje od 20 miliona akcija.

Takvi rezultati ukazuju na oprezan stav investitora nakon što je tehnološki indeks Nasdak pao na najniži nivo za poslednje tri nedelje.

Kompanija Weibo je u martu vrednost IPO u SAD procenila na čak 500 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Podeli: