Španci neće "Evrovegas" i milijarde

Građani koji se protive planovima američkog giganta za izgradnju velikog kompleksa kazina u stilu Las Vegasa u Španiji, protestovala je u Madridu.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.03.2012.

11:25

Default images

Vlasnik američke kompanije koja upravlja kazinima "Las Vegas Sends" Šeldon Adelson je trenutno u pregovorima sa zvaničicima gradova Madrida i Barselone oko izgradnje kompleksa kazina, hotela i golf terena, koji je nazvan "EvroVegas", prenela je francuska novinska agencija AFP.

Ovaj projekat će, navodno, uključivati investicije od 18,8 milijardi evra, otvoriće 261.000 direktnih i indirektnih radnih mesta u zemlji sa stopom nezaposlenosti nešto nižom od 23 odsto, najvišom u razvijenom svetu. Građani koji su se okupili pod sloganom "EvroVegas Ne" tvrde da će ovaj projekat verovatno stvoriti najviše poslova nižeg profila i privući radnike seks industrije.

"Postaćemo zemlja konobara i prostitutki," rekao je jedan od organizatora ovog skupa Karlos Ruis.

Lokalni zvaničnici u Madridu i Barseloni su navodno ponudili poreske olakšice, izmenu zakona koji uređuju poslovanje kockarnica i besplatnu dodelu zemljišta kako bi dobili Adelsonov projekat.

"Ukoliko ovaj projekat bude napredovao, više od polovine stanovnika Madrida, koji su trenutno bez posla bi moglo da pronađe zaposlenje," rekla je predsednica regionalne vlade Madrida Esperansa Agire.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: