Za Uskršnju trpezu pola plate

Sudeći po redovima koje ovih dana stvaraju kupci na pijacama i u marketima uskršnja trpeza biće bogata. A sudeći po cenama novčanici će ostati polu prazni.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 18.04.2014.

15:58

Default images

Da za Uskrs niko ne želi da štedi pokazuju gužve na tržnicama Srbije koja, prema rečima trgovaca, traju već nekoliko dana. Na uskršnjoj trpezi svake godine nađu se razne đakonije, a prema ovogodišnjim procenama puna trpeza koštaće skoro pola mesečne zarade.

Po sadašnjim cenama i prosečnim srpskim platama tročlano domaćinstvo moraće da odvoji oko 20.000 dinara.Većina građana će i ovaj praznik otplaćivati narednih meseci

Ove godine najjeftiniji proizvod su jaja. Za razliku od jaja, meso, kao neizostavni proizvoda na svakoj uskrsnjoj trpezi postalo je pravi luksuz.

U mnogim marketima tokom uskršnjih praznika postoje mnoga akcijska snizenja, tako u pojedinim marketima kupovinom odredjenih artikala stičete pravo da dobijete paket od 10 jaja za samo 1 dinar.

Kakve su cene i šta se najviše kupuje poslušajte u prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Napustite Rusiju"

Evropska centralna banka (ECB) saopštila je da će uskoro zatražiti od banke Rajfajzen internešnel AG da ubrza proces smanjenja poslovanja u Rusiji.

8:02

20.4.2024.

10 h

Svet

Evo šta čeka Rusiju posle rata

Rat u Ukrajini će okončati eru jeftine radne snage u Rusiji, zaključak je analize ruskog stručnjaka Centra za makoroekonomsku analizu i kratkoročno predviđanje (CMAKP) Dmitrija Belousova.

19:32

18.4.2024.

1 d

Podeli: