Podravka želi da investira u Srbiji

Kompanija Podravka zainteresovana je da investira u Srbiju i to u izgradnju novih fabrika ili preuzimanje već postojećih.

Srbija

Izvor: B92

Nedelja, 22.04.2012.

14:17

Default images

Predsednik Upravnog odbora te kompanije iz Hrvatske Zvonimir Mršić je istakao da tržište Srbije "ima veliki potencijal".

On navodi i da je Podravka, pored prodaje vlastitih proizvoda, zainteresovana za ulaganja i to za grinfild investicije i kupovinu nekih srpskih kompanija.

Mršić, međutim, nije kazao za koja je preduzeća iz Srbije zainteresovana ta velika prehrambena kompanija.

Po Mršiću, investicije na srpsko tržištu pospešile bi poslovanje kompanije i dostupnost potrošačima kao što bi bila stvorena i mogućnost da proizvodi iz Srbije budu izvoženi na tržište Evropske unije (EU), ali i Rusije i Turske.

Od 1. jula 2013. kada Hrvatska bude pristupila EU, ona može da bude prolaz srpskoj privredi za tržište 27-člane Unije, rekao je Mršić.

“S druge strane, za Podravku su veoma važni Sporazumi o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom i Turskom jer bi na ta velika tržišta mogla pod povoljnim uslovima da izvozi robu proizvedenu u Srbiji“, dodao je Mršić.

Kompanija Podravka postoji skoro osam decenija i svoje proizvode trenutno izvozi u više od 40 zemalja sveta na svim kontinentima.

Podravka je prepoznatljiva po proizvodnji raznih vrsta vegeta, supa iz kesice, dečje hrane, suvomesnatih proizvoda, ribljih konzervi…

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

23 h

Podeli: