NIS distribuira regresirano gorivo

Distribucija 80.000 tona regresiranog dizel goriva za prolećnu setvu biće poverena Naftnoj industriji Srbije, kao jedinom ponuđaču, kaže Dušan Petrović.

Srbija

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 15.03.2012.

15:13

Default images

Ugovor o distribuciji regresiranog dizela za poljoprivrednike biće potpisan danas.

Vlada Srbije 9. marta je usvojila Uredbu o regresiranju dizel goriva i to sa 60 dinara po litru, a kako je najavio ministar poljoprivrede Dušan Petrović, distrubucija bonova za gorivo počinje 17. marta.

"Maloprodajna cena će za litar dizel goriva D-2 biti 125 dinara, a za evrodizel najniža cena koja u tom trenutku bude na NIS-ovim pumpama. To znači da će, uz bonove, zemljoradnici dizel gorivo D-2 moći da nabave po ceni od 65 dinara, a regresirani evrodizel, ukoliko bi danas počela distrubucija, koštao bi oko 90 dinara", objasnio je Petrović. Petrović je napomenuo da je podnošenje prijava za regresirano gorivo za predstojeću setvu počelo pre dva dana, te da je, zaključno sa jučerašnjim danom, za oko 15.000 tona goriva apliciralo čak 40.000 poljoprivrednika.

On je pozvao poljoprivrednike da se prijave do 9. aprila, u 145 filijala Uprave za trezor širom zemlje ili kod 1.500 poljoprivrednih savetodavaca širom Srbije.

Petrović je napomenuo da će distrubucija bonova početi najpre u Subotici i Somboru, a da će 22. marta proces distrubucije biti potpuno u funkciji u celoj zemlji.

Za regresiranje goriva obezbedjeno je ukupno 4,8 milijardi dinara. Poljoprivrednicima će biti omogućena nabavka 60.000 tona dizel goriva D-2 i 20.000 tona evro dizela.

Ta mera je na raspolaganju svim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima bez obzira na to da li su uplatili obaveze za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: