Radosavljević: Delta za primer

To što je kompanija Delta platila porez na dobit u Srbiji je dobar gest, smatra direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

13:42

Default images

On je ocenio da je to primer za kojim treba da se povedu i druga preduzeća koja su registrovana u of-šor zonama, a koja nameravaju da promene svog osnivača i vlasnika.

To je dobar primer za ostale koji prodaju objekte, promene osnivača i vlasnika da poreske obaveze plaćaju u Srbiji. To je više nego obaveza, više nego patriotizam, rekao je Radosavljević.

Na pitanje, o kolikim gubicima je reč, zbog nenaplaćenog poreza i pored obavljanja delatnosti u zemlji, Radosavljević je kazao da se to ne može tretirati kao gubitak jer ti subjekti posluju potpuno legalno i prema važećim zakonskim propisima.

On je podsetio da je u konkretnom slučaju kompanija Delta registrovana na Kipru, a sporazum potpisan između naše zemlje i Kipra iz 1986. godine onemogućava dvostruko oporezivanje.

Radosavljević je potvrdio da je Delta uplatila oko 23 miliona evra na ime poreza na dobit pravnih lica u budžet Republike Srbije.

Promenom osnivača Delte Maksi sa stranog na domaće pravno lice, ispunjeni su zakonski uslovi da novoosnovano privredno društvo Delta Kapital postane domaće preduzeće i poreski obveznik u Srbiji, saopšteno je ranije iz Poreske uprave Ministarstva finansija.

Privredno društvo Delta Kapital je poreski obveznik Republike Srbije. Shodno pozitivnim zakonskim propisima, podneta je poreska prijava poreza na dobit pravnih lica, u kojoj je iskazana poreska obaveza u iznosu od 2,63 milijarde dinara, koja je uplaćena u zakonskom roku.

Porez je uplaćen na osnovu prošlogodišnje prodaje lanca Maksi u Srbiji belgijskoj kompaniji Delez za 932,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

15 h

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: