Dug za porez stiže na mejl

Poreska uprava Srbije omogućila je od danas svim građanima i firmama da odmah dobiju informacije o svojim dugovanjima za porez preko Kontakt centra te uprave.

Srbija

Izvor: Beta

Četvrtak, 15.03.2012.

13:12

Default images

Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević je objasnio da pozivom na broj 0700-700-007 predstavnici preduzeća daju podatke o poreskom identifikacionom broju (PIB), matičnom broju preduzeća, sedištu, adresi kao i svoje lične podatke i u roku od svega nekoliko sekundi na svoju mejl adresu dobijaju traženi upit.

"Građani i firme sada mogu na jednostavan način trenutno da dobiju uvid u stanje svog poreskog duga ili pretplate, dok su ranije morali dugo da čekaju na informacije", kazao je on. Dragutinović je precizirao da će se izveštaj o stanju poreskog računa slati poreskom obvezniku na zvaničnu adresu elektronske pošte koju je naveo u prijavi za korišćenje usluge, a radiće se na tome da servis bude dostupan i preko portala E-uprave.

Direktor sektora za razvoj i računarsku podršku u Poreskoj upravi Dejan Vidojević kazao je da se obrazac za prijavu korišćenja nove usluge nalazi na sajtu www.poreskauprava.gov.rs.

Građani neće moći da dobiju jedino stanje poreza na imovinu, pošto je on u nadležnosti lokalnih samouprava, kazao je Vidojević.

On je kazao da je Poreska uprava morala da objedini podatke iz tri informaciona sistema i 15 baza podataka da bi omogućila korišćenje nove usluge.

On je najavio i da će od aprila biti uvedeno potpuno elektronsko slanje prijava za porez na dodatu vrednost (PDV) u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: