Bolnica dužna za kečap 7 mil. RSD

Zaposleni u Kliničko bolničkom centru “Zvezdara” tražili su da im se plati minuli i noćni rad, ali im je rečeno da novca za to nema jer je sve otišlo na kečap.

Srbija

Izvor: Politika

Četvrtak, 15.03.2012.

12:00

Default images

“Kada smo pitali šta to znači, rečeno nam je da je morao da bude plaćen zaostali dug od sedam miliona dinara za kečap nabavljen još 1996. godine. Nagomilali su se računi, sudski postupci i konačno je stiglo na naplatu” , kaže Miroslav Cvetković, predsednik Novog sindikata KBC „Zvezdara”.

Cvetković kaže da ih je to šokiralo, ali da su tada saznali da se protiv bolnice vodi još nekoliko sporova vrednih nekoliko miliona dinara. “Mi već tri godine pokušavamo da direktoru bolnice dr Aleksandru Miloševiću i njegovim stručnim službama ukažemo na nezakonit i nestručan rad, kao i na neracionalno i nenamensko trošenje sredstava samog centra, ali i onog iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje” , istakao je Cvetković.

Reč je o dugu od pre 15 godina, tvrdi direktor bolnice. “Tačno je da smo morali da platimo taj dug za kečap od sedam miliona dinara. Taj ugovor bio je kriminalan. Moram da napomenem da je to dug od pre 15 godina, kada je ovde bilo neko drugo rukovodstvo, ali sad je došao na naplatu. Novac je obezbeđen zahvaljujući našem adekvatnom poslovanju” , istakao je dr Milošević.

Inače, nekoliko desetina zaposlenih u KBC „Zvezdara” protestovalo je ispred upravne zgrade ove bolnice, zahtevajući pravičnu raspodelu novca i 10 odsto stimulacije za sve zaposlene.

Ovo je bio štrajk upozorenja, kaže Miroslav Cvetković, predsednik Novog sindikata KBC „Zvezdara”, čiji je cilj da se i javnost upozna sa problemima zaposlenih u ovom zdravstvenom centru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: