Posla samo za menadžere i bankare

Menadžeri, bankari i terenski radnici prošle godine najlakše nalazili posao dok su novinari, dizajneri enterijera i psiholozi teško dolazili do posla.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

08:25

Default images

Ove rezultate pokazalo je istraživanje sajta Infostud.com na koje je tokom 2011. objavljeno više od 10.000 oglasa, što je povećanje u odnosu na godinu pre od 17 odsto.

Osim menadžera, bankara i terenskih radnika, poslodavci su se prošle godine interesovali i za administrativne radnike, blagajnike, finansijske direktore, PR i marketing menadžere, ali i konobare, vozače i kurire. Najveći rast u odnosu na druge kategorije po broju objavljenih oglasa prethodne godine zabeležio je sektor informacionih tehnologija, na sajtu Infostuda objavljeno je čak 80 odsto više oglasa za IT stručnjake nego 2010.

Ponuda poslodavaca bila je znatno slabija u odnosu na zainteresovanost kandidata kada su u pitanju zanimanja novinara, urednika, dizajnera enterijera, grafičkih dizajnera, psihologa i menadžera ljudskih resursa.

Takođe, bez mnogo razlika u odnosu na 2010, najmanja ponuda poslova, ali i najmanji interes kandidata bio za zanimanja iz oblasti brige o lepoti, poljoprivrede, šumarstva i veterine.

Osim toga, prema istraživanju ovog sajta tokom 2011. objavljeno je svega 556 radnih pozicija dostupnih i osobama sa invaliditetom i to gotovo isključivo namenjenih onima sa niskim stepenom invaliditeta.

U gotovo 60 odsto oglasa poslodavci su tražili radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima, u proseku od dve godine i sedam meseci i to najviše radnike sa srednjom stručnom spremom (47 odsto).

.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

1 d

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

1 d

Podeli: