Đelić: Ikea u Srbiji možda od 2011.

Švedska kompanija Ikea bi naredne godine mogla da otvori svoj prvi trgovinski centar u Beogradu, kaže Potpredsednik Vlade za evropske integracije Božidar Đelić.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

15:39

Default images

Đelić je kazao da je razmatran "status investicija Ikee" i dodao da se može reći "da taj projekat ide u dobrom pravcu". "Očekuju nas teški pregovori", rekao je on, ali je izrazio očekivanje da će Ikea brzo doći u Srbiju.

"Nadamo se da će i sa njihove i sa naše strane postojati doza takve aktivnosti da sledeće godine budemo u stanju da otvorimo novi trgovinski koncept koji će biti jedinstven po veličini i sadržaju u jugoistočnoj Evropi", rekao je Đelić. Kako je istakao, "određena je parcela od obostranog interesa, koju trenutno upotrebljava Institut za stočarstvo, a koja se nalazi preko puta aerodroma 'Nikola Tesla'". "Teku pravne radnje koje će omogućiti da Republika bude korisnik te parcele", rekao je Đelić dodavši da ona "može biti od interesa da Ikea 2011. godine otvori centar sa sedam svojih partnera".

"Vlada Srbije i Grad Beograd uradiće sve da Ikea prvi centar na Balkanu otvori u Beogradu, a potom i u drugim gradovima Srbije", istakao je Đelić navodeći da je ta kompanija svetski brend i "jedan od simbola odnosa između Švedske i Srbije".

Potpredsednik Vlade Srbije je kazao da "Ikea ne traži specifične privilegije, niti smo mi u poziciju da damo specifične privilegije", istakavši da će se poštovati sve zakonske procedure oko obezbedjivanja zemljišta za izgradnju centra.

"Srbija će učiniti sve da privuče švedske investicije u našu privredu i u toku su pregovori o dovođenju švedske kompanije Ikea na naše tržište do 2011. godine", kaže Đelić i dodaje da Švedska godišnje daje 11 miliona evra donacija našoj zemlji, ali i napominje da trgovinska razmena dve zemlje još uvek nije na nivou koji "priliči našim ambicijama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: