Epl će vredeti 1.000 mlrd. dolara?

Analitičari nastavljaju da povećavaju predviđeni rast akcija Epla u očekivanju sutrašnjeg pojavljivanja tableta "ajped" treće generacije iz ove kompanije

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

16:00

Default images

Neki analtičari, među kojima je i Kejti Hjuberti iz Morgan Stenlija, povećali su predviđanja vrednosti akcija Epla na 720 dolara sa prvobitnih 515 dolara.

Prema najidealnijem scenariju, akcije Epla bi mogle da dostignu čak 1.000 dolara tokom naredne godine.

U najgorem slučaju, kada bi akcije Epla iznosile 405 dolara, ta kompanija bi mogla da počne da ustupa tržišni udeo "Vindouzu 8" i pristupačnijim rešenjima na tržištima u razvoju.

Akcije Epla danas su prvi put dostigle vrednost od 600 dolara, dan uoči izlaska poslednje verzija "ajpeda" na tržište.

Epl je navrednija komanija na svetu s kapitalnom tržišnom vrednošću od skoro 555 milijardi dolara. U februaru je prvi put vredeo više od
500 milijardi dolara, što je malo kojoj kmpaniji uspelo u istoriji i to ne zadugo.

Od poslednjeg proizvoda Epla se mnogo očekuje. Stručnjaci veruju da bi sutra moglo biti prodato milion novih "ajpedova". Epl je već prestao da prima narudžbine za sutra i saopštio da bi kupci možda trebalo da očekuju da će čekati dve do tri nedelje za njegovu nabavku preko internet prodavnice.

Novi "ajped" bi trebalo da se pojavi u prodavnicama u Sjedinjenim Američkim Državama u osam časova ujutro po lokalnom vremenu, kao i još devet zemalja, uključujući Australiju i Francusku. Sedam dana kasnije će novi "ajpedovi" biti dostupni u još blizu 30 zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: