Fič: Britaniji preti pad rejtinga

Britanija mora smanji budžetski deficita kako je planirano i da uradi sve da vrati poverenje ulagača u privredu, kaže zamenik britanskog premijera Nik Kleg.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2012.

14:12

Default images

Ova izjava je usledila dan nakon što je bonitetna agencija "Fič" upozorila da bi Britanija mogla da izgubi svoj vrhunski kreditni rejting.

"Krajem prošle godine je poslovno poverenje u Britaniji palo, ali je ove sedmice nekoliko studija pokazalo da se poverenje polako oporavlja", rekao je Kleg, upozorivši ipak da nema previše mesta za zadovoljstvo, preneo je Rojters. "Juče smo takođe imali priliku da čujemo da je nezaposlenost u Britaniji porasla, a jedna od najvećih svetskih agencija za kreditni rejting, 'Fič', podsetila nas je koliko je važno da se držimo svog plana za smanjenje deficita", istakao je britanski zvaničnik na godišnjoj konferenciji Britanskih trgovinskih komora.

Agencija "Fič" je sinoć snizila prognozu rejtinga Velike Britanije na "negativnu", uz upozorenje da su šanse veće od 50 odsto da će u narednih nekoliko godina ta zemlja izgubiti svoj vrhunski rejting ukoliko zvanični London popusti u primeni mera za smanjenje zaduženja.

Kleg je istakao kako bi Britanija ipak trebalo da bude ohrabrena pokazateljima rasta poslovnog poverenja.
"Moramo da uradimo sve što je moguće da očuvamo taj trend", naveo je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: