Toyota demantuje Ford: Corolla je prodavanija od Focusa

Ako ste očekivali da će Toyota reagovati na tvrdnju Forda da je Focus najprodavaniji model u svetu u 2013, bili ste u pravu. Japanska kompanija objavila je dva podatka dobijena na osnovu dva različita načina računanja i, prema njihovim rečima, oba pokazuju da je u 2013. prodato više Corolla nego Focusa.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 16.04.2014.

12:02

Default images

Na osnovu internih podataka o prodaji, Toyota tvrdi da je u prethodnoj godini kupcima širom sveta isporučila 1,22 miliona Corolla. To je znatno više u odnosu na 1.097.618 primeraka modela Focus, koliko je Ford prema agenciji Polk prodao tokom 2013.

S obzirom da Polk podatke o broju prodatih vozila objavljuje na osnovu informacija o novoregistrovanim automobilima na svetskim tržištima, Toyota je izvela i tu računicu. Japanska kompanija došla je do broja od 1.098.524 novoregistrovanih Corolla, što je opet više u odnosu na Ford Focus.

Toyota je u saopštenju navela da su u ukupan zbir prodatih Corolla uračunate i varijacije ovog modela na različitim svetskim tržištima, kao što su Corolla Axio, Corolla Altis i Corolla EX, kao i karavan verzije Fielder i Rumion.

Neslaganja Toyote i Forda oko toga čiji je model najprodavaniji na svetu, dogodila su se i prilikom sumiranja rezultata za 2012, ali i tokom 2013. kada su izneti podaci o prodaji u prvoj polovini te godine.

Vozili smo: Toyota Corolla 1.6 Valvematic Sol.

Vozili smo: Ford Focus 1.6 Ecoboost Titanium.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: