Automobili

Sreda, 23.11.2011.

11:08

Novi Renault od 2 500 evra

Francuski Renault spreman je da se angažuje na projektu izrade ultra jeftinog automobila koji će koštati svega 2 500 evra.

Izvor: B92

Default images

Kako saznaje francuski dnevnik La Tribune, kompanija Renault-Nissan planira da od 1. januara 2012. počne da razvija jeftine modele automobila za tržišta u usponu. Ova vozila kasnije bi mogla da se nađu i na evropskom tržištu.

Najeftiniji od novih automobila koštao bi samo trećinu cene modela Dacia Logan, trenutno najjeftinijeg automobila iz Renault-Nissan grupacije.

Projekat izrade jefrinih vozila nadgledaće Žerar Deturbe (Gerard Detourbet), šef Renault odeljenja za izradu ekonomičnih vozila, piše francuski list pozivajući se na izvore iz kompanije.

Renault je potvrdio agenciji AFP da će se Deturbe priključiti timu za izradu manjih automobila početkom 2012. godine. Međutim, kompanija se nije izjašnjavala da li će vozilo od 2 500 evra biti u fokusu tog tima.

Najjefnitini automobil na tržištu trenutno je model Nano indijskog proizvođača Tata, čija cena iznosi oko 2 500 dolara (oko 1850 evra).

Izvor: Tanjug

Gde nastaju Dacia automobili?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: